Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigan kausiennakko 1/2012

Liigan kausipaketti kaudelle 1/2012

Anaheim Mighty Ducks

Viime kaudella takaisin 1. Divariin noussut ankkaryhmä yllätti varmasti kaikki ulkopuoliset ja kenties itsensäkin sijoittumalla runkosarjassa neljänneksi ja etenemällä liigakarsintojen kautta aina liigaan asti. Liigakarsinnoissa joukkue kaatoi ensin Old & Notoriuksen ja tiukan taistelun jälkeen eteni vielä toiselta kierrokseltakin kaudeksi 1/12 liigaan. Joukkue on edellisillä kausillaan tunnettu rohkeasta hyökkäyspelistään joka on usein myös aiheuttanut isoja määriä päästettyjä maaleja, mutta viime kaudella joukkue pelasi selkeästi tasapainoisempaa peliä joka näkyi myös päästetyissä maaleissa ja tätä kautta myös joukkueen hyvässä sijoituksessa 1. divarin runkosarjassa. Ankkalauman pelityyliin kuuluu tiivis joukkueena pelaaminen johon yhdistetään nopeat ja lyhyet kiekonsiirrot joilla joukkue pyrkii hallitsemaan kiekollista peliä.

Joukkueen kokoonpano on pysynyt hyvin koossa viime kaudesta joten odotettavissa on jälleen todella vahvaa joukkuepeliä, jolla joukkue pyrkii raastamaan tarvittavia pisteitä. Joukkueen taitotaso on kuitenkin kohtalaisen heppoista vielä liigaan, joten tällä kaudella joukkue tuskin pystyy samanlaiseen yllätykseen mitä se pystyi edellisellä kaudella divarin puolella. Odotettavissa on siis, että joukkue joutuu tappelemaan sarjapaikastansa viimeisiin otteluihin asti.

Avainpelaaja: pelsu - Viime kaudella 13 ottelussa 21 pistettä kerännyt pelsu on suuressa roolissa joukkueen hyökkäyspelin tehokkuudessa tälläkin kaudella. Puolustajalle pelsu on äärimmäisen inhottava vastus, sillä mies pystyy suojaamaan kiekkoa hyvin pienessä tilassa ja aiheuttamaan jatkuvasti sekavia tilanteita vastustajan puolustajille.

Sijoitusarvio: 11-13

Decon pohdinnat ennen kauden alkua:
"Me haluttiin antaa tää liigapaikka niille ketkä sen haki tänne, eikä lähetty kokoomaan mitään palkka armeijaa. Aateltiin voittaa tää koko jutska, ei täsä sen kummempaa."Brutal Killers

Kahden heikohkon kauden jälkeen 1. divarissa Brutal Killers nosti viime kaudeksi tasoansa huomattavasti ja voitti 1. divarin runkosarjan lopulta 11 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Miesten Keskeniin. Joukkue iski 25 runkosarjan ottelussa peräti 103 maalia ja kun joukkueen puolustuskin oli sarjatasonsa parasta viime kaudella, oli tuloksena lopulta selvähkö runkosarjan voitto. Killersit pitivät tasonsa myös liigakarsinnoissa joissa joukkue voitti kaikki 8 pelaamansa ottelua ja eteni näin ollen liigakarsintojen parhaana joukkueena liigaan kaudelle 1/12. Suurin syy joukkueen loistavaan viime kauteen oli varmasti sarjatason paras hyökkääjäpari number1-poro12 joka takoi yhteensä 137 pistettä runkosarjan aikana, number1:n voittaessa myös koko divarin maali ja pistepörssin. Brutaalit pelaavat suurimman osan peleistänsä tiiviillä viiden pelaajan ryhmällä, ja tämä onkin joukkueelle todella iso voimavara myös tulevalle kaudelle.

Tehokkaan hyökkääjäparin lisäksi joukkue pelaa tiivistä puolustuspeliä ja silmiinpistävä piirre joukkueen pelissä on myös todella aktiivinen ja laadukas karvaus ja kiekollisen pelaajan painostus jolla joukkue pyrkii estämään vastustajan hyökkäyksiin lähdöt ennen kuin ne ehtivät edes alkamaan. Joukkueen alakerran tiiviydestä vastaa viime kaudella divarin parhaaksi puolustajaksi valittu Matu, joka pystyy myös entisenä hyökkääjänä laadukkaaseen kiekolliseen peliin tarvittaessa. Joukkue tuskin pystyy taistelemaan vielä ensimmäisellä kaudellaan aivan liigan kärkisijoista, mutta odotusarvona on että joukkue tulee pääsemään ainenkin playoffeihin. Joukkueessa on kuitenkin potentiaalia ottamaan jopa yllätysmitali kauden päätteeksi, vaikka sarjataso onkin huomattavasti viime kautta kovempi.

