Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

3. Divarin kausiennakko 2/11

3. Divarin kausiennakko 2/11

Se olisi jälleen uuden kauden aika. Vain viikko taukoa playoffien viimeisestä kierroksesta ja kiekko putoaa jäähän jälleen. Suurelle osalle näistä joukkueista tosin odotus on ollut pidempi, sillä karsinnat nelosdivariin päättyivät jo viikkoja sitten. Nelosdivariin he eivät kuitenkaan päässeet, vaan uudistuneeseen kolmosdivariin. Nelosdivarin viime kaudella pystyssä pysyneet joukkueet nousivat suoraan kolmoseen. Mukana myös muutama nälkäinen joukkue entisestä kolmosdivarista, jotka varmasti haluavat näyttää, että heissä on potentiaalia nousta karsimaan paikasta kakkosdivariin.

Pidemmittä puheitta on aika kausiennakolle. Tällä kaudella nähdään kaksi lohkoa, joissa molemmissa on 14 joukkuetta. Tällä kertaa joukkueet pääsevät todella taistelemaan noususta ylemmälle tasolle, sillä tälle kaudelle ei ole odotettavissa niin paljon kaatumisia ja lopettamisia kuin viime kausina. Vetoankin nyt kaikkiin kolmosessa pelaaviin joukkueisiin: pelatkaa pelinne loppuun ja älkää luovuttako. Jokaiselle joukkueelle sattuu huonoja ja hyviä päiviä ja näiden sopivasti natsatessa kohdalleen ovat yllätyksetkin mahdollisia.Lohko A


aasit
aasit jatkavat taisteluaan kiekkoliigan alaisuudessa, tällä kertaa kolmosdivarissa. Viime kaudella otteet olivat melko epätasaisia ja lopulta joukkue löytyi sijalta 8. Kokoonpano joukkueella on pysynyt lähes samana. Grip lähti haistelemaan uusia tuulia Lonely Ridersiin, mutta tilalle aasit saivat Beyerin, josta on varmasti suuri hyöty kauden edetessä. Ensimmäiset askeleet liigakentillä on nyt otettu, joten tämän kauden alkuun joukkueella on varmasti helpompi lähteä. Joukkue päästi melkoisen paljon maaleja viime kaudella. Tällä kaudella puolustuksen täytyy olla terävämpi, jotta paikka kohti ylempiä sarjoja olisi mahdollinen. Todennäköisesti taistelee ylemmässä keskikastissa.

Tilastollisesti lähetään hakemaan tietenki vähintää karsintapaikkaa ja kiusaamaan ennakolta nimellisesti ja pelillisesti kovempia jengejä. Joukkueen sisällä koitetaan saada joukkuepeli kurinalaseks ja että pelattas nimenomaan joukkueena eikä yksilöinä Viimekaudella päästettiin vissiin 5. eniten maaleja eli oma pää pitää saada lukkoon. - pby

Seuraa häntä:
pööpi – Kuten pby sanoikin, oma pää pitää saada lukkoon. pööpi on joukkueen puolustuksen tärkeimpiä hahmoja, jonka täytyy onnistua, jotta tämä tavoite voisi toteutua.

Sijoitusarvio:
4-6


Anturan Kissat
Anturan Kissoilla on ateriat vaihtuneet mitaleista katkeraan kalkkiin, sillä IKS menestyksen ja OHL hopean jälkeen on sijoitukset olleet kakkosdivarissa 13 ja kolmosdivarissa 13. Tälle kaudelle joukkue on yrittänyt tehdä ryhtiliikettä ja värvännyt SaiPa.sta muutaman paluumuuttajan. Sysäystä parempaan onkin odotettavissa, sillä offseasonilla joukkueen otteet ovat olleet ihan lupaavia. Suurta menestystä ei kuitenkaan uskalla odottaa, sillä sarjan keskikasti on todella tasainen ja Kissat ovat usein tiukoissa väännöissä jääneet häviölle. Varsinkin hyökkäykseen tarvittaisiin onnistumisia, sillä joukkue on ollut viime kausina hännillä tehdyissä maaleissa. Mahdollisuudet ovat kuitenkin vaikka mihin, jos joukkue saa hyvän vireen päälle ja muutamat tärkeät pelit käännettyä tällä kertaa voitoiksi.

Fiilikset on ihan hyvät näin kauden alla. Joukkue on pysynyt viime kaudesta hyvin kasassa ja saimme SaiPa.:sta pari ex-kissaa eli Jånen ja all-stars Tossun vahvuuteemme. Aktiivisuus off-seasonilla olisi voinut olla kyllä parempaakin, mutta eiköhän sekin parane näin kauden alkaessa. Edelleenkään ei meillä juuri käsiä löydy, mutta kovalla tsempillä ja suurella sydämellä lähdetään haastamaan muita.

Tavoitteeksi olisi passeli päästä 8 joukkoon eli nousukarsintoihin, jotka on sitten asia erikseen. Kova luotto on, että tämä syöksykierre päättyy ja ollaan vähän paremmilla sijoituksilla. Kissat toivottaa kaikille hyviä pelihetkiä! Tehdään tästä yhdessä onnistunut kausi!
- marsu

Seuraa häntä:
Tossu – Viime kausi oli todellista ilotulitusta Tossulle, sillä saldona kaudesta oli syöttöpörssin voitto ja valinta tähdistöotteluun. Pystyykö tällä kaudella toistamaan temppunsa?

