Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

3.diva ennakot 3/11

Kiekkoliigan 3. divarin A -ja B-lohkojen kausiennakko, lähes puolet joukkueista ovat uusia tulokkaita tai ennestään Kiekkoliigan arkistojen aarrejoukkueita, joten sijoitusarviot voivat heitellä suuresti. Kausiennakon on tehnyt IRCnetin velho, bandidos, jonka harvat tuntee myös kiekossa nimimerkillä jerss.

Lohko A


Kohma Tigers
Viime kaudella Kohma Tigers oli kolmosdivarin B-lohkossa kahdeksas, mutta karsintojen pettymys sinetöi sen, että alkava kausi 3. divarissa on Kohma Tigersin Kiekkoliigataipaleen toinen.
Hieman hiljaisen kesäkauden jälkeen rosteri alkaa näyttämään valmiilta ja muutoksiakin on tapahtunut. Viime kauden keskikastinsijoitus on luultavasti nousujohteinen ja Kohma Tigers havittelee paikasta 2. divarissa.
4-7

Seuraa häntä: Fud
Jo pitkään Kohma Tigersin päällikkönä pidetty Fud on taas alkavalla kaudella tärkeässä roolissa, nimenomaan puolustuspäässä. Loistavat puolustuspään otteet ja kiekollisen pelin taidot auttavat koko joukkuetta.

Thieves
Sarjanousija Thieves on monelle korvalle luultavasti tuntematon joukkue, mutta ponnahduslautaliigana pidetyssä Hokisarjassa tuli viime kaudella mestaruus, josta pelaajille varmasti tuli roppakaupalla itseluottamusta. Kokoonpano on suht\' tiivis jonka osalta varmasti nähdään valmista joukkuepeliä.
8-10

Seuraa häntä: nub
Ylemmän ja alemmpan puolustajan tontilla pelaava nub on varmasti iso osa Thievsien tulevaa kautta. Hänellä on pelisilmää ja tietää syöttää joukkuekaverille ennen, kuin vastustan puolustaja hänet huomaa.

Hornets
OHL-liigassa pronssille kaudella 2/2010 sijoittunut tulokasjoukkue on valmis jo pitkään yhdessä pelannut joukkue. Hornetit pelaavat mukavan näköistä syöttelypeliä ja ovat varmasti valmiita pelaamaan ensi kaudella 2. divarissa.
1-3

Seuraa häntä: Savior
Hornettien kiekollisen pelin isoin tekijä ja joukkueen avainpelaaja. Osaa syötellä siinä missä tehdä useita maalejakin, puolustuksen apu pieni kysymysmerkki. Yli 2p/o.

Colts
3. divarikarsintojen kautta Kiekkoliigan alaisuuteen päässyt Colts on varmasti nälkäinen ja menestyksenhaluinen joukkue debyyttikaudellaan. Joukkueen kokoonpano on melko tuore ja kaikkien pelaajien yhteenlasketut ottelut Kiekkoliigan alaisuudessa ovat: yksi (1) ottelu. Yllättäjä?
8-10

Seuraa häntä: Topham
Joukkueen vastuuhenkilö ja alakerran lukko. Joutuu tekemään kovan päivätyön pitäessään oman maalin siedettävän puhtaana ja käskyttämään hyökkääjät latomaan kiekkoa maaliin.

Monster
Monster löytyi viime kaudelta 3. divarin häntäpäästä, nyt joukkueesta on poistunut kasa pelaajia, mutta tilalle on tullut viime kaudella liigassa Sulttaanien turbaania pitänyt thimpe. Tiiviin ja kauan yhteen pelanneen joukkueen odotetaan kirkastavan kilpeään ja taistelevan karsintapaikasta.
4-7

Seuraa häntä: takajermu
Joukkueen perustaja ja pukukoppihengen luoja takajermu on suuressa roolissa myös alkavalla kaudella. Viime kauden 13 pistettä 12 pelissä on vähintään tuplaannuttava, jotta myös muu joukkue uskaltaa taistella karsintapaikasta.

Ultimate Carnage
Viime kauden A-lohkon kymmenes saa tehdä paljon työtä ettei sijoitus pysy samana tälläkin kaudella. Joukkueeseen on tullut vain yksi pelaaja lisää, HiPyssä divaria pelannut Play4win.
8-10

Seuraa häntä: Fire
Joukkueen pitkäaikaisin pelaaja, jonka pelimäärä viime kaudella jäi vain kuuteen otteluun, niissä kuitenin 12 pistettä joten samalla tahdilla, useammalla pelillä, auttaa varmasti joukkuettaan kaatamaan kärkijoukkueita.

