Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Finaaliennakko 1/2012

On jälleen aika selvittää Kiekkoliigan kauden mestarijoukkue, ja loppuotteluun tiensä raivasivat tällä kertaa runkosarjan kolmanneksi sijoittunut Ravers ja runkosarjan neljäs Neal Chaucer. Joukkueiden väliset runkosarjan kohtaamiset päättyivät molemmat tasapeliin, joten on syytä odottaa, että tasaiset ottelut jatkuvat myös finaaleissa. Viime kaudella liigassa vähiten maaleja päästänyt Neal Chaucer ei tällä kaudella yltänyt samaan suoritukseen, mutta toisaalta joukkueen hyökkäyspeli olikin koko liigan tehokkainta, ja joukkue latoikin 24 ottelussa 102 kihausta vastustajan maaliin. Tästä onkin suurimmilta osin kiittäminen joukkueen hyökkääjäkaksikkoa stemia ja Seania, joista stem voitti myös pistepörssin, Seanin ollessa samaisen tilaston kolmas. Mielenkiintoinen yksityiskohta joukkueen peluutuksesta kauden aikana on se, että joukkue pelasi käytännössä kahdella hyökkääjällä koko runkosarjan, kun taas puolustuksessa peliajat jaettiin huomattavasti tasaisemmin kuuden pelaajan kesken.

Myös Raversien hyökkäyspeli oli tehokasta runkosarjassa ja varsinkin joukkueen uudet hankinnat Naappi ja Apari toivat rutkasti tehokkuutta joukkueen viimeistelyyn. Tätä kaksikkoa tuki vielä hyvin edellisiltäkin kausilta tuttu Gaizka, jonka lisäksi vielä alempana puolustajana pelaava harikin latoi komeat 33 tehopistettä runkosarjassa. Huonosti ei ole harilla mennyt pudotuspeleissäkään, sillä loistavan puolustuspelin ohella on tilastoihin kertynyt mukavat tehot 4+7, ja armeijasta saadun vapautuksen johdosta kahdesti liigan parhaaksi puolustajaksikin valitulla harilla, onkin suuri rooli joukkueen mestaruustaistelussa.

Puolivälierissä Ravers selvitti tiensä välieriin vaikeuksien kautta, sillä Evolution Uvexia vastaan ratkaisevassa viidennessä ottelussa joukkue oli vielä viimeisellä minuutilla tappiolla, kunnes hari nousi esiin ensin tasoittamalla ottelun, ja ratkaisemalla vielä jatkoajalla joukkueen välieräpaikan voitoin 3-2. Välierissä joukkue yllätti varmasti lähes kaikki kaatamalla suuren ja mahtavan Nightmaren otteluvoitoin 3-1, lähettäen Nightmaren toista kautta peräkkäin pronssiotteluun. Raversin sinnikästä ja taistelevaa puolustuspeliä kuvaa parhaiten välieräsarjan viimeinen ottelu Nightmarea vastaan, jossa joukkue taisteli ratkaisevan 1-0 voiton vasta jatkoajalla. Ravers sai samalla todella mukavan takaisinmaksun, sillä kahdella edellisellä kaudella juuri Nightmare oli tiputtanut Raversin puolivälierissä ulos.

Neal Chaucer on taas kulkenut pudotuspeleissä voitosta voittoon, kun puolivälierissä kaatui ensin Voodoo People ja tämän jälkeen välierissä Brutal Killers suoraan kolmessa ottelussa. Joukkue on selkeästi tiivistänyt jälleen puolustuspeliänsä pudotuspeleihin, sillä joukkue päästi kuudessa ottelussaan vaivaiset 8 maalia, ja joukkue päästikin vain yhdessä ottelussa enemmän kuin yhden maalin. Tälle kaudelle pelaamistaan huomattavasti vähentäneen Hossan paikan joukkueen puolustuksessa ovat ottaneet Fan ja Ookke, jotka ovatkin jakaneet pitkin kautta peliajat hyvin tasaisesti. Myös joukkueen ylempi puolustaja Ayoso on nostanut aktiivisuuttaan jälleen pudotuspeleihin, ja 4 mitalia kiekkoliigassa voittanut Ayoso onkin naputellut kuudessa pudotuspeliottelussa kunnioitettavat 14 tehopistettä, tukien samalla myös loistavasti joukkueen alempia puolustajia omassa päässä.

