Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

1. Divarin kausiennakko 2/2012

Neljä (4) ensimmäistä ennakkoa tehnyt salapelaaja, loput allekirjoittanut. Valitettavasti kaikkia ei jaksanut /kerennyt kalastella kommentoimaan joukkuettaan. Äärimmäisen tasaisen divarikauden voi jo ennustaa katsomalla, mitä joukkueita ”jouduttiin” laittamaan sijoille 11-14, valinnat olivat vaikeita.

Hollow

Toissakaudella mestaruus, viime kausi; täysi floppi. Tosin ymmärrettävää, Hollow koki täydellisen muutoksen pelaajistonsa suhteen. Jokainen mestarijoukkueessa pelannut mestari Skilliä lukuun ottamatta lähti kokeilemaan onneaan johonkin muualle. Joukkueen johtohahmo Skillikin lähti tammikuussa armeijaan ja aktiivisuus ei muutenkaan päätä huimannut, enää ei muuta tarvinnut. Liigakarsinnoissa nolla pelattua peliä ja putoaminen divariin. Mitä sitten tulevalla kaudella? Hokisarjan karsinnat spedeillyt Blitzkrieg siirtyi lähes kokonaisuudessaan Hollowin vahvuuteen. Jos Zach saa angstinsa kuriin ja keskittyy pelaamiseen, voi tuloskin olla ihan mukava.

Sijoitusarvio: 4-7

Seuraa häntä: Zach – huhujen mukaan siirtynyt hyökkääjän paikalta ylemmäksi puolustajaksi. Vaarallinen pelaaja keskittyessään itse pelaamiseen. Seuraamisen arvoista on myös se, pokkaako Zach jossain vaiheessa kauttaan itselleen pelikieltoa.

Nemesis

Nemesis sijoittui viime kauden divarissa sijalle 6. jota voi pitää varsin hyvänä saavutuksena, kun katsoo viisikkoa joka muodostaa kärjen. Seuraava kausi on Nemesikselle jo kymmenes perättäinen divarissa, eikä liiganousua todennäköisesti juhlita tulevankaan kauden päätteeksi. Huhujen mukaan joukkueen ykköstykki Jusa_66 on harkitsemassa maisemanvaihtoa. Uutena tulokkaana joukkueessa nähdään vielä ainakin toistaiseksi melko tuntematon Endras.

Sijoitusarvio: 8-10

Seuraa häntä: tikru2 – tulee todennäköisesti pelaamaan ensi kaudella lähes kaikki Nemesiksen pelit. On suuressa roolissa Nemen hyökkäyspelissä.

Anaheim Mighty Ducks

Viime kaudella liigassa operoinut AMD putosi hiuksenhienosti divariin. AMD:n kokoonpano on pysynyt jälleen pitkälti samana, uutena pelaajana kehiin astuu mukaan Mensoista tuttu Samila. Viime kaudella Anaheim pystyi yllättämään jopa liigan kärkijoukkueita, ja se pelasi välillä mallikasta kiekkoa. Ei voida sanoa, että AMD lähtisi ensi kaudelle divarin ennakkosuosikkina, pikemminkin voidaan puhua joukkueesta, joka hyvällä pelillä pystyy kaatamaan jokaisen joukkueen ja tunkemaan itsensä kärkitaisteluihin asti.

Sijoitusarvio: 8-10

Seuraa häntä:  pelsu– joukkueen ehdoton ykköshyökkääjä ja viime kauden sisäisen pistepörssin ykkönen. Parhaimpana päivänään erittäin liukas pelsu on puolustajille todella vaikea pideltävä.

Siniviiva HT

Viime kauden divaria lähes suvereenisesti hallinnut Siniviiva HT simahti liigakarsinnoissa totaalisesti saavuttaen seitsemästä pelistään vain yhden voiton. Siniviivan puolustus oli viime kaudella koko divarin parasta, josta joukkue saa kiittää varmaan suurelta osin Bebopia. Bebop kuitenkin vaihtoi maisemaa Helsingin Jokereihin ja tryoutilla näyttäisi tällä hetkellä olevan Ville1. Bebopin saappaat ovat kuitenkin isot täytettäväksi, ja uuden puolustajan myötä koko joukkueen yhteispelaaminen omassa päässä voi kärsiä. Joukkueen perusrunko on kuitenkin pysynyt samana Svehlan inttikomennusta lukuun ottamatta. Jos Bebopin tilalle saadaan pelityyliin ja muutenkin porukkaan sopiva omanpään luutija, voidaan Siniviiva kauden lopuksi nähdä divarin kärjessä, sekä potentiaalisena ehdokkaana liiganousijaksi.