Jalattomat Puukädet
Vanha ja kokenut ryhmä, Puukädet aloittaa jo kolmannen kautensa 3. divarissa ja yhteensä neljännen kautensa Kiekkoliigan alaisuudessa. Joukkue koostuu jo elämänsä suunnan löytäneistä miehistä, jotka ovat pelanneet yhdessä jo pidemmän tovin. Joukkue ei ole vahvistunut merkittävästi kenelläkään, mutta taistelee kärkisijoista tai on hieman sen takana.
4-7

Seuraa häntä: pöynäke
Joukkueen päävastuuhenkilö ja tärkein hyökkääjä, tulee pelaamaan isoja minuutteja ensi kaudella ja tulosta tulee minuuttien mukaan. Vie joukkueensa luultavasti takaisin kakkosdivariin.

Kiekkoleijonat
Kiekkoleijonilla on alkamassa toinen kausi 2. divarissa ja nyt on aika tulla tulosta. Joukkue on kirjaimellisesti kesälomalla eikä pelaajia ole nähty harjoituskaukaloissa koko kesänä. Siitä huolimatta joukkue on kauden alkaessa sekä valmis voittamaan, että krapulassa. Kauden alku on luultavasti surkea, mutta muutaman päivän heräilyn jälkeen pelit alkavat käynnistyä ja joukkue nähdään karsinnoissa.
4-7

Seuraa häntä: Korpikari
Joukkueen kiekollisen pelin sielu, jakaa kiekkoa muille siinä missä muut syöttelevät hänelle vapaaseen paikkaan ja tekee maalin. Tärkeitä pisteitä joukkueelle luvassa myös tällä kaudella.

Getafe
Kärkeen sijoittuva Getafe on saanut kaksi kovaa liigatasoista vahvistusta, Keysin ja Licon, joukkueella on siis koossa rosteri joka on valmis murskaamaan jokaisen joukkueen koripalloluvuilla. Ainoa tavoite varmasti kakkosdivari, johon luultavasti tie viekin kauden päätteeksi.
1-3

Seuraa häntä: Keys
Kiekkoliigassakin Heaven Elevenin riveissä pelannut Keys, eli Betrayed on motivoitunut tekemään uuden nousun liigaan, nyt Getafen väreissä. Taistelee pistepörssistä Licon ja B-lohkolaisten kanssa.

Elite Razor
Pitkän ja perinteikkään historian omaava Elite Razor aloittaa kipuamisen kohti ylempiä sarjatasoja 14. kaudellaan Kiekkoliigan alaisuudessa. Joukkueesta lähes jokainen omaa vankan kokemuksen Kiekkoliigan eri sarjoista ja suurin osa on pelannut pitkään yhteen, joten kärkikastiin sijoittuminen ei tule olemaan ongelma ja katsojat tulevat näkemään komeaa joukkuepeliä.
1-3

Seuraa häntä: Wakke
Elite Razorin tauon aikana Wakke kävi pelaamassa divaria Nemesiksen väreissä ja liigaa Hockey Predatorsissa ja Sulttaaneissa. Hänelle kauden ensimmäinen ottelu tulee olemaan Kiekkoliigan alaisuudessa 201. eli kokemus kuvastaa tätä pelintekijää suuresti. Pistepörssin kärkikastissa.


Lohko B

HC Tyrmäys
Viime kaudella 3. divaria pelannut HC Tyrmäys ei selvinnyt sarjaporrasta ylemmäs vaan jatkaa 3. divarissa myös tällä kaudella. Kesän ahkera harjoittelu luultavasti tuottaa tulosta ja joukkue on valmis taistelemaan paikasta kolmen parhaan joukossa, mutta meno hiipuu ja Tyrmäys löytyy lohkon keskikastista.
4-7

Seuraa häntä: J-J
Aiemmin Old & Notoriouksen ja FC Kilpailijoiden paitaa Kiekkoliigassa päällään pitänyt J-J on HC Tyrmäyksen yksi tärkeimmistä nimistä hyökkäyspäässä. Tulee tekemään isoja tehoja, mikäli aktiivisuus antaa peliajalle myöden.

