Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Hot/Not - Jakso 1

HOT/NOT listaus. Jakso 1/4.Drunken Leprechauns - Jo ennen kauden alkua tiedossa ollut tosiasia Drunken Leprechaunsien pelaamisesta väärällä sarjatasolla, on realisoitunut myös kauden aikana. Joukkue on kerännyt 18 pelaamastaan ottelustaan 16 voittoa ja 2 tasapeliä, jonka johdosta joukkue johtaa ylivoimaisesti 3. divarin runkosarjaa. Joukkueen hyökkäyspeli on ollut peipin ja Rubin johdolla murskaavan tehokasta, josta todisteena toimii keskimäärin yli 6 tehtyä maalia per ottelu tahti. Suuri syy joukkueen hurjaan vireeseen on varmasti joukkueen huikealla tasolla oleva aktiivisuus, joka näkyy myös joukkueen runkosarjan pelimäärissä, sillä joukkueella on ensimmäisen deadlinen jälkeen enää kuusi ottelua jäljellä. Menninkäislauma onkin yksi kiekon kovakuntoisimmista joukkueista tällä hetkellä, ja joukkueen sarjanousu onkin kenties koko Kiekkoliigan varmin asia tulevan kauden päättyessä.

yllepa - Jebsu - Väiski - Kiekkoliigan menestynein joukkue Nightmare on aloittanut kautensa jälleen hurjalla rytinällä, ja painajaislauma on paukutellut 15 ottelussa 68 kihausta vastustajan maaliverkkoihin. Joukkueen hurjasta hyökkäyspelin tehosta on ollut vastuussa jälleen tuttu kolmikko yllepa, Jebsu ja Väiski, jotka löytyvät myös liigan pistepörssistä tässä järjestyksessä sijoilta 1-3. Häikäisevät seitsemän kertaa liigan pistepörssin voittanut Jebsu, saakin tällä kaudella kovan haasteen pistepörssin kärkitaistelussa hurjassa vireessä olevalta joukkuekaveriltaan yllepalta. Tätä pärinäkaksikkoa on tukenut jälleen loistavasti ylempänä puolustajana operoiva Väiski, joka näyttäisi olevankin palaamassa jälleen kiekon parhaimpien ylempien puolustajien joukkoon. Nightmaren runkosarjan voitto näyttää nykyisellä vireellä olevan lähes selviö, mutta nähtäväksi jää, pystyykö joukkue kirkastamaan kolmen edellisen kauden himmeämmät mitalit jälleen kultaiseksi. Joukkue näyttää kuitenkin palanneen ainenkin tällä hetkellä omalle paikallensa, eli kiekon kovakuntoisimmaksi joukkueeksi.

Narrilauman hyökkäys - Tällä hetkellä eräs Kiekkoliigan tehokkaimmista joukkueista on nakutellut 18 ottelussa 1. divarin runkosarjassa 79 maalia, joka tarkoittaa keskimäärin yli neljää maalia jokaisessa ottelussa. Kolmikko Ruw-Huntelaar-hydä on paukutellut käytännössä joukkueen kaikki maalit, ja sama kolmikko onkin vallannut myös pistepörssin kolme kärkisijaa. Joukkue säilytti viime kaudella huonon runkosarjan jälkeen niukasti paikkansa 1. divarissa, ja joukkueen uskottiin olevan myös tällä kaudella ongelmissa. Joukkue on kuitenkin osoittanut huikean tehokkaalla ja jopa ylirohkealla hyökkäyspelillään, olevansa todella potentiaalinen liiganousija tulevalla kaudella. Joukkue on kuitenkin tehtyjen maalien ohella päästänyt peräti 56 maalia omaan päähän, joten tässä on kenties pieni kehityskohta ja riskitekijä tuleviin liigakarsintoihin. Joukkue on kuitenkin yksi Kiekkoliigan kuumimpia joukkueita tällä hetkellä, josta täysin ansaittu nosto hot osioon.

Sinappikone - Sapattikauden jälkeen paluun Kiekkoliigaan tehnyt Sinappikone ansaitsee myös noston listalle. Varsinkin joukkueen puolustuspeli on ollut 2. divarin runkosarjassa ihailtavalla tasolla. 14 ottelussa omiin on mennyt vaivaiset 17 osumaa, mistä kuuluu varmasti suuri kiitos joukkueen puolustajille Septicille ja sanforille, mutta suurin syy päästettyjen maalien vähyyteen on varmasti kuitenkin joukkueen totutun tiivis yhteispeli, joka heijastuu myös hyökkääjien aktiiviseen puolustamiseen. Joukkue on pitänyt 14 ottelussa peräti seitsemän kertaa maalinsa puhtaana, ja nykyisellä kunnolla joukkue tulee olemaan varmasti todella lähellä runkosarjan voittoa. Tulevat divarikarsinnat ovat myös joukkueelle lähinnä muodollisuus, jonka johdosta joukkue nähdään pomminvarmasti ensi kaudella sarjatasoa korkeammalla.

