Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

2. Divarin kausiennakko 2/11

Kiekkoliigan 2. divarin ennakko kaudella 2/2011. Enjoy!

Anaheim Mighty Ducks

Analyysi: Huonon divarikauden jälkeen Anaheim lähtee hakemaan uutta vauhtia kakkosdivarin mittelöistä. Divarissa joukkue ehti viettää viisi kautta ja vieläpä ihan kohtuullisin tilastoin. Joukkue ei ole hirveästi muuttunut viime kaudesta, joten suuria eroja Anaheimin pelissä tuskin tullaan näkemään. Jaksaako Ankat vielä jauhaa ja onko heistä nousijaksi ykkösdivariin? Itse en usko nousuun, mutta Kiekkoliiga tuo aina yllätyksiä mukanaan. - Where amazing happens.

Seuraa häntä: Deco - Anaheimissa eniten pisteitä tahkonut hyökkääjä on tärkeimpiä lenksuja Anaheimille myös tälläkin kaudella. Hyvällä pelisilmällä pystyy rakentamaan joukkuekaverilleen loistavan maalinpaikan, jonka lisäksi pystyy myös itse ratkaisemaan pelejä. Nähdään pistepörssissä korkealla.

Sijoitusarvio: 8-11

Rubion mietteitä tulevalle kaudelle ja joukkueen tavoite: Lähetää hakee nousuu takas 1.divariin tietysti. Siinä samalla koitetaa päästää vähiten maaleja. Deco puuttuu varmasti suurimmast osast peleistä, ku mokkulal ei oikee toimi. Onneks ollaa saatu juq joka kyl pistää laattaa pussii.

Ballito

Analyysi: Liigassakin aikoinaan pelannut Ballito on ollut varmasti monen mielestä yksi Kiekkoliigan suurimmista alisuorittajista jo parin kauden ajan. 2. Divariin kauden päätteeksi tippunut Ballito on varmasti yksi vaarallisimmista joukkueista tällä kaudella eikä pisteitä tältä joukkueelta varmasti tulla napsimaan helposti. Snipi ja naapi ovat mitä luultavimmin kauden parhaimpiin lukeutuva hyökkäyspari, joille maalinteko ei tuota ongelmia. Joukkuetta täydentää viime kaudella Ylämummoa edustanut Norski, joka nähtiin joukkueen riveissä jo liigakaudella. Arola täyttää mainiosti Balliton hyökkäysvoimaa, jos vain kerkeää ja jaksaa pelata eikä Gaattorin, LoiBn, Tatun, Nikkelin ja Allerin panosta voida myöskään unohtaa. Suurin kysymys onkin joukkueen motivaatio. Harkkapelejä poppoo on ainakin jaksanut vääntää off-seasonilla, mutta jaksaako Balliton kaverit vielä painaa kiekkoliigassa?

Seuraa häntä: Tähän olisi voinut ottaa monta Balliton pelaajaa, mutta keskitän mielenkiinnon juuri Arolaan. Viimeksi 3/2010 divaria pelannut monipuolinen pelaaja tulee varmasti olemaan yksi Balliton tukipilareita. Tulee olemaan kova pala purtavaksi niin hyökkäyspäässä kuin puolustuspäässäkin.

Sijoitusarvio: 5-7

Gaattorin mietteitä tulevalle kaudelle ja joukkueen tavoite: Nooo viime kausi meni sen verra penkin alle, että lähetää tähä kautee puolustukse kautta tiukalla keskialueen träpillä ja harppuunahyökkäyksil sit isketaa byyrejä. Koitetaa sijottua runkkikses mahollisimman korkeelle ja sitä kautta hyvät tsäänssit divarikarsintoihi ja sitä kautta takas divarii.

Delirium Tremens

Analyysi: Nousijajoukkue 3. divarista tuo mukavaa kipinää kakkosdivariin. Hyvin yhteen pelaava joukkue, joka tulee olemaan sarjataulukossa korkealla ja itse jopa liputan joukkueen 1divariin nousun puolesta. Joukkueessa on niin vanhoja konkareita kuin hieman uusiakin kasvoja. Kasap, Homie ja jambo ovat löytäneet itselleen uuden vaihteen, toki aina olleet hyviä pelaajia, mutta nimenomaan ovat nyt pelanneet todella ihailtavasti. Akt on yksi Deliriumin pelaajista, jota todella kannattaa varoa. Omaa mahtavan kudin eikä puolustamisessakaan ole valittamista. Satunnaiset nukahdukset ja keskialueelle jäämiset voidaan pistää tehokkuuden piikkiin. Delirium on varmasti kakkosdivarin parhaimmistoa ja lähes mahdotonta voittaa, kun sille päälle sattuvat.