Affliction
Viime kauden Suomiliigan mestari nousi kokeilemaan onneaan Kiekkoliigan sarjoihin. Joukkueella on aktiivinen ja asiallinen maine, joten pelit tullaan pelaamaan ajoissa. Joukkueessa on tukku kovia pelimiehiä ja kokoonpano on säilynyt lähes samana kuin Suomiliigan mestaruuskaudella.
1-3

Seuraa häntä: Bröms
Taitava pelintekijä, joka voi tarvittaessa pelata missä vaan. Ylemmän puolustajan ja hyökkääjän tontti sujuu varmasti myös 3. divarissa ja pikkunättejä harhautuksia ja etunurkkamaaleja tullaan näkemään varmasti!

Blackhearts, kirjoittanut okenuub
Tulokasjoukkue Blackhearts tulee varmasti säväyttämään kauden aikana useammankin kerran. Viimekaudella Suomiliigassa pelannut joukkue hallitsi runkosarjaa aivan täysin ylivoimaisesti ja se oikeuttikin runkosarjan 1. sijaan. Playoffit kuitenkaan ei mennyt laatoilla tanssien vaan Blackhearts jäi tylysti hopealle tulokaskaudellaan hävittyään finaalit Afflictionille voitoin 2-3, johdettuaan 2-0. Joukkueella oli kuitenkin suunitelmat selvänä. Rohkeasti vain hakemusta 3.divarin karsintoihin ja peukkua pystyyn. Karsintoihin avautui tie ja sitä kautta Blackheartsit löivät itsensä Kiekkoliigan alaisuuteen. Kokoonpano ei ole muuttunut paljoakaan Suomiliigasta, joten on erittäin todennäköistä, että Blackheartsit karsivat paikasta 2.divariin.
4-7

Seuraa heitä: Hyökkääjät
Pelkästään kolmikko Select-Angerfist-Paakeli nakutti viimekautena yhteensä 93 maalia. Tähän mukaan liittyy vielä jerss, joka teki 24 maalia. Ratkaisua löytyy laajalta rintamalta mutta miten heitä peluutetaan?

Manhattan
Suomiliigan pronssijoukkue, joka on harjoitellut aktiivisesti ja on valmis haastamaan lohkon jokaisen jengin. Joukkueessa on monta viime kauden pelaajaa, mutta myös tulokkaita löytyy, kuten Löylynheittäjiä ja Evolution Uvexia aiemmin edustanut moneys.
Lohkon haastajajoukkue, joka on valmis yllättämään.
4-7

Seuraa häntä: Tami
Oli Suomiliigan pistepörssin kuudes, tällä kaudella pisteet osoittautuvat vielä tärkeämmäksi, kun joukkuea haluaa varmasti karsintoihin kauden päätyttyä. Pelisilmä ja maalintekotaito lukeutuvat vahvuuksiin, mutta sijoittuminen sekä puolustuspeli on kysymysmerkki.

Sverige
Aikoinaan Hoki-Liigan mestari, Sverige on kokenut suuren uudistuksen ja Ruotsin paidat on päälleen pukenut iso tukku uusia kasvoja. Joukkue koostuu taitavista ja erittäin kokeneista pelaajista, joilla on varmasti halu pelata korkeammalla kuin 3. divarissa. Suvereenisti kakkosdivariin.
1-3

Seuraa häntä: pönni
Europesta ja Project Onesta tunnettu Micky vaihtoi joukkueen lisäksi nimeä, pönni on tarkkavetoinen maalihai, joka taistelee pistepörssin voitosta. Mikäli peliaikaa tulee, kannattaa vastustaja pistää mies vartiointiin!

Kärkiryhmä
Suuren muodonmuutoksen teki myös Kärkiryhmä, joka värväsi joukkueen rosteriin pelaajia monesta eri sarjasta. Joukkue on tuttu monille liigapiireistä, mutta kuinka paljon uusi kokoonpano kuluttaa joukkueen yhteispeliä -ja henkeä? Alkukausi on luultavasti hakemista, jonka jälkeen nähdään entistä kovempi KR.
1-3

Seuraa häntä: N-co
Joukkueen paksuin liigareisi löytyy N-colta, jonka tehot Kiekkoliigan alaisuudessa näyttävät 97 maalia ja 100 maaliin johtanutta syöttöä. N-co raapustelee siis seiniinsä uusia meriittejä ehkäpä tulevalla kaudella 100 maalin ja 200 pisteen myötä! Taitava pelaaja, joka pystyy tekemään myös kanssapelaajista huikeita.