Avainpelaaja: poro12 - Suurimmalla osalla tulee varmasti Brutalien hyökkääjistä ensin mieleen sensaatiokauden viime kaudella pelannut number1, mutta tosiasia on että ilman joukkueen kiekollisen pelin ydintä poroa, myös muiden tehot joukkueessa olisivat jääneet huomattavasti pienemmiksi.

Sijoitusarvio: 5-7

Brutal Killersien kekki, minkälaisilla ajatuksilla ja tavoitteilla lähdette tulevaan kauteen?
"Hyvillä mielin lähetään kauteen. Pakka on pientä muutosta lukuunottamatta sama kuin viime kaudella ja peli kulkee ihan mukavasti. Ei olla tavotteista jengin kesken taaskaan hirveesti puhuttu, mut kai se playoffpaikka on tavotteena, tiedostaen kumminki sen et taso on äärimmäisen kova. Joukkueessa tosi hyvä yhteishenki ja pelaaminen on kivaa, joten asiat on melko hyvin. Kuitenkin pieniä kysymysmerkkejä on loppukautta kohden ilmassa pelaajistoa koskien, sekä muutenki tulevaisuutta koskien. Eiköhän asioihin kuitenki saaha ratkasu, ja tällä hetkellä kokonaisuus näyttää ainaki hyvältä."Europe

Kahdella edellisellä kaudella liigan playoffien ulkopuolelle jäänyt Europe lähtee tulevaan kauteen varmasti tavoitteenaan palata paremmille sijoituksille viime kauden runkosarjan yhdeksännen sijan jälkeen. Joukkue on myös vahvistunut viime kaudesta kun Sinappikoneesta tutut jamsu ja cobbapop tulivat joukkueeseen tuomaan lisää kiekollista taitoa ja paikkaamaan pitsun ja Loibin maisemanvaihdosten aiheuttamia aukkoja hyökkäyksessä. Toisaalta joukkue päästi viime kaudella kolmanneksi eniten maaleja liigassa ja joukkue etsiikin vielä kauden alussa vahvistusta nimenomaan puolustukseen, ja värväystoimien onnistumisesta riippuu varmasti paljon joukkueen sijoitus tulevan kauden runkosarjassa.
Mikäli joukkue onnistuu siirtomarkkinoilla ja saa yhteispelin toimimaan, on playoff paikka jopa realismia, mutta muuten joukkue voi odottaa tiukkaa kamppailua liigakarsintoihin joutumista vastaan.

Avainpelaaja: Niinis - Viime kaudella joukkueen tehokkain pelaaja Niinis nakutteli 21 ottelussa tehot 26+15 ja sijoittui liigan pistepörssissä sijalle 14 ja kauden päätteeksi näppärä hyökkääjä pääsi esiintymään myös All-Stars tapahtumaan. Odotettavissa on, että Niinis tulee tälläkin kaudella pelaamaan eniten joukkueen hyökkääjistä ja on näin ollen myös suuressa vastuussa joukkueen maalinteon tehokkuudesta.

Sijoitusarvio: 8-10

Europen Nuijamies, minkälaisilla tunnelmilla lähdette kauteen 1/12?
"Vähän on sekavat tunnelmat mm. epäaktiivisuuden takia mutta aika näyttää. Tavotteissa on turha nössöillä eli mitalia lähdetään hakemaan."Evolution Uvex

Runkosarjan voiton viime kaudella korjannut Evolution Uvex hakee varmasti tällä kaudella myös menestystä playoffeista, sillä päättyihän joukkueen viime kausi pettymykseen välierissä kun lopulta mestaruuden vienyt Hollow voitti joukkueen välierissä suoraan voitoin 3-0. Tälle kaudelle joukkue on kuitenkin vahvistunut entisestään kun joukkue sai kaapattua mestarijoukkue Hollowin riveistä stp:n vahvistamaan joukkueen hyökkäystä. Puolustuksessa joukkueen tukipilari Maukka aka Doyle on ilmeisesti vähentämässä pelaamista, joten ylempi puolustaja Huima ottanee entistä isompaa roolia joukkueen ylempänä puolustajana. Alemmaksi puolustajaksi joukkue voi heittää joko neljä kautta joukkueessa pelanneen jorman tai viime kauden Heaven Elevenissä pelanneen sydiksen.

