Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Hot/Not listaus


Brutal Killers - Liigan tulokasjoukkue yllätti varmasti kaikki huikealla kaudellaan, vaikka joukkueen taso onkin ollut tiedossa jo pitkään, niin tuskin kovinkaan moni uskalsi silti odottaa joukkueen voittavan runkosarjan, ja etenevän vielä mitalipeleihin asti. Erityisesti joukkueen puolustuspeli oli rautaisen kuumaa ja 42 päästettyä maalia 24 ottelussa on huikea saavutus näin kovalla sarjatasolla. Joukkue oli myös äärimmäisen kova nimenomaan sarjatasonsa parhaita joukkueita vastaan, ja joukkue ei hävinnytkään yhtään ottelua runkosarjassa muille välieräjoukkueille, (Nightmare, Neal Chaucer, Ravers) ja tämä on varmasti antanut joukkueelle huimasti uskoa, että tulevaisuudessa kirkkaimatkin mitalit ovat täyttä realismia. Ehdottomasti Hot!

KOLIS - 3. Divarin runkosarjassa 19 ottelussa 68 pistettä, kertonevat kaiken oleellisen. Sarjatason pelillisestä kovuudesta voidaan tietenkin aina keskustella, mutta jos koko joukkue tekee runkosarjassa 77 maalia, ja yksi pelaaja on näistä mukana 68 maalissa, on lienee selvää, että jonkin verran on taitoakin oltava jo mukana suorituksissa. Joukkueen toiseksi paras pistemies Zdunov iski lähes samalla ottelumäärällä 36 pistettä, joten joukkueen ja kenties koko sarjatason mvp:stä ei liene epäselvyyttä.

Pirates - Runkosarjan voitto ja sarjatason toiseksi vähiten päästettyjä maaleja. Hetkonen? Monet olivat valmiita kuoppaamaan Piratesin viime kauden jälkeen, joukkueen pudottua järkyttävän asennevammaisen pelaamisen jälkeen 2. Divariin. Ilmeisesti joukkueen vastuuhenkilöistä Laamaaja etunenässä, ovat vihdoin saaneet joukkueeseen edes jonkinlaista kuria, vaikka pelaajaruletti onkin ilmeisesti jälleen hieman pyörimässä. Varsinkin joukkueen puolustuspeliin tullut kurinalaisuus on näkynyt joukkueen parantuneissa peliesityksissä, ja tämä on myös suoraan korreloitunut joukkueen sarjasijoituksen kanssa. Joukkue ansaitsee asennemuutoksen myötä helposti paikkansa Hot osiossa.

Double It - Täydestä tuntemattomuudesta 1. Divariin ja sukkana myös suoraan liigaan. Hienoa ja hyökkäysvoittosta peliä läpi runkosarjan, ja palkkioksi runkosarjan toinen tila. Liigakarsinnoissa kone hieman yskähteli, mutta joukkue sijoittui kuitenkin karsintalohkossa neljänneksi, ja saavutti näin myös liiganousun. Varsinkin joukkueen näätämäinen hyökkääjäpari Tin - Bastu oli todella suuri yllätys varmasti monelle joukkueelle, ja ei olisi yllätys jos kauden pelaajakyselyn yllättäjä osion voitto menisi toiselle näistä kaveruksista.

WilleJ - pelle - Vaikka Genesiksen kausi ei mennyt aivan odotetusti 1. divarissa, ja joukkue päättikin lopettaa kauden päätteeksi, niin tämä ei tuntunut yhtä kiekon kovinta hyökkääjäparia häiritsevän. Velikullat latoivat nimittäin jälleen tauluun pisteitä yli 3 pongoa per ottelu tahdilla ja jakoivatkin jälleen myös 1. divarin pistepörssin kaksi kärkisijaa. Koko Kiekkoliiga uransa yli 3 p/o tahdilla takoneet hyökkääjät ovat Genesiksen hajoamisesta huolimatta jälleen samassa joukkueessa, molempien siirtyessä ensi kaudeksi Evolution Uvexin rosteriin. Nähtäväksi jää jatkuuko sama pistetehtailu myös liigassa, ja miksipä ei jatkuisi? Ehdottoman ansaittu paikka Hot listalla.