Xren - Viime kaudella 3. divarin parhaaksi puolustajaksi valittu Xren, on jatkanut hienoja otteitaan myös viime kautta yhtä pykälää korkeammalla sarjatasolla. Xrenin joukkue Los Bombarderos on päästänyt 12 pelatussa ottelussaan vaivaiset 16 maalia, joista isoimman sulan kypäräänsä saa ehdottomasti sarjatasonsa yksi johtavimmista puolustajista Xren. Tämä varmaotteinen alempi puolustaja tuleekin olemaan erittäin isossa roolissa joukkueen nousuhaaveissa kauden lopussa.

Arteta - Kuka? Varmasti monelle lukijalle aika tuntematon pelaaja kyseessä, mutta tällä hetkellä heti peipin ja Rubin jälkeen 3. divarin pistepörssissä kolmantena oleva Arteta on ehdottomasti esillenoston arvoinen pelaaja. Vaikka joukkueet ovatkin pelanneet 3. divarissa hyvin erilaisia määriä otteluita ja pistepörssin sijoitukset vaihtuvat vielä paljon, niin Artetan 16 ottelussa iskemät 45 tehopistettä, ovat silti oikein mukavat lukemat. Somersby on tehnyt runkosarjan 16 pelatussa ottelussaan 68 maalia, ja näistä 30 on merkattu Artetan nimiin, joten on lienee selvää, kuka on suurin yksittäinen tekijä joukkueen yllättävän hyvässä alkukaudessa.

Preda - Viime kaudella joukkueensa liigakentillä pahaan pulaan jättänyt Preda, pääsi myös viime kaudella mukaan tälle listalle. Tällä kertaa Preda nousee kuitenkin hot osioon, sillä tiukasti liigakarsintapaikasta taisteleva Miesten kesken löytyisi varmasti sarjataulukosta muutamaa pykälää alempaa, ilman Predan huikeaa panosta joukkueen peliin. Preda löytyy myös pistepörssissä komeasti sijalta neljä, naputeltuaan 18 ottelussa kunnioitettavat 40 pongoa. Tämä yli 500 kiekkoliigan ottelun kiekkokarpaasi pitääkin edelleen joukkueen ohuen ohutta mahdollisuutta yllä, nousta takaisin liigaan tämän kauden päätteeksi.

Neal Chaucerin puolustus - Chaucerien alkukausi on ollut vaihteleva, sillä ensimmäisestä 5 ottelusta joukkue saalisti vain yhden voiton, mutta viimeisestä neljästä ottelusta joukkue on poistunut kaikista voittajana, jonka johdosta Chaucerit ovatkin liigan kuntopuntarin ensimmäisiä. Joukkueen puolustus on ollut edellisiltä kausilta totutun vahvaa, ja 9 ottelussa päästetyt 10 maalia ovat loistava osoitus tästä. Joukkueen puolustuksessa on tälle kaudelle tehty hieman muutoksia, ja vastuuta ovat ottaneet hieman tuntemattomammat ponisankarit Zibbi ja abazzu, jotka ovatkin paikanneet tähän mennessä hyvin Fanin jättämän aukon puolustuksessa. Vielä kun joukkue saa hieman terästettyä hyökkäyspeliään, ovat mitalipelit täyttä realismia myös tälläkin kaudella.

Elite Razor - Tällä hetkellä 1. divarin runkosarjassa neljäntenä oleva Elite Razor tekee tasaisen vahvaa nousuaan kohti 1. divarin kärkisijoja. Kiekkoliigan kuntopuntarin mukaan joukkue on sarjatasonsa toiseksi kovimmassa vireessä, sillä viidestä viimeisestä ottelustaan joukkue on voittanut neljä. Hyvää yhteispeliä totutusti pelaava Razor onkin voidaan laskea jopa potentiaalisiin liiganousijoihin kuluvan kauden päättyessä, vaikka kovan työn Razor varmasti joutuu karsinnoissa tekemään, mikäli joukkue hamuaa liigakentille. Allekirjoittanut pitää joukkuetta myös yhtenä sympaattisimmista joukkueista nykyisessä Kiekkoliigassa, ja osittain tämänkin ansiosta joukkue ansaitsee paikkansa hot listalla.