Uvex pyrkii hallitsemaan otteluissa kiekkoa enemmän kuin vastustajansa ja joukkueella on tarpeeksi laatua hyökkäyksessä luodakseen jokaista vastustajaa vastaan riittävän määrän maalipaikkoja voittaakseen ottelun. Viime kaudella joukkue pelasi äärimmäisen korkealla tasolla koko runkosarjan, mutta playoffeissa joukkue ei pystynyt nostamaan pelinsä tasoa pykälää korkeammalle, jota olisi vaadittu Hollowin kaatamiseen välierissä. Uvex on kuitenkin ottanut viime kausina huimia harppauksia kohti kiekkoliigan parhaiden joukkueiden ryhmää ja onkin todennäköistä, että joukkue kirkastaa viime kauden pudotuspelien neljännen sijansa mitaliksi.

Avainpelaaja: stp - Viime kaudella liigan vaarallisimman hyökkääjäparin yhdessä stemin kanssa Hollowissa muodostanut stp oli Uvexilta loistava kaappaus off-seasonin aikana ja viime kaudella runkosarjan pistepörssissä neljänneksi sijoittuneelta pärinäveikolta onkin lupa odottaa tälläkin kaudella todella kovaa jälkeä. Siitäkin huolimatta, että liigan viime kauden paras hyökkääjä stem puuttuukin viereltä tällä kaudella.

Sijoitusarvio: 1-4

Millä mielillä lähdette kauteen Maukka?
"No offseasonin pelit menneet hyvin joten lähdemme tulevaan kauteen hyvillä mielin. Eka poffeihin ja siitä mitalipeleihin! Meidät ollaan ehkä aliarvioitu parina ekana kautena, nyt meillä ei ole sitä mahdollisuutta. Joten kovia pelejä kaikkia vastaan."Fc Kilpailijat

Vaihtelevan viime kauden päätteeksi Kilpurit sijoittuivat liigan runkosarjassa toista kertaa peräkkäin viidenneksi. Joukkueen kauden päätti kuitenkin puolivälierässä Hollow, joka paketoi ottelusarjan suoraan kolmessa ottelussa. Kilpurit pystyivät kuitenkin jälleen kelpo kauteen, ottaen huomioon että joukkue joutui pelaamaan suurimman osan peleistään ilman toista hyökkääjää. Joukkueen ylempi puolustaja Lius ja koko liigan pistepörssin voittanut Osmond olivat kuitenkin todella kovassa tikissä läpi kauden, joka nosti joukkueen sijoituksen jopa yllättävän korkealle. Off-seasonilla joukkue on saanut valtion palveluksesta Maddenin ja Hockey Predatorsin lopetettua myös Kapadeuksen vahvistamaan joukkueen hyökkäyspeliä entisestään.

Kilpureilta voi siis odottaa hyvällä syyllä tällä kaudella todella paljon, ja nostankin Kilpurit tulevan kauden mustaksi hevoseksi joka voi mennä aina mitalipeleihin asti. Vaikka tuskin kenellekään pitäisi Kilpureiden potentiaali yllätyksenä enää tullakaan.

Avainpelaaja: Lius - Kilpureiden ylempi puolustaja Lius on kiistatta yksi pelipaikkansa laadukkaimpia ja monipuolisimpia pelaajia ja mies onkin todella suuressa vastuussa joukkueen kiekollisessa pelissä. Lius joutui pelaamaan viime kaudella ilmeisesti paljon myös hyökkääjänä, ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka tehokas Kilpureiden hyökkäys on tällä kaudella, kun Lius pääsee jälleen sille oikealle pelipaikallensa operoimaan ja eteen isketään vielä kaksi maalintekoon kykenevää hyökkääjää.

Sijoitusarvio: 1-4

Liuksen pohdinnat ennen kauden alkua:
"Odotukset on ainaki henkilökohtasesti korkeemmalla ku koskaan. Uus hankinta Kapadeus on osottautunu todelliseks vahvistukseks, Madden palaa intistä 53 aamun jälkeen ja Setin kone taas kunnossa. Kilpurit on tällä kaudella kova. Tää on meijän kausi! "Heaven Eleven

Heaven Elevenin sekavan viime kauden päättyessä joukkue löytyi sarjataulukosta sijalta 10, ja helpot eivät ole joukkueen lähtökohdat tulevaankaan kauteen. GM-Herra joutui tekemään nopeita pelaajahankintoja vielä juuri ennen kokoonpanojen ilmoittamista ja joukkueelle ei voi tällekään kaudelle luvata kovin suurta menestystarinaa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyivät yppe, Sape ja Ronaldo joista joukkue toivoo korvaajia lähteneille pelaajille joihin kuuluvat merkittävimpinä Bisc, sydis, Nikkeli, deez ja Tenkrat.