Kap - Kauden 3/11 kausiennakkossa allekirjoittanut povasi Kapin olevan 2. divarin eliittipuolustajia, mutta silti miehen huikea potentiaali yllätti joukkueen noustessa kaudeksi 1/2012 sarjatasoa ylemmäksi. Todella inhottava vastus joka vie jatkuvasti ajan ja tilan pois vastustajilta aggressiivisella kiekollisen pelaajan paineella. Ehdottomasti suurimpia ellei suurin syy, miksi Metallurgit sijoittuivat runkosarjassa jopa yllättävän korkealle, ja etenivät myös liigakarsintojen kautta aina liigaan asti. Kapissa on selkeästi potentiaalia olla jopa aivan kiekon parhaita puolustajia, tosin monien mielestä Kap kuuluu jo nyt kiekon johtaviin alempiin puolustajiin. Hot!

Huittisten Huima - Paluun Kiekkoliigaan tehnyt Huittisten Huima on jälleen nousussa kohti kiekon kärkeä. 3. Divarin runkosarjassa joukkue voitti oman lohkonsa, ja karsinnoissakin joukkue teki selvää jälkeä, voittamalla koko karsintalohkon ja nousemalla ensi kaudeksi 2. Divariin. Jos joukkueen paketti ja rosteri pysyy tällä kertaa kasassa, on syytä odottaa, että joukkue nähdään parin kauden kuluttua kiekkoliigan kahdella ylimmällä sarjatasolla.

Liigan runkosarja - Liigan runkosarjan viisi ensimmäistä joukkuetta olivat kaikki kahden (2!) pisteen sisällä toisistansa! Todella huikeaa taistelua runkosarjan voitosta loppuun asti ja tämä on erittäin positiivinen asia Kiekkoliigalle, varsinkin kun kärkiviisikossa oli pari uuttakin tuttavuutta. Sama teema jatkui myös pudotuspeleissä, sillä myös välieriin pääsivät ehkä hieman yllättäen kaksi ensikertalaista, Brutal Killers ja Ravers, joista jälkimmäinen eteni aina finaaleihin asti.

Old & Notorious - Wanhat ja aina niin kohteliaat nopat pääsevät vihdoin näyttämään armotonta kilpikonnanpuolustustansa myös liigaan. Joukkue on lähes jokainen kausi 1. Divarissa ollut yksi vähiten maaleja päästäneistä joukkueista, vaikka joukkue ei ole edes yltänyt kärkisijoille runkosarjassa. Tälle kaudelle joukkue sai peliinsä huomattavasti lisää tehokkuutta, joka näkyi varsinkin liigakarsinnoissa jossa joukkue teki toiseksi eniten maaleja, voittaen myös koko karsintalohkon. Henkilökohtaisesti jään odottamaan suurella mielenkiinnolla, kuinka kilpailukykyinen joukkue Oldeilla on ensi kaudella liigassa kasassa, ja pystyykö joukkue ottamaan lisää askelia kohti kiekon eliittiä. Äärimmäisen kohtelias Hot merkintä joukkueelle!

hari - Raversin sensaatiokauden ilmentymä. Huikeaa puolustuspeliä ja siinä sivussa ratkaisi puolivälieräsarjan Uvexia vastaan ja on takonut koko kauden reippaasti yli piste per ottelu tahdilla. Polttavan Hot pudotuspelipelaaja kyseessä, joka tulee olemaan tulevassa finaalisarjassa erittäin ratkaisevassa roolissa.

Samilan paitsiokirjoitus - (http://kiekkoliiga.net/paitsio/?id=463) Voiko enempää samaa mieltä olla jostakin asiasta? Kiekkoliiga on tällä hetkellä lähes 600 pelaajan ja 50 joukkueen yhteisö ja asiaan tarvitaan ehdottomasti muutosta. Asteittainen sarjatasojen vähennys vähitellen on nimenomaan paras ratkaisu tähän. Kaudeksi 2/2012 alimman sarjatason eli 3. Divarin joukkuemäärä vähennetään 14 joukkueeseen, joka onkin ensimmäinen askel kohti parempaa ja tasokkaampaa Kiekkoliigaa toivon mukaan. En allekirjoita joidenkin pelaajien utopistisia suunnitelmia, joissa haluttaisiin Kiekkoliigaan vain kaksi sarjatasoa ja liigaan 12 joukkuetta, mutta nykyinen neljä sarjatasoa on aivan liikaa, ja tarpeeksi laadukkaita pelaajia saati joukkueita ei yksinkertaisesti riitä. Kirjoitus ehdottomasti Hot, mutta nykyinen tilanne not.
Kaatuneet joukkueet - Murheellisempia asioita olivat jälleen kesken kauden kaatuneet joukkueet, joita tuli tällä kertaa kolme, joista kaikki olivat vielä 3. Divarissa. Tämä ei ainenkaan helpota 3. divarin asemaa tulevaisuudessa. Lopettaneiden joukkueiden lisäksi harmia aiheuttivat myös pari myöhässä lopettamisilmoituksen ilmoittanutta joukkuetta. Pahin tilanne oli kuitenkin 1. Divarissa josta lopetti kauden päätteeksi peräti 5 joukkuetta, ja kun liigan joukkuemäärää nostettiin vielä yhdellä, oli seurauksena se, että 1. Divarikarsintojen 11 joukkueesta piti nostaa 1. Divariin peräti yhdeksän joukkuetta, jotta hävikki saatiin tasattua. Ehdottomasti Not osioon tämä.

