Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

2. divarin kausiennakko 3/11

2. divarin ennakko kaudelle 3/11!

Huom. Sjk:n jatko 2. divarissa vielä epävarma.


aasit

Kaksi kautta sitten kiekkoliigaan saapunut aasien joukkue nousi viime kauden päätteeksi 2.divariin jossa joukkueella on kova työ edessään mikäli se haluaa myös tulevan kauden jälkeen juhlia sarjanousua 1.divariin. Joukkueessa on vahva runko joka pystyy pelaamaan tasaisen kauden varmasti millä tahansa sarjatasolla, mutta joukkueessa on kuitenkin useampi uusi pelaaja jotka eivät välttämättä ole vielä täysin omaksuneet uuden joukkueensa pelitapaa. Onnistuessaan täydellisesti joukkue voi yllättää pääsemällä jopa ihan kärkijoukkueiden taakse kolkuttelemaan, mutta todennäköisesti joukkue tulee sijoittumaan ylempään keskikastiin.

Avainpelaaja: Hollow - Joukkueen selkeä pelillinen johtaja joka oli myös viime kaudella joukkueen paras pistemies ja sijoittui 3.divarin pistepörssissä sijalle 14. Yli sadan kiekkoliigan ottelun kokemuksella pelaavalta hyökkääjältä odotetaan varmasti entistä parempaa tulosta vaikka sarjataso onkin edellistä kautta pykälän kovempi.

Sijoitusarvio: 4-7

Millä mietteillä aasit lähtevät kauteen pööpi?
"Ihan hyvillä mielin, kokoonpano kasvanu aika paljo viime kaudesta ja muuttunukki tosi paljon oikeestaan. Keskikastiin tähdätään"


Darra Oy

Kaudelle 1/11 kiekkoliigaan paluun tehnyt Darra Oy lähtenee tulevaan kauteen vain yksi tavoite mielessään: nousu 1.divariin jossa joukkue pääsisi tavoittelemaan jälleen liigapaikkaansa takaisin. Joukkue koostuu todella rutinoituneista kiekkoliigassa satoja otteluita pelanneista konkareista jotka ovat tottuneet pelaamaan kovissa paikoissa. Darra lähtee tulevaan kauteen myös lähes muuttumattomalla kokoonpanolla, joten joukkueelta odotetaan varmasti sijoittumista runkosarjan päätteeksi aivan kärkisijoille.

Avainpelaaja: Xirean - Koko kiekkoliiga uransa yli kahden pisteen ottelu keskiarvolla pelannut hyökkääjä on lähes varmuudella ehdolla kauden päätteeksi sarjatasonsa parhaaksi hyökkääjäksi ja kantaa isoa roolia Darra Oy:n pelillisessä suorittamisessa. Viime kaudella Xirean sijoittui koko 3.divarin pistepörssin neljänneksi, ja varmasti miehellä on mielessä samanlaiset pistemäärät tälläkin kaudella.

Sijoitusarvio: 1-3

Millä mietteillä Darra Oy lähtee tulevaan kauteen Xirean?
"Iha hyvillä mielil, ei oo taaskaa paljoo muuttunu porukka et pitäs suht samalta näyttää peliki ku viime kaudel. Yritetää ainaki taistella kärkisijoist jos mahollista"Double It

Viime kaudella vasta seitsemänneksi omassa 3.divari lohkossaan sijoittunut Double It pystyi kuitenkin karsintojen kautta nostamaan itsensä tulevaksi kaudeksi 2.divariin ja joukkue joutuu varmasti taistelemaan todella kovaa mikäli haluaa yltää tulevan kauden playoffseihin. Joukkue päästi viime kaudella keskimäärin yli 3.5 maalia per peli, joten varsinkin puolustuspelin on kohennuttava tulevalla kaudella, jotta joukkue pystyisin säilyttämään sarjapaikkansa 2. divarissa.

Avainpelaaja: Bastu - Joukkueen päävastuuhenkilö on myös todella suuressa vastuussa joukkueen pelillisestä suorittamisesta ja Bastu olikin joukkueen selkeästi tehokkain pelaaja viime kauden 3.divarissa. Divaria aikoinaan Heaven Elevenissä pelanneelta hyökkääjältä odotetaankin varmasti todella kovia pistemääriä, jotta joukkue pystyisin menestymään tulevalla kaudella.