Molemmat joukkueet ovat pudotuspeleissä nimenomaan puolustaneet kerrassaan loistavasti, ja vanha sanonta: "hyökkäämällä voittoja, puolustamalla mestaruuksia" näyttää jälleen pitävän paikkansa, ja finaaliotteluista onkin odotettavissa vähämaalisia ja yhden maalin erolla ratkeavia kamppailuita. Hurjan rutiinin isoista peleistä omaava Neal Chaucer ei tällä kertaa saa ratkaisevaa etua kokemuksestaan, koska myös Raversin kolmikolta Joska, Naappi, hari löytyy yhteensä peräti 12 mitalia Kiekkoliigasta, joten molemmista joukkueista löytyy erittäin laajasti kokemusta ja voittamisen kulttuuria isoista otteluista.

Molemmat joukkueet ovat myös pelanneet pudotuspelinsä tiiviillä pakalla ja oletettavaa on, että kokoonpanoa ei tässä vaiheessa lähdetä hirveästi muuttamaan. Oletusarvoisesti Raversit pelaavat ottelunsa nelikolla hari, Naappi, Joska ja Gaizka, joka oli joukkueen voitokas kokoonpano myös Nightmarea vastaan. Chaucereilla näyttää olevan selkeä kolmikko Sean, stem, Ayoso, mutta alemman puolustajan paikasta käydään edelleen kovaa kamppailua Fanin ja Ookken välillä, ja mielenkiinnolla jäädäänkin odottamaan, että vieläkö tasainen peluutus puolustajien kesken jatkuu finaaleissakin. Lähtökohtaisesti Fan on kuitenkin joukkueen ykköspuolustaja, myös finaaleissa.

Joukkueiden parhaat pistemiehet pudotuspeleissä:

Ravers
Gaizka 8+11 = 19 / +5
Naappi 7+8 = 15 / +5
hari 4+7 = 11 / +5

Neal Chaucer
Sean 6+9 = 15 / +12
Ayoso 7+7 = 14 / +12
stem 7+7 = 14 / +12


Joukkueiden arviointi: (1-5)
Hyökkäys:
Ravers (4)
Neal Chaucer (5)

Puolustus:
Ravers (4)
Neal Chaucer (4)

Yhteispeli:
Ravers (5)
Neal Chaucer (4)

Pelisysteemi:
Ravers (4)
Neal Chaucer (4)

Kokemus:
Ravers (4)
Neal Chaucer (5)

Avainpelaajat:
hari - Kiekon kiistatta yksi kaikkien aikojen parhaista puolustajista on noussut myös Raversissa todella isoon rooliin. Huikean puolustuspelin ohella mies ratkaisi myös Uvexia vastaan pelatun puolivälieräsarjan käytännössä yksin viimeisessä ottelussa. Mikäli Ravers juhlii mestaruutta, ei mvp palkinnon saajasta pitäisi olla epäselvyyttä.

stem - Viime kauden most valuable player liigassa, on ottanut kauden mittaan yhtä isoa roolia mitä viime kaudella Hollowissa. Pistepörssin voitto runkosarjassa ja myös johtavaa kiekollista peliä pudotuspeleissä. Raversin päätehtävä on varmasti pitää stem pois maalipaikoilta, mikäli se on edes mahdollista.


Pelaajahaastattelut:

Raversin Gaizka, millaisilla ajatuksilla lähdette finaaleihin todella rutinoitunutta Neal Chaucerin joukkuetta vastaan?
"Armeijan harmaista c-papereiden voimin on saatu punavalkoisiin vahvistus, tämän ulkomaalaisvahvistuksen avulla lähetään voittaa suoraan kolmessa pelissä."