Miesten kesken - Joukkue nousi takaisin liigaan hienon kauden jälkeen 1. Divarissa, ja tämän jälkeen asiat rupeavat menemään alamäkeä? Ei pysty ymmärtämään logiikkaa, että miksi esimerkiksi joukkueen pitkäaikainen jäsen ja todella tärkeä palanen joukkueessa Preda, hoppaa kesken kauden ja jättää joukkueensa pulaan. Joukkue keräsi kauden aikana usemman pisterangaistuksen pelaamattomien pelien vuoksi, jonka jälkeen liigan jumbosijan ja liigakarsinnoissa 7 tappion jälkeen joukkue sai nopean liukumäen takaisin 1. Divariin.

Kiekkoliigan ponifetissi - Huolestuttava ponifetismi ilmiö on alkanut leviämään varsinkin Kiekkoliigan korkeimmalla sarjatasolla, josta se on pesiytynyt myös Kiekkoliigan johtokunnan sisään, joka on luonnollisesti äärimmäisen huolestuttava ilmiö kiekkoliigalaisten tulevaisuuden mielenterveyden kannalta. Sain nopean haastattelun perinteisesti kaikkea mahdollista pelkästä periaatteesta vastustavalta Ookkelta, joka kertoikin itsekin kiintyneensä poneihin: http://uppaa.net/img/008/9464882.jpg

Narrilauma - Kiekkoliigan imagokyselyn viimeinen sija -23 saldolla, ja paljon paremmin ei mennyt myöskään pelillisesti. Joukkue säilytti kuitenkin niukasti sarjapaikkansa ensi kaudeksi. Jäätävän kylmää touhua nykyiseltä Narrilaumalta, jonka toiminta halveeraa pahasti vanhaa perinteistä Narrilaumaa.

Lowell Devils - Tuore joukkue 3. Divarissa, ja kauden aikana monille heräsi varmasti kysymys, että onko sarjataso täysin väärä joukkueelle? 21 ottelussa omiin kolisi käsittämättömät 92 kihausta, jonka lisäksi joukkue onnistui maalinteossakin vaivaiset 37 kertaa. Joukkue pystyi kuitenkin niukasti pitämään paikkansa 3. Divarissa, ja toivoa sopii että joukkue pystyy olemaan edes hieman kilpailukykyisempi tulevaisuudessa, ja välttämään näin ollen nykyinen pisteautomaatin rooli.

Entiset johtokuntalaiset - Uhkailua, huonoa käytöstä, johtokunnan asioiden levittelyä ja joukkueen poistaminen/myöhästynyt lopettamisilmoitus. Nämä kaksi eronnutta johtokuntalaista jättivät kyllä kaikille todella huonon kuvan johtokunnasta, vaikka näiden tekojen sattuessa eivät enää johtokunnassa olleetkaan. Todella jäätävä Cold hand, tämmöiselle toiminnalle.

Pelaamattomat ottelut - Jokaisessa deadlinessa jouduttiin jakamaan joukkueille pistevähennyksiä ja varoituksia, kun pelejä ei hoidettu ajallaan. Onko vika systeemissä, aikatauluissa vai joukkueissa? Joka tapauksessa monet muut joukkueet hoitivat pelinsä moitteetta ajoissa, jolloin katse kääntyy luonnollisesti niihin joukkueisiin, jotka eivät pelejänsä saanut hoidettua. Toisaalta nykyinen systeemi antaa vapauden taktikoida, jos oman joukkueen minimi ottelumäärä on jo pelattu. Ensi kaudeksi nykyinen järjestelmä on onneksi menossa kuitenkin vaihtoon.

Nyt voit tienata pelimerkkejä kirjoittamisella! Katso lisäohjeet täältä

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 11.02.2012 20:27
Luettu: 1880 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.