Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Johtokuntalaisen päiväkirja

Monia kiekkoliigan johtokunnan ulkopuolisia pelaajia on varmasti joskus askarruttanut, että mitä kaikkea siihen kiekkoliigan johtokuntalaisen päivärutiineihin kuuluu, ja tekevätkö ne siellä mitään muuta kun jakavat penaltteja viattomille kiekkoliigalaisille? Tämän innoittamana päätin ruveta viikon ajan kirjaamaan ylös omaa "arkeani" kiekkoliigan johtokuntalaisena ja jakamaan sen kaikkien tietoisuuteen, lähdesuojan tuomissa rajoissa tietenkin. Vaikkakaan viikko ei ollutkaan mitenkään erityisen työntäyteinen johtokuntalaiselle, niin kuitenkin kohtuullisesti sain materiaalia kasattua tämänkin jutun kirjoittamiseen. Toivoisin myös palautetta, että onko tämän tyylisille kertomuksille kiinnostusta jatkossa, esimerkiksi kauden kiireisimpinä aikoina (ts. loppukausi) jolloin tämän tyyppiseen kertomukseen saisi varmasti lisää syvyyttä ja kiinnostavuutta.

Tapahtumat sijoittuvat aikavälille 25.12.2011 - 3.1.2012.
Edellisenä iltana järjestetty Kiekkoliigan kinkkujensulattelu tapahtuma oli jälleen kerran menestys, lähes kaikki otteluun valitut pelaajat tulivat paikalle, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, ja ottelua seurasi parhaimmillaan yli 130 katsojaa. Ridge lupautui myös selostamaan ottelun, johon kiekon oma kultakurkku toikin oman säväyksensä ja arvokkuuden. Nyt oli kuitenkin jälleen aika siirtyä tavalliseen johtokuntalaisen arkeen ja sunnuntai alkoikin johtokunnan foorumin tarkastuksella, ja sieltähän löytyikin jälleen pari uutta pelaajia koskevaa tapausta, joihin tuli omat kärkkäät mielipiteet jälleen ilmoitettua. Tämän jälkeen keskustelu jatkui ehkä johtokuntalaisen tärkeimmän työkalun, eli irkin välityksellä, ja kuumana keskustelunaiheena oli mm. Johtokunnan tehtävänjako ja tulevaisuus niihin liittyen. Keskustelun ohessa myös suljin erään pelaajan tapauksen, jonka seurauksena tiedotin pelaajalle, että hän on saanut johtokunnalta varoituksen asiattomasta käytöksestään. Tämän merkkasin myös luonnollisesti johtokunnan foorumin varoituslistalle ylös, jotta mahdollisessa seuraavassa häntä koskevassa kuvassa muistamme, että kyseisellä pelaajalla on jo varoitus alla. Vielä päivän päätteeksi kerroin foorumin vastuualue topiciin oman näkemykseni, siitä mitä tehtäviä haluaisin vielä tämän kauden aikana hoitaa. Ilmoitin kirjoittavani tälläkin kaudella finaaliennakon ja osallistuvani karsintojen ja All-stars tapahtuman järjestelyihin, lupailin myös hoitaa jatkossakin pelaajia koskevia rangaistustopicien sulkemista ja rangaistusten julkaisemista.

Maanantai käynnistyi jälleen ylläpidon foorumin tarkistuksella, joka onkin johtokuntalaisen kenties tärkein päivittäinen tehtävä. Myöhemmin päivän aikana erään joukkueen pvh tuli kyselemään, saisiko vastuuhenkiökiellossa olevalle joukkueen jäsenelle laitettua oikeuden tehdä pelaajasiirtoja, joka ei tietenkään ollut mahdollista. Muilta osin maanantai oli vähemmän tärkeä päivä kiekkoliigan johtokuntalaiselle.