Sijoitusarvio:
7-10


Double It
Double It on yksi näistä joukkueista, joiden hakuilmoitus ilmestyi mystisesti foorumille. Sitä kautta joukkueeseen alkoi tutustua paremmin ja huomasi, että kyseessä on ihan mallikas joukkue. Niinpä paikka karsintoihinkin aukesi. Karsinnoista irtosi yksi voitto ja kaksi tasapeliä, joiden turvin joukkue kampesi itsensä kolmosdivarikahinoihin mukaan. Pelaajisto joukkueessa on päässyt haistelemaan liigatullia, mutta harvalta löytyy todella suuria kokemuksia. Niinpä joukkueella on varmasti kova halu näyttää muille, ettei kyseessä ole mikään roskajoukkue. Innostus saattaakin kostautua yliyrittämiseen ja koviin tappioihin. Tasoa löytyy kuitenkin sen verran, että joukkue taistelee viimeisistä nousukarsintapaikoista.

vähä vaihtelevin mielin, ajoittain peli kulkenu mallikkaastikin ja karsinnoista lähtien on pelin taso ollut yleisesti nousussa. pelejäkin ollaan tahkottu nyt päivittäin joten Double It on valmiina alkavaan kauteen! - Kemu

Seuraa häntä:
Douf – Tärkeä pelinrakentaja joukkueessa, joka oivalluksillaan pystyy kääntämään tappiot voitoiksi.

Sijoitusarvio:
7-10


Genesis
Tarvitseeko joukkueesta edes kertoa mitään? Uskoisin, että jo sanomalla nimen Genesis jokaiselle tulee mieleen joukkueen kova taso. Genesis pyöri pitkään liigassa, kunnes joukkue päätti yllättäen lopettaa. Nyt kuitenkin joukkue on palannut takaisin ja uskoisin, että tulokset tulevat olemaan kovia. Esimakua joukkueen tasosta nähtiin jo karsinnoissa, joissa tuli viisi voittoa ja yksi tasapeli. Jännittämistä on ainoastaan siinä, että onnistuuko joukkue voittamaan jokaisen pelinsä. Nähdään kakkosdivarissa ensi kaudella.

Noo, lähetää hakee runkosarjan voittoa tappioitta ja siinä samalla nousu 2.divaan. - WilleJ

Seuraa häntä:
Naru – Osaamista löytyy enemmän kuin laki sallii. Tulee varmasti tekemään hurjat tehot ja on yksi ehdokas pistepörssin voittajaksi.

Sijoitusarvio:
1-3


Jalattomat Puukädet
Jalattomat Puukädet aloittaa nyt kolmannen kautensa kiekkoliigan alaisuudessa kolmosdivarissa. Ensimmäisellä kaudella tuli pudotus kolmoseen, mutta viime kaudella peli oli mallikasta ja joukkue olikin lähellä nousta takaisin kakkosdivariin. Tie ylemmäs tyssäsi kuitenkin viimeiseen lohkovaiheeseen, jossa joukkue jätettiin tylysti viimeiseksi, Tällä kaudella joukkueelle tulee lohkossaan tiukat paikat, sillä taso on kolmosessa kova. Asenne näyttää kuitenkin olevan kunnossa, joten odotettavissa on tiukkoja pelejä. Lisäksi joukkueeseen värvättiin Outsi, joka voi osaamisellaan ja kokemuksellaan nostaa joukkueen tasoa ylemmäs. Tulee taistelemaan tiukasti viimeisistä nousukarsintapaikoista.

Lähetään tietenki pelaamaan omaa peliä. Tavoite asetetaan sinne 2divan karsintoihin ja toivotaan, että tän kauden päätteeks sinne noustaiskin. Turhaa stressiä me ei kuitenkaan kaudesta oteta vaan mennään ”päivä kerrallaan”- perjaatteella. :) - Käpytikka

Seuraa häntä:
Käpytikka – Joukkueensa päävastuuhenkilö ja samalla tärkein puolustaja. Tulee pelaamaan jälleen kymmeniä otteluita ja pystyy henkilökohtaisella osaamisellaan nostamaan joukkueen kohti kakkosdivarikarsintoja.

Sijoitusarvio:
7-10


Kiekkoleijonat
“Taas jämäjoukkueita jostain ihmeliigoista” voisi ihmiset ajatella tästäkin joukkueesta. Totuus on kuitenkin toinen, sillä Kiekkoleijonat ovat esittäneet ajoittain erinomaista peliä ja he keikkuvatkin kiekon 4v4 rankissa korkeilla sijoituksilla. Joukkue taisteli itsensä kolmosdivariin C-lohkosta, jossa irtosi kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Kiekkoleijonilla näyttääkin olevan vaikeuksia liigapeleissä, sillä kovasta 4v4 rankista ja runkosarjan ykköstilasta huolimatta Suomiliigassa joukkue jätettiin tylysti pronssisijalle. Rosteria katsoessa huomaakin, että pelaajat eivät ole aivan kokeneemmasta päästä. Tässä on siis tilaisuus muille joukkueille iskeä, sillä kädet voivat tällä joukkueella täristä tärkeissä paikoissa. Tulee kuitenkin todennäköisesti käymään kovaa kamppailua kakkosdivariin pääsystä.

Yhteinen tavoite Kiekkoliigan alaisuuteen pääsemisestä on nyt saavutettu ja olemme ylpeitä siitä.
Uuden kauden tavoitteena on sijoittua lohkon keskikastiin ja siitä ylöspäin eli taistella myös 2. divariin nousemisesta.
- Korpikari

Seuraa häntä:
Korpikari – Suomiliigassa tehnyt paljon tehoja ja ollut joukkueensa paras maalintekijä. Pystyykö pitämään tasonsa myös kolmosdivarissa?