Joukkueen puolustuspeli oli viime kaudella sijoituksesta huolimatta kelpo mallilla, sillä päästihän joukkue kolmanneksi vähiten maaleja liigassa. Toisaalta joukkueen hyökkäyspeli olikin sitten sarjatasonsa toiseksi tehottominta, joka selittää hyvin pitkälti joukkueen heikohkon sijoituksen. Tälle kaudelle hyökkäyksestä on lähtenyt lisää tehoja pois, joten nähtäväksi jää aikooko joukkue tehdä jotain hankintoja myös sille osa-alueelle kauden aikana. Odotettavissa kuitenkin on, ettei joukkue yllä pudotuspeleihin tälläkään kaudella, vaan saa taistella tiukasti liigakarsintoihin joutumista vastaan.

Avainpelaaja: Herra - Voiko tähän osioon ketään muuta joukkueesta laittaa? Pitää huojuvaa laivaa pystyssä parhaansa mukaan ja ottaa myös pelillisesti isoa tonttia.

Sijoitusarvio: 11-13

Millaisilla näkemyksillä Heaven Eleven starttaa uudelle kaudelle Herra?
"Norsunpaskankerääjätki ois ihmeissää tämmösen paskakasan kanssa just ennen sesonkia ja tavotteena saada pelit pelattua. Todennäkösesti tehään tamba bayt jossei muuta keksitä"Helsingin Jokerit

Helsingin Jokerit sai edellisen kauden pudotuspelien pettymyksellensä korvauksen viime kauden liigakarsinnoissa josta joukkue eteni todella tiukan 2. kierroksen päätteeksi liigaan alkavalle kaudelle. Joukkueen runkosarja ei mennyt varmasti aivan odotetulla tavalla joukkueen sijoittuessa kuudenneksi, mutta joukkue pystyi kuitenkin nostamaan hieman tasoansa liigakarsintoihin joka lopulta riitti aina liigapaikkaan asti. Jokereilla on ollut off-seasonin ajan tuttuun tyyliinsä kova ruletti käynnissä pelaajien tryout sopimusten kanssa, mutta lopulta joukkueen kokoonpano ei ole juurikaan muuttunut viime kaudesta ja joukkue on ennenkaikkea saanut pidettyä tärkeimmät runkopelaajansa myös tulevalle kaudelle. Joukkueen hyökkäyksessä pelaa jo monen kauden ajalta tuttu parivaljakko Daasaman-Compi, ja muille ei todennäköisesti juuri peliaikaa hyökkäyspäässä sitten olekaan tarjolla.

Joukkue on viimeisten kausien aikana tunnettu tehokkaasta hyökkäyspelistään, mutta tällä kaudella joukkueen puolustuksen pitävyys joutuu todella kovalle koetukselle huomattavasti kovemmalla sarjatasolla mihin joukkueen pelaajat ovat tottuneet. Oletusarvoisesti joukkueen pitää ylisuorittaa, mikäli se mielii päästä pudotuspeleihin oikeuttaville sijoituksille runkosarjassa. Joukkueesta löytyy kuitenkin riittävästi taitotasoa sarjapaikkansa pitämiseen myös ensi kaudeksi.

Avainpelaaja: Premier - Viime kauden päätteeksi myös 1. Divarin All-Stars joukkueeseen valittu Premier on suuressa vastuussa joukkueen puolustuspelin kestävyydestä tälläkin kaudella. Premier ei välttämättä ole avainpelaaja joukkueen kiekollisessa pelissä, mutta mikäli joukkue haluaa päästä edes kohtuullisille sijoituksille tällä kaudella, niin on viime kauden parhaan tulokkaan palkinnon voittaneen Premierin esitettävä parastansa myös tällä kaudella.