Seuraavana aamuna tuli jälleen nopeasti tsekattua johtokunnan foorumi läpi, jonka jälkeen otin isommaksi projektiksi lyödä lukkoon joukkueiden pelaamattomien pelien aiheuttamat rangaistukset. Asia oli jäänyt jumittamaan häpeällisen kauan johtokunnan sisälle, johtuen todella paljon eriävistä mielipiteistä asiaa koskien. Lopulta kuitenkin löytyi jonkinlainen yhteinen linja, kun päätimme mennä kolmen johtokuntalaisen tukemalla ehdotuksella, koska muuta edes hieman yhtenäistä linjaa ei ollut parin viikon aikana löytynyt. Tarkistin vielä, että rangaistukset menevät varmasti oikein ja julkaisin uutisen johtokunnan tiedotteisiin, ja tämän jälkeen merkkasin vielä joukkueiden varoitukset ylös foorumille, jotta mahdollisissa seuraavissa tapauksissa on helppo kaivaa vanhat tapaukset uudestaan esiin. Rangaistusten julkaisemisen jälkeen päätin pistää foorumille uuden topicin pystyyn, jossa otin vahvasti esille päätöksenteon hitaudemme, ja osittain saimmekin sovittua, että tulevaisuudessa pyritään tiettyjen määräaikojen puitteissa laittamaan tapaukset ja rangaistukset kasaan ja täytäntöön. Luonnollisesti jotkin tapaukset ovat todella kimurantteja, ja aikaa vieviä, mutta varsinkin pelaajien pelikiellot ja varoitukset tullaan toivottavasti tästä eteenpäin saamaan nopeammin täytäntöön, tämän uuden linjauksen myötä.

Illemmalla tuli jälleen pari uutta kiekkoliigan pelaajien huonoon käytökseen liittyvää kuvaa foorumille, joihin kävin ilmoittamassa mielipiteeni mahdollisiin sanktioihin. Päivästä ehkä eniten jäi mieleen kuitenkin lähes tunnin mittainen yksityiskeskustelu erään miinusta saaneen joukkueen vastuuhenkilön kanssa, joka ei millään suostunut sulattamaan vaikeiden ratkaisujen tuomaa päätöstä. Kohtalaisen asiallisella keskustelulla saimme kuitenkin jonkinlaisen yksimielisyyden aikaan, ja suuremmilta myllyiltä vältyttiin tälläkin kertaa.

Uusi päivä johtokuntalaisena jälleen, joka osoittautuikin tällä kertaa kohtalaisen helpoksi päiväksi, pari mielipidettä foorumille jälleen ja yhden pelaajan varoituksen ilmoittaminen asianomaiselle olivat johtokunta hommat tälle päivälle. Testasin kuitenkin vielä kemtonin luomaa uutta imagokysely järjestelmää, joka toimikin moitteetta ja kysely voidaankin julkaista tämän jälkeen pelaajille myös. Uusi järjestelmä helpottaakin jälleen hieman poloisten johtokuntalaisen työtä, kun kyselyn vastauksia ei tarvitse enää poimia noteista. Tämä päättikin johtokuntalaisen keskiviikko päivän.

Torstai lähti käyntiin johtokunnan kanavalla keskusteluilla mm. imagokyselyn toteuttamisen tulevaisuudesta ja siihen mahdollisista tulevista muutoksista. Uusi mielenkiintoinen lisä imagokyselyyn tulikin jo tälle kaudelle, kun joukkueet saavat äänestää myös muiden sarjatasojen joukkueille plussia ja miinuksia. Uutena ideana tuli tulevaisuuden varalle mm. että joukkueet saisivat laittaa koko oman sarjatasonsa joukkueet "paremmusjärjestykseen" imagon perusteella, joista jaettaisiin tämän jälkeen plussat ja miinukset joukkueille. Nähtäväksi jää toteutuuko tuo idea mahdollisesti tulevina kausina. Muutenkin tuli johtokuntalaisten kesken keskusteltua, että mille joukkueille tullaan omien joukkueiden kanssa plussia jakamaan, joista saatiinkin yli tunnin mittainen keskustelu jälleen aikaiseksi. Vielä päivän päätteeksi heitin parit omat mielipiteet foorumille käsiteltäviin asioihin, jonka mainitseminen on jo lienee turhaa, koska mielipiteiden ilmaisu tapauksiin on yksi johtokuntalaisen päivittäisiä päätehtäviä.

Perjantai: Aamulla kiekkoliigan sivut jälleen ensimmäiseksi auki tietenkin särmänä johtokuntalaisena, ja vastaamaan pariin uuteen pelaajasta lähetettyyn kuvaan ja kertomaan mielipide mahdollisista rangaistuksista. Tämän jälkeen lisäsin vielä tulevaan pelaajille lähetettävään kyselyyn yhden uuden kysymyksen, jonka haluaisin kyselyyn mukaan. Mielipiteiden ilmoittamisen jälkeen kävin nopeasti läpi foorumin vanhoja pelaajia koskevia ceissejä, tarkistaen että mikään pelikielto tai varoitus ei ole jäänyt julkaisematta/ilmoittamatta pelaajalle, eipä ollut joten hyvällä omallatunnolla sai jatkaa päivää muiden aktiviteettien parissa.

