Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Finaaliennakko 3/11

Kiekkoliigan kausi 3/11 huipentuu kiekkoliigan loppuotteluihin joihin tiensä selvittivät täksi kaudeksi sarjaan nousseet Neal Chaucer ja Hollow. Chaucer kaatoi tiukan ottelusarjan päätteeksi Nightmaren voitoin 3-2 välierissä ja Hollow puolestaan voitti kenties hieman yllättäen runkosarjavoittajan Evolution Uvexin suoraan otteluvoitoin 3-0.
Chaucerit sijoittuivat runkosarjassa toiseksi heti Uvexin jälkeen ja varsinkin joukkueen puolustuspeli oli loistavaa läpi kauden, josta todisteena vain 39 päästettyä maalia 24 ottelussa. Perinteisesti kovasta puolustuksestaan tunnettu Hollow päästi hieman odotettua enemmän maaleja runkosarjassa, mutta toisaalta joukkueen hyökkäyspeli toimi ajoittain todella tehokkaasti, ja joukkueen sijoitus olisi voinut olla runkosarjassa vielä paria pykälää kovempi, mutta joukkueen viiden ottelun tappioputki kauden loppuun vei Hollowilta mahdollisuudet taistella aivan runkosarjan kärkisijoista. Sarjanousija on kuitenkin osoittanut playoffeissa olevansa kovassa vireessä tärkeimmällä mahdollisella hetkellä, ja joukkue pistikin molemmat otteluparinsa pakettiin jo kolmessa pelissä.

Hauereiden vahvuus finaalisarjassa on luonnollisesti joukkueen armottoman kova rutiini ja menestykseen tottuneet pelaajat. Joukkueen rosterista löytyykin peräti seitsemän kultamitalin voittanutta pelaajaa jonka lisäksi pelaajilta löytyy vielä kasa himmeämpiä mitaleita. Mainittakoon erityismaininnalla lasse89:n kolme hopeaa ja yksi pronssi jotka kuusamon metsien kasvatilla on nyt mahdollisuus kirkastaa kultaiseksi.


Statistiikkaa:
Tie finaaleihin:

23.10.2011 Neal Chaucer - Nightmare 4 - 3
23.10.2011 Nightmare - Neal Chaucer 3 - 4
23.10.2011 Neal Chaucer - Nightmare 2 - 3
23.10.2011 Nightmare - Neal Chaucer 1 - 4
23.10.2011 Neal Chaucer - Nightmare 2 - 5
16.10.2011 Neal Chaucer - Hockey Predators 6 - 1
16.10.2011 Hockey Predators - Neal Chaucer 3 - 6
12.10.2011 Neal Chaucer - Hockey Predators 2 - 1

19.10.2011 Evolution uvex - Hollow 0 - 3
19.10.2011 Hollow - Evolution uvex 8 - 3
19.10.2011 Evolution uvex - Hollow 1 - 2
16.10.2011 Hollow - Fc Kilpailijat 3 - 1
16.10.2011 Fc Kilpailijat - Hollow 3 - 5
16.10.2011 Hollow - Fc Kilpailijat 3 - 1


Runkosarjan kohtaamiset:

21.08.2011 Hollow - Neal Chaucer 5 - 1
04.10.2011 Neal Chaucer - Hollow 3 - 1

Edellisen kauden kohtaamiset:

09.06.2011 Neal Chaucer - Hollow 4 - 1 (liigakarsinnat)
12.06.2011 Hollow - Neal Chaucer 3 - 2 (liigakarsinnat)
27.03.2011 Neal Chaucer - Hollow 0 - 4 (runkosarja)
07.04.2011 Hollow - Neal Chaucer 0 - 1 (runkosarja)

Joukkueiden tehokkaimmat pelaajat playoffeissa, suluissa sijoitus pistepörssissä.
Sean Gp 8, 14 + 10 = 24 (#1)
Davidoff Gp 7, 3 + 15 = 18 (#4)

stem Gp 6, 16 + 5 = 21 (#2)
stp Gp 6, 5 + 10 = 15 (#6)


Joukkueiden arvostelu:

Hyökkäys vs Hyökkäys:
Chaucerit peluuttivat runkosarjassa kohtalaisen isoa rosteria ja joukkueen ykköstykki Sean joutui pelikieltojenkin seurauksena istumaan otteluita. Pleijareiden alkaessa Sean on kuitenkin päässyt jälleen hurjaan vireeseen ja juonikas hyökkääjä on nakutellut 8 ottelun aikana mairittelevat 24 tehopistettä joiden sekaan mahtuu Nightmarea vastaan käydyn välieräsarjan ratkaisevan ottelun voittomaali. Runkosarjan aikana Hauereiden tehopisteet jakautuivat tasaisesti joukkueen kesken, mutta playoffeissa on käynyt entistä selvemmäksi että joukkueen hyökkäyspelin ydin on Sean-Davidoff akseli. Tavallisesti ylempänä puolustajana operoiva Davidoff on haalinut mittavalla urallansa yli 300 kiekkoliiga ottelun lisäksi peräti kuusi mitalia. Davidoff tunnetaan oikea-aikaisesta hyökkäyksien tukemisesta ja vastuullisesta puolustustyöskentelystä ja tämä taitava pelin rytmittäjä onkin pelipaikkansa ehdotonta eliittiä. Tämän parivaljakon pysäyttäminen on Hollowille aivan ehdoton tehtävä nro 1. Mikäli joukkue haluaa taistella mestaruudesta tosissaan.

Hollowilla taas on pitkään koossa ollut pieni ja tiivis runko ja hyökkäyksessä sillä on parivaljakko stp-stem ja tätä tehokaksikkoa täydentää vielä taiturimainen, mutta myös puolustussuuntaan luotettava ylempi puolustaja Skill. stem taisteli todella tiukasti runkosarjassa jopa pistepörssin voitosta jonka lopulta vei Kilpureiden Osmond kolmen pisteen erolla. Huonosti ei tehoillut myöskään stp joka sijoittui samaisessa tilastossa neljänneksi. Hollow hyökkää tyypillisesti kaikkien neljän miehen voimin ja pelaajat vaihtelevat nopeasti paikkoja joka vaikeuttaa vastustajan puolustuksen sijoittumista huomattavasti. Hollow käyttää älykkäästi kiekkoa kaikilla pelaajilla joka pakottaa vastustajan puolustusneliötä usein nousemaan korkeammalle, ja samalla hetkellä kun tämä tapahtuu on takatolpalle livahtanut toinen liukkaista hyökkääjistä jonne lähtee usein salamana nopea syöttö. Hollowit ylittävät myös keskialueen tarvittaessa äärimmäisen nopeasti ja jos vastustajan keskittyminen ei ole täysin huipussaan täyttä peliä niin joukkue saa todella nopeilla kiekonsiirroilla aikaan ylivoimahyökkäyksiä. Kokonaisuutena Hollowin hyökkäys on ehkä niukasti vaarallisempi kuin Hauereiden vastaava. Suuria eroja tällä osa-alueella ei kuitenkaan ole.

Puolustus vs Puolustus
Hauerit ovat peluuttaneet tällä kaudella monipuolisesti eri pelaajiaan joten on vaikea arvioida etukäteen, että ketä siellä joukkueen puolustuksessa lopulta pelaa. Mutta oletusarvoisesti joukkueen pakkipari löytyy kolmikosta Hossa, Ookke, Davidoff. Kuten aikaisemmin tuli todettua niin joukkueen puolustuspeli oli koko liigan pitävin menneellä kaudella ja parhaan puolustuksen omaava joukkue on yleensä vahvoilla mestaruustaisteluissakin. Joukkue puolustaa loistavasti nimenomaan joukkueena ja joukkueen pelaajat eivät ole mitenkään sidottuja omiin pelipaikkoihinsa pelin tuoksinnassa jolloin kaikkien pelaajien on ymmärrettävä paikata jos ja kun joukkueen nimelliset puolustajat lähtevät nousuihin. Hollow laittaa kuitenkin Hauereidenkin kovan puolustuksen äärimmäisen kovaan testiin ja kuten ottelusarja Nightmareakin vastaan osoitti, niin Hauereidenkin muuri on murrettavissa laadukkailla hyökkäyksillä.

Hollowin puolustuksen ehdottomasti isoin hahmo on tietenkin alempi puolustaja Fan joka on jo pitkään pitänyt joukkueen puolustusta koossa. Fan pelaa paljon selkeämmin stay-at-home tyylillä verrattuna Hauereiden puolustajiin ja tämä antaa joukkueen huikean vaaralliselle hyökkäävälle kolmikolle paljon vapauksia hyökkäyspäässä. Ei toki sovi unohtaa, että Hollow on edellisillä kausilla 1. divarissa tunnettu nimenomaan todella kovaa puolustavana joukkueena ja Fan ei yleensä joudu ottamaan vastaan järjetöntä määrää ylivoimahyökkäyksiä, kiitos hyvin peliä lukevien kanssapelaajien ansiosta. Hollowin joukkueen sisältä tulleiden tietojen mukaan Fanilla on ollut pieniä ongelmia lagaamisen kanssa, joten tämä voi olla todella iso asia ottelusarjan kannalta koska Hollowilla ei ole heittää varamiestä Fanin tilalle.