Sijoitusarvio: 1-4

Seuraa häntä: Homie - Jo aikoinaan lopettanut konkari tulee taistelemaan jokaisesta kiekosta Deliriumin puolesta ja on yksi tärkeimmistä lenkeistä joukkueelleen.

Kasapin mietteitä tulevalle kaudelle ja joukkueen tavoite: Runkkiksen ykkössijaan tähdätään ja ykkösdivaan tietty ;). Tosi hyvin on pysyny pakka kasassa, ei oo mitää suurempia värväyksiä ollu ja carsonin tavotteena on saada passeja pelissä.

GHETTO BIRDS

Analyysi: Ehkä jopa pienenä mustana hevosena 2divariin noussut, loistavan kolmosdivarikauden jälkeen GHETTO BIRDS pääsee koittamaan 2divarin mittelöitä. Vanhat konkarit osaavat ja tietävät kaikki ovelat metkut ja joukkuepelaaminen on varmasti isossa arvossa GHETTO BRIDS:ssä. Shar on myös ikikaunis, pistepörssin voittoa odotellessa.

Sijoitusarvio: 5-7

Seuraa häntä: Typho - Xylitolsissakin aikoinaan pelannut ”tarkkasilmäinen” hyökkääjä osaa maalinteon jalon taidon. Jos aktiivisuus riittää, niin varmasti nähdään maalipörssissä korkealla.

Gaton mietteitä tulevalle kaudelle ja joukkueen tavoite: Toivotaan, että jengi pysyy yhtenäisenä ja yhteishenki hyvänä eikä yllättäviä hoppauksia nähdä enää. Tavoitteena pelata tasokasta hokii ja yltää kolmen parhaan joukkoon.

HPK

Analyysi: Viime kauden alisuorittaja hohtaa taitoa ja menestystä. Eivät ehkä ole saaneet kaikkea potentiaalia irti, mutta kun se onnistuu, HPK taistelee todellakin maineestaan sekä kunniastaan. En usko kuitenkaan, että uskolliset ritarit yltävät kahdeksan parhaan joukkoon, vaan jäävät kirvelevästi yhdeksänniksi. Pieni yllätyksen mahdollisuus on kuitenkin aina olemassa ja varsinkin joukkueen pienikirjaimiset pelaajat voivat positiivisesti yllättää kaikki tällä kaudella.

Sijoitusarvio: 8-11

Seuraa häntä: Alfonso - pitkän uran luonut hyökkääjä pystyy auttamaan joukkuettaan monella tapaa, mutta pystyykö hän ottamaan tarpeeksi suuren roolin ja nostamaan HPK:n 1divariin? Kokemusta Alfonsolta ei ainakaan puutu ja pelisilmäkin on tallella.

Alfonson mietteitä tulevalle kaudelle ja joukkueen tavoite: No lähtökohtaisesti lähdetään vähintään parantamaan viime kaudesta. Offseason on ollu vähän sekavaa rulettia testipelaajien osalta, mutta uskon että saadaan oikea paletti kasaan ja pelikuri samalle tasolle ku mitä se oli 3. divarissa 3/10.

KoHu

Analyysi: Kolmas kausi 2. divarissa ja nälkää varmasti on. Isolla rosterilla liikenteessä oleva KoHu ei varmasti tule olemaan helppo pala muille joukkueille. Taistelee ihan tosissaan runkosarjan kärkisijoista. Kokoonpano ei ole hirveästi muuttunut, joten joukkuepeli on varmasti timanttista, puolustus raudanlujaa ja maalinteko kaunista. KoHulta löytyy taitavia yksilöpelaajia ja haluaisinkin nostaa yhden taitavan hyökkääjän esille: okenuub, vaikka välillä sortuukin ehkä pieneen kärkkymiseen, pystyy hän varmasti ratkaisemaan otteluita ja nousta ”hailaittiin”. KoHu on yksi suurimmista suosikeista 1divarinousijaksi.