Sijoitusarvio:
4-6


Kings
Joukkue, joka jostain syystä onnistuu kaudesta toiseen säilyttämään paikkansa. Pelaajisto yleensä koostuu samoista jampoista kauden alussa, mutta heti ensimmäisten häviöiden jälkeen heidät näkee aivan toisissa joukkueissa. Joukkueen kokoonpano on pieni ja moni pelaajista on hoppausherkkiä, joten ongelmia tulee ja paljon. Asiallisuutta joukkueesta ei löydy yhtään ja imagokyselyssä on tulossa varmaan miinusta reippaasti. Kahtena viime kautena joukkueella maalierot ovat olleet -52 ja -48 ja sijoitukset häntäpäässä. Tulee olemaan joukkueille pisteautomaatti varsinkin kauden loppupuolella. Kuninkaat tullaan näkemään jälleen kerran viimeisillä sijoilla.
Kauteen kunkut lähtevat hyvissä tunnelmissa, pakka on saatu vakiinnettua aktiivisuus hyvää ja asiallisuutta parannettu:), toivotaa et pystytää ainaki yks kausi pelaa suunillee samal kkp ja sit tavotellaa myos 2divari karsintapaikkaa. – SUXMAN

Seuraa häntä:
MATII – Todellinen pistenikkari. Viime kaudella ManalanLaakissa melkein 3 pistettä per peli. Todella tärkeä pelaaja Kingseille, kunhan ei saa tarjousta paremmasta tiimistä ja hoppaa kesken kauden.

Sijoitusarvio:
11-14


Lawless
Lawless on joukkue, joka onnistui viimeisenä joukkueena luikertelemaan tiensä kolmosdivariin. Karsinnoissa joukkue otti ensin viidestä pelistä vain yhden pisteen, mutta onnistui vielä nousemaan jatkokarsinnan kautta jatkoon voitoin 2-1. Lawless onkin yksi niistä joukkueista, joista moni innostuu myllyttämään ”mitä tämäkin joukkue tekee täällä?” Joukkue koostuu nuoresta ja kokemattomasta pelaajistosta, mikä tulee tuottamaan ongelmia tiukoissa liigapeleissä. Odotettavissa onkin useita murskatappioita, sillä joukkueen taso muihin verrattuna on melko heikko. Pysyykö joukkue kasassa koko kauden ajan, jos tappioita tulee useita ja ryhmähenki alkaa rakoilla?

Tottakai lähetään hyvällä mietteellä ja tavoite on varmaan päästä yllättämään ja näyttämään että joukkueesta löytyy potentiaalia haastamaan kovempiaki konkareita - Brode

Seuraa häntä:
Brode – Voiko ketään muuta seuratakkaan? Tulee todennäköisesti pelaamaan jokaisessa pelissä ja on joukkueensa päävastuuhenkilö. Joutuu todella kovaan paikkaan, kun tehoja pitäisi tehdä paljon ja samalla pitää joukkue kasassa.

Sijoitusarvio:
11-14


Lonely Riders
Lonely Riders aloittaa liigataipaleensa kolmosdivarissa. Karsinnoissa meno oli suhteellisen vahvaa ja joukkue sijoittuikin lohkonsa toiseksi heti Team Saharan jälkeen. Joukkue on esittänyt todella vakuuttavaa menoa harjoituspeleissä, tosin ailahtelevaisuuttakin on ollut esillä. Tasoa löytyy kuitenkin niin paljon, että hieman huonommallakin pelillä joukkue nähdään lohkonsa kärkisijoilla. Joukkueen jokaiselta pelaajalta löytyy liigakokemuksia monien kausien takaa, joten kädet eivät varmasti tärise pelejä pelatessa. Joukkue onkin aloittanut kautensa heti vahvasti ottaen 6-3 voiton Ultimate Carnagesta.

Lonely riders lähtee kauteen hyvillä fiiliksillä ja tavoitteena olisi pelata mahdollisimman tasaisen vahva kausi, että ei suurempia tason notkahduksia tulisi kesken kauden ja pelit saataisiin pelattua ongelmitta. Sijoitus tavoitteena on päästä lohkon kärkipään joukkoon ja näin päästä karsimaan ensikaudelle 2.divari paikasta. - juudi

Seuraa häntä:
Wai – Omaa ilmiömäisen pelisilmän ja nakuttaa pisteitä tasaiseen tahtiin. Ensimmäisessä pelissä 3+3=6 +3 ja lisää samanlaisia esityksiä on odotettavissa tulevissa peleissä.

Sijoitusarvio:
1-3


Marmots
Marmots on jo suhteellisen pitkäaikainen liigajoukkue, mutta mainittavaa menestystä ei ole tullut. Hokikauden ja sitä seuranneiden muutamien epäonnistuneiden karsintojen jälkeen joukkue löysi tiensä nelosdivariin. Siellä joukkue yllätti allekirjoittaneen ja otti runkosarjassa sijan 4 (ennakossa sijat 11-14) ja sitä kautta kolmoseen. Kokoonpanosta on kadonnut viime kauden joukkueen paras pistemies thimpe, mutta joukkueen kokoonpanon laajuus korvaa sen. Kokoonpano on jopa liian laaja, sillä viime kaudella pelatut ottelut jakautuivat aika monelle pelaajalle. Jos sama meno jatkuu, niin tällä kaudella tulos tulee olemaan kehnompi. Jos vastuuta sysätään tietylle kokoonpanolle, niin joukkue on ehdokas aivan kärkitaistoihin. Todennäköisesti kohtalona on taistella viimeisistä paikoista nousukarsintaan.

