Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigaennakko

Liigan kausiennakko 2/11

Huomio!
1) Joukkueet eivät ole aakkosjärjestyksessä.
2) Fice teki Nightmaren analyysin.


NIGHTMARE

Pelaajasiirrot

Sisään: -
Ulos: -

Kaikkien tilastojen ykkösnimi Nightmare starttaa yhdeksännen liigakautensa näinä päivinä. Joukkueen liigaura alkoi kautena 3/08 (liigakarsinnat NEVER FORGET!) ja vuodesta 2009 alkaen he ovat dominoineet liigajäillä mielensä mukaan tasaiseen ja hyvin odotettuunkin tahtiin. Tämän aikajakson tuloksena joukkueen yhteistä palkintokaappia komistaa kaksi pronssia, hopea sekä tärkeimpänä neljä suvereenia mestaruutta puhumattakaan runkosarjojen saatikka henkilökohtaisten palkintojen määrästä. Bonuksena imagokyselyiden (ainainen?) pohjapaikka.

Pelillisesti joukkue on pystynyt pitämään kovan tasonsa kaudesta toiseen, joka on itsessäänkin jo vaikuttavaa. Ydinryhmittymä ei ole aikoihin muuttunut, mutta ns. täytepelaajien ansiosta kokoonpano on edes hievahtanut suuntaan ja toiseen. Ehkäpä tämä pitkäjänteisyys on yksi joukkueen menestyksen tae. Toisena menestyksen avaimena pidän joukkueen aktiivisuutta, joka on aina osoittautunut yhdeksi pelin parhaimmista, tosin edellisen ja tämän kauden välinen lyhyt siirtymä ei juuri tue väittämääni.

Nightmaren pelaajat ovat osittain paitsi värikkäitä persoonia niin myös äärimmäisen taitavia pelureita. Yksilötaso, joukkuepelaaminen ja ennen kaikkea tason ylläpito ovat asioita, joita nämä kaverit ovat onnistuneet pitämään huipussaan. Ei tarvitse olla oikea meedio tietääkseen, että tämä joukkue löytyy rutiinilla runkosarjan päätteeksi ykkössijalta HCH-pysti kourassa ja Jebsu pistepörssin voittajana, ellei ihmeitä tapahdu. MUTTA! Kysymyksiäkin herää. Ensinnäkin, mikä on herrojen tämänhetkinen motivaatio pelata ”täysillä”, kun jo kaikki on saavutettu? Onko kenestäkään haastamaan Nightmarea runkosarjan saatikka pudotusotteluiden kohdalla? Sen me tulemme näkemään seuraavien kuukausien aikana!

Darpin mietteitä tulevalta kaudelta:

Kauteen lähetään ennakkosuosikkina, kuten aina. Tällä kertaa pahin haastajamme, Real Madrid (VP), on haalinut Perezin (Shefkin) johdolla joukkueeseen kovia vahvistuksia. Tämä palkkasotureista koostuva nippu ei meitä pelota, vaan me haemme täysin samalla kokoonpanolla viidettä kultaa tälle joukkueelle.

Seuraa häntä:
sky - yllätys yllätys.. sky! Ihan vain siksi, että aina näissä vitun ennakoissa on pakotettu lukijoita seuraamaan Jebsua tai Väiskiä. Tällä kertaa kiekon kovin hyvin ruskettunut puolustaja ansaitsee jokaisen katsojan huomion Nightmaren pelatessa!

Sijoitusarvio:
1.-3.


VOODOO PEOPLE

Pelaajasiirrot

Sisään: hari, Naappi, Reto, pitsu
Ulos: Alora, Justi

Vaikka tällä kertaa kausien välissä oli tavanomaista lyhyempi pelitauko, joukkueen pelaajisto muuttui aika radikaalisti. Luotettavien tietojen mukaan pelaajapolitiikasta vastasi Shefki, yksin. Todella omituinen kahden joukkueen fuusio. Miten joukkueen vanha pelaajisto suhtautuu Shefkin diktaattorimaisiin päätöksiin? Miten PePot sopeutuvat diktaattorin alaisuuteen? Ketkä pelaavat ja koska? Ilmassa on paljon kysymyksiä ja epävarmuutta. Jos kaikki sujuu Shefkin suunnitelmien mukaan, kyseessä on mestaruuskandinaatti. Saa nähdä saammeko ensi kaudella kaksi mestaria.

Shefkin mietteitä tulevalta kaudelta:

Pakka on menny vähä uusiks ku saatiin PePosta ostettua kolme oikein hyvää vahvistusta. Hari ja Naappi hoitelee alakertaa ja hyökissä nähdään varmaan eniten kurria, retoo ja bisciä, ainakin alkukaudesta, kun pitsu pelikiellossa. Meikäläinen ja Fice varmaan pelailee hajamatseja sieltä täältä, jos on tarvis. Ei sen kummempia tavoitteita, mutta jos peli lähtee rullaan, niin kaippa me ollaan sillon pitkällä.

Seuraa häntä:
Naappi - Pitkästä aikaa joukkue näyttäisi siirtyvän perinteiseen pelityyliin. Ennakkoon voi olettaa Naapin tuovan paljon uutta joukkueen peliin. Viime kaudet ylempänä puolustajan hääräsi itseoppinut Shefki. Nyt saamme nähdä, miten Voodoon peli kulkee koulutetun ylemmän puolustajan kanssa. Naappi kuuluu liigan parhaimmistoon loistavine vetoineen. Naapista on paljon kiinni Voodoon menestyminen.

Sijoitusarvio:
1.-3.


EUROPE

Pelaajasiirrot

Sisään: heltsu
Ulos: teippi, Zhap

Europen piilevä potentiaali on ollut tiedossa. Silti viime kauden todella vahva runkosarja oli pienoinen yllätys: joukkue jopa taisteli runkosarjan voitosta. Tällä kaudella voimme odottaa samanlaisia tuloksia. Kokoonpano on iskukykyinen, ja PePon vetäytyminen nosti osakkeita. Kaikki on valmiina Europen ensimmäisen mitalin metsästykseen. Joukkue ei välttämättä pysty tosissaan taistelemaan mestaruudesta, mutta kolmas sija on kuin pedattuna.

Enduren mietteitä tulevalta kaudelta:

iha hyvillä mielillä kauteen ku ei oo tullu paljon yhtään vaihtuvuutta. Viime kaudesta taas lähetään parantamaan ja jos nyt tulis jo vähintään se mitali

Seuraa häntä:
Roope - Europella on tasainen ja taidokas kokoonpano. Kukaan ei nouse ylitse muiden. Jokaisen pelaajan pitää pelata hyvin, sitä kautta Europella on mahdollisuus menestyä. Kuitenkin Roope on pelaaja, jolta voi odottaa ratkaisuja. Hän pystyy kääntämään tiukat pelit joukkueensa eduksi. Vaarallinen maalintekijä.

Sijoitusarvio:
1.-3.


FC KILPAILIJAT

Pelaajasiirrot

Sisään: Madden
Ulos: Hauer

Mielenkiintoinen paluumuuttaja, joka reilu vuosi sitten pelasi Kiekkoliigan finaalissa. Luottaa vahvasti tiukkaan puolustuspeliin, ja on pelillisen taidokkuuden lisäksi myös asiallinen sekä miellyttävä joukkue. Kilpailijat on tietynlainen tämän päivän Pelijengi. Puolustus toimii varmasti, joten mielenkiinto kohdistuu hyökkäyspeliin. Joukkue saattaa kärsiä ajoittain tehottomuudesta. Miten joukkue tekee tarvittavat maalit? Ei varmasti runkosarjassa yllä aivan kärkeen lukuisten tasapelien siivittäminä, mutta pudotuspeleissä vaarallinen vastustaja jokaiselle joukkueelle. Selkeästi välieriin yltävä joukkue.

Liuksen mietteitä tulevalta kaudelta:

Jeejee liigas pitkäst aikaa ja voitas olla tän kauden musta hevonen! Pleijarit ny ainaki alkuun tavote ja siel sit voiki tapahtuu mitä vaan. Tiukka diifens ja meikä tekee maalit, koska oon jengin ja ehkä koko pelin paras maalintekijä.