Sijoitusarvio: 8-10

Millaisilla mietteillä tulevaan kauteen Daasaman?
"No, päästiin vaikeuksien kautta ja pienel tuurillaki liigaan. Pelit kussu muutenki vähän täs offseasonilla. Saa nähdä mitä liigasta tuloo. Pyritään siihen ettei jouduta liigakarsintoihin ja hyvällä tuurilla voitas poffeis olla."Hollow

Viime kauden päätteeksi kiekkoliigan mestaruuden voittaneen Hollowin pajatso tyhjeni lähes täysin off-seasonilla, kun liigan tehokkain hyökkääjäpari stp-stem lähtivät joukkueesta ja tämän lisäksi vielä joukkueen alempi puolustaja Fan vaihtoi maisemaa juuri ennen kauden alkua. Joukkueeseen täksi kaudeksi hankitut Lupaschuk, xavi ja Valor eivät pysty millään paikkaamaan joukkueen lähtijöitä jotka olivat jokainen liigan parhaimmistoon kuuluvia pelaajia viime kaudella.

Todella harvoin, jos koskaan on hallitseva mestarijoukkue lähtenyt näin sekavasta tilanteesta puolustamaan mestaruuttaan. Tosin Hollowin tapauksessa ei tarvinne edes puhua mestaruuden puolustamisesta, koska ainoa realistinen tavoite joukkueelle tulevalle kaudelle on yltää pudotuspeleihin, joka sekin vaatii luultavimmin jonkin verran ylisuorittamista. Viime kauden mestarijoukkueen aktiivisista pelaajista on jäljellä ainoastaan Skill joka joutuu kohtuuttoman kovan tehtävän eteen, sekä joukkueen kokoamisessa, että myös joukkueen pelillisen tason ylläpidossa. Todennäköisesti joukkue ei tule yltämään pudotuspeleihin, ja Hollow saatetaan nähdä kauden päätteeksi jopa putoamiskarsinnoissa asti.

Avainpelaaja: Skill - Ainoa viime kauden mestarijoukkueesta jäljellä oleva pelaaja Skill on todella kovan tehtävän edessä mikäli joukkue mielii yltää edes kohtuullisille sijoituksille.

Sijoitusarvio: 11-13

Minkälaisilla fiiliksillä lähdette uuteen kauteen Skill?

"Viime kauden pelaavasta kokoonpanosta jäljellä on vain Skill, joten koko rosteri menny uusiksi ja kahdessa viikossa ei ihmeitä tehdä. Tästä syystä tavoitteena on niinkin vaatimaton kuin liigatasolla pysyminen ja jos peliä ei saada kulkemaan, jää sekin saavuttamatta. Harmittaa, kun kaikki pelaajat lähtee joukkueesta heti kun ollaan voitettu kultaa, ihan ihme touhua mielestäni. "Miesten Kesken

Miesten Keskenit lähtivät kauteen 3/11 joukkueen kokoonpanon ollessa todella sekaisin ja myös tämän ennakon kirjoittaja laittoi kausiennakossa joukkueen häntäpään sijoituksille. Joukkue kuitenkin yllätti kaikki ottamalla kauden viidestä ensimmäisestä ottelusta 5 voittoa ja jatkamalla myös koko kauden tasaisia otteitaan joista palkintona oli lopulta toinen sija runkosarjassa heti Brutal Killersin jälkeen. Liigakarsinnoissa joukkue joutui kuitenkin tiukoille Siniviiva Ht:ta vastaan, mutta klaarasi ottelusarjan lopulta otteluvoitoin 3-2. Toisella kierroksella tasapeli Cohia ja voitot Narrilaumaa ja Anaheimia vastaan riittivät joukkueen liiganousuun.

Joukkue pääsee tulevaan liigakauteen lähes samalla kokoonpanolla millä se lopetti viime kautensa, joten nopeassa ajassa hyvin yhteen hitsautuneet joukkueen runkopelaajat ovat mukana tälläkin kaudella. MK:n peli toimii tavallisesti todella yksinkertaisella konseptilla jossa ei turhia hienouksia harrasteta, vaan kiekko lyödään usein päätyyn josta kovalla karvauksella, kiekonriistojen kautta kiekkoa toimitetaan nopeasti laukaisusektoreille ja tätä kautta maalille. Viime kauden virhearvioinnista viisastuneena ennakoin, että joukkue voi yltää jopa pudotuspeleihin tällä kaudella.

Avainpelaaja: elisa - Todella näätämäinen hyökkääjä joka sujahtelee äärimmäisen pienistä aukoista suoraviivaisesti maalille, aiheuttaen jatkuvasti ylimääräisiä sydämentykytyksiä puolustajille.