Kauteen lähetään hyvillä mielin, runko on pysyny aikalailla samana ja pelit on ruvennu taas pikkuhiljaa rullaamaan kohtuu hyvin. Tällä kaudella pyritään pelaamaan pelit ajoissa, ettei jätetä viimetinkaan pelejä. Tavoitteena on menestyä paremmin imagokyselyssä, kuin edelliskaudella, sekä säilyttää sarjapaikka. - Pirelli

Seuraa häntä:
Hotti – Viime kaudella vain kuusi peliä, mutta niissä teki 11+7=18 tehot. Kannattaa varoa, jos näkyy kentällä!

Sijoitusarvio:
7-10


Project One
Project Onesta odotettiin paljon, olihan joukkue sentään voittanut Hokissa pronssia. Tie meinasi kuitenkin nousta kiekkoliigan puolella pystyyn jo karsinnoissa, kun karsinnat alkoivat kahdella häviöllä. Lopulta joukkue kuitenkin ponnisti nelosdivariin kolmen voiton turvin. Kompuroinnin uskottiin loppuneen siihen, mutta nelosdivarissakin joukkueella oli yllättävän hankalaa ja lopulta sijoitus oli runkosarjassa viides. Tämän kauden alkuun joukkue on varmasti valmistautuneempi ja sen osoittaa esimerkiksi harjoituspelit, joita joukkue on pelannut viikon sisään useita. Lisäksi Nesu on tehnyt paluun joukkueeseen, joten vahva nippu on vahvistunut entisestään. Joukkue on yksi lohkonsa ennakkosuosikeista ja tulee luultavasti taistelemaan nousukarsintojen loppukahinoissa noususta kakkoseen.

Tuosa eilen hoksasin nuo lohkojaot. Aika tasaset jaot omasta mielestä ainaki. Genesis ja Lonely Riders kovimmat vastustajat tuosa meiä lohkos. Darra ja MOI onneks jäi toiseen lohkoon. Mut hyvin meilä on homma toiminu täällä ja tavoitteena ois tietenki se nousu 2.divaan. Jos tuuri käy nii voi olla lähellä. - Nesu

Seuraa häntä:
Nesu – Todellinen huippupakki, joka on kerännyt kokemusta lähes jokaiselta sarjatasolta. Varmasti osaa varautua vastustajien metkuihin ja helpottaa maalivahdin töitä.

Sijoitusarvio:
1-3


RaiFu
Joukkueen toinen kausi liigakentillä alkaa kolmosdivarissa. Joukkue yllätti positiivisesti viime kaudella ja nappasi runkosarjasta sijan 3 (ennakossa veikattiin sijoille 4-6) ja näin varmisti paikkansa kolmosessa. Joukkueen kokoonpano on pysynyt melko samana, tosin viime kauden parhaan pistemiehen Vegasin puuttuminen voi näkyä otteissa. Harjoituspelit ovat sujuneet ainakin vanhaan malliin, joten odotettavissa on myös hyviä otteita tällä kaudella. Todennäköisesti karsimassa ylöspäin, mutta matka voi siellä päättyä hyvinkin nopeasti.
RaiFu lähtee tulevaan kauteen nöyrin asentein, mut kuitenkin voitto tavoitteena. - neke

Seuraa häntä:
rees – Viime kaudella Vegasin vanavedessä nakutteli pisteitä tasaiseen tahtiin. Ottaako rees nyt tehoilijan roolin vai vajoaako hän pisteissä alemmas?

Sijoitusarvio:
4-6


Rotten Disciples
Kiekkoliigan alaisuuteen saadaan jälleen yksi uusi liigajengi, kun Rotten Disciples luistelee jäälle. Tämä jo vuonna 2005 perustettu joukkue on pelannut tuhansia pelejä, mutta harva tuntee joukkuetta edes nimeltä. Paikka karsintoihin kuitenkin aukesi ja siellä joukkue taistelikin mallikkaasti napaten lohkossa kolmannen tilan, nousten siten kolmosdivariin. Joukkue näyttää olevan sekoitus uutta verta ja uusia naamoja, sillä monella pelaajalla ei ole kokemusta liigoista laisinkaan, kun taas toisilla sitä riittää vaikka muille jakaa. Tosipelien vähyys voikin vaikuttaa joukkueen otteisiin varsinkin alkukaudesta, jolloin vasta totutellaan kaikkeen uuteen. Tie vie kohti säilymiskarsintoja.

Kauteen lähdetään ihan hyvillä mielillä, harkkaottelut nyt on menny vähä miten sattuu mut uskon kyllä et ollaan iha varteeotettava vastus sitte kun kausi alkaa. Uusia naamoja tullu mut pelin pitäs toimia, siitä huolimatta. Tavotteena tietenkin kärkisijat ja nousu - omega

Seuraa häntä:
Maha – Puolustaja, jolla näyttää olevan liigakokemusta kymmeniltä kausilta. Voi kokemuksellaan ja taidollaan nostaa joukkueen tasoa paremmaksi.

Sijoitusarvio:
11-14


Ultimate Carnage
Ultimate Carnagea voidaan pitää yhtenä esimerkkinä, kun puhutaan kokemattomista joukkueista. Joukkue aloittaa liigataipaleensa nyt kolmosdivarista, eikä pelaajistosta monellakaan ole kovin mainittavia liigakokemuksia. Varsinkin vastuuhenkilöstö on hyvin kokematonta, sillä toiselta ei niitä löydy laisinkaan (ainakaan Hokista tai kiekkoliigan alaisuudesta) ja toinen pelannut lähes kaksi vuotta sitten HHL. Onkin siis mielenkiintoista seurata, miten nämä henkilöt onnistuvat pitämään joukkueen yhtenäisenä. Harjoituspeleissä joukkue on näyttänyt yllättävän pirteää menoa, mutta liigapelien paineet voivat olla joukkueen kokemattomalle pelaajistolle liikaa. Tulee jäämään isompien jalkoihin. Asenne näyttää kuitenkin olevan kohdillaan.