Sijoitusarvio: 1-3

Seuraa häntä: Rnd – Vaikkei ollutkaan viime kaudella Siniviivojen paras pistemies, teki silti roppakaupalla pisteitä. On suuri osa Siniviivan peliä, ja mikäli pelaa kaikki pelit tulevalla kaudella, voidaan mies nähdä kamppailemassa pistepörssin kärkitiloista.

Club of Härmä

Viimekautinen divarijoukkue jatkaa ’rebuildingia’. Pari vuotta jo kiekkoliigaa tahkonneen joukkueen viimekausi meni täysin penkin alle, no excuses. Mikä reseptiksi menestykseen? Cypressin pelaamattomuus heijastuu lievästi ikävällä tavalla joukkueen peliesityksiin. Peräti 12 pelaajaa merkittiin pelanneeksi runkosarjassa viimekaudella, todistetusti tiiviillä kokoonpanolla on saavutettu liigassa parhaat tulokset. Härmän kokoonpano näyttää tällä hetkellä valmiilta ja huomattavasti tiiviimmältä, joten peliesitysten odotan tasaantuvan ja sopivaan lentoon päästessään sijoitukset voivat olla divarin kärkipäätä. Ap-tandemi Nesu-Fene näyttää hyvältä ja onkin mielenkiintoista seurata kumpi ottaa johtavan roolin, vai mennäänkö tasavastuulla päätyyn. On ne ennenkin nousseet liigaan.

Sijoitusarvio: 1-3

Seuraa häntä: Vesa. Liukas hyökkääjä. Mielenkiintoista nähdä miten sopeutuu Härmään.

Narrilauma

Narrilauma lienee kiekkoliigan alaisissa pisimpään pelannut. Joka kautiseen tapaan pelaajia on liikkunut tahdikkaasti suuntaan jos toiseen ja testillä on ollut hurja määrä pelaajia. Eiköhän tahti saada rauhoitettua sunnuntaihin mennessä . Pelit eivät ymmärrettävistä syistä ole sujuneet kovin hyvin. paparassi lienee selkeästi joukkueen ykkös higaldo ja hassuttelija, balotellista/pöynäkestä näillä näkymin toinen siihen kaveriksi, kun Maplen pelaamisesta ei tietoa. Jos pelaa, niin näkisin Maple-paparassi hyökkäysduon parhaimpana. Peli kulminoitunee joukkuepuolustukseen ja etenkin kärsivällisyyteen pelata omaa peliä. Lisäksi ennustan kauden aikana jatkuvaa pelaajaliikennettä ja 1-2 hoppausta. Tällä kaudella huomattavasti tasokkaammassa divarissa taival voi olla kivinen.
Sijoitusarvio: 11-14

Seuraa häntä: Mason. Hokissa pitkään jyrännyt pakki siirtyi Narreihin. Erittäin taitava all-around alempi puolustaja, ja joutunee torjumaan tolkuttoman määrän ylivoimahyökkäyksiä tulevalla kaudella - tietäen Narrien pelityylin.

Paparassi ytimekkäästi paria päivää ennen h-hetkeä:

- Uudistuneella kokoonpanolla kunnianhimoisesti kohti kliigaa!

Elite Razor

2.divarista noussut, perinteikäs Elite Razor lähtee tavoittelemaan paikkaa auringosta. Pelaajahaku on pahasti kesken ja harkkapelit ovat sujuneet huonosti. Joukkue ei välttämättä ole täysin valmis kauden alkuun, vaan uskoisin, että parasta hokia näemme joukkueelta vasta toisella jaksolla. Taistelee kynsin ja hampain pääsystä pudotuspeleihin. Viimekauden ykkösnyrkki crept olisi ollut iso apu taistelussa kahdeksan joukkoon.

Sijoitusarvio: 11-14

Seuraa häntä: Plaz. Kokenut konkari. Luistin ei liiku aivan entiseen malliin, mutta viimeistelee yli 30 kaappia divarissa ensi kaudella jos pelaa edes lähes täydet matsit. Tärkeä pelaaja molemmissa päissä ja erityisen arvokkaaksi tulee, jos ER tiensä selvittää liigakarsintoihin.