Sijoitusarvio: 8-10

Miesten Keskenin Sephirot, millaisella pelikirjalla lähdette liigakauteen?
"Tavotteena hakata ränniä niin paljon et se kuluu puhki.Neal Chaucer

VIime kaudella liigan runkosarjan toiseksi sijoittunut Neal Chaucer eteni lopulta pudotuspeleissä aina finaaliin asti jossa Hollow oli trillerimäisessä finaalisarjassa lopulta parempi otteluvoitoin 3-2. Joukkueen puolustuspeli oli hossan ja Davidoffin johdolla täyttä rautaa läpi kauden josta todisteena vai 39 päästettyä maalia 24 ottelussa. Finaalisarjan joukkue hävisi yksinomaan Hollowin armottoman kovan viimeistelyprosentin seurauksena, ja tähän joukkue hakikin tulevalle kaudelle parannusta värväämällä off-seasonin kovimman kaappauksen stem:n, juurikin finaalivastus Hollowista. Muuten joukkue lähtee täysin muuttumattomalla rosterilla uuteen kauteen, ja huippurutinoitunut joukkue onkin ehdottomasti suurin mestarisuosikki tälle kaudelle, Ookken pahenevasta ponifetissistä huolimatta.

Vaikka joukkue onkin täynnä kultamitalin voittaneita pelaajia, on joukkueella varmasti jälleen kova motivaatio hakea viime kauden finaalitappiolle hyvitys. Esimerkkinä voitaneen käyttää jälleen lasse89:n viittä himmeämpää mitalia jotka lasse varmasti haluaisi vihdoin muuttaa kultaiseksi. Suurella todennäköisyydellä joukkue tulee sijoittumaan kolmen parhaan joukkoon runkosarjassa, ja korjaa lopulta mestaruuden kauden päätteeksi.

Avainpelaaja: stem - Suurin ja kenties ainut syy miksi Hollow oli Neal Chauceria parempi viime kauden finaalisarjassa. Viime kauden liigan paras hyökkääjä stem on todella monipuolinen ja juonikas hyökkääjä joka pystyy ratkaisemaan pelejä upeilla kaukolaukauksillaan, tai vaihtoehtoisesti tarjoamaan loistavia syöttöjä pelikavereillensa. Stem valittiin myös täysin ansaitusti pudotuspelien mvp:ksi viime kaudella ja odotettavissa on, että kaveri nousee kauden edetessä myös Chaucerien johtavaksi pelaajaksi.

Sijoitusarvio: 1-4

Millä mietteillä alkavaan kauteen lasse89?
"Kyllähän sitä mitalia lähdetään taas hakemaan. Kokoonpano ei ole juuri muuttunu edellisestä kaudesta, ainoastaan stem on tullut uutena."Nightmare

Kausi 3/11 alkoi painajaislauman kannalta haasteellisesti kun joukkueen kenties kolme tärkeintä pelaajaa, Darp, Jebsu, sekä Väiski lähtivät kaikki varusmiespalvelukseen kesän aikana. Joukkue sijoittui kuitenkin lopulta runkosarjassa komeasti kolmanneksi ja eteni pudotuspeleissä aina välierien viidenteen peliin asti jossa Neal Chaucer oli lopulta niukasti parempi ja Nightmaren tie vei pronssiotteluun. Sieltä joukkue otti lähes käsittämättömästi jo yhdeksännen perättäisen mitalinsa kiekkoliigassa. Nightmare tunnetaan kaudesta toiseen laadukkaasta ja yleisöystävällisestä kiekollisesta pelistä, ja joukkue osoitti sen myös viime kaudella tekemällä eniten maaleja liigan runkosarjassa.

Joukkueen rosteri on pysynyt jälleen hyvin kasassa ja joukkue hankki hyökkäyspäähän lisää aktiivisuutta Europesta saapuneella pitsulla. Puolustuksessa kenties tärkein yksittäinen pelaaja on jo kuusi mitalia Nightmaressa voittanut vop, jolle onkin jälleen luvassa paljon vastuuta Nightmaren takalinjoilla. Puolustuspeli onkin kenties tärkein kohde mihin Nightmaren tulee kiinnittää tulevalla kaudella huomiota, sillä monet varmasti muistavat esimerkiksi kauden 2/11 loppuottelusarjan jossa Nightmarella oli jo paikka katkaista ottelusarja kahden murskavoiton jälkeen Voodoo Peoplea vastaan, mutta joukkueen käsittämättömän ylimielinen puolustuspeli viimeisissä otteluissa vei joukkueelta mestaruuden käsistä.