Eka liiga, uudet kujeet. Meillä kuiteskin suht kokematonta jengii liigaympyröissä ja pelattujen pelien määrä liigoissa on melko vähäinen. Sen takia ei suurempia tavoitteita olla mietitty tulevalle kaudelle kunhan ei olla neljän viimesen joukossa. Päätavoite on pelata ees jonkinlaista kikee ja taistella jokainen tilanne loppuun asti. Katellaa mitä kausi tuo tullessaan ja nautitaa tulevista peleistä. - Fire

Seuraa häntä:
Khalif – Harjoituspeleissä antanut maalipyssynsä laulaa, samanlaisia tehoja kaivataan myös liigamatseissa. Onnistuuko hän tässä vai nouseeko joku toinen khalifiksi Khalifin paikalle?

Sijoitusarvio:
11-14Lohko B


Darra OY
Eiköhän suurin osa tiedä, mihin tämä joukkue parhaimmillaan pystyy. Joukkue pyörii jatkuvasti rankinglistojen kärkipäissä. Viime kaudella 23 peliä joista 19 voittoa, 3 tasuria ja 1 häviö. Pistepörssissä kaksoisvoiton ottivat Xirean ja Duntski. Joukkue teki eniten maaleja ja päästi niitä vähiten. 4. Divarille jaettiin palkintogaalassa kahdeksan palkintoa, joista Darra OY nappasi kahdeksan. Kaiken hyvän lisäksi imagokyselyssä tuli kakkossija. Lähes täydellinen kausi siis joukkueella ja lähes samanlaista ylivoimaa on odotettavissa nyt kolmosdivarissa. Tarvitseeko enempää edes sanoa? 99% varma paikka kakkosdivarissa ensi kaudella.

Iha hyvillä mielillä, kokoonpano pysyny samana ni pelin pitäs olla suht samannäköstä ku viime kaudellaki. Jengeistä en nii paljoo tiiä mut tiukkaa varmaa tulee olemaa. - Xirean

Seuraa häntä:
Duntski – Viime kaudella pistepörssin toinen, tuleeko nyt ykköstila?

Sijoitusarvio:
1-3


Desperados
Desperados on myös joukkue, josta on tihkunut melko vähän tietoa suurelle osaa kiekkoväestöstä. Joukkue onkin tavattu liigajäillä Kiekkosarjassa, jossa joukkue ehti kerran kaatua (toivottavasti samaa ei tapahdu nyt). Toinen kausi heillä on kesken, sillä he pelaavat finaaleissa. Aivan turhasta jengistä ei siis ole kyse, sillä finaaleihin pääseminen vaatii aina jonkintasoista hermokontrollia ja pelitaitoa, oli kyseessä mikä liiga tahansa. Mutta kuten nähtiin jo heidän ensimmäisellä visiitillään Kiekkosarjassa, joukkue voi hyvinkin kaatua. Pelaajisto on suhteellisen nuorta eikä kärsivällisyys ole siis parasta luokkaa. Ensimmäisen vastoinkäymisen kohdalla joukkueesta voi lähteä pelaajia, mikä ei ole koskaan joukkueen hyväksi. Joukkue taistelee kuitenkin itsensä karsintoihin… Karsimaan paikastaan kolmosdivarissa.

No hyvät on fiilikset varsinkin kun tällä hetkellä ootellaa finaali vastustajaa Kiekkosarjaan. Itseluottamus on kohillaan joukkueella ja peliki rullaa ihan hyvi. Tavoitteeks laitetaan nyt kaheksan parhaan joukkoon pääseminen ja puhtaan hieno kausi meiltä! - napsu

Seuraa häntä:
No ei sitten seurata Äffää huoh. Katelkaa vaikka ton napsun menoa kentällä sen sijaan, kuitenki ihan jees tehot tehny Kiekkosarjassa.

Sijoitusarvio:
11-14


Getafe
Tässä on joukkue, joka pienen alkukiidon jälkeen on hieman vakiinnuttanut paikkaansa keskikastissa. Karsinnoissa napsahti lohkon kakkossija heti kovan Genesiksen jälkeen, joten odotettavissa on ihan mukiinmenevää menoa. Ei kuitenkaan tule taistelemaan aivan kärkisijoilla, sillä muiden joukkueiden kokemus, yhteispeli ja osaaminen ovat vielä hieman edellä. Jos kokoonpano pysyy samana pitkään, niin tässä on mahdollisesti kova tiimi tulevaisuutta ajatellen. Nykyisellä tasollaan taistelee tiukasti kärjen takana nousukarsintapaikoista.

Lähdemme liigaan odottavalla mielellä. Tavoitteena pärjätä liigassa ja kenties nousta 2.divariin ens kaudella. - Exal

Seuraa häntä:
Exal – ettanin ohella joukkueen tärkeimpiä lenkkejä. Tehoja tarvitaan jos tavoitteena on pärjätä.

Sijoitusarvio:
4-6


HC Tyrmäys
Pitkäaikainen liigajoukkue on täksi kaudeksi löytänyt tiensä kolmosdivariin. Oli sarjataso tai liiga mikä tahansa, niin jengi on pyörinyt sijoilla 5-8. Karsinnat menivät melko sekavissa tunnelmissa ja karsiutuminenkin oli lähellä, mutta lopulta hylkäysten ja muiden seurauksena paikka kolmosessa oli selvä. Joukkueen kokoonpano vaihtelee useasti ja yleensä joukkueen parhaimmat pistemiehet on kaapattu toisiin joukkueisiin tai muuten he ovat muuten vain lähteneet. Esimerkiksi viime kauden top 4 pistemiehistä puuttuu sijoilla 1, 3 ja 4 olleet Yojimbo, Tiq ja Dyer. Joukkueen vanhojen jäsenten täytyykin nyt yrittää vakiinnuttaa kokoonpanoa ja hiljalleen nousta takaisin kohti korkeampia sijoja. Tällä hetkellä näyttää siltä, että joukkueen paikka löytyy keskikastista.