Manhattan
Sitten pääsemmekin ensimmäiseen uudemman sukupolven joukkueeseen. 3.divarista asti tiensä divariin kolunnut Manhattan on hyvä valinta karsijajoukkoon. Nousu voi olla ehkä liian aikainen vielä tälle porukalle, mutta ei sitä koskaan tiedä. Joukkueesta paistaa tekemisen meininki ja liigapaikka tulee ennen pitkään ilman hajoamista. Viimekauden yhteen hitsautunut kokoonpano jatkaa menoa, ja aktiivisella pelaamisella en voi ennustaa kuin kehitystä.

Sijoitusarvio: 8-10

Seuraa häntä: Teroitin. Viime kaudella joukkueen sisäisen pistepörssin voitto, ei syytä miksei tälläkin kaudella näin. Joutuu latomaan tukun tärkeitä maaleja, joista muutama pitäisi karsintoihinkin säästää.

Manhattanin tavoitteet alkavalle kaudelle? (Vastaamassa Nurmela)

- Päästä liigakarsintoihin.

Tekeekö tiukkaa?

- Varmasti, mutta mahdollista se on.

Pirates

Useampaan otteeseen 1.divarissa pelannut Pirates on jälleen täällä. Hyvä yhteishenki paistaa joukkueesta, sillä ovathan nimimerkitkin laitettu nk. samis-tyyliin! Paikoitellen erittäin lennokasta ja hyökkäysrikasta peliä 2.divarissa esittänyt joukkue jatkanee samaa tahtia 1.divarissa. Heikkona kohtana pidän puolustusta ja heikkoa selkärankaa. Paikka liigakarsinnoissa sinetöity, ilman normaalista poikkeavaa hoppauskierrettä.

Sijoitusarvio: 4-7

Seuraa häntä: nani - Ultrataitava käsistään niin kaukaloissa, kuin sen ulkopuolellakin. Riittääkö pinna, kestääkö kantti? Latonee pisteitä ovista ja ikkunoista ja jos jaksaa puolustaa, niin korkealla ovat piraatit. Ehdottomasti seuraamisen arvoinen pelaaja.

Kiekkoleijonat

Vuonna 2010 perustettu joukkue. Pakko myöntää, allekirjoittaneelle vähän tuntemattomampi. Kolunneet aladivarit ykköseen asti. Joukkue pysynyt hyvin kasassa ja viimekaudelta kakkosesta plakkarissa sija 3. Tiiviistä kokoonpanosta ja hyvin sujuneista harkkapeleistä ennustankin tätä porukkaa karsijoiksi tulevalle kaudelle, voivat jopa hätyytellä divarin kärkisijoja. Melko laajalta rintamalta tehoja tulee ja etenkin Rick teki hurjat tehot karsinnoissa.

Sijoitusarvio: 4-7

Seuraa häntä: willy. Taitava ja liukas pistenikkari. Viimekauden sisäisen pörssin voittaja ja  liikkunee tällä kaudella aivan divarin pistepörssin kärkipäässä. Vaikea pidettävä pakille, hakee hyvin paikkaa. Varma all-stars valinta.

Team Sahara

Kaikki näytti vielä viikko sitten hyvältä, nyt joukkue koki pahat menetykset ssamun ja tögön siirtyessä Helsingin Jokereihin. Try-outit ovat vielä pahasti kesken ja tunnetusti divarissa ei pärjää millään huumori-kokoonpanolla. Pude on tällä hetkellä kovin yksin hyökkäyksessä. Uvexista siirtynyt .jorma. saa paljon vastuuta ja toimiikin puolustuksen lukkona vaikeina hetkinä. Saharan sijoitusta on vaikea tällä hetkellä ennustaa, riippuu pitkälti vahvistusten onnistumisesta kuinka korkealle sahara nousee. Putoamiskarsinnat välttänevät tosin silti.

Sijoitusarvio: 4-7

Seuraa häntä: Pude. Mr. Franchise, tulevaisuus ja nykyisyys. Saharan sijoitus taulukossa heijastuu pystysuoraan Puden tehoihin. ”Pud-ed-in-the-net” lausuma tulee tutuksi katsomoissa uudella kaudella.

Puden mietteitä & tavoitteita alkavalle kaudelle
 - Kaudesta tulee varmaan haastava kun joukkue menetti pelaajia, ja jouduttu ottaa uusia.. mutta koitetaan taistella liigakarsintapaikasta!

