Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

2.Divarin ennakko 3/2010

2. divarin ennakko

Brutal Killers

Tulokasjoukkue Kiekkoliigan alaisuudessa, jolta voi odottaa heti ensimmäisellä kaudella erittäin kovaa tulosta. Kolme kautta Hoki-liigaa ja kaksi kautta OHL:ää takana, yhteensä näistä kolme himmeätä mitalia (2 hopeaa ja yksi pronssi). Erittäin aktiivinen ja tasokas kokoonpano on kasattu, vaikka pitkään BK:ssa vaikuttanut ja loistanut hyökkäyspäänpelaaja Anderson lähti joukkuuesta ja liittyi Heaven Elevenin riveihin. Nopeasti saatiin kumminkin korvaaja, kun viime kaudella lopettaneen Kilpikonnat HC:n ykköspyssy stp liittyi joukkueeseen.

Joukkueen tavoitteet todennäköisesti ovat nouseminen 1.divariin ensi kaudelle sekä imagokyselyssä onnistuminen. Varsinkin jälkimmäinen tulee todennäköisesti tapahtumaan, sillä BK on tunnettu hyvästä asiallisuudestaan.

Merkittävimmät tulijat: stp
Merkittävimmät lähtijät: Anderson (Heaven Eleven), Hatti (HC Roikkulämy)

Seuraa häntä: stp - Viime kaudella 20 maalia paukuttanut loistava maalintekijä on varmasti kovassa iskussa myös tällä kaudella. Vaikka Brutaleiden peli perustuu ehkä eniten tiiviiseen neljän miehen keskialueen puolustamiseen, niin joukkue osaa myös hyökätä loistavasti. Mikäli stp nousee hirmuvireeseen, niin kuka tietää kuinka korkealle hän nousee maalintekijäpörssissä ja ylipäätänsä pistepörssissä.

Sijoitusarvio: 1-3Huittisten Huima

Kolmas 2. divarikausi HuHulta käyntiin ehkä odottavaisin tunnelmin kuin koskaan aikaisemmin. Sakke (Zach) on muuttanut kokoonpanon aika pitkälti uudeksi, varsinkin hyökkäyksen osalta. Joukkueen hyökkääjistä lähti/sai potkut viime kauden aikana ja kauden jälkeen nimimiehistä Sukke, kaa, Duffy, Symbio ja Lucci. Korvaajiksi on hommattu HemB ja kokenut Plaz. Puolustuspäässä ei ole juurikaan muutoksia tapahtunut, mutta uutta verta tuo Oulun oma poromies Rodr. Offseasonilla HuHu on mättänyt pelejä paljon ja harjoitusotteluiden perusteella voi odottaa, että Zach tulee viemään joukkueensa korkealle, vähintäänkin 1. divarikarsintoihin.

Merkittävimmät tulijat: HemB, Plaz, Rodr
Merkittävimmät lähtijät: koko viime kauden hyökkäyskalusto poislukien Zach

Seuraa häntä: Plaz - Kiekkoliigan kultaa viitisen vuotta sitten voittanut konkarihyökkääjä tuo arvokasta kokemusta joukkueeseen. Viimeeksi kaudella 3/2009 Kiekkoliigassa pelannut pelaaja tuo oveluutta ja pelisilmää hyökkäykseen, unohtamatta Plazin kuuluisaa laukausta. Onnistuessaan vie joukkueensa nousukarsintoihin ja sieltä 1.divariin.

Sijoitusarvio: 1-3Hollow
Sijoitusarvio: 1-3
Hollow on viime kausina kiekkoillut WAHLissa todella hyvällä menestyksellä. Hollowin kokoonpano ei suuria muutoksia viime kaudesta ole nähnyt. Peipi aka Modin hyppäsi Hollow paitaan. Hlinkan ja Toun sopimus päättyi viime kauteen. Hollow on pelaillut aktiivisesti koko offseasonin ajan harkkoja ja roikkunut ranking-listoilla korkealla. En usko että Hollowilla tulee olemaan vaikeaa Kakkosessa sillä niin kova rosteri on kasassa. Viime kauden WAHL hopea jengi siis lähtee tavoittelemaan runkkiksen ykköspaikkaa hyvillä asetelmilla.