HC Tyrmäyksellä meni taas kerran kokoonpano aika uusiksi viime kauden jälkeen ja yksi tavoite on saada kausi läpi ilman, että jengi hajoaa taas. Siinä mielessä on vaikea kertoa mitään järkeviä tavoitteita, kun omat pelaajat ei ole kovin tuttuja ja en oikein itekään tiedä kuinka hyvin me pärjätään. Kolmosdivarissa näyttäisi olevan nyt aika epätasaista, kärjessä on liigatason jengejä ja häntäpäässä heittopusseja. Toivottavasti päästään ainakin keskikastiin.

Henkilökohtaisesti toivon, että päästään playoffeihin ja niissä pystytään välttämään mm. Miracle on Ice, Darra OY ja Team Sahara. Viime kausilla on käynyt surkea tuuri kun heti ekalla kierroksella on tullut rotsijengi vastaan, eli toivottavasti pystyttäisiin välttämään ne edes tällä kertaa. Jos se onnistuu, niin tavoite on luonnollisesti nousta kakkosdivariin.
- Saslik

Seuraa häntä:
Saslik – Toiseksi eniten pelejä joukkueella hokissa, vastuu tulee luultavasti olemaan suuri myös nyt. Onnistumisia kaivataan.

Sijoitusarvio:
4-6


Kohma Tigers
Tässä tuleekin joukkue, jonka menestyksestä monella ei ole tietoakaan. Pienen tutkinnan jälkeen voi kuitenkin todeta, että kyseessä on joukkue, jolta löytyy kaksi kultamitalia Suomiliigasta. Voittamisen kulttuuria siis löytyy, mutta riittääkö nyt taso kovemmassa löylyssä? Karsinnat eivät ainakaan menneet aivan putkeen, sillä viidestä pelistä saldona oli neljä pistettä. Joukkue on kuitenkin noussut monesti hieman puskista kohti korkeuksia, sillä ensimmäisellä Suomiliigakaudellaan joukkue oli runkosarjan seitsemäs ja toisella kaudella toinen. Jokaisen joukkueen kannattaa siis pitää heitä silmällä, etteivät tiikerit taas pääse riehumaan loppukahinoissa, mikäli sinne asti yltävät.

Lähemme hyvillä mielin seuraavaan kauteen. Meillä on hyvä porukka kasassa ja menemme tällä kokoonpanolla varmaan koko kausi. Yritämme antaa mahdollisemman kovan vastuksen muille joukkueille. Tavotteet on että pääsemme kauden päätteeksi yrittämään 2. divarin karsintoja. - Fud

Seuraa häntä:
seonsiel – Kokemusta vain Suomiliigasta, mutta siellä ainakin todella tehokasta jälkeä. Varsinkin ratkaisupeleissä ollut tehokas, joten odotettavissa on hyviä otteita.

Sijoitusarvio:
7-10


Kärkiryhmä
Hyvin alkanut liigaura jäi tällä joukkueella kesken, kun pelattujen pelien takia heidät potkittiin ulos WAHLista kaudella 1/10. Menneet ovat kuitenkin menneitä, ainakin näin toivotaan. Joukkueelle annettiin uusi tilaisuus astua liigakartalle takaisin ja näyttää taitonsa karsinnoissa. Karsinnat eivät olisi voineet tiukempia olla, sillä joukkue nousi lopulta viimeiselle nousijapaikalle keskinäisten otteluiden perusteella. Tämä olikin varmasti sopiva herätys joukkueelle, että pelin on parannuttava, jos haluaa tavoitella nousua tai edes säilyttää paikkansa. Varsinkin puolustus tarvitsee herätystä, sillä 21 päästettyä viidessä pelissä ei ole hyvä saldo. Näillä näkymin alempi keskikasti saa Kärkiryhmästä yhden haastajan lisää.

Tosi hyvin mielin. Päästään jätkien kans pitkäst aikaa liigaa vääntää ja jokane varmasti pistää parastaan. Joukkueen sisällä into on kuin pienellä lapsella karkki kaupassa.

Tavoitteena sovittiin että jos kuuden parhaan joukkoon päästään se on jo hyvin. Eli poffeihin ainakin jos ei muuta. Lohko on tosin kovempi kuin osattiin odottaa ja epäaktiviisutta sopivasti ennen kauden alkua, joten saas nähdä mitä kesä tuo. Mutta tavoitteena runkosarjassa 6 parhaan joukkoo ja poffit katotaan sit ;)
- Puerto

Seuraa häntä:
Thuram – Joukkueessa pelannut toiseksi eniten pelejä. Varmasti tärkein puolustaja, jolta vaaditaan onnistumisia maalieron ja yleisen tason parantamiseksi.

Sijoitusarvio:
7-10


Miracle On Ice
Joukkue, joka nousi viime kauden aikana monien tietoisuuteen todenteolla. Kiekkosarjassa tullut menestys sai jatkoa, kun karsintojen kautta tie vei nelosdivariin ja siellä irtosi runkosarjan toinen tila. Jäi kuitenkin hieman Darran varjoon, mutta ehkä tämä on ollut heille hyväksi. Huomio ei ole keskittynyt heihin, joten joukkue on päässyt hiljalleen tekemään tuota sukupolvenvaihdostaan.
Ainakin kiekon 4v4 ranking joukkueella on romahtanut yllättävän paljon, joten luvassa voi olla hankala kausi. Luotto on kuitenkin kova, että menestystä tulee.