Sijoitusarvio: 11-13Genesis

Vielä kaudella 3/10 liigassa pelannut Genesis lähti myöskin hakemaan uutta vauhtia 3.divarista pienen taukoilun jälkeen ja joukkue selvittikin tiensä heti ensimmäisen kauden jälkeen 2.divariin. Joukkue olikin selkeästi liian laadukas porukka viime kauden sarjatasollensa josta todisteena esimerkiksi käsittämättömät 145 tehtyä maalia 21 ottelussa. Ja kun puolustuskin oli sarjatason eliittiä niin kauden päätteeksi joukkue löytyikin oman lohkonsa kärkisijalta. Genesis koostuu kiekollisesti todella taitavista pelaavista ja joukkueen runko on pelannut jo useita kausia yhdessä mikä näkyy joukkueen yhtenäisessä pelitavassa selkeästi. Tulevalle kaudelle joukkue lähtee varmasti mielessään nousu 1.divariin, ja on vaikea kuvitella skenaariota jossa joukkue ei tähän myös kauden päätteeksi pystyisi.

Avainpelaaja: Nico - Yleensä ylempänä puolustajana operoivalla Nicolla on suuri rooli joukkueen kiekollisessa pelissä ja kaveri pystyy myös pelaamaan alaspäin luotettavasti. Nico on taitava pelin rytmittäjä joka näkee 240 kiekkoliiga ottelun kokemuksella pelikaverit loistavasti eri puolilla kenttää ja osaa jakaa kiekkoa taidokkaasti ahtaassakin tilassa. On myös isossa roolissa joukkueen henkisenä johtajana.

Sijoitusarvio: 1-3

Millä mielellä Genesis lähtee tulevaan kauteen pelle?
"Willen kanssa tossa viime viikonloppuna oulussa taktiikoita hiottiin kuntoon Dionen tanssilattialla, et varmasti ihan kohtalaisen hyvä kausi tulossa. Muutama ap hommattu lisää, mut muuten samalla kokoonpanolla mennään. Tavotteena nyt ykkössija 2. divarista ja sit siitä nousu ykköseen."HPK

Viime kaudella kymmenenneksi 2. divarissa sijoittunut HPK aloittaa nyt kolmannen kautensa kiekkoliigan 2. divarissa. Joukkue on kahdella edellisellä kaudella sijoittunut runkosarjassa alempaan keskikastiin ja samanlaista sijoitusta on varmasti luvassa myös tällä kaudella, varsinkin kun ottaa huomioon 2. divarin pelillisen tason nousun viime kaudesta. Joukkueessa on pitkään kasassa pysynyt runko joka varmasti auttaa joukkuetta pitkän kauden aikana. Kukaan pelaajista ei kuitenkaan erityisemmin erotu joukosta, ja joukkue onkin tasapainoisen sijaan välillä hieman tasapaksu ja joukkue saa venyä todellakin parhaimpaansa mikäli haluaa pelata tulevalla kaudella playoffseja.

Avainpelaaja: zälä - Joukkueen päävastuuhenkilö pitää myös isoa tonttia hallussa joukkueen kiekollisessa pelissä, ja zälä olikin joukkueen toiseksi paras pistemies viime kaudella. Zälältä kuten joukkueen muiltakin hyökkääjiltä odotetaan kuitenkin varmasti paljon kovempia pistemääriä mitä edellisellä kaudella, jotta joukkue pystyisi taistelemaan edes playoffseihin pääsystä.

Sijoitusarvio: 8-10

Keanen mietteitä tulevaan kauteen:
"HPK lähtee tulevaan kauteen jälleen jonkin verran uudistuneella kokoonpanolla. Kesäreenit on jäänyt melko vähäisiksi eikä kokoonpano ole muutenkaan vielä täysin valmis. Sinällään ainakaan allekirjoittaneella ei ole kautta kohtaan suurempia tavoitteita, mutta kai siitä on lähdettävä liikkeelle, että pyritään pysymään samalla sarjatasolla ja ehkä mahdollisesti nousemaankin."KoHu

KoHu aloittaa neljännen kautensa 2.divarissa ja viime kaudella joukkue pääsi jälleen koittamaan sarjanousua, mutta Delirium Tremens oli plyoffseissa vahvempi otteluvoitoin 3-1. Joukkue lähtee tulevaan kauteen tuttuun tyyliinsä todella isolla 17 pelaajan kokoonpanolla, joten on mielenkiintoista nähdä miten joukkueen pelaajien peliajat jakautuvat kauden aikana. KoHu ei ole aikaisimmilla kausilla onnistunut nousemaan karsinnoista 1. divariin ja tällä kaudella nouseminen vaikeutuu vielä muutaman pykälän koska 3. divarin puolelta samalle sarjatasolle nousi Genesiksen ja Darra Oy:n tapaisia joukkueita. Mikäli joukkue kuitenkin pystyy mahdollisissa playoffseissa pelaamaan kauden parhaat pelinsä oikeaan paikkaan, niin sarjanousukin on aina mahdollinen.