Tällä kaudella Nightmare ei todennäköisesti taistele aivan runkosarjan voitosta, mutta kun joukkueen kokenut tehokolmikko Jebsu, Väiski ja Darp palaavat valtion palveluksesta tammikuussa, on joukkue varmasti äärimmäisen vaikea voitettava jälleen kerran pudotuspeleissä. Eikä viime kauden pronssimitalin värin muuttaminen kirkkaammaksi ole myöskään kovin kaukaa haettu skenaario.

Avainpelaaja: yllepa - 170 ottelussa 492 pistettä ennen tätä kautta kertovat varmasti kaiken tarpeellisen yllepasta. Äärimmäisen tärkeä pelaaja Nightmaren hyökkäyksessä varsinkin nyt kun Jebsu ja Darp eivät pysty pelaamaan ainenkaan alkukautta aktiivisesti.

Sijoitusarvio: 1-4

Millä mietteillä ja tavoitteilla Nightmare lähtee kauteen 1/12 Darp?
"Hyvillä mielillä lähdetään kauteen. Meillä inttijanareilla aamut vähenee ja saatiin rosteriin takas ehkä kiekon tarkimman kudin omaava yllepa. Tämän lisäksi värvättiin pariksi kuukaudeksi pitsu, joka pitänee aktiivisuutta yllä aina tammikuuhun asti, jolloin on hänen vuoro astua palvelukseen. Pysynee joukkueessa myös sen jälkeen, mutta aktiivisuuden laskettua siirtynee pienempään rooliin.
Tavoitteena on, niin kuin Nightmarella kuuluukin olla, kulta. Varsinkin nyt, kun meillä loppuu intit sopivasti pleijareiden alkaessa, niin usko vahvaan vireeseen juuri oikealla hetkelle on vahva."
Ravers

Kolmannen liigakautensa aloittava Ravers on kahdella ensimmäisellä liigakaudellansa yltänyt pudotuspeleihin, mutta molemmilla kausilla Nightmare on päättänyt joukkueen kauden suoraan kolmessa puolivälieräottelussa. Joukkue sijoittui viime kauden runkosarjassa kuudenneksi, pitkälti hyvän loppukautensa ansiosta, sillä joukkue keräsi seitsemästä viimeisestä ottelustaan 10 pistettä joilla se varmisti paikkansa pudotuspeleissä. Joukkuetta vaivaisi viime kaudella ajoittainen tehottomuus ja joukkue onkin hankkinut off-seasonin aikana Aparin tuomaan lisää kiekollista osaamista joukkueelle. Apari tuo varmasti paljon tehokkuutta joukkueen hyökkäyspeliin, sillä onhan mies pelannut koko kiekkoliiga uransa lähes 3 pistettä per ottelu tahdilla.

Puolustuksesta joukkueelta lähti useamman kauden kulmakivenä tunnettu Guerin, joka kuitenkin korvattiin Voodoo Peoplesta tulleella Naapilla. Ylempänä puolustajana pelaava Naappi tuo joukkueelle ennen kaikkea kokemusta kovista otteluista, joista todisteena löytyy myös viisi voitettua mitalia liigassa. Tulevalle kaudelle joukkue lähtee siis hyvistä asetelmista, ja pudotuspeleihin pääsy on lienee selviö vielä viime kaudesta vahvistuneelle joukkueelle. Nähtäväksi jää pääseekö Ravers kenties kuittaamaan kahden edellisen kauden pudotuspelien pettymykset Nightmarea vastaan.

Avainpelaaja: Gaizka - Raversien kiekollisen pelin rytmittäjä Gaizka nakutteli viime kauden runkosarjassa mukavat tehot 27+16 joilla sijoituttiin liigan pistepörssissä sijalle 11. Ärsyttävän ovelasti kiekkoa suojaava Gaizka on myös tällä kaudella suuressa vastuussa yhdessä Aparin kanssa Raversien hyökkäyspelin tehokkuudessa. Koko joukkueen tavoin myöskään Gaizka ei ole vielä pudotuspeleissä pystynyt aivan parhaimpaansa ja siihen tarvitaankin tällä kaudella ehdottomasti muutosta, mikäli joukkue hamuaa tällä kertaa puolivälieriä pidemmälle.

