Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Power Rankings 11/2011

***Kozelin alunperin julkaisema kirjoitus kopioitu luvan kanssa täältä***


Vanhemmat kiekon pelaajat varmaan muistavat vielä D-fencen Power Rankingsin vuosilta 2004-2005. Aloitin kiekon 2005 keväällä, joten kyseinen lista on itselleni hieman hämärän peitossa. En niitä myöskään mistään kiekon tai kiekkoliigan syövereistä ole löytänyt, mutta ideana kuitenkin oli vertailla kiekon joukkueiden peliesityksiä tietyllä ajanjaksolla. D-fencen jälkeen kukaan ei kuitenkaan ole vertaillut eri sarjoja ja sarjatasoja pelaavia joukkueita keskenään, joten minun oli vihdoin puututtava tähän räikeään epäkohtaan!

Parin kuluneen kuukauden aikana olen kehitellyt tähän kyseiseen tarkoitukseen jokseenkin toimivan ranking-systeemin. Aloitin projektin loka-marraskuun vaihteessa ottamalla selville, mikä oli lokakuun vakuuttavin joukkue kiekossa. Kovimmaksi joukkueeksi listalla nousi erittäin hyvät liigakarsinnat pelannut Brutal Killers. Halusin kuitenkin testata systeemiäni vielä yhden kuukauden eteenpäin ennen sen julkaisemista kiekkokansalle. Ajatuksena onkin jatkaa ranking-listan julkaisemista kuukausittain tästä eteenpäin.

Ranking-systeemin olisi varmasti voinut tehdä monella eri tavalla, eivätkä kaikki kiekkovaikuttajat välttämättä ole kanssani samaa mieltä joten korostankin tämän listan olevan siis virallisesti täysin epävirallinen. Rankingin laskutapaa en tässä täysin lähde avaamaan, mutta siinä on otettu huomioon joukkueen sarjan pelillinen taso ja pelimenestys siellä viimeisen kuukauden ajalta. Kiekon liigoista mukana on tällä hetkellä Kiekkoliiga divareineen, Hoki-liiga, Suomiliiga ja Hokisarja. Liigojen toiminnasta suljettuja joukkueita ei pidetä listalla mukana, mutta kaikki muut joukkueet sieltä pitäisi löytyä. Pidemmittä puheitta siirrytäänkin itse aiheeseen, eli marraskuun Power Rankingsiin!


Hoki- ja Kiekkoliiga ovat hieman koventuneet viime kuukaudesta. Uusina sarjoina mukaan otettiin Suomiliiga ja Hokisarja. Sarjoissa pelattiin marraskuun aikana yhteensä 875 ottelua.

Liigojen paremmuusjärjestys marraskuussa:
Piikkipaikkaa listalla pitää kauden kiekkoliigassa hyvin aloittanut Nightmare. Joukkue ei ole hävinyt vielä peliäkään tällä kaudella. Erittäin lähelle samoja pisteitä pääsee 2. Divaria pelaava Getafe. Getafen alkukausi on ollut jopa Nightmaren vastaavaa parempi, mutta 2. Divarin taso tiputtaa joukkueen vasta toiselle sijalle. Niin ikään 2. Divaria pelaava Pirates löytyy listani kolmannelta sijalta. Pirates on kerännyt alkukaudelta jo 10 voittoa, mutta joukkoon mahtuu myös tappiot Kiekkoleijonille ja Elite Razorille. 1. Divarin kovin joukkue löytyy sijalta neljä. Old & Notoriouksen kauden avaus on myöskin ollut erinomainen ja kymmenen pelatun pelin joukkoon mahtuu vain yksi hävitty peli Adoniksia vastaan. 3. Divarin kauden on parhaiten aloittanut Huittisten Huima joka löytyy listalta sijalta 11.

Kiekkoliigan organisaation ulkopuolisista joukkueista kovimmassa vireessä on ehkä hieman yllättäen Suomiliigaa pelaava Metsän Kiekko. Joukkueen kauden alku on ollut suorastaan sensaatiomainen ja se on saavuttanut pelaamistaan 10 ottelusta 9 voittoa.
Ainoastaan tasapeli Kohma Tigersia vastaan pilaa puhtaan sarjan. Näillä meriiteillä Metsän Kiekko listataan kahdeksanneksi Power Rankingseissa. Myös Hokisarjan joukkue Inter on aloittanut kauden pirteästi ja kerännyt 16 pelaamassaan ottelussa 24 pistettä, josta irtoaa ranking-listan 25. sija.

Hoki-liigan joukkueet löytyvät harmittavan alhaalta kyseiseltä listalta ja yhtenä syynä tähän voidaankin pitää muita sarjoja myöhemmin alkanutta kautta. Pelejä ei yksinkertaisesti ole ehtinyt kertyä yhtä paljon kun muissa liigoissa. Myös tasaisesti lähtenyt kausi vaikuttaa siihen, ettei mikään joukue loista esille yhtä hyvin kuin esim. Suomiliigan Metsän Kiekko. Korkeimmalle Hoki-joukkueista yltää Syracuse Crunch kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Joukkue löytyy listalta sijalta 23.

Power Rankings 11/2011:Kirjoittanut: Kozel
Julkaistu 19.12.2011 07:55
Luettu: 1304 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.