Avainpelaaja: okenuub - Viime kaudella 2. divarin pistepörssin kolmanneksi sijoittunut pistelinko okenuub ei pystynyt auttamaan joukkuettaan enää pudotuspeleissä yhtä hyvin kuin runkosarjassa ja mies jäikin neljässä karsintaottelussa tylysti 0+2 tehoille. Tällä kaudella joukkueen avainpelaajalta vaaditaan koko kauden tasaista suorittamista ja kovia pistemääriä mikäli joukkue aikoo säilyttää unelmansa 1. divariin nousemisesta.

Sijoitusarvio: 4-7

okenuubin mietteet tulevalle kaudelle:
"Offseasoni näytti jo hetken aikaa hyvältä. Aktiivisuus oli kunnossa ja pelikin jopa kulki O_o! Meillä on kuitenkin parhaillaan tommonen mörrimöykky kylässä, mikä estää joukkuetta tekemästä paljon maaleja peliä kohden joten pelikunto ei ole tällähetkellä kohillaan. Kolmosesta tuli pari kunnon sarjajoukkueita joita vastaan täytyy onnistua mikäli haluamme pysyä kakkosessa vielä ensikaudellakin, tai yrittää nousua!"Kuoletus

Viime kaudella 2. divarin runkosarjan toiseksi sijoittuneen Kuoletuksen viime kauden sarjanousu oli todella lähellä kun se pääsi divarikarsintojen toiselle kierrokselle Nemesistä vastaan, mutta Nemesis oli ratkaisevassa viidennessä ottelussa parempi numeroin 3-1 ja säilytti näin sarjapaikkansa ja Kuoletus pelaa myös tulevalla kaudella edelleen 2. divarin puolella. Joukkue pystyi viime kaudella voittamaan useita yhden maalin pelejä niukasti ja tätä kautta joukkue sijoittui kauden päätteeksi yllättävän korkealle sarjataulukossa. Tällä kaudella joukkueella on kuitenkin 2. divarin tason nousemisen vuoksi todella kova työ mikäli se haluaa päästä samanlaiseen tulokseen mitä edellisellä kaudella. Odotettavissa on kuitenkin, että kohtuu pitkään kasassa pysynyt runko pystyy hinaamaan joukkueen jälleen parempaan keskikastiin ja tätä kautta taistelemaan noususta 1. divariin.

Avainpelaaja: pelimiesx - Ylempänä puolustaja tai tarvittaessa hyökkääjänä pelaava pelimiesx omaa paljon potentiaalia koviin pistemääriin tälläkin kaudella ja tämän kaverin harteilla onkin iso osa Kuoletuksen hyökkäyspelin toimivuudesta. Todennäköisesti joukkue tulee menestymään tai kaatumaan pitkälti kyseisen kaverin pelivireen perusteella.

Sijoitusarvio: 4-7

Millaisilla tavoitteilla tulevaan kauteen Kuoletuksen MaDDis?
"Vähän ollaa oltu epäaktiivisia nyt offseasonilla, mutta ollaan saatu paluumuuttajia ja uusia pelaajia takasin joten odotuksen on ihan hyvät ainakin viime kautta muistellen. Joten nyt koitetaan päästä ainakin sinne 5 parhaan joukkoon ja ens kaudeks sit 1. divaria kohden"Löylynheittäjät:

Löylynheittäjät starttaavat jo seitsemänteen perättäiseen kauteensa 2. divarissa. Viime kaudella joukkue pääsi jälleen yrittämään nousua 1. divariin karsintojen kautta, mutta Ghetto Birds osottautui liian kovaksi vastustajaksi 3-1 otteluvoitoin. Löllareilla on kohtuu tiivis seitsemän pelaajan kokoonpano tulevaan kauteen ja tämä onkin joukkueen yksi selkeä vahvuus jos se saa yhteispelinsä toimimaan kauden aikana. Joukkue sijoittui viime kaudella 2. divarissa kuudenneksi ja kausi olikin pitkästä aikaa Löylynheittäjille hieman tasaisempi ja joukkue varmasti haluaa jatkaa samalla linjalla tulevallakin kaudella. Löylynheittäjien sijoitusta luultavimmin tiputtaa väkisinkin uudet sarjanousijat ja joukkue saakin todennäköisesti tehdä todella kovan työn mikäli se haluaa päästä nousukarsintoihin mukaan.