Seuraa häntä: Skill, Hollow ikoni on jo useamman kauden pelaillut Hollowissa ja pelaajassa on näkynyt todella paljon kehitystä. Tämä pyssyttelijä kannattaa pitää kiinni mikäli ei omissa halua häkkiä heiluvan. Ehkä tulevaisuuden parhaimpia ylempiä puolustajia, ellei ole jo?

not made by licoSharks

Myös Huiman tavoin kolmannen kautensa 2. divarissa pelaavan Haikalojen kokoonpano on elänyt kausien välissä. Jotkut hyväuskoiset luulivat, että viikon kahden visiitin kesällä tehnyt Naru olisi palannut pysyvästi joukkueen vahvuuteen, mutta mitäs muutakaan, kun hunttimaan statseja hän sinne meni tekemään. No mutta, armeijan harmaista palannut Kaszu (Delpo) näyttäisi olevan päävastuuhenkilö Vujtekin ohella, ja he ovat kasanneet ihan toimivalta näyttävän kokoonpanon. Viime kauden sambaan verrattuna voisi odottaa kelpo kautta ja jopa mustanhevosen asemaa runkosarjassa!

Merkittävimmät tulijat: thimpe, jeemo, Marcio
Merkittävimmät lähtijät: SickMind (HC Sellukatu), Pyyli (Sopranos)

Seuraa häntä: Marcio - Viime kaudella nimellä Röni Club of Härmässä pelannut ylempi puolustaja/hyökkääjä tulee olemaan isossa roolissa alkavalla kaudella. Mikäli saa paljon peliaikaa, niin tulee iskemään paljon maaleja kauden aikana ja hänen tärkeytensä vain korostuu nousukarsinnoissa.

Sijoitusarvio: 4-7Team Viper

Vipsut viimeinkin Kiekkoliigan alaisuudessa hydän (oikeasti Tajin) johdolla! Hoki-liigassa pitkään viihtynyt joukkue (eivät ole päässeet karsintoihin tai niistä läpi) selvitti tiensä mutkitta karsinnoista 2.divariin, mutta suuri kysymysmerkki tulee olemaan, että kuinka he korvaavat paparassin hyökkäyksestä. Se on selvää, että hydä ei pysty yksin tekemään kaikkea, vaan tarvii osaavan hyökkääjän rinnalleen. Onko vähän tuntemattomampi apis tarpeeksi hyvä? Se nähdään kauden kuluessa, mikäli ketään ulkopuolista ei värvätä.

Merkittävimmät tulijat: -
Merkittävimmät lähtijät: paparassi (Evolution Uvex)

Seuraa häntä: hydä - Maaginen maalintekijä, jolta löytyy myös puolustustaitoa aikaisemman puolustajanuran johdosta. Mikäli löytyy sopiva hyökkääjä rinnalle, niin stp:n tavoin, kuka tietää mihin tämä herra Vantaalta pystyy.

Sijoitusarvio: 4-7HC Sellukatu

Sellujen viime kausi oli yhtä juhlaa, WAHL:n mestaruus, pistepörssien voittoja, parhaan pelaajan palkintoja... Mutta sitä todennäköisesti ei tule tällä kaudella tapahtumaan. Kyllä joukkueen tämän hetken johtaja Akusti (Alanen) joukkueensa nousukarsintoihin vie, mutta siihen se todennäköisesti jää. Viime kauden rosterista ei ole muita jäljellä kuin Giga (lähes eläköitynyt) ja Boon, joka etsii (?) uutta joukkuetta. Mutta niin kuin jokaisella kaudella on lähes aina tapahtunut, joku ennakkoon huonommaksi veikattu joukkue nostaa tasoaan huomattavasti ja yllättää kaikki. Mikään ei siis ole mahdotonta.

Merkittävimmät tulijat: SickMind, pontti, Rick (Stck)
Merkittävimmät lähtijät: vop (Nightmare), Jeelo (Nightmare), Froque (Genesis), yllepa(Genesis), Rece (Europe)

Seuraa häntä: SickMind - Mitä pystyy oululainen Myllaron pikkuveli tekemään joukkueensa hyväksi? Viime kaudella Sharksien ykkösmies pisteiden valossa, joten ennakkoon voisi ajatella, että tulee saamaan lähes täydet minuutit, mikäli jaksaa vain pelata. Todennäköisesti joukkueensa tärkein hyökkäyspään pelaaja.