Kausi tulee olemaan haasteellinen miraclelle. Joukkueessa on tehty sukupolven vaihdos, ja valta on siirtynyt CAPSVELJIEN ulottumattomiin. Tulevalla kaudella saamme nähdä palaako pelaajien rinnoissa aito miraclesydän, vai onko tähän asti vaan nautittu helposta menestyksestä - Patrick & SIKABENNY

Seuraa häntä:
Patrick – Valta on nyt Patrickin. Pystyykö johtamaan joukkueen samanlaisiin suorituksiin kuin viime kaudella?

Sijoitusarvio:
1-3


Monster
Yksi näistä joukkueista, joille voi odottaa hankalaa kautta. Nollauksien ja muiden mutkien jälkeen joukkue löysi itsensä karsinnoista sijalta 5. Joukkue on muutamalla viime kaudella nähty pelaamassa Kiekkosarjaa, jossa sijoitukset ovat olleet keskitasoa. Vaikeuksia siis on luvassa, kun kokeneemmat ja paremmat joukkueet vyöryvät pukukopista kentälle. Kokoonpano kuitenkin pysynyt suht samana jonkin aikaa, joten yhteispelillä sijoitukset voivat nousta ylemmäs. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että joukkue joutuu karsimaan paikastaan kolmosessa.

Lähetää vähä odottavaisin mielin, koska kellään jengistä ei oo aikasempaa kokemusta kiekkoliigan alaisuudesta. Tavoitteetkaan ei tästä syystä kovin korkealla ole, kuhan ei ihan hännille jäädä - Jrz

Seuraa häntä:
takajermu – Aika tuntemattomia pelaajia joukkue täynnä. Tällä pelaajalla selvästi eniten pisteitä, joten jotain taitoakin on varmasti kertynyt.

Sijoitusarvio:
11-14


Olympic Fitness
Viime kaudelle odotukset eivät olleet joukkueen kohdalle suuria. Joukkue kuitenkin piristyi kauden mittaan niin, että runkosarjasta irtosi kuudes tila. Kakkosdivarikarsinnat taas menivät täysin puihin, kun joukkue otti ensin häviöt Kuoletuksesta ja sitten toisella kierroksella maalieron turvin jäi pihalle. Taistelutahto voikin olla kova joukkueella, sillä viime kaudet ovat päättyneet pettymyksiin ja kolmea kertaa peräkkäin ei ole mukava lopettaa pettyneenä. Harjoituspeleissä tullut turpiin aika pahasti viime aikoina, siirtyykö huono vire myös liigapeleihin?

Kauteen lähetään hyvillä mielillä! Peli on ollut viimeaikoina aika sekasin ja saas nähä miten kausi lähtee käyntiin meidän osalta. Tavoitteena on tietenkin koittaa nousta 2.divariin, mutta saas nähä mitä kausi tuo tullessaan. - Rissanen

Seuraa häntä:
M.Koivu. – Puolustaja, joka pystyy parhaimmillaan pimentämään vastapuolen hyökkääjät. Virheitä tulee välillä liikaa, mutta jos pääsee niistä eroon, niin on tärkeä vahvistus joukkueelle.

Sijoitusarvio:
7-10


Pehmot
Voi voi. Ei näytä tilanne tällä hetkellä hyvältä Pehmojen kannalta. Viime kausi päättyi joukkueella erittäin kehnosti, kun kahdeksasta viimeisestä pelistä tuli vain kolme pistettä ja sijoitus runkosarjassa oli 11. Joukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluva pimeä hoppasi pelaamaan liigaan ja samalla Pehmojen taso romahti huomattavasti. Pelattuja pelejä joukkueella näkyy kiekossa tällä hetkellä neljä, joista kaikista on tullut häviö. Pelaamattomuuden täytyy näkyä ja kauden alussa varsinkin joukkue voi ottaa pahasti turpiin muilta. Päävastuuhenkilö Pänhämillä onkin kova tehtävä edessään. Odotettavissa on hyvin sekava kausi, joka päättyy todennäköisesti kolmosdivarikarsintoihin.

Pehmot lähtee tulevaan kauteen savuisissa merkeissä! Seuraavalle kaudelle kokoonpano on muuttunu. Muutama kaveri lopetti ja toisia ei enää kiinnostanu. Nyt meil on Lahti painotteinen joukkue, joten tuloksia ootetaa. Tavotetta ei oo asetettu. Toivottavasti kaikki pelit saadaa ajallaa pelattuu ja pari hienoo maalii. Jos ei muuta ni dices näyttää piledriverit. Kello on kohta 4.20. Toivotan kaikille onnea tulevaan kauteen! - Pänhämi

Seuraa häntä:
panchoz – Ei kyllä ole rehellisesti sanoen mitään käsitystä onko edes pelaamassa. Jos hänet kuitenkin kentällä nähdään, niin Pehmoilla on mahdollisuus kavuta ylös suosta.

Sijoitusarvio:
11-14


Pohjolan Kiekko
Joukkue, joka on totuttu kaudesta toiseen näkemään liigan keskikastissa ja sitäkin alempana. Sijoitukset 6, 8, 9, ja 12 eri liigoissa ja tasoilla kertovat paljon. Viime kaudella joutui karsintoihin, mutta lopettamisten ja uudistusten jälkeen joukkue löysi itsensä kolmosdivarista. Joukkueessa ei ole nähtävissä riittävää tasoa, joten joukkueen täytyy onnistua todella hyvin, jos he haluavat säilyttää paikkansa kolmosessa. Pelaajisto pysyy samana kaudesta toiseen, mutta tulosta ei synny. Joukkueesta ei löydy selkeitä tähtiä, ehkä pelaajiston karsiminen auttaisi? Kaikki pelaa – säännöillä harvoin saadaan tulosta aikaan.