Avainpelaaja: Juhaldo7 - Sulttaaneissa liigankin puolella pelannut Juhaldo7 on kovan kokemuksensa ansiosta elintärkeä pelaaja Löylynheittäjille. Juhaldo tunnettiin ennen puolustajana, mutta nykyään mies nähdään selkeästi hyökkäävämmässä roolissa. Oletusarvona on jälleen reilun 50 pisteen kausi tulossa, ja joukkue tarvitseekin jokaisen tämän kaverin tekemää pistettä todella kipeästi.

Sijoitusarvio: 8-10

Juhaldon mietteitä tulevaan kauteen:
"Kyähä nää tiiätte, pirkkoa kateltu (Abreu oottaa sitä oikeaa) ja keittoa otettu koko kesä nii eihä siinä kiekolle aikaa oo jääny joten saa nähä et mis teräs jätkien luistimet on. Meillä ei siis mitää suurempia tavoitteita oo et pelataa nii hyvin ku osataa ja katotaa mihi se riittää, toki sarjanousuun aina tähdätää mutta ei mitään paineita ruveta siitä ottamaa."Metallurg Magnitogorsk:

Samsonovin diktaattorimaisesti hallitsema Metallurg Magnitogorsk lähtee kolmanteen 2. divari kauteensa varmasti mielessään nousu korkeammalle sarjatasolle, ja kesän aikana pelattujen harjoituspelien perusteella joukkueella on siihen täydet mahdollisuudet. Tosin pitää muistaa, että joukkue tuntuu suorittavan usein harjoituspeleissä korkeammalla tasolla mitä divarissa, joten lieneekö pientä puristusta mukana sitten sarjaotteluissa? Mielenkiintoiseksi joukkueen tulevan kauden tekee myös kova ratkaisu lähteä kauteen vain yhdellä aidolla hyökkääjällä. Vaikka Samsonovin lehdistötiedotteen mukaan tämä ei tarkoita pelkkää puolustusvoittoista peliä, niin on todella kiinnostavaa nähdä miten joukkueen hyökkäyspeli tulee kauden aikana toimimaan. Odotettavissa on ainenkin, että joukkue tulee taistelemaan jos ei ihan kärkisijoista niin ainenkin aivan kärkijoukkueiden takana tulevilla sijoituksilla.

Avainpelaaja: Kap - Kenties tärkein pelaaja Metallurgin puolustuspelissä on alempana puolustajana hääräävä Kap joka on 2. divarin ehdottomia kärkipuolustajia, ja pystyy loistavan puolustamisen lisäksi laadukkaaseen kiekolliseen pelaamiseen kovankin paineen alla. Tulee varmasti pelaamaan jälleen tulevalla kaudella lähes jokaisessa ottelussa.

Sijoitusarvio: 1-3

Millä mietteillä tulevaan kauteen Samsonov?
"Erittäin hyvillä fiiliksillä lähdetään kauteen, harjoituspelit ovat sujuneet yllättävänkin hyvin uudella ja erikoisella yhden hyökin taktiikallamme. Parempaa suoritusta runkosarjassa viime kaudesta ja divarinousua haetaan, tasokkaampana, tiiviimpänä ja nälkäisempänä joukkueena."Olympic Fitness

Sarjanousija Olympic Fitness joutuu äärimmäiseen kovaan tasonmittaukseen tulevalla kaudella edellistä kautta astetta kovemmalla sarjatasolla. Joukkue sijoittui viime kaudella vaihtelevien tulosten jälkeen 3. divarissa oman lohkon seitsemänneksi, mutta pystyi karsinnoissa voittamaan Desperadoksen suoraan kolmessa ottelussa ja tätä myöten nousemaan 2. divariin tulevalle kaudelle. Viime kaudella joukkue päästi 22 ottelussa 75 maalia, ja varsinkin tätä puolta joukkuueen on parannettava tulevalle kaudelle, jos se haluaa pysyä 2. divarissa tulevan kaudenkin jälkeen. Joukkueen viime kauden paras pistenikkari zoikkeli siirtyi kauden jälkeen Kärkiryhmään, joten tämä on varmasti iso menetys joukkueen hyökkäyspelille tulevalle kaudelle.