Sijoitusarvio: 5-7

Gaizka, millaisista lähtökohdista lähdette tulevaan kauteen?
"Offseason meni idlaillessa, ei äijiä paljoo näkyny joten try-outit meni ihan päin persettä ko ei pelejä saatu, mutta onneks Naappi liitty riveihin. Yhtä hyökkääjää saatettais vielä tarvita mun ja stbkn rinnalle. Ja tosiaan hari lähtee hajoilee inttiin tammikuussa mutta eiköhän ilja paikkaa sen paikan ihan hyvin! Tavoitteina on ainakin ykkösenä pleijjaripaikka ja kirsikkana päällä vois olla vaikka jonku värinen mitsku! katotaan miten kausi etenee. ihan hyvillä mielin lähdetään kauteen!"Voodoo People

Neljänä edellisenä kautena mitaliin kautensa päättäny Voodoo People joutui sekavahkon viime kauden päätteeksi pettymään puolivälierissä jossa Evolution Uvex tiputti joukkueen otteluvoitoin 3-2. Joukkueen runkosarja oli todellista vuoristorataa josta hyvänä esimerkkinä toimii ottelu Hockey Predatorsia vastaan jonka joukkue voitti 8-1, mutta samana iltana pelatussa ottelussa joukkue otti samaiselta joukkueelta 10-1 turpasaunan. Joukkueen kokoonpano on kauteen lähdettäessä sekavassa tilassa, kuten alempaa löytyvästä pelaajahaastattelusta käy ilmi. Varsinkin piku:n huhuttu lopettaminen on joukkueen hyökkäyspelille todella kova isku, vaikka joukkueen viime kauden kenties tärkein pelaaja Reto pysyikin lopulta joukkueen riveissä. Puolustuksesta joukkueelta lähti todella tärkeä palanen Naappi juuri ennen kauden alkua, ja tämän lisäksi Fice lähtee vielä varusmiespalvelukseen tammikuussa. Joukkueen puolustus on siis todella iso kysymysmerkki tälläkin kaudella.

Suurimpana ongelmana joukkueella on luultavimmin kuitenkin joukkueen epäaktiivisuus joka on näkynyt varsinkin off-seasonilla ja todennäköistä on, että joukkue ei tule tälläkään kaudella pelaamaan juurikaan harjoituspelejä. Näin ollen joukkueen iskukyky onkin täydellinen arvoitus tulevaan kauteen lähdettäessä. Todennäköisesti joukkue tulee kuitenkin olemaan mahdollisisissa pudotuspeleissä huomattavasti kovempi joukkue mitä se on runkosarjan aikana. Toisaalta nähtäväksi jää pystyykö Voodoo kampeamaan itseään edes pudotuspeleihin tällä kaudella, sillä ainenkin lähtökohdat ovat todella vaikeat.

Avainpelaaja: Reto - Kenties yksi liigan tärkeimmistä pelaajista omalle joukkueellensa. Voodoo People elää ja hengittää Reton tehopisteistä ja mikäli Reto tulee jälleen pelaamaan lähes kaikki runkosarjan pelit, on Voodolla mahdollisuudet yltää pudotuspeleihin ja jopa pärjätä niissä.

Sijoitusarvio: 5-7

Ficen aatoksia tulevaan kauteen:
" Saatiin TiskaajaBisc takaisin riveihin ja Raakkel (Rala) nostettiin nyt sitten viimein kokoonpanoon kun viime kaudella ei ehditty. Rehti-Retokin vaihtoi offseasoniksi maisemaa ja meidän onneksi päätti palata jengiin. Sitten siihen paskempaan puoleen. -piku- veti angstquitit ja päätti yllättäen lopettaa pelaamisen + viime hetkillä NuuskaNaapin rakkaus kiikarihariin vei miehen Raversin leiriin. Aktiivisuus tulee todennäköisesti jälleen olemaan luokkaa pari harkkamatsia kauteen, eikä se olisi mikään yllärikään kun ottaa huomioon olosuhteet. JaKurri ja Raakkel hoitavat asevelvollisuuttaan vielä tammikuun 6. päivään (?) asti ja itse lähden 9. päivä samaan paikkaan.
Lebedevillä kiekkoilu tapahtuu lähinnä kun Mestis antaa myöden, Joskalla riittää tekemistä toisen tikku-ukkopelin luomisessa, Biscellä on hieman toimivuusongelmia ja parivaljakko zonk & MZA tuskin pelaavat ellei homma siihen ajaudu. Niin joo ja Shefkin touhuista ei tiedä edes mies itsekään, likaiset yksityiskohdat Hossalta. ."
Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 15.11.2011 15:16
Luettu: 1299 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.