Ilmeisesti joukkueen off-seasonilla tehdyt pelaajahankinnat (Joska, Naappi, Apari) olivat osuvia hankintoja?
"Kyllä, pelataan todella hyvin yhteen keskenämme. Ja mitä niihin pepo vihjauksiin tulee, niin tarkoituksena ei todellakaan ollut kasata raversista pepoa, se vaan tapahtu kenenkään huomaamatta."

Millaisia finaaliotteluita odotat?
"Varmasti tiukkoja otteluita tulee olemaan, ja nähdään puuduttavaa jatkoaikatappelua. Pitää vaan stemin räkämaalit saada kuriin."


Neal Chaucerin Sean, minkälaisilla ajatuksilla lähdette kirkastamaan viime kauden hopeamitaleita?
"Melko hyvil mietteil nyt kun ei oo viel yhtään tappiota tullu playoffeis ja muutenkin peli kulkenu piru hyvi. Viime kauden finaalitappio nevöföget.. Niin ja ainaki raversista jääny tommone suhteellise kova pulustus mieleen, et aikamoisen päivätyön saadaan tehä et voitetaa heijät, mut onneks niil on hari ni vähä helpottaa asiaa!"

Molemmat joukkueet ovat pelanneet hyvää puolustuspeliä pudotuspeleissä, mitä luulet jatkuuko sama linja edelleen?
"Joo, eiköhän niistä peleistä aika tiukkia tule ja varmaan nährää aika mont jatkoaikaa. Tietty jos jollai ei pää kestä, ni voidaa nähdä ehkä vähä enemmänki maalei."

Onko kokoonpanoon tulossa jotain yllätysvetoja, vai mennäänkö samalla porukalla mitä aikaisemmatkin ottelusarjat?
"Eiköhän se aikalailla tää sama oo, Ookke nyt paikannut vähän Fania ku sillä ollu kiireitä ja muuta kivaa. Hossaa ei todellakaan päästetä pelille ku se on tainnu pelaa viimeks enne joulua. Davidoffi ehkä saattaa näyttäytyä kentällä. Näillä mennään ja harille terkkuja!"


Yhteenveto:
Jälleen kerran kaksi erittäin tasapäistä joukkuetta vastakkain finaaleissa, jotka molemmat ovat tiivistäneet puolustuspeliään pudotuspeleissä selkeästi. Otteluista on varmasti odotettavissa vähämaalisia ja tiukkoja vääntöjä, sillä onhan vastakkain sarjatasonsa kaksi parhaiten puolustavaa joukkuetta tällä hetkellä. Toisaalta Chaucerin hyökkäyspeli on ollut hieman Raversia tehokkaampaa, niin runkosarjassa kuin myös pudotuspeleissä, joten tästä saattaa se pieni ero syntyä kenties joukkueiden välillä. Sitten taas toisaalta Nightmaren hyökkäyspeliä on pidetty jo pitkään kiekon parhaana, ja Ravers onnistui välierissä tylsyttämään myös heidän hyökkäyspelinsä mainiosti.

Neal Chaucerille tämäkin finaalisarja on varmasti jälleen vain finaalisarja muiden joukossa, kun taas Raversilla on tällä hetkellä varmasti huikea joukkuehenki ja taistelutahto päällä, Nightmaren kaaduttua välierissä. Toisaalta taas Chaucereilla on varmasti kova tahtotaso kirkastaa viime kauden hopeiset mitalit ja laittaa poeka saunomaan kauden päätteeksi. En lähde arvioimaan kumpi voittaa ottelusarjan, mutta kohtalaisen varma tuntuma on siitä, että suoraan kolmessa ottelussa finaalisarja ei tule ratkeamaan. Veikkaukseni on, että mestaruudesta saadaan kamppailla viidennen ottelun jatkoajalle asti, ja ratkaisijahan löytyy luonnollisesti jälleen puolustajista! Joka tapauksessa hieno kauden päätös on jälleen edessä.

Nyt voit tienata pelimerkkejä kirjoittamisella! Katso lisäohjeet täältä

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 06.02.2012 18:51
Luettu: 1437 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.