Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Vetoomus Kiekkoliigan pelastamiseksi

Tämä kirjoitus olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten, mutta kun ei ole aikaa, inspiraatiota tai osaamista, niin eihän sitä ole tullut sitten tehtyä. Kuitenkin nyt viimeistään on aika tehdä jotain, jos haluamme pelastaa Kiekkoliigan ja pelaajien mielenkiinnon tätä rakasta nettipeliämme kohtaan.

Pelaajien aktiivisuus, kiinnostus ja itse pelaajamäärät vähenevät tällä hetkellä yhtä nopeasti kuin itse arvostetun pelintekijämme mielenkiinto kiekko.tk:ta kohtaan. Sen tarkemmin en lähde itse lukuihin paneutumaan tässä kirjoituksessa, koska luvut eivät aina kerro kaikkea. Aktiivisia nimimerkkejä kuukauden sisällä voi olla paljon enemmän, kuin esimerkiksi 3 vuoden takaisiin lukuihin verrattuna. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että itse pelaajamäärät ovat kasvaneet. Miksi niin? Pelaajakohtaiset nimimerkit ovat kasvaneet ja yhä useampi pelaaja tekee itselleen "ap-nickin", jonka kuitenkin poistaa nopeasti kun huomaa, että tilillä on saldo 1+2 -5 parin pelatun regin jälkeen. Sitten tehdään taas uudelleen sama temppu!

Pelaajien mielenkiinnon väheneminen heijastuu nykyään selkeästi pelaajamarkkinoilla. On hämmentävää, kuinka vaikeeta nykyään on värvätä pelaajia joukkueeseen, joiden taustoista tai pelitaidoista (lue = kokemuksesta) tietää edes hiukan entuudestaan. Usein nämä hakevat pelaajat ovat nimimerkin kokemukseltaan noviceja ja amateureja. Silti Kiekkoliigakokemustakin löytyy useamman pelin verran jostain 2006-vuodelta. Sitä on vain tullut pidettyä taukoa ja nyt yhtäkkiä kiekko.tk on alkanutkin kiinnostumaan. Silti nämä sankarit osaavat jalkakyniä, ookkeja ja tietävät ties mistä bugeista. Eikä siinä, jopa tämäntyyppiset hakijat ovat vähentyneet selkeästi nykypäivänä! Mensakin on etsinyt koko kauden pelaajia ja hakemuksia tullut vain kourallinen. Voitte vain arvata, kuinka laadukkaita nämä hakijat ovat olleet. Mensa on joutunut tyytymään hätävärveihin, joiden avulla voimme vain linkuttaa kauden loppuun asti mentaliteetilla "kunhan vain saadaan ottelut pelattua". Ei näin...

Mitä siis on tällä hetkellä pielessä ja miten tähän pitäisi reagoida? Vastaus on yksinkertainen = liigoja ja tasoja on aivan liikaa. Pelaajamääriin emme voi tällä hetkellä vaikuttaa juuri mitenkään, mutta siihen voimme, miten nykyisten pelaajien mielenkiinto voidaan vielä säilyttää. Kiekkoliigassakin on nykyään yhteensä 4 eri liigatasoa, jossa yhdessä on jopa 18 joukkuetta. Joukkueita on siis yhteensä pelkästään Kiekkoliigassa 59 kappaletta! Jotta joukkue olisi liigatasolla tarpeeksi aktiivinen, tarvitaan keskimäärin 7-8 pelaajaa per joukkue. Yhteensä pelaajia tarvitaan siis 413 - 472 pelkästään Kiekkoliigan pyörittämiseen! Mikäli sarjatasoja vähennettäisiin, pelaajia riittäisi kaikille joukkueille ja kilpailu päästä liigajoukkueeseen kovenisi.

Joten vetoan nyt Kiekkoliigan johtokuntaa vähentämään sarjamääriä heti kaudesta 2/2012 lähtien! Muutosta ei voida heti tehdä, vaan se pitää tehdä rauhallisesti. Ensin joko poistetaan kokonaan 3. divari, tai sitten vain toinen lohko. Sitä mukaa kun joukkueita lopettaa, pienennetään heikompia sarjatasoja, kunnes ne voidaan kokonaan lopettaa. Vain aika näyttää, monta sarjatasoa on sopiva määrä. Lähtökohtaisesti ainakin 3. divari on liikaa, ehkä jopa myös 2. divari.

Jos näihin radikaaleihin toimiin lähdetään, voi se pelastaa Kiekkoliigan kiekko.tk:n parhaana liigana ja säilyttää kokeneiden pelaajien mielenkiinnon peliä kohtaan.

Maukkaita pelihetkiä toivottaen,

Samila

Nyt voit tienata pelimerkkejä kirjoittamisella! Katso lisäohjeet täältä

Kirjoittanut: Samila
Julkaistu 16.01.2012 14:10
Luettu: 1220 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.