Sijoitusarvio: 4-7IHT Guerrillas

Ensimmäinen kausi Kiekkoliigan alaisuudessa ja odotukset ovat varmasti joukkueen sisällä kovat. Helkkis tulee varmasti pelaamaan jokaisessa ottelussa ja hän voi yksin ratkaista pelit, joten Seuraa häntä-osion pelaaja mainittiin siinä. Hoki-liigassa pari kautta viettänyt joukkue, joka saavutti viime kauden päätteeksi pronssia. Myös yksi villi hevonen runkosarjassa, ja mikäli kaikki vain loksahtaa kohdalleen, voi Gurret yllättää jopa nousukarsinnoissa asti. Aktiivinen porukka, joka pystyy pelaamaan näyttävää kiekkoa, mutta muistaa myös puolustaa joukkueena loistavasti. Helkkiksen panos on ratkaiseva osa tulevaa kautta.

Merkittävimmät tulijat: Bringeri, Sazmo
Merkittävimmät lähtijät: bee

Sijoitusarvio: 4-7Löylynheittäjät:

Viime kaudella 2. divarin runkosarjan kymmenes. Kokoonpanossa käväisi Fresno Falconseista Liisa94, Ayoso sekä Mor, mutta he eivät tuoneet joukkueeseen oikein mitään. Kokoonpano on pikkuisen elänyt, mutta perusrunko on ollut jo pari kautta hyvin kasassa ja ihan kelpoiset uudet hankinnat tuovat piristystä joukkueen pelaamiseen, vaikka offseasonilla harjoitusottelut olisivat voineet mennä paremminkin. Vaikka sijoitusarvio meneekin 8-10 akselille, niin yllätysvarma joukkue on kyseessä.

Merkittävimmät tulijat: stem, Abreu
Merkittävimmät lähtijät: Fresno Falcons

Seuraa häntä: Abreu - Hyvä maalintekijä, mutta käytös arveluttaa ja josta myös puhutaan aika paljon. Mikäli suunsoittaminen jää tällä kaudella vähemmälle eikä se vaikuta hänen tai joukkueensa otteisiin, niin taistelee varmasti maalipörssin voitosta.

Sijoitusarvio: 8-10Team Ör

Team Ör on täysin uusi tuttavuus Kiekkoliigan alaisuudessa. 4 kautta OHL:ssä takana ja viimeiseltä mestaruus, joka tuo varmasti lisäpotkua 2.divariinkin. Varmasti löytyy voittamisen nälkää joukkueelta, jonka perusrunko on pysynyt ainakin koko kesän muuttumattomana, mikäli ei lasketa Dakan poistumista joukkueesta nykyisten sääntöjen takia.

Merkittävimmät tulijat: -
Merkittävimmät lähtijät: -

Seuraa häntä: Hjerpe & Hermu - OHL:n pelätyin tutkapari. Pelannut pitkään yhdessä ja toivat mestaruuden kotiin viime kaudella. Mikäli he oikein villeiksi ryhtyvät, niin pistepörssin top-10:stä löytyy varmasti toinen. Toivottavasti eivät kuitenkaan ala miettiä pelkästään statseja, nimittäin mikäli Ör saa kurinalaisen puolustuksensa toimimaan, niin voittamaan tottunut joukkue voi olla ehkä kauden suurin yllättäjä.

Sijoitusarvio: 8-10HiPy

HiPyn toinen kausi Kiekkoliigan alaisuudessa ja odotukset todennäköisesti ovat vähän erilaiset kuin viime kauden alkaessa. Kauden 2/2010 karsinnoissa joukkue jyräsi itsensä 2.divariin voittamalla jokaisen vastustajansa, mutta Septicin lähdön takia joukkue ns. kaatui, mutta rimpuili pelaajavärväyksillä kauden loppuun kunnialla. Nyt osa konkareista on saatu takaisin ja HiPy lähtee taistelemaan kakkoseen nousukarsinnat tavoitteena. Saa nähdä mitkä liemet Jope keittää joukkueelleen.

Merkittävimmät tulijat: Pic, anci
Merkittävimmät lähtijät: Rubi (Berries)

Seuraa häntä: Pic - Hornetsien pitkäaikainen alempi puolustaja on ainakin minut vakuuttanut harjoitusotteluissa. Loistava kiekollinen pelityyli ja maltti ovat pelaajan vahvuudet. Pystyy melkein yksin pitämään kakkosen parhaimmatkin hyökkääjät aisoissa, mutta mikäli joukkue ei häntä auta hyökkäyspäässä (eli hyökkäys ei tee maaleja), niin ei tulla HiPyä näkemään nousukarsinnoissa.

Sijoitusarvio: 8-10Pohjolan Titaanit:

Team Örin tavoin OHL:ssä pitkään viihtynyt joukkue ja ensikertalainen Kiekkoliigan alaisuudessa, joka on koottu 4vs4-regien tiimellyksistä. