Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Seuraa näitä. Kausi 2/2012

3. Divari

peipi - Kiekkoliigan alaisuudessa 395 ottelua ja näissä kerätyt 935 tehopistettä, tarkoittavat sitä, että peipi on nakutellut koko uransa kiekkoliigassa yli 2 pistettä per ottelu tahdilla. Kun muistetaan vielä, että lähes puolet otteluista on pelattu korkeimmalla sarjatasolla eli liigassa, ei lienee epäselvää kuka on suurin voittajasuosikki 3. divarin pistepörssissä tulevalla kaudella. Peipi saa myös hyvää tukea joukkuekavereiltaan, joten ei olisi ihme mikäli mies vetäisi mukanansa pistepörssissä korkeille sijoille myös muutaman joukkuekaverinsa. Drunken Leprechaunsin sisällä varmasti toivotaan peipin pysyvän tällä kertaa joukkueessa kauden loppuun asti, sillä mies tunnetaan aktiivisena kiertolaisena aikaisemmilta kausiltaan ja tämä onkin varmasti joukkueen suurin pelko kauden aikana. Varsinkin nyt kun pölöhö menetti pelioikeuden joukkueessa tulevalle kaudelle, hetkellisen hoppaamisen seurauksena.

Lupaschuk - HC Roikkulämy palasi Lupaschukin johdolla Kiekkoliigaan tälle kaudelle ja joukkueen johtamisen lisäksi on Lupaschukilla myös jälleen todella iso vastuu joukkueen pelillisessä menestyksessä kauden aikana. Roikkulämyn vetäydyttyä Kiekkoliigasta kauden 2/2011 päätteeksi, on Lupaschuk parin viime kauden aikana kiertänyt kolmessa eri joukkueessa hakemassa pelituntumaa. Näiltä visiiteiltä ei kuitenkaan mitään isompaa kerrottavaa jäänyt. Parhaiten tämä paljon mielipiteitä jakava hyökkääjä muistetaan kaudelta 3/2009, jolloin Roikut nousivat kauden päätteeksi liigaan, Lupaschukin voittaessa sekä divarin maali- että pistepörssin. Huippuvireessä ollessaan Lupa on ehdottomasti 3. divarin kärkihyökkääjiä ja todennäköisesti miehen nimi lukeekin kauden päätteeksi pistepörssissä lähempänä yläreunaa kuin alalaitaa. Ehdottomasti seuraamisen arvoinen pelaaja tulevalla kaudella.

Makze - Frankfurt Lions ja Makze palaavat molemmat neljän kauden tauon jälkeen jälleen Kiekkoliigaan ja Makze on edelleen erittäin iso pelaaja joukkueelle, vaikka juonikas hyökkääjä onkin viettänyt hiljaiseloa Frankfurt Lionsin sapattikausien ajan. Makze oli pelillisesti parhaimmillaan kaudella 3/2009, jolloin mies korjasi sekä maali- että pistepörssien voitot, ja kauden päätteeksi tuli myös valinta kauden parhaaksi hyökkääjäksi. Vaikka tuon kauden jälkeen meno onkin ollut huomattavasti hiljaisempaa Makzen osalta, on tällä loistavasti peliälukevalla hyökkääjällä edelleen paljon annettavaa Frankfurt Lionsin joukkueelle tulevalla kaudella. Nostaisin Makzen jopa potentiaaliseksi kauden yllättäjä palkinnon voittajaksi, mutta monille ei varmasti tulisi enää yllätyksenä, vaikka vanha konna pystyisikin vielä yltämään aivan pistepörssin kärkisijoille.

2. Divari

sanfor - Paremmin HIFK:sta tuttu sanfor on palannut 3 vuoden tauon jälkeen Sinappikoneen kokoonpanoon. Viimeeksi tämä puolustaja nähtiin Sinapeissa siis kaudella 3/2009, jolloin joukkueen kausi päättyi liigakarsintoihin. Viime kaudella sanfor nähtiin Brutal Killersissä Matun korvaajana pudotuspeleissä, jossa sanfor pelasikin kaikki joukkueen 8 ottelua, BK:n hävitessä lopulta pronssiottelun Nightmarelle 4-2. Sanfor tunnetaan laadukkaana kiekollisena alempana puolustaja, joka pystyisi taitojensa puolesta hoitamaan myös yp:n tonttia, ja sisäpiiritietojen mukaan Sinappikone onkin mahdollisesti hankkinut miehen pelaamaan myös ylemmän puolustajan paikkaa. Pelasi sanfor sitten kumpaa puolustajan roolia tahansa, on tämä tamperelainen siipimies (täältähän ne kovimmat kike- ja siipimiehet tulevat) varmasti 2. divarin johtavia puolustajia tulevan kauden aikana.