Samsonov - Metallurg Magnitogorskin diktaattorina tunnettu Samsonov, on jälleen ottanut myös johtavan roolin joukkueen pelillisessä menestyksessä. 17 ottelussa syntyneet 41 tehopistettä oikeuttavat liigan pistepörssissä tällä hetkellä sijalle neljä. Metallurgit ovat aloittaneet alkukauden hieman odotettua paremmin, jonka johdosta joukkue löytyykin sarjataulukosta sijalta kolme, joista isoin kunnia meneekin Samsonovin huikean vireen piikkiin. Nykyisen tahdin jatkuessa, on joukkue lähes satavarma pudotuspelijoukkue, ja Samsonov tulee taistelemaan myös pistepörssin kärkitiloista aivan loppuun asti.Otteluohjelma - Alusta asti otteluohjelmaa vastustaneena voin jälleen todeta, ettei otteluohjelma kuulu Kiekkoliigaan. Vaikka joukkueet ovatkin tottuneet hyvin myös otteluohjelmaan, ja pelaamattomien otteluiden määrä ei noussut ensimmäisen jakson aikana kohtuuttomaksi, on otteluohjelmassa muutamia isoja huolenaiheita. Näin johtokuntalaisen kannalta eniten työtä vaikeuttava homma, on tarkistaa jokaisen joukkueen kohdalta, että onko joukkue pelannut oikeat ottelut deadlinen aikana. Kun taas ilman otteluohjelmia, oli riittävää katsoa pelkkä joukkueen ottelumäärä, joka taas helpotti tarkistamista huomattavasti. Vaadin ja toivon, että Kiekkoliigassa palattaisiin perinteiseen kahden deadlinen systeemiin.

Frankfurt Lions - Takaisin Kiekkoliigaan muutaman kauden tauon jälkeen palannut Frankfurt Lions, ei ole pystynyt lunastamaan joukkueeseen kohdistuneita odotuksia, ainenkaan vielä alkukaudesta. Joukkue on tällä hetkellä 3. Divarin runkosarjassa sijalla kahdeksan ja varsinkin joukkueen puolustuspelissä on ollut paljon ongelmia, sillä joukkueen päästämät 51 maalia tarkoittavat sitä, että joukkue on 3. divarin kolmanneksi eniten maaleja päästänyt joukkue. Joukkueen puolustus huutaa selvästi huippuvireistä gynää takaisin pelikentille, mutta gynän aktiivisuus on ollut jo pitkään laskussa, eikä miestä olekaan nähty liigakentillä vielä tällä kaudella. Nähtäväksi jää, pystyykö Frankfurt taistelemaan tosissaan sarjanoususta kauden loppuvaiheessa, mutta tällä hetkellä joukkueen kuntokäyrä ei näytä siltä.

Kärkiryhmä - Viime kaudella todella niukasti paikkansa 2. divarissa pitänyt Kärkiryhmä, on jatkanut samalla tahdilla mihin se viime kaudella jäi. Yhdeksästä ensimmäisestä ottelusta on seurauksena 9 tappiota ja vain 11 tehtyä maalia. Joukkueen päästettyjen maalien määrä (35) ei ole katastrofaalisen heikko, vaan ongelmat tuntuvat olevan nimenomaan kiekollisessa pelissä ja sen tehokkuudessa. Katseet kääntyvät siis luonnollisesti joukkueen hyökkääjiin, mutta ongelmat ovat koko joukkueen kiekollisessa taidossa, joka tuntuu olevan täysin riittämätöntä 2. divarin tasolle. Mikäli joukkue jatkaa Kiekkoliigassa vielä ensi kaudella, tekee joukkueelle varmasti vain hyvää hakea vauhtia sarjatasoa alempaa, ja kenties saada hieman itseluottamusta takaisin joukkueen kiekolliseen peliin.

Adonikset - En ole periaatteesta halunnut kirjoittaa omasta joukkueestani ikinä mitään, mutta olosuhteiden pakosta on ilmeisesti poikettava kaavasta tällä kertaa. Adonisten alkukausi on ollut täysin katastrofaalinen, ja jokainen joukkueen jäsen varmasti tietää, että joukkue pystyy huomattavasti parempaan. Joukkueen alkukaudella ei ole käytännössä toiminut mikään osa-alue, ja suurin kummastuksen kohde on varmasti ollut käsittämättömän korkea päästettyjen maalien määrä, joka on keskimäärin lähes 6 maalia per ottelu.