Tämäkin osa-alue on äärettömän tasainen, mutta laitetaan tästä pienen pieni etu Hauereille, koska joukkueen puolustuspeli oli kerrassaan loistavaa runkosarjassa.

Kokemus vs Tuoreus
Tässä on kenties finaalisarjan mielenkiintoisin yksityiskohta. Kuten aikaisemmin tuli todettua niin Chaucerin rosterista löytyy lähes jokaiselta heebolta jonkinlainen mitali kiekkoliigasta, kun taas hollowien pelaajien suurin saavutus kiekkoliigassa on nousu liigaan täksi kaudeksi. Hollowin etuna on tietenkin tässä asiassa joukkueen armoton voitonnälkä, koska pelaajat eivät ole saavuttaneet liigassa vielä yhtään mitään, kun taas Hauereiden karpaasit ovat vuosien varrella tottuneet menestymään ja finaalisarja on monille pelaajille "just another day at the office"

Toisaalta tiukoissa paikoissa yleensä rutiini on juurikin valttia ja innokkuus heikkoutta. Joten mielenkiinnolla jäämme odottamaan kestääkö old-schoolin valta vai onko nyt uuden "sukupolven" aika saavuttaa se suurin.

Pelaajahaastattelut:

Neal Chaucerin päivänsäde ja sateisten päivien valonpilkahdus Hossa, kuinka positiivisilla aatoksilla lähdette tulevaan finaalisarjaan Hollowia vastaan?
"Hollow on tylsä tiimi, ei niistä oo mitään sanottavaa, mut en tullu liigaan häviämään divarijengeille. Kuulemma sieltä on tulossa lukioikäset yrittään ihmeliimoja ja ylikunto-keskityksiä mut ei kai ne tuu riittään"
Vieläkö vanhoilla patuilla riittää nälkä voittaa yksi mestaruus?
"Eiköhä toi letti heittele jostai p**seestä pari häkkii kun sil ei viel kultaa oo, me muut sit seilaillaan ku ei kiinnosta enää. Tosin kokemuskaa ei enää auta ku meidän äijät on niin vanhoja että kädet tärisee joka tapauksessa. Vanhoihin on tietenki poikkeuksena sean joka vieläki kastelee sänkynsä ennen tärkeitä pelipäiviä."
Kiitos Hossa, kanssaasi on aina yhtä rakentavaa keskustella.
"Aina ilo auttaa"

Hollowin stp ensimmäinen kausi liigassa ja heti loppuotteluihin asti, millaisilla ajatuksilla Hollow lähtee tulevaan ottelusarjaan?
"Tottakai lähetää voittaa, se on ainoa tavote mikä meil on."

Neal Chaucerin joukkue on täynnä kiekkoliigan mitalisteja ja roppakaupalla kokemusta isoista peleistä omaaviaa konkareita, uskotko että tämä tuo heille suurtakin etua?
"Ainoa asia minkä otan miinukseks meille toho sarjaan on kokemattomuus verrattuna Hauereihin, toki meil on enemmän nälkää aivan varmasti voittaa mut kyl se kokemus on varmasti etu. Omaa peliä lähetää pelaa eikä aleta peruuttelee yhtää"


Yhteenveto:
Finaalisarja on lähtökohtaisesti kahden äärettömän tasapäisen joukkueen kohtaaminen ja kuten joukkueen viime kausien kohtaamiset ovat osoittaneet niin voittoja on otettu vuorotellen. (6 ottelua, 3 voittoa molemmilla) Allekirjoittaneella on kuitenkin semmoinen kutina, että mikäli Hollow saisi Seanin kuriin hyökkäyspäässä niin joukkueen mestaruus on todella lähellä. Hauereiden rutiini on kuitenkin järjettömän kova ja joukkue varmasti näyttää kauden parasta peliänsä vasta finaaleissa. Joten luotetaan siihen, että Neal Chaucer on kiekkoliigan mestari 3/11 otteluvoitoin 3-2.


- Greippis corner

Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 24.10.2011 18:39
Luettu: 1433 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.