Hayek - Viime kaudella nimellä Minarelli tutuksi tullut hyökkääjä oli yhdessä Bisanin kanssa suurimpia syitä Los Bombarderosin menestykselle viime kauden 2. divarikarsinnoissa. Runkosarjassa joukkue oli omassa lohkossaan vasta viides, mutta nousukarsinnoissa joukkue oli kovassa iskussa voittaen yhdeksästä pelistään seitsemän, ja nousten 2. divariin kaudelle 2/2012. Karsinnoissa nimenomaan Hayek nousi joukkueensa sankariksi pelaamalla kaikki karsintaottelut, ja nakuttelemalla näissä mukavat 21 tehopistettä. Kauden päätteeksi sama kaveri ratkaisi vielä 3. Divarille historiallisen All-Stars tapahtuman voiton, iskemällä finaalissa kolme maalia 2. divaria vastaan. Ehdottomasti yksi mielenkiintoisimpia tulevaisuuden hyökkääjiä Kiekkoliigassa, ja Hayekin tehopisteet voivat olla tulevankin kauden nousukarsinnoissa joukkueelle timanttisen arvokkaita.

KOLIS - Salakavalasti aladivareiden tehohyökkääjääksi noussut KOLIS korjasi viime kauden päätteeksi 3. divarissa piste- ja maalipörssin voitot, jonka lisäksi tälle kaudelle Huittisten Huimaan siirtynyt maalilinko korjasi vielä sarjatason parhaan hyökkääjän pystin. KOLIS sopinee HuHun hyökkäävään pelityyliin loistavasti ja harjoitusottelut ovat osoittaneet, että täydestä tuntemattomuudesta noussut hyökkääjä voi taistella tälläkin kaudella pistepörssin kärkisijoista, vaikka sarjataso onkin pykälää viime kautta kovempi. Koliksen ehdoton vahvuus on laukaus ja veijari pelaakin aika perinteisessä maalinsylkijän roolissa, vaikka miehen pelinlukukin on toki riittävällä tasolla vielä 2. Divariin. Nähtäväksi jää pystyykö KOLIS muita ominaisuuksiaan kehittämällä nousemaan jopa kiekon parhaiden hyökkääjien joukkoon tulevaisuudessa, mutta joka tapauksessa kyseessä on tarkan seuraamisen arvoinen pelaaja.

1. Divari

ettan - Hurjia tehoja alemmissa divareissa takonut ettan, on tällä kaudella jälleen todella suuressa osassa joukkueensa Getafen menestyksessä. Viime kaudella 2. divarin syöttöpörssin voittanut ettan toimiikin selkeästi joukkueen ykköspelinrakentajana, kun joukkueen muut hyökkääjät Savior ja Loy taas lähinnä nauttivat tämän pärinäveikon tarjoilusta, joka tuntuukin olevan ympärivuorokautista hommaa kyseiselle veikolle. Getafe on suurimpia suosikkeja voittamaan 1. divarin runkosarjan kauden päätteeksi, mutta suurimpana kysymyksenä on sekä ettanin, että myös koko joukkueen kohdalla on henkisen puolen kestävyys. Joukkueesta kantautuneiden tietojen mukaan joukkuehenki ja joukkueen hajoamiskynnys on parhaimmillaankin erittäin matala. Tästäkin huolimatta on kuitenkin oletettava ettanin löytyvän pistepörssin kärkisijoilta myös tämän kauden jälkeen.

kretu - Viime kauden kenties suurin yksittäinen syy, miksi Siniviiva HT päästi 1. divarin runkosarjassa vähiten maaleja. Kretu pelasi runkosarjassa 20 ottelua loistavalla tasolla, mutta liigakarsinnoissa puolustaja ei pystynyt kantamaan enää joukkuetta urotekoihin. Liiganousu ei kuitenkaan varmasti jäänyt kiinni kretun suorituksista puolustuksessa. Kauden päätteeksi kretu pääsi myös tekemään All-Stars edustuksen 1. divarin joukkueessa. Alempana puolustajana operoiva kretu on aika perinteinen stay-at-homersimpson puolustaja, joka ei tee kiekon kanssa mitään jumalallisia suorituksia, mutta pysyy hyvällä peruspelillä koko ajan pelin ytimessä. Kretu pelaa oletusarvoisesti jälleen isoja minuutteja, ja kauden lopussa Sinarit ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä jälleen yksi vähiten maaleja päästäneistä joukkueista 1. Divarissa.