Seuraa häntä:
Madden - Vaarallinen puolustaja, jonka maaleja Kilpailijat varmasti tarvitsevat. Kokenut sekä Kiekko- että Hokiliiga pelaaja on luotettava tiukoissakin paikoissa. Motivaation puute ja epäaktiivisuus nousevat kysymyksiksi. Kuinka paljon pelaa ja missä vireessä? Tärkeä pelaaja Kilpailijoille pelatessaan tasollaan.

Sijoitusarvio:
4.-6.


EVOLUTION UVEX

Pelaajasiirrot

Sisään: Tiq
Ulos: Jusa_66, NB_91

Oli viime kauden ehdoton yllättäjä. Mahdollisuuksia uusia loistava runkosarjamenestys. Toisaalta joukkuetta on vaikea arvioida, jotenka en näkisi myöskään yllätyksenä pudotuspelien ulkopuolelle jäämistä. Viime kaudella ehkä joukkuetta ei otettu vakavasti, ja hyvät tulokset tulivat yllättäen. Tällä kaudella ei ole samanlaista altavastaajan etua. Joukkueella on tiivis puolustus, josta on paljolti menestyminen kiinni. Nähtäväksi jää, mihin joukkue yltää tällä kaudella. Todennäköisesti pudotuspeleihin, mutta välieriin pääsy näyttäisi mahdottomuudelta, ainakin vielä ensi kaudella.

Doylen mietteitä tulevalta kaudelta:

Jees, no ollaan saatu pakka offseasonin aikana kasaan ja paluumuuttaja Tiq tuli vahvistaa hyökkäyspeliä. Ens kaudelle tavotteet olis poffipaikka ja tällä kertaa kun kokemusta on tullut lisää viimekaudelta, niin ehkä poffeissakin syntyy parempaa tulosta. Eipä kai muuta voi sanoa, meillä on nyt hyvä ja tiivis pakka, joukkuehenki on parasta varmaa mitä uvexin historian aikana on koskaan ollut. Joten eiköhä me yritetä ainakin taistella paikastamme kärkisijoilla :) Ps. Sapelle ei tuu minuutteja paljoa, täyttää juomapulloi

Seuraa häntä:
Painkill - Vastaa lähes yksin joukkueensa hyökkäämisestä. Tukee myös hyvin puolustusta. Pelaa paljon ja on todella tärkeä pelaaja joukkueelleen. Hänen täytyy pelata hyvin, jotta Evolutionilla olisi mahdollisuuksia uusia viime kausi.

Sijoitusarvio:
4.-6.


CLUB OF HÄRMÄ

Pelaajasiirrot

Sisään: Sampe
Ulos: Osmoosi, Juhani

Härmä on ollut kestomenestyjä: aina pudotuspeleihin. Viime kausi oli poikkeus, vaikka paperilla kokoonpano oli vertailukelpoinen muiden kanssa. Jokin ei toiminut viime kaudella. Analyyttisen tarkastelun jälkeen voi huomata puolustuksen vuotaneen. Joukkueen pelaajat ovat pelanneet kauan ja hyvin yhteen, joten voi odottaa viime kauden olleen vain poikkeus. Härmä nähdään jälleen pudotuspeleissä. Puolustuksen on toimittava, jotta joukkue saa tarvittavat pisteet.

Epicalin mietteitä tulevalta kaudelta:

Pakka ei ole vielä täysin kasassa ja pelikin on ollu ailahtelevaa, mutta kauteen lähtiessa tavoitteeksi ei voi asettaa enempää eikä vähempää kuin paikan pudotuspeleissä. Helppoa ei tule olemaan, mutta toivottavasti saatais heti kauden alusta hyvä draivi päälle, jonka siivittämänä pystyttäisiin parantamaan peliä kauden loppua kohden.

Seuraa häntä:
Sampe - Voi olettaa hänen ottavan roolia ja raivaavan joukkueelleen tien kohti pudotuspelejä. Joukkue etsii vielä puolustajaa, mutta Sampen panos näyttäisi silti muodostuvan tärkeäksi. Mies ei ole tunnettu jokaisen runkosarjaottelun pelaavana pelaajana, joten Härmä ei voi ainoastaan hänen varaansa laskea. Kuitenkin tärkeä palanen tiukoissa peleissä pelatessaan.