Illemmasta sain vaihteeksi hupiakin parin kiekkoliigan johtokuntalaisen kustannuksella, kyseiset herrat kun ovat jälleen innostuneet kovasti habbosta ja uusien huoneiden kalustaminen ja ponitapetointien suunnittelu onkin vienut heidän aikansa suurimmilta osin viime aikoina. Enempää en uskaltane tapauksesta paljastaa, jotta kertomukseni välttyy pahimmilta jälkisensuureilta.

Viikonloppu tuli ja (rahat) meni, mutta maanantaina oli jälleen aika jaella sanktioita pelaajille epäasiallisesta käytöksestä. Tällä kertaa pelaaja säästyi pelkällä varoituksella, jonka ilmoitin jälleen noteitse kiekon välityksellä, notessa tiedotin pelaajaa myös, että seuraavalla kerralla sanktiona on pelikieltoa mikäli kyseinen toiminta toistuu. Tämän jälkeen kerroin vielä mielipiteeni erääseen uuteen tapaukseen foorumilla, joka on askarruttanut johtokuntaa jo pari viikkoa, asian erityislaatuisuuden johdosta. Eräs pelaaja oli nimittäin unohtanut nickinsä salasanan, ja pyysi nyt erityislupaa saada pelata toisella nimimerkillä samassa joukkueessa vielä tällä kaudella. Itse nimenvaihto on hyvin yleinen käytäntö kiekkoliigassa, joita tehdään jonkin verran kauden aikana, mutta kahdella eri tunnuksella kauden aikana pelaaminen samassa joukkueessa, onkin hieman uudempi tuttavuus. Toivottavasti tähänkin asiaan saadaan lähiaikoina päätös aikaiseksi.

Tiistai: Päivän alkuun oli jälleen vuorossa vastaaminen erään aikaisemmin varoituksen saaneen pelaajaan kyselyihin rangaistuksen syystä, jota en voinut tarkemmin eritellä lähdesuojan vuoksi. Pelaaja myös vaati saada kuvaa nähtäville, jota en luonnollisestikaan voinut näyttää myöskään. Varoitusten tiedottamisen jälkeen tulee usein mieleen se vanha mietelause "Don't shoot the messenger", koska yleensä se turhautuminen ja kysely varoituksesta puretaan nimenomaan siihen johtokuntalaiseen joka tämän varoituksen on tiedottanut. Sama ilmiö on myös nähtävissä ehkä hieman voimakkaammin ennen jokaista kautta järjestettävissä 3. divarin karsinnoissa, joissa valitsematta jääneiden joukkueiden syvästi pettyneet pelaajat tulevat kertomaan pahastaolostaan kohtuu suorasanaisesti. Kritiikki kohdistuu tietenkin voimakkaimmin juuri siihen henkilöön, joka on karsintoihin valitut joukkueet julkaissut.

Seuraavaksi oli ohjelmassa mielipiteen kertominen erään pelaajaan asiattomasta käytöksestä tulleeseen kuvaan, johon tuli tällä kertaa ehdotettua 5 ottelun pelikieltoa, koska pelaajalla on jo taustalla varoitus aikaisemmasta toiminnasta. Tämän viikkokoosteen kirjoittamisen ohessa kävin myös puolen tunnin mittaisen keskustelun irkin välityksellä erään joukkueen pelaajan kanssa, jotka suunnittelivat sarjapaikan siirtämistä toiselle joukkueelle, ilmeisesti Jackalopes ceissin innoittamana joukkueen pelaajat olivat saaneet tämän idean. Pistin tämänkin asian johtokunnan foorumille keskusteltavaksi, ja kohtalaisen nopeasti todettiin, että kyseisellä joukkueella ei ole tämmöiseen oikeutta, koska kyseistä sääntöä noudatetaan lähinnä sillon kun joukkueen päävastuuhenkilö on monotettu joukkueesta. Seuraavaksi tein vielä pari pelaajasiirtoa jonka jälkeen päivä olikin johtokuntalaisen osalta jälleen paketissa, ja tämä päättää myös reilun viikon mittaisen koosteen tarinankertojan arjesta kiekkoliigan johtokuntalaisena.

Palautetta kertomuksesta saa ja pitää lähettää, jotta tiedän onko tämänkaltaisille kertomuksille kiinnostusta jatkossakin, ja tietenkin muutenkin kiekkoliigan toimintaan saa jatkuvasti ehdottaa mahdollisia parannuskohteita. Greippi ja muut johtokuntalaiset toivottavat onnea ja menestystä loppukauteen kaikille lähes tasapuolisesti!

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 04.01.2012 16:27
Luettu: 1418 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.