Avainpelaaja: M.Koivu. - Selkeä stay-at-home puolustaja joka pelasi jo viime kaudella isossa roolissa, ja luultavimmin tällä kaudella on luvassa vieläkin isompaa roolia kun viime kaudella ap:na luutinut Kitkerä vaihtoi myöskin maisemaa kauden päätteeksi.

Sijoitusarvio: 11-13

Millä aatoksilla tulevaan kauteen M.Koivu.?
"Ihan hyvillä mielin, vähä jo ooteltukki sitä. Playoffseihin jos päästäis ni ois ihan hyvä"Pohjolan Titaanit:

Kahdella edellisellä kaudella yhdeksänneksi sijoittunut Pohjolan Titaanit lähtevät tulevaan kautaan vaikeasta tilanteesta kun joukkueen pitäisi pystyä keräämään tarpeeksi pisteitä pitääkseen sarjapaikkansa tulevalla kaudella. Tilannetta ei helpota 2. divarin pelillisen tason nousu viime kauteen verrattuna ja joukkueen todella epäaktiivinen pelaaminen kesän aikana. Joukkueen eduksi on kuitenkin todettava, että kokoonpano on pysynyt täysin muuttumattomana viime kaudesta, joten kenties sama runko pystyy pitämään joukkueen tämänkin kauden päätteeksi 2. divarissa.

Avainpelaaja: vipsu - Viime kaudella joukkueen paras pistemies nakutti pisteitä yli kaksi per peli keskiarvolla, ja sijoittui myös kohtuu mukavasti pistepörssissä sijalle 22. Pelaa todella isossa roolissa varmasti myös tulevalla kaudella ja vastaa pitkälti yhdessä Milihin kanssa joukkueen hyökkäyspelin tehokkuudesta.

Sijoitusarvio: 11-13

Millaisilla tavotteilla tulevaan kauteen Milih?
"Noh, tässä nyt on 2 kautta menny vähän huonommin ja nyt kun on vähän kovempi taso niin koitetaan palata taas vähän omalle tasolle ja taistella sinne 8:n parhaan joukkoon ittemme. Kuitenkin, tyytyväisiä ollaan jos peli sujuu eikä olla ihan viiimäsiä."Sjk

Sjk pystyi viime kauden päätteeksi raahaamaan itsensä aina divarikarsintoihin asti jossa Kuoletus kuitenkin kaatoi joukkueen otteluvoitoin 3-2. Tulevalla kaudella joukkue sijoittuisi oletusarvoisesti alempaan keskikastiin, mutta koska joukkue ei ole ilmoittanut kokoonpanoa tähän päivään mennessä, on joukkueen tulevaisuus 2. divarissa vielä epävarmaa. Joten tarkempaa analyysiä joukkueesta ei tällä kertaa tehdä.

Sijoitusarvio: 8-10Team Sahara

Pienen tauon jälkeen takaisin kiekkoliigaan palannut Team Sahara nousi viime kauden päätteeksi 2. divariin kaadettuaan divarikarsinnoissa Kärkiryhmän suoraan otteluvoitoin 3-0. Viime kaudella joukkue voitti 3. divarin B-lohkon ennen Darra Oy:tä, ja edellisen kauden hyvän tuloksen jälkeen joukkue lähtee varmasti kovilla tavoitteilla myös tulevaan kauteen. Sahara pystyykin parhaimmillaan haastamaan jokaisen 2. divarin joukkueen, mutta allekirjoittanut ei jaksa uskoa, että joukkue pystyy ainenkaan ensimmäisellä kaudellaan vielä 2. divarissa aivan kärkisijoituksiin. Mutta jos joukkue selviytyy playoffseihin, niin joukkueella on hyvät yllätyssaumat nousta jopa 1. divariin asti kauden päätteeksi.

Avainpelaaja: Pude - Mielialapelaaja vailla vertaa, välillä aivan kiekon eliittiä ainenkin laukaisutarkkuudessa, mutta turhautuessa ja tappioasemissa peli menee välillä väkinäiseksi keskialueella seisoskeluksi. Mutta jos kauden aikana tarjoilu pelaa ja joukkueen peli sujuu niin potentiaalia löytyy kyllä pistepörssin kärkisijojen valloitukseen.

Sijoitusarvio: 4-7

Puden mietteitä tulevaan kauteen:
"Kauteen lähdemme hyvin mielin, runkosarjan kolmen parhaan joukkoon sijoittumista haetaan ja tottakai sarjanousua."Kirjoittanut: Greippi
Julkaistu 01.08.2011 00:54
Luettu: 1560 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.