Sijoitusarvio:
4.-6.


HOCKEY PREDATORS

Pelaajasiirrot

Sisään: Hauer, Alora
Ulos: dikke, Wakke, KNY

Puolustukseen on tullut pari uutta naamaa, jotka varmasti vahvistava joukkuetta. Ainakin siinä määrin, että voi olettaa joukkueen tällä kertaa selviytyvän pudotuspeleihin. Viime kaudella joukkueen pudotuspelipaikka valui sormien välistä tragikoomisesti. Joukkue on pelannut jälleen aktiivisesti harjoituspelejä. Pelaaminen on ollut usein varsin mainiota, ja puolustus on toiminut hyvin. Tasaisilla otteilla ja puolustuksen toimiessa joukkue pärjää varmasti ensi kaudella.

Haban mietteitä tulevalta kaudelta:

Pari täsmähankintaa ja ekaa kertaa koko elämäni aikana on varma olo alapäästä. Lähetään voittamaan kauden viimestä peliä.

Seuraa häntä:
-HaBa- - Viime kaudella uurasti joukkueensa jokaisessa sarjaottelussa. Varmasti tulemme näkemään hänet jäällä usein ensi kaudellakin. Viime kaudelta oli myös nähtävissä pelityylin muutos. Huhut ovat kertoneet miehen olleen aikaisemmin todella laiska alapäässä. Kuitenkin kesken viime kautta hän alkoi tukemaan paremmin ja paremmin puolustusta. Tulokset olivat hyviä. Jos jatkaa ensi kaudella samaan malliin, on tärkeä palanen joukkueelleen, myös kentällä.

Sijoitusarvio:
7.-9.


RAVERS

Pelaajasiirrot

Sisään: stbk, Ilja
Ulos: rage

Uutta väriä Kiekkoliigaan. Joukkue on varmasti monelle tuntematon, joten vaikea analysoitava. Joukkue vaikuttaa ihan lupaavalta, mutta miten asiallisuus? Ilmassa on paljon kysymyksiä. Jos joukkueen peli toimii ja pää kestää tiukoissa paikoissa, saattaa pudotuspeleihin avautua mahdollisuus. En kuitenkaan usko joukkueesta olevan pudotuspelien ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Ei vielä tällä kaudella, mutta tulevaisuudessa kaikki on mahdollista. Joukkueessa pelaa taidokkaita pelaajia. Kyseessä on mielenkiintoinen joukkue.

Zachin mietteitä tulevalta kaudelta:

lähetää hakee play-off paikkaa ja siit eteepäi kaikki on vaa plussaa

Seuraa häntä:
Pään kesto - Kuinka moni lopettaa pelaamisen kesken kauden? Onko joukkueella mahdollisuuksia nousta voittoon, jos vastustaja tekee avausmaalin? Huutelua ja muuta asiattomuuttakin saattaa olla ilmassa. Kauden onnistuminen riippuu paljolti pään kestämisestä. Jos pää kestää, voi joukkueelle ennustaa hyvääkin tulevaisuutta Kiekkoliigassa.

Sijoitusarvio:
7.-9.


HEAVEN ELEVEN

Pelaajasiirrot

Sisään: Mörkö, Milja, Bunski
Ulos: Betrayed, wappe, crept

Herran siirtomarkkina kuvioissa on nähtävissä samankaltaisuutta Shefkin toiminnan kanssa. Mahtava Voodoo liitti itseensä PePon, ja Heaven liitti itseensä Mad Maxin vai Beltixin? Joka tapauksessa näemme suurta vaihtuvuutta kokoonpanossa, tosin ydinkokoonpano on säilynyt ennallaan. Miten joukkue hyödyntää Mad Max pelaajien panosta? Mad Maxit ovat todella kokemattomia ja taidot ovat hämärän peitossa. Saako Herra heistä tarpeeksi irti, ja mihin rooliin heidät on kaavailtu? Tulokaskaudellaan hienosti pudotuspeleihin päässeelle joukkueelle suorituksen uusiminen on haaste, muttei mahdotonta. Taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta.