pelsu - Kolmannen kautensa Anaheimin riveissä aloittava pelsu on kahdella edellisellä kaudellaan ollut selkeästi joukkueensa johtava pelaaja hyökkäyspelissä, ja tilanne on tuskin kovin paljon erilainen tälläkään kaudella. Inhottava hyökkääjä puolustajalle, joka livahtelee pienistä raoista kiekon kanssa usein maalille, jonka lisäksi mies pystyy myös rakentamaan pelikavereillensa avoimia tontteja maalipaikkoihin. Viime kauden päätteeksi liigakarsinnoissa pelsu oli pitää Anaheimin lähes yksin liigassa, pelaamalla huikeat karsintapelit, mutta liigapaikka jäi lopulta vain yhden pisteen päähän joukkueelta. Mutta mikäli pelsu saa tällä kaudella hieman enemmän tukea myös muulta joukkueelta, on Anaheimin nousu takaisin liigaan täysin mahdollista. Ainenkaan pelsusta se ei tälläkään kertaa tule jäämään kiinni. Esillenoston arvoinen pelaaja on kyseessä aivan ehdottomasti.


Liiga

mumm - Lähes legendaarinen ylempi puolustaja mumm tekee vihdoin neljän vuoden tauon jälkeen paluun liigaan. Aikoinaan Malpossa kaksi kertaa liigan parhaaksi puolustajaksi valittu mumm, on ollut 1. Divarin parhaita puolustajia viimeiset kaudet ja täysin korvaamaton pelaaja Old & Notoriouksen rivistössä. On ehdottomasti yksi liigan tärkeimpiä, ellei tärkein pelaaja omalle joukkueellensa. Mummon pistetehtailu varmasti hieman kuihtuu edellisistä huikeista kausista, mutta mumm on edelleen vähintään kiekon top 10 pelaajia omalla tontillansa, ja mahtuisi varmasti lähes jokaiseen joukkueeseen kiekossa milloin tahansa. Mikäli Oldit nousevat tällä kaudella runkosarjassa korkeille sijoille, on mumm ollut varmasti äärimmäisen iso tekijä siinä. Tämä kiekkoliigan karpaasi onkin ainenkin itselleni kenties koko tulevan kauden mielenkiintoisin pelaaja, jonka otteita ja mystistä olemusta on hienoa seurata kaudesta toiseen.

Gaizka - Viime kauden kultamitalisti nousi viime kaudella kiekon eliittiin, ja varsinkin pudotuspeleissä mies oli korvaamaton pelaaja Raversille. Runkosarjan pistepörssissä Gaizka sijoittui viime kaudella sijalle 10, mutta pudotuspeleissä Gaizka syttyi entistä kovempiin liekkeihin, sijoittumalla pudotuspelien pistepörssissä kolmanneksi. Gaizkan arvoa ei kuitenkaan mitata pelkästään tehopisteiden valossa, vaan kovan asenteen ja äärimmäisen voitontahdon omaava hyökkääjä on erittäin kokonaisvaltainen pelaaja kaikilla kentän osa-alueilla, ja pystyy entisenä puolustajana pelaamaan loistavasti molempiin suuntiin. Mielenkiinnolla jäädään odottamaan, pystyykö Gaizka nousemaan todellisten huippupelaajien joukkoon pysyvästi, vai tyhjenikö paukut huikeaan viime kauteen jo?

poro12 - Tasaisen varmoja askelia kohti kiekon huippuhyökkääjien joukkoa jo pitkään ottanut poro12 osoitti jälleen viime kaudella ottaneensa lisää kehitysaskelia. Monet odottivat varmasti 1. Divarissa tulleen pistehurjastelun vähenevän selkeästi kovemmalla sarjatasolla, mutta mitä vielä. Kaveri latoi vielä kovemmat tehot pöytään, vaikka sarjataso koveni, niin myös poro12:n otteet kovenivat ja tuloksena oli runkosarjassa pistepörssin viides sija. Pudotuspeleissä poro12 kärsi selvästi muutamassa pelissä number1:n poissaolosta, mutta pystyi kuitenkin pelaamaan myös mukiinmenevät karsinnat ja Brutal Killersin mitali oli todella lähellä kauden päätteeksi. En näe mitään syytä, miksi poro12 ei jatkaisi yhä kovempaa nousua kohti kiekon eliittipelaajia myös tällä kaudella, ja tulevalla kaudella jopa pistepörssin voittaminen on täysin mahdollista.

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 27.02.2012 18:56
Luettu: 1283 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.