Getafe

Hurja vire riitti divariin asti. Tällä kaudella ennustan Getafen nousevan heittämällä liigakarsinnoista liigaan. Erittäin taitava nippu ja plussaa etenkin viihdyttävästä pelityylistä. Dominoinee divarissa ja vahvin kanditaatti eniten maaleja tehneeksi joukkueeksi. Ovat pienellä kokoonpanolla kaataneet useita liigajoukkueita ja pykälää ruskeammassa divarissa jälki on tuhoisaa.

Sijoitusarvio: 1-3

Seuraa häntä: Huima. Tässä olisi voinut ottaa melkein kenet vaan esille, mutta mainitsen Huiman. Nälkäinen ja helvetin taitava ylempi pakki tulee saavuttamaan todennäköisesti myös liigatasolla menestystä.

Delirium Tremens

Vanhojen patujen joukkue nousi ehkä joidenkin yllätykseksi kakkosesta ykköseen ja on muutenkin aktivoitunut näin talven aikana. Peli luistaa ”ihan ok”, mutta se ei kyllä valitettavasti riitä liigakarsintoihin. Joku pitää tuonne pohjallekin ennustaa, ja valinta osuu DT:hen.

Sijoitusarvio: 11-14

Seuraa häntä: Grammat. Hyvä kahdensuunnanpelaaja. Kuppi ei maistu raporttien mukaan entiseen tahtiin, ja uskonkin tämän visiopelaajan ottavan johtavaa roolia Delirium muutoin divarijoukkueita vastaan pulassa olevasta alakerrasta.

Puhelinlangat laulaa. Luurin  toisessa päässä Grammat:
Mitkä teidän tavoitteet on tulevalle kaudelle?

- Pelata hyvää peliä ja kehittyä ja sijotuksellisesti olla 8 joukossa.

Mitä oot mieltä jos ränkkään teidät 11-14?

- Tän hetkinen harkkataso on 3divaritasoa, että ihan hyvä rankkaus.

Onko onnistunu värväykset?

- Paluumuuttajana tuli nutc yp:ks, jota meillä ei aikasemmin tiimissä ollukaan kun cao on intissä ja risen otettii hyökiksi. Vahvistaa ihan hyvin tiimii, kun osaa pitää kiekkoa hyvin. Ja viel yks hyökki otetaan, ei tietoo viel kuka. Eli ihan jees onnistunu tähän mennessä.

Miesten Kesken

Farssikauden jälkeen vetovastuun ottanut Preda on ruvennut ahkerasti manageroimaan ja onnistunutkin värväämään muutaman pelaajan ja kokoonpano on saatu ’hyvissä ajoin’ vajaa viikkoa ennen liigan alkua valmiiksi. Mahdollisuuksia on liigakarsintoihin, tasaisuutta ja aktiivisuutta se tosin vaatisi.

Sijoitusarvio: 11-14

Sain erittäin kiireisen Predan langoille keskustelemaan joukkueesta:

Tavoitteenne ensi kaudelle?

- Nousua tavotellaan aina :)

Mites teillä on nuo värvit onnistunu ja pystyykö kukaan ratkoon pelejä?

- Värvit on onnistunu yllättävänki hyvin, oon löytäny sellasia pelaajia jotka sopii meidän pelityyliin. Vielä on toki opettamista, mutta oon aika positiivisel mielellä. Kannattaa seurata mukaan saatua sotaratsua Fubbista ja Nasua, jolle myös on tarjolla isot saappaat. Pistekunkkuna meiltä on varmaan Elisa tai Sepi, riippuen kumpi kerkeää pelaamaan enemmän.
- Viime kausi meni vituiksi, kun annoin pois pvh ja sanoin et pelaan jos tarvii. Sitten olikin jengi täynnä sellasia, jotka ei todellakaan ollu riittävällä tasolla. Nyt sit hyppäsin takasin puikkoihin ja alkaa näyttääkkin joltain tää touhu.

Mitäs oot mieltä jos ränkkään teidät 11-14?

- Siinähän rankkaat, niin se shar rankkas kans. Pohjalta on hyvä ponnistaa. Ja sanon vaan sen, että pleijaripaikan kautta karsinnoista liigaan.

-PS. Meistä kuullaan viel ;)


Onnea kaikille joukkueille divariin!

Kirjoittanut: Alora
Julkaistu 22.02.2012 19:40
Luettu: 1376 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.