Helsingin Jokerit - Kovin hyvin ei ole alkanut myöskään Helsingin Jokerien alkukausi liigassa. Joukkue on perinteisesti tunnettu vahvasta hyökkäyspelistään, mutta yhdeksässä ottelussa tehdyt vaivaiset 12 maalia, ovat selkeä osoitus, että missä joukkueen suurimmat ongelmat ovat tällä hetkellä. Joukkueen kiekollinen peli kärsii todella paljon Daasamanin ja Compin poissaoloista, ja näille poissaoloille ei ole löydetty tarpeeksi laadukkaita korvaajia. Nykyisellä vireellään joukkue saa todella nopean liukumäen suoraan 1. Divariin ensi kaudelle.

pölöhö - Menetti ensin pelioikeutensa Drunken Leprechaunsien joukkueessa kauden alla hoppailuhölmöilyjen seurauksena. Tämän jälkeen mies siirtyi Sinappikoneen rosteriin, pelaten joukkueen riveissä peräti 12 ottelua 2. Divarissa, kunnes pölöhö hoppasi jälleen takaisin Drunkenin riveihin. Ailahtelevana persoonana tunnettu pölöhö, onkin aiheuttanut tempauksillaan varmasti jälleen paljon hampaiden kiristelyä, sekä Sinappikoneen, että Drunken Leprechaunsien riveissä.

Liigacup - Onko panosta vai ei? Cupin voittamisesta saatava 3 pelimerkkiä ja käytännössä merkityksettömien otteluiden pelaaminen eivät allekirjoittaneen mielestä kuulu Kiekkoliigaan. Varsinkin joukkueiden pakottaminen tämänkaltaiseen turhaan ja kesken kauden järjestettävään cuppiin on mielestäni vastuutonta toimintaa. Kesällä perinteisesti järjestettävä Kiekko-cup on taas vapaaehtoisena järjestettävänä cuppina oikeinkin hyvä tapahtuma, johon ei tarvitse pakottaa joukkueita mukaan. Jonka johdosta kaikki mukana olevat joukkueet ovat myös oletusarvoisesti tosissaan mukana tapahtumassa.

Amber & Rice - Tietoisesti pelikelvottoman pelaajan peluuttaminen useassa Kiekkoliigan alaisessa otteluissa, on sen kaliberin kokoinen rike, että jaetut rangaistukset olivat vähintäänkin ansaittuja. Silti asiasta on jaksettu tulla valittamaan useampaan otteeseen, ja syyllistämään ties minkälaisista ajojahdeista Tottenhamia kohtaan. Ansaittu paikka not osiossa.

Ultimate Carnage - Geekzone - Jälleen tapaus jossa joukkueen päävastuuhenkilö heitetään joukkueesta ulos, ja tämän jälkeen luodaan uusi joukkue täysin tyhjän päälle. Sunny on todella kovan urakan edessä, mikäli kaveri meinaa saada kasattua vielä tälle kaudelle joukkueen. Geekzonen lunastaessa Ultimate Carnagen liigapaikan, on selvää, että mikäli myös Geekzone kaatuu kesken kauden, ovat rangaistukset todella kovia nimenomaan Sunnylle. Tämä tosiasia ei varmasti ainenkaan helpota Sunnyn painetta joukkueen kasaamisessa. Oletettavissa on siis, että tässä on jälleen yksi kesken kauden kaatuvista joukkueista, jotka tuovat jälleen ongelmia tulevan kauden karsintajärjestelmien luomiseen. Ehdottomasti not listalle tämäkin tapaus.

Siniviiva HT - Aloran kirjoittamassa 1. divarin kausiennakossa sijoille 1-3 sijoitettu Siniviiva HT, on pettänyt 1. divarin runkosarjassa todella pahasti. Itse kirjoitin kauden alla seuraa häntä osiossa, Siniviivan olevan todennäköisesti yksi 1. divarin vähiten maaleja päästävä joukkue, ja metsään meni omakin ennakointini ja pahasti. Todellisuudessa joukkue on 14 ottelussa päästänyt 62 maalia, joka on eniten koko 1. divarissa, ja joukkue löytyy sijalta 12 runkosarjassa. Joukkueen tippuminen viime kauden runkosarjan voittajasta, alemman keskikastin joukkueeksi on kuitenkin helposti selitettävissä, sillä menettihän joukkue tälle kaudelle todella tärkeän kolmikon Kaner, Bebop, Zibbi. Joukkueen onkin turha unemoida runkosarjan kärkisijoista enää tällä kaudella, ja myös liiganousu jää hyvin suurella todennäköisyydellä jälleen pelkäksi haaveeksi.

Tienaa pelimerkkejä kirjoittamisella!

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 20.03.2012 17:21
Luettu: 1264 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.