Titaanit
Kesälomaa viettävä Titaanit on tehnyt muutaman kovan värväyksen ennen kauden alkua, mm. Nemesiksestä siirtynyt Daegon on tullut vahvistamaan Titaanihyökkäystä. Joukkueesta kuitenkin lähti neljä parasta pistemiestä, joten pelaajilla on isot saappaat täytettävänä. Joukkueella on tiivis kokoonpano ja yhteispeli tulee luultavasti toimimaan pienen lomailunkin jälkeen.
8-10

Seuraa häntä: Hyökkäys
Neljä parasta maalintekijää lähtivät haistelemaan muita tuulia, löytyikö offseasonilla tarpeeksi hyvät korvaajat?

Marmots
3. divarissa säilynyt Marmots on pitänyt kokoonpanossaan vanhat runkonimet, mutta on saanut tulta alleen monella uudella pelaajalla, mutta riittääkö peliaika kaikille ja kuinka luonnistuu yhteispeli? Kokoonpano saattaa muuttua rajusti kauden pidetessä. Kokenut Marmots nähdään kuitenkin karsinnoissa.
4-7

Seuraa häntä: Leppis
Joukkueen kokenein pelaaja tuo kaukaloon mukanaan kokemuksen lisäksi peliälyä ja maalintekotaitoa, jos saa pelata jokaisessa pelissä, niin taistelee maalipörssin voitosta.
Toivottavasti joukkuekavereilla riittää pinna ajoittaiseen sooloiluun, sillä Leppiksen pisteitä tullaan tarvitsemaan.

Desperados
Heikon viime kauden jälkeen joukkueesta lähti iso kasa pelaajia, joiden tilalle ei kuitenkaan saatu kovin montaa vahvistusta. Joukkueella on siis pieni, mutta motivoitunut kokoonpano, joka on valmis yllättämään hyvänä päivänä jokaisen. Joukkueella on kuitenkin tulossa vaikea kausi, jos peliin ei saada jotain salaista asetta. Säilyy kolmosdivarissa.
8-10

Seuraa häntä: napsu
Ikuisuuden Desperadosia edustanut napsu on kohtaamassa uransa vaikeinta kautta, kun tavoitteena on saada joukkue pohjalta ylöspäin. Onko hänessä tarpeeksi johtajuutta ottamaan roolia ja viemään joukkuetta eteenpäin? Tehoja pitäisi tulla erittäin paljon myös muilta pelaajilta, jotta karsintaan pääseminen olisi mahdollista.

Kuivat Kukat
Suomiliigan runkosarjassa kymmenenneksi sijoittunut KuKu otti riskin ja haki 3. divariin, missä tie karsintojen kautta aukesikin. Joukkue on vahvistunut merkittävästi kokeneilla nimillä, joukkueen päästessä isompiin ympyröihin joten tavoitteena on pakko pitää nousua sarjaporrasta ylemmäs. Kiekollinen peli on siis odotettavasti parempaa mitä viime kaudella, eikä nähdä enää pelkkää sumppukiekkoa, joten joukkuetta voi pitää haastajana.
8-10

Seuraa häntä: Aqua
Joukkueen aktiivisin pelaaja kehittyi viime kauden aikana jo silmissä, joten ehkä nähdään hyvää kautta pisteiden valossa myös häneltä, jos peliaikaa kertyy uusien konkareiden jaloissa. Pelisilmä ja sijoittuminen vaatii vielä parantamista, mutta pisteitä tulee tärkeissä paikoissa.


Loppusanat:
Tein kausiennakon 01-04 yöllä vapaaehtoisesti, jotta edes yksi lukija tulisi onnelliseksi, kun sitä ei olisi muuten tullut ollenkaan. Toivottavasti pidit lukemastasi, etkä välitä lyhyydestä tai kirjoitusvirheistä. Jos välitit niin ota yhteyttä johtokuntaan ja kirjoita ensi kauden kausiennakko, kiitos.
- jerss


Kirjoittanut: Bandidos
Julkaistu 01.08.2011 04:23
Luettu: 1420 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.