Muurin mietteitä tulevalta kaudelta:

No ois kiva, että toi Herra jättäis joskus ne pokerit ni vois ensinnäkin näihin vastata. Mut kauteen lähdetää ihan hakemaan aluksi pleijaripaikkaa ja sitte mitaleille. Viime kaudella jo näytettiin, että pystytään olemaan iskukykyisii, ku jätkät keskittyy kiekkoon eikä mihinkää muuhun.

Seuraa häntä:
Herra - Seurantaan olisi toki voinut nostaa myös puolustuksen, joka pelasi hienosti viime puolivälierissä. Mutta Herra on selkeästi valovoimaisin pelaaja ja hyökkäyksen avainpelaaja. Pelasi viime kaudella jokaisen ottelun toisen hyökkääjän vaihdellessa rinnalla. Jälleen joukkue tarvitsee Herran maaleja sekä pelinrakenteluja taistellakseen pudotuspelipaikasta.

Sijoitusarvio:
7.-9.


SINAPPIKONE

Pelaajasiirrot

Sisään: -
Ulos: -

Joukkueen kokoonpano pysynyt muuttumattomana viime kaudesta. Joukkue kuitenkin etsii vielä uutta hyökkääjää. Joukkueen menestys riippuukin aika paljon tulevan hyökkääjän tasosta. Jos joukkue löytää vaarallisen hyökkääjän, joka pystyy tekemään joukkueelleen maaleja, saattaa joukkueen tie viedä pudotuspeleihin tälläkin kertaa. Ilman tulevaa tähtipelaajaa joukkueen taival päättyy todennäköisesti runkosarjan viimeiseen otteluun. Joukkue on tasaisen varma, mikä on etu pitkässä runkosarjassa. Riittääkö taidot ja viimeinen rutistus?

Timothyn mietteitä tulevalta kaudelta:

Noh, lähdetään taas sinappisen perinteikkäällä rennolla ja lepposalla asenteella liikenteeseen. Kokoonpano ei oo elänyt melkein ollenkaan, ainoastaan Hate lähti pois kiinnostuksen loputtua. Tavoitteena jälleen kerran poffeihin selviytyminen ja saada Julumalle edes yksi peli merkittyä täksi kaudeksi. Niin ja cobballe toki, koska se sai töitä ja siitä tuli epäaktiivinen :(

Seuraa häntä:
ubeli - Häntä kannattaa seurata. On mukana useimmissa joukkueensa maaleista. Pelaaja on enemmän pelinrakentaja kuin maalintekijä. Ehdottomasti tarvitsisi rinnalleen maalintekijän. Tärkeä pelaaja Sinappikoneelle. Hän rakentaa vaarallisesti peliä ja tarvittaessa pystyy tekemään maaleja. Onko Licosta ubelin rinnalle?

Sijoitusarvio:
10.-13.


HIFK

Pelaajasiirrot

Sisään: JiiPee, pimeä
Ulos: Vlasak, Tanguay, emelin

Joukkue ei ole tarpeeksi kova selvitäkseen pudotuspeleihin. Viime kaudella oli yllättävän vahvaa pelaamista, ja täksi kaudeksi joukkue hieman heikkeni. Uusista pelaajista on vaikea sanoa, mutta emelin puuttuminen Druryn rinnalta saattaa muodostua kohtalokkaaksi. Kuka pelaa Druryn rinnalla, ja millä tuloksin? Myös puolustus vaikuttaa haavoittuvaiselta, ja koska joukkue ei ole tunnettu periksi antamattomasta puolustustahdostaan voi olettaa joukkueen kauden jäävän kahteenkymmeneenneljään otteluun.

Turhapuron mietteitä tulevalta kaudelta:

Tavoitteena on tehdä ja päästää yhteensä eniten maaleja liigassa. Sillä reseptillä mennään varmasti pleijareihin, ja niissä peleissä ollaan aina vahvoilla tai heikoilla. Joukkue on vain ja ainoastaan vahvistunut viime kaudesta, joten tsekkityyppinen "klip klap klipklap ja takatolpalta sisään" -kiekko tulee olemaan tehokasta.