Seuraa häntä: Kuten Ballitolla, tähän olisi voinut nostaa monta pelaajaa, mutta nostan pelaajan, joka ei varmasti tule monille yllätyksenä. Tenn - Loistava ylempi puolustaja. Osaa puolustaa todella hyvin ja maalinteko on puhdasta kultaa. Voin väittää, että ehkä jopa tärkein palanen KoHulle.

Sijoitusarvio: 1-4

Okenuubin mietteitä tulevalle kaudelle ja joukkueen tavoite: Noo mitäs tossa. Offseason jäi vähän lyhyeksi joten kärsitään ehkä pienoisesta hyökkääjäpulasta, kuitenkin hyvällä ja odottavaisella mielellä lähdetään kauteen kun ei oo kokoonpano muuttunut juuri yhtään. Kauden tavoite on selvä! "Kolmas kerta toden sanoo" eli sarjanousu.

Kuoletus

Analyysi: Hyvin menneen kolmosdivarikauden jälkeen, karsinnoissa aluksi ehkä hieman rämpinyt Kuoletus nousi GHETTO BIRDSIEN ja Delirium Tremensien tavoin 2divariin haistelemaan uusia tuulia. Miten Kuoletuksen taktiikka toimii 2. divarissa, pärjäävätkö he enää 2divarin nopeatempoiselle pelille(nimimerkillä kokemusta on) ja mikä on joukkueen AllStars pelaajien panos tällä kaudella? Tulee taistelemaan keskikastin sijoista.

Sijoitusarvio: 8-11

Seuraa häntä: gossu - joukkueen maalitykki tulee olemaan arvossa arvaamattomassa, sille päälle sattuessaan voi upottaa jopa Titanicin. Toivottavasti näemme gossun usein kentällä tällä kaudella!

Pelimiesx:n mietteitä tulevalle kaudelle ja joukkueen tavoite: Mielenkiinnolla lähetään kattomaan, mitä kausi tuo tullessaan. Offseasonilla harkkapelit on menny aika huonosti, mutta toivottavasti pelit saadaan luistamaan kauden edetessä ja tulosta tulemaan. Tällä kaudella joudumme ensimmäistä kertaa kunnon testiin, koska 2.Divarin joukkueet ovat kovempia kuin kahdella edellisellä kaudellamme. Tavoitteenamme on pääsy 8 parhaan joukkoon ja nousukarsintoihin, mutta sen näkee sitten runkosarjan lopussa, minne rahkeet ovat riittäneet.


Lucky Eagles

Analyysi: Taitavilla pelaajilla varustettu joukkue löytyy varmasti aivan runkosarjan kärkipäästä. Taistelee 1divariin noususta ja on myös yksi suurimmista suosikeista sinne nousijaksi. Hirveästi ei ole rosteri muuttunut, joten pelaajat ovat tottuneet toisiinsa ja teippikin on taas vaihteeksi päättänyt tulla takaisin Lucky Eaglesiin. Joukkue pelaa tasokasta hokia ja yksilöosaaminen on aivan omalla tasollaan.

Sijoitusarvio: 1-4

Seuraa häntä: teippi - Jos teippi jaksaa koko kauden pelata Eaglesissa, niin varmasti Eagles tulee taistelemaan kärkisijoista. Jollei pysy, niin mahtaako Lucky Eaglesille käydä samalla tavalla kuin viime kaudella? Teippi tulee löytymään pistepörssin kärkisijoilta.

EEKKERMANIN mietteitä tulevalle kaudelle ja joukkueen tavoitteet: Nousu divaan ja teipin joukkueuskollisuuden kasvattaminen. Ei mitää erityisempiä mietteitä ole. Vähä vaikuttas 2divan taso laskeneen, joten good for us.

Löylynheittäjät

Analyysi: Viime kauden hieman flopannut Löylynheittäjät on hieman uudistanut kokoonpanoa ja tulee olemaan yksi kauden yllättäjistä. Taistelu ei kuitenkaan riitä aivan kärkisijoille mutta keskikastin sijoilta joukkueella on hyvät tsäänssit nousta 1divariin. Muutamia uusia pelaajia, jotka varmasti tuovat uutta virtaa saunojien riveihin. Suhteellisen pienehkö rosteri herättää kysymyksiä. Saavatko Löylynheittäjät pelatuksi pelinsä ajoissa sekä kuinka hyvin joukkue on kiintynyt? Mahdollisuus voi olla niin hyvä kuin huonokin, mutta itse luotan enemmän hyvään.

Sijoitusarvio: 5-7

Seuraa häntä: Juhaldo7 - Sulttaaneista Löylynheittäjiin ”höntsäämään” tullut romuluinen puolustaja tuo oman kauhansa soppaan. Pelisilmällään löytää kenet vain takatolpalta eikä maalinteossakaan ole mitään vikaa. Puolustajista korkealla pistepörssissä.

Rikoksen mietteitä tulevalle kaudelle ja joukkueen tavoitteet: Kyllähän meillä rahkeet riittää, jos vaan saadaan pidettyy se peli kunnossa. Joskus mennyt meinaan vähän höntsyks, kuten jotkut on saattanut huomataki. Koitetaan ainakin kakkosdivaris pysyä kauden päätteeks, mut nähdään nousuki realistisena.

Metallurg Magnitogorsk

Analyysi: Suurin suosikki 2. divarin voittajaksi ja nousu enemmän kuin realistinen. Joukkue on saanut muutamia vahvistuksia, mutta perusrunko pysynyt samana. Vahvaa puolustuspelaamista, mutta sitäkin parempaa hyökkäämistä. Ainoa kysymys, että roikkuuko joukkue liikaa yhden miehen varassa eli suuren Samsonovin? Runkosarjan voitto tulee helpolla esityksellä, mutta karsintojen laita on toinen. Pysyykö Metallurg joukkueena vai sortuuko liiaksi yksilöpelaamiseen? Joukkueena nousu, yksilönä kesäloma.

Sijoitusarvio: 1-4

Seuraa häntä: Samsonov - 2.divarin joukkueista tärkein omalle joukkueelleen, omaa mahtavan kudin ja jaksaa raataa kentällä. Pelaa nykyään enemmän joukkueelleen, kun taas ennen oli havaittavissa pientä omaan pussiin pelaamista. Tulee voittamaan maali- ja pistepörssit.

Samsonovin mietteitä tulevalle kaudella ja tavoitteet: Hyvillä fiiliksillä kyllä lähdetään, offseason oli lyhyt, mutta siltikin huima nälkä joukkueella ja allekirjoittaneella päästä taas pelaamaan. Joukkueessa nähdään myös pieniä muutoksia, kun Kaasu sekä smaga liittyivät punakoneen riveihin. Varsinkin erinomaisen pelisilmän omaava Kaasu tuo lisäkokemusta joukkueeseen ja on avainpelaajia tärkeissä peleissä. Nousu on ainoa tavoite jälleen, nyt siinä vain pitää onnistua.

Natives

Analyysi: "Yksi pienistä" on mukava lisä kakkosdivariin. Intiaaniporukka on aina ollut oma yhteisönsä ja pelaavat kaiken lisäksi vallan viihdyttävää kiekkoa. Ottelut ovat aina tiukkoja, ainakin omaa joukkuettani vastaan. En usko kuitenkaan, että pystyy taistelemaan tosissaan runkosarjan kärkisijoista, saatikka keskikastin sijoituksista. Nativesilla ei ehkä ole tarpeeksi laaja ja tasokas kokoonpano, jotta he pystyisivät haastamaan ne ns. suuremmat joukkueet. Intoa varmasti riittää, mutta auttaako se tuottamaan tulosta? Kaiken kaikkiaan viihdyttävää hokia ja mukavaa sakkia. En kuitenkaan itse henkilökohtaisesti usko, että pystyisivät taistelemaan kärkisijoista ja nousemaan ykkösdivariin.

Sijoitusarvio: 12-14

Seuraa häntä: Lång/Create - paljon roikkuu Långin ja Createn harteilla, pystyvätkö he kantamaan kaiken tämän taakan ja vastaako muu joukkue heidän huutoonsa?

Långin mietteitä tulevalle kaudelle ja joukkueen tavoitteet: Uudet ympyrät, mutta vanhat kujeet. Samalla innolla lähdetään haastamaan jokaista joukkuetta kuin ennekin. Haaste on kova, mutta joukkueena näytetään närhen munat kaikille, toivottavasti :) Tavoitteet on näyttää, että kuulutaan 2.divariin ja että myös kauden jälkeen siellä jatkettaisiin.

Pohjolan Titaanit

Analyysi: Titaanien kolmas kausi 2divarissa ja jälki ei ole ollut mitenkään ihailtavaa. Kokoonpano ei ole kokenut hirveästi uudistuksia, jonka takia titaanit pitääkin ottaa vakavasti - voivat olla siis hyvinkin vaarallisia. Nousumahdollisuuksia joukkueella tuskin on, mutta tietenkin kuten jo aikaisemmin olen todennut, yllätyksiä tapahtuu. Titaanien pitää vaan pystyä keskittymään sataprosenttisesti 2divariin ja sitä kautta hakemaan menestystä.

Sijoitusarvio: 12-14

Seuraa häntä: vipsu - vipsulta tullaan näkemään tasaista suorittamista illasta toiseen, taso ei hirveästi heittele ja pisteiden valossa joukkueen kirkkaimpia tähtiä.

Vipsun mietteitä tulevalle kaudelle ja joukkueen tavoitteet: Viime kausi meni huonosti ja ei oltu kaukana karsinnoista, aina tavotteena tietysti voittaa joka peli, mutta minimitavote alkavalle kaudelle pudotuspelit. Ollaan saatu viime peleissä pelistä kiinni ja Rogen tuli vahvistukseks takalinjoille, nostaa ehkä odotuksia vielä vähän korkeammallekin.

SJK

Analyysi: Joillekin hieman ehkä tuntemattomampi joukkue nousi kolmosdivarista puskista kakkoseen. SJK ei tule taistelemaan kärkisijoista, mutta onko heistä tälläkin kaudella yllättäjiksi? Ovat vahvoilla, jos pääsevät kahdeksan parhaan joukkoon, muuten tippuminen takaisin kolmosdivariin on melko todennäköistä. SJK:n vahvuuksiin lukeutuu laaja ja tasainen kokoonpano, josta yksikään pelaaja ei nouse hirveästi ylitse muiden. He pystyvät kääntämään ottelut voitokseen juurikin joukkueena. Voidaan pitää ehkä jopa pienenä mustana hevosena.

Sijoitusarvio: 12-14

Seuraa häntä: Duna - Voitti viime kaudella joukkueen sisäisen maalipörssin ja jakoi pistepörssin Sallisen kanssa. Hän on joukkueen johtavia maalintekijöitä ja todennäköisesti tärkein pelaaja joukkueelleen. Voidaan nähdä pistepörssissä jopa yllättävän korkealla.

Dunan mietteitä tulevalle kaudelle ja joukkueen tavoitteet: Tavotteena ny ainaki siihen kaheksan sakkiin, joukkuuen runkoki pysyny suhtkot samanlaisena nii toi kaheksan sakki kovas 2.divaris aika realistinen tavote. Et hyvil mielil lähetää pelailemaan. :)

Team Ör

Analyysi: Viime kaudella kolmanneksi viimiseksi sijoittunut, kuusi voittoa ja kaksitoista tappiota, on tuskin tälläkään kaudella vahvimpia joukkueita. Joukkue omaa hyviä pelaajia, sekä hyvän ja ehjänäisen rungon, mutta pelaajien erot ovat kuitenkin vielä liian suuret ja se kuuluisa yhtenäinen joukkuepelaaminen uupuu. Tuskin tulee menestymään tälläkään kaudella ellei valmentaja ole keksinyt uskomattomia taktiikoita.

Sijoitusarvio: 12-14

Seuraa häntä: Hjerpe - Joukkueen pisteet ja maalit roikkuvat paljon tämän liimanäpin varassa. Kysymys kuuluukin pystyykö Hjerpe nostamaan Örrin ylemmäs sarjataulukossa ja millaista apua hän saa joukkueen muilta pelaajilta? Pistepörssissä korkealla.

Hjerpen mietteitä tulevalle kaudelle ja joukkueen tavoitteet: Hyvillä mielin lähetään meiän kolmannelle kaudella 2divassa, kutakuinki samalla kokoonpanolla mennään. Aikasemmilla kausilla ollaan jouduttu karsimaa alaspäin, eli jos vaikka laittais tavotteeks että tällä kaudella päästää karsimaa ylöspäin.


Veikkaus sarjataulukosta runkosarjan päätteksi:
1. Metallurg Magnitogorsk
2. Lucky Eagles
3. Delirium Tremens
4. KoHu
5. Ballito
6. GHETTO BIRDS
7. Löylynheittäjät
8. Kuoletus
9. HPK
10. Anaheim Mighty Ducks
11. Pohjolan Titaanit
12. Natives
13. SJK
14. Team Ör

-Sean

Kirjoittanut: Klaua
Julkaistu 23.03.2011 00:05
Luettu: 1255 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.