Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Power Rankings 2/2012

Kuukausi vaihtui ja on taas aika julkaista uusi Power Rankings -lista. Rankingin laskutapa on muuttunut hiukan edellisistä kuukausista ja ulkonäköäkin on hieman muokattu aikasemmasta. Ennen rank muodostui pelkästään yhden kuukauden peleistä ja huomasin että vaihtuvuus kuukausien välillä oli liian suurta. Joku joukkue saattoi pelata 15 ottelua yhtenä kuuna ja seuraavana vain 5. Kausihan on usealla liigalla noin kolmen kuukauden mittainen joten päätin muodostaa uuden rankingin tämän pohjalle. Nykyään rankingiin otetaan siis huomioon kolmen kuukauden aikana pelatut liigaottelut, painottaen tuoreinta kuukautta suhteessa 4:2:1. Toinen merkittävä muutos on sarjojen välisen rankin laskemisen muuttuminen entistä tarkemmaksi. Iso kiitos tästä Teemulle, joka teki sopivat työkalut jokaisen liigajoukkueen rankin saamiseen jokaiselta kuukauden päivältä! Myös otsikon vaihdoin hieman ajankohtaisemmaksi. Eli vaikka tilastot on koottu edellisen kuukauden peleistä, niin nimi tulee meneillään olevasta kuukaudesta. Tulevaisuudessa olen ajatellut lisääväni myös 5 Stars Tournamentin ottelut mukaan rankingiin. Jos joltakulta löytyy muita kehitysehdotuksia, niin niitä voi lähettää notena kiekossa nimimerkille Kozel, irkissä nimimerkille joniprkl tai tämän artikkelin kommentteihin.


Uudella pisteidenlaskutavalla liigojen rank on entistä tarkempi, joten vertailua aikaisempiin kuukausiin on melko turha lähtä tekemään. Järjestys on kuitenkin pysynyt edelleen samana.

Liigojen paremmuusjärjestys joulukuussa:


http://uppaa.net/img/005/liigat12-2.png

Listan kärjessä porskuttaa erinomaisen kauden pelannut Double It. Joukkue tuli 1.Divarin runkosarjassa toiseksia ja liigakarsinnoissa vauhti on pysynyt lähes yhtä hyvänä. Merkille pantava seikka on myös se, että Double It rikkoi ensimmäisenä joukkueena kunnioitettavan 2000 PRP:n rajan. Toisena listalla on myös yli 2000 Power Rank -pistettä kerännyt Neal Chaucer. Joukkue ainut tappio tammikuun ajalta tuli runkosarjassa Brutal Killersiä vastaan. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella NC voitti Voodoo Peoplen tyylipuhtaasti suoraan kolmessa ottelussa ja eteni näin välieriin. Kiekkoliigan runkosarjan voittoon yltänyt Brutal Killers on listan kolmannella sijalla. Hyvän kauden pelannut joukkue kaatoi pudotuspelien puolivälierissä Fc Kilpailijat, joka on totuttu tuntemaan erinomaisena playoff-joukkueena. Edellisen kuukauden kärkinimi Ravers löytyy uuden rankinjärjestelmän myötä neljänneltä sijalta. Myös heillä vahva kausi takana ja Kiekkoliigan runkosarjan voitto valui joukkeen käsistä ainoastaan heidän kärsimänsä pisterangaistuksen myötä. Pudotuspeleissä he kaatoivat ensimmäisellä kierroksella Evolution Uvex:n voitoin 3-2.


Kiekkoliigan organisaation ulkopuolisista joukkueista korkeimmalle ylsi Suomiliigan tuore mestari Drunken Leprechauns, joka urakoi peräti 17 ottelua Suomiliigaa sekä 3.Divarikarsintoja. Joten täysin organisaation ulkopuolisesta joukkueesta ei taida voida enää edes puhua. Joukkue kuitenkin löytyy listan sijalta 10. 2.Divaria pelaava Pirates löytyy listalta sijalta 12. Pirates on hyvä esimerkki siitä, miksi rankingjärjestelmä muutettiin nykyisen laiseksi. Edelliseltä listaltahan joukkue löytyi vasta sijalta 82. Toki 0-0-3 tilastoilla kuuluukin olla pohjilla, mutta tässä tilanteessa suurin syy oli se, että Pirates ehti sitä edeltävänä kuukautena urakoida 14 ottelua ja olla marraskuun listan kolmas. Tälläinen jojo-efekti ei yksinkertaisesti ole mukavan näköistä. Jatketaanhan kuitenkin listalla etiäpäin... Heti Piratesin perässä tulee 3.Divarin kärkinimi Los Bombarderos. Jengin loppukausi on ollut hyvä ja tahti on säilynyt 2.Divarikarsinnoissakin, jossa joukkue on tällä hetkellä toisena.

Hoki-liigalta korkeimmalle sijalle yltää niin ikään hyvän loppukauden sarjassaan pelannut Jazz-Trio. Tämä kymmenen miehen trio vei nimiinsä Hoki-liigan runkosarjan voiton ja löytyy listan sijalta 18. Hokisarjan paras joukkue listalla on Streetball Extreme, joka voitti sarjan mestaruudenkin muutama päivä takaperin. Heidän sijoituksensa on 44.


Power Rankings 2/2012:

http://uppaa.net/img/009/2.2012pr.png
Helmikuun listalta poistui kolme joukkuetta: Desperados, HPK ja Olympic Fitness.
Uutena joukkueena mukaan tuli Greatest.

Kirjoittanut: Kozel
Julkaistu 03.02.2012 19:47
Luettu: 1348 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.