Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kiekko.tk – Alamäkeä, milloin ylämäkeä?

Neljä hyvin motivoitunutta pelaajaa ympäri Suomea on vihdoin saatu illan aluksi paikalle, joilla kaikilla on tavoite – pelata muutama kiekko.tk peli ja sen jälkeen iltapalan, iltapesun ja ja hampaidenharjaamisen jälkeen nukkumaan tai katsomaan televisiota. Näistä onnistuu jälkimmäiset, mutta useimmalle se mieluisin (ainakin allekirjoittaneelle), kiekko.tk pelit, jää pelaamatta yhden ainoan syyn takia mihin haluan ottaa kantaa.

Kiekko.tk:n ”syöpä”, joka on pahanlaatuinen ja levinnyt laajalle – harjoitusotteluihin vastustajan valitseminen. Miksi? Tuon nyt esille pari kohtaa, miksi näin tapahtuu ja myös yritän etsiä syitä sille sekä ratkaisua.

1) Vastustaja on liian kova – emme halua hävitä.

Ymmärrettävä selitys, jos on juuri luotu joukkue, joka sisältää pelaajia, joilla ei ole kokemusta mistään liigoista tai muualta ja pelillinen taso ei riitä lähellekään haastaneen joukkueen tasoa.
Tämän ongelman kohtaa kuitenkin päivittäin hyvin moni joukkue kiekko.tk:n ja kiekkoliigan huipulla. On huolestuttavaa kun näkee, että samalla sarjatasolla pelaavat joukkueet eivät saavu harjoitusotteluun, vaikka joukkue olisi pelikykyinen vaan mielummin odotetaan että saadaan ”huonompi” vastustaja. Miksi näin tapahtuu? Ismo ”Ika” Lehkosen kommentti: ”Kovat pelit kehittää pelaajia.” Tätä ei kuitenkaan tunnu ymmärtävän monikaan joukkue kiekko.tk:ssa, vaan vastustajan valitsemista ohjaa kohta numero 2, josta lisää seuraavaksi.

2) Ranking-pisteet

Ihmiset haluavat mielummin voittaa kun hävitä. Se on toki ymmärrettävää, mutta suurinta osaa kiekko.tk pelaajia ja joukkueita kiinnostaa ranking-pisteet. Valitaan sen mukaan joukkue, joilta on mahdollisuus saada helposti paljon ranking-pisteitä, vaikka se ranking-pistekasan löytäminen veisikin puoli tuntia, jolloin välissä olisi ollut mahdollisuus viedä kovemmalta joukkueelta vieläkin isompi kasa pelaamalla heitä vastaan ja vielä kaiken lisäksi hyvin. Tämä että halutaan valita joukkue, jolta saa paljon pisteitä ei kuitenkaan ole pääsyy miksi valitaan vastustaja, vaan pääsyy on se, että pelätään ranking-pisteiden menevän pelaamalla kovempia vastaan, jolloin pisteiden menetys on todennäköisempää. Joukkueet, jotka harrastavat kyseistä ranking-pisteistä pelaamista henkeen ja vereen, eivät tunnu ymmärtävän sitä, että tulevaisuudessa parissakin kuukaudessa pelaamalla monia kovia otteluita kehittyy niin paljon, että aletaan pärjäämään jo kiekon eliittiäkin vastaan ja kohta ne kiekko.tk:n suurimmat ”rängkasat” on omalla joukkueella. Tämä pitäisi takoa kiekko.tk:n pelaajien päähän – vaikeata se on.

3) Peelot – ”ei pelata, koska ootte peeloi ja huutelette.”

Tämä kiekko.tk:n ehkäpä säälittävin selitys sille, miksi ei pelata. Voi itkuparku, jos ei pelaajat kestä sitä että pelin päätteeksi kehuu vastustajan veskaria tai sitä, että violenttaa kerran viidessä pelissä kostoksi. Tähänkin on monta erilaista vaihtoehtoa estää tämä omalla ruudulla. /ignore nimimerkki on hyvä tapa estää pelaajan huutelun näkyvän omalla ruudulla. Onko kiekko.tk:ssa sen takia pakko etsiä vastustajaa yli 15minuuttia, koska ei kestetä lukea yhtä pahaa riviä kerran kuukaudessa mitä vastustajat sanoo? Ei, en väitä että se on pakko pelata juuri sellaisia vastaan, mutta voi miettiä onko se välttämätöntä tämän takia etsiä peliä yli 15 minuuttia.

Kiekko.tk:ssa on alamäkivaihe menossa. Hohto alkaa olemaan menetetty ja tämä on yksi suuri syy sille, miksi motivaatio alkaa pelaajilta kadota ja myös se, että ei ole tarpeeksi omatasoisia vastustajia. Nämä kaikki edellä mainitut kohdat ovat syitä sille, miksi kiekko.tk:n yleinen taso on heikentynyt viime vuosista ja miksi hohto on pudonnut yleisesti katsoen. Tähän asiaan voi vaikuttaa vain ja ainoastaan pelaajat, jotka tätä peliä pelaavat, mutta joilla ei tunnu olevan minkäänlaista tarvetta tehdä asian eteen mitään. On peiliin katsomisen paikka. Tehdään se tarvittava muutos.

Kiitos.

Kirjoittanut: Jebsu
Julkaistu 22.02.2012 13:34
Luettu: 1882 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.