Seuraa häntä:
Drury - Jos haluaa nähdä HIFKin tekemiä maaleja, kannattaa tarkkailla vain tätä miestä. Suurella todennäköisyydellä hän on lähes jokaisessa joukkueensa maaleista mukana. Käsittämätön määrä pisteitä viime kaudella, mistä seurasi pistepörssin toinen sija. Taitava hyökkääjä, joka on eri tasolla joukkueensa muiden hyökkäävien pelaajien kanssa. Miten selviää hyökkäysvastuusta, lähes yksin?

Sijoitusarvio:
10.-13.


SULTTAANIT

Pelaajasiirrot

Sisään: Niksu
Ulos: Juhaldo7, Jantunen, panchoz, Lico

Viime kausi oli todella suuri pettymys. Itse odotin joukkueen taistelevan pudotuspeleissä, mutta taistelikin liigakarsinnoissa. Joukkueen pitkäaikainen johtaja ja yksi avainpelaajista, Juhaldo7, jätti joukkueen. Oliko syynä huonosti mennyt kausi vai jokin muu? Kuitenkin joukkueen kokoonpano pieneni dramaattisesti. Joukkue etsii vielä kuumeisesti jokaiselle pelipaikalle pelaajia, joten joukkue on todella sekavassa tilassa. Voi ennustaa joukkueelle jälleen vaikeaa kautta. Toki on hyvä huomata, että joukkueessa on taitavia pelaajia, etenkin hyökkääjät ovat vertailukelpoisia liigan muiden hyökkääjien kanssa. Kaiken onnistuessa täydellisesti joukkueella saattaa olla mahdollisuuksia päästä pudotuspeleihin.

Viisumin mietteitä tulevalta kaudelta:

Kaikki näytti hyvältä vielä ennen kauden alkua, mutta sitte tuliki ihan puskista pari poistumista jengistä. Ei dramatiikkaa eikä mitään, ja nyt ollaaki sitte melkosen huonossa jamassa, kun minä ja Jawner suoritellaan vielä varusmiespalvelusta, ja uus hankinta Niksuki ollu melkosen epäaktiivinen. Olis tarkotus löytää tässä nopeaan luotettavii jamppoi sekä ylä- että alakertaan. Tälläsellä valmistautumisella ei voi tavotteeks asettaa ku liigapaikan säilyttäminen.

Seuraa häntä:
pysti - Hän on yksi liigan taitavimmista hyökkääjistä. Osaa ohittaa puolustajan ja hänellä on tarkka veto. Muodostaa Eljon kanssa vaarallisen hyökkäysparin. Hyökkäys on todellakin kunnossa joukkueella, mutta puolustukseen kaivattaisiin tukea. Pystyykö pysti sekä hyökkäämään että puolustamaan?

Sijoitusarvio:
10.-13.


FRANKFURT LIONS

Pelaajasiirrot

Sisään: Moomba
Ulos: poro12, Douf

Joukkueen historiaa tutkimalla voi olettaa joukkueen joutuvan jälleen liigakarsintoihin. Koska joukkue ei ole juurikaan vahvistunut, voi olettaa viime kauden toistuvan. Välillä joukkue esittää hienoja otteita, mutta joukkue ei ole tarpeeksi tasokas millään osa-alueella pystyäkseen jatkuvasti tekemään hyvää tulosta. Liigakarsinnat menivät kuitenkin joukkueelta hyvin, joten tilanne ei ole synkkä. Mahdollisuuksia on tulevaisuudessa, mutta vielä ensi kaudellakaan joukkuetta ei nähdä pudotuspeleissä.

sban mietteitä tulevalta kaudelta:

hyvin mielin lähetää tähäkin kautee ja tarkotus ois ainaki karsinnat välttää

Seuraa häntä:
fraes - Mahdollisuus olla Frankfurtin tähtipelaaja. Hänellä on hyvä veto ja pelikäsitys. Varmasti tärkeä pelaaja joukkueelleen, jos vain eksyy kentälle. Ajoittain on epäaktiivisuus vaivannut. Omalla tasollaan pelatessaan on loistava pelaaja. Ei tule kuitenkaan pelaamaan jokaista ottelua. Jos pelaisi kaikki ottelut, saisimme ehkä nähdä yllätyksen.

Sijoitusarvio:
10.-13.

np: Väiski - moi (feat. Fice)

Kirjoittanut: Väiski
Julkaistu 21.03.2011 21:07
Luettu: 1569 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.