PoKilaiset lähtee toiseen kiekkoliigan alaisuudessa pelaamaamme kauteen hyvillä mielin ja täyttä intoa puhkuen. Tavoitteitahan aina pitää olla ja optimistisestä ajalteltuna olisimme 3divapaikan säilymisestä ihan ylpeitä, mutta toki 2divariin nousu on varmaan se päällimäinen tavoite joka jannulla. - Amy

Seuraa häntä:
Samuj – Liigakokemusta löytyy paljon vuosien takaa. Pystyykö kokemuksellaan pitämään vastustajien maalimäärät vähäisenä, jolloin joukkueella olisi mahdollisuudet voittoon?

Sijoitusarvio:
11-14


Team Sahara
Team Sahara tekee nyt comebackin takaisin kiekkoliigan alaisuuteen. Viime visiitti päättyi nolosti, kun joukkueelta jäi pelit pelaamatta ja joukkue diskattiin ulos. Virheistä on kuitenkin nyt toivottavasti opittu ja uusi nousu kohti korkeampia tasoja voi alkaa. Joukkueen kokoonpanosta löytyykin paljon tuttuja nimiä joilta löytyy paljon kokemusta aikaisimmilta kausilta. Lisäväriä tuo myös uudet tuttavuudet ja onkin mielenkiintoista nähdä, minkälaisen kokemuksen joukkue onnistuu muodostamaan. Kokemuksen avulla joukkue tulee todennäköisesti pyörimään kärkisijoilla ja on erittäin vahvoilla taistelussa kakkosdivaripaikoista.

Hyvillä mielin lähetään kauteen, paljo on uusii kasvoi jengis ja vähä vanhojaki. Tietysti nousuu kakkoseen lähetään hakee, runkosarjan voitto ois myös kiva bonus. Peliki kulkee ihan hyvi joka kokoonpanol. - ssamu

Seuraa häntä:
Cursed – Viime kausina nähty pelailemassa Hoki-liigassa kohtuullisella menestyksellä. Miten on sopeutunut Saharan pelityyliin ja pystyykö tekemään tarvittavia tehoja? Ainakin harjoituspeleissä meno on ollut kehuttavaa.

Sijoitusarvio:
1-3


The Oldtimers
Viime kaudella Oldtimers näytti tasaisen vahvaa peliä ja onnistui selvittämään tiensä kolmosdivariin. Nyt kauden kokeneimpana he lähtevät kamppailemaan kolmosdivarissa hyvistä sijoituksista. Joukkueen kokoonpanoon ei ole tullut suuria muutoksia, joten luvassa on vähintäänkin yhtä hyvää tulosta kuin viime kaudella. Joukkue kaipaisi jotain piristysruisketta, sillä tällä hetkellä joukkueesta on hyvin väritön kuva. Taistelee kuitenkin tiukasti paikasta kakkosdivariin, mutta tie sinne on kuoppainen.


Viime kaudella löytyi ailahteluja paikka paikoin liiakseen, tältä kaudelta toivomme tasapaksumpaa suoritusta. Runko on pysynyt aikaliki samana kuin viime kaudella. Offseason on osittain vierähtänyt liiankin epäaktiivisissa merkeissä, mutta nyt kuitenkin peli lähtenyt taas hitusen jo rullailee parempaan suuntaan. Ensi kaudella tavoitteena sijottautua lohkossamme 5:n parhaan joukkoon. - Johnny

Seuraa hanta:
Vesa – Aktiivinen peluri, jolta voidaan odottaa hyviä pelejä. Viime kaudella joukkueensa paras pistemies.

Sijoitusarvio:
4-6


Titaanit
Titaanit on joukkue, joka on totuttu näkemään keskikastissa liigassa kuin liigassa. Suomiliigassa Kiekko Myyrät (nykyään siis Titaanit) tippui playoffien ensimmäisellä kierroksella ja viime kaudella nelosdivarissa joukkue hädin tuskin selvitti tiensä kahdeksan joukkoon ja sitä kautta kolmosdivariin. Joukkue pystyy esittämään ajoittain erittäinkin hyvää peliä, mutta sitten tulee jyrkkä laskusuhdanne ja pelitaso huononee paljon. Joukkueen pelaajisto on ajoittain epäaktiivista ja myllyt saattavat leimahtaa liekkeihin, jos pelit eivät lähde rullaamaan hyvin. Alkukausi tulee näyttämään joukkueen suunnan: Jos pelit lähtevät kulkemaan, niin joukkue nähdään karsimassa ylöspäin. Huono alkukausi voi taas johtaa karsimaan paikasta kolmosessa.

Fiilikset tulevaan kauteen ovat hyvät ja tavoitteet korkealla. Pakka alkaa oleen kasassa ja peli tuntuu muutenkin hyvältä, joten ei kai tähä muuta voi sanoo ku 2 divas ens kaudella! - Janspe

Seuraa häntä:
SixtyNine – Ainoa valonpilkahdus muuten hyvin aneemisessa joukkueessa. Tuo uskottavuutta joukkueeseen sekä asiallisuudellaan että osaamisellaan.

Sijoitusarvio:
7-10


Toivotan kaikille joukkueille onnea tasapuolisesti. Näyttäkää, mistä kolmosdivari on tehty!


Kirjoittanut: Fraid
Julkaistu 22.03.2011 18:19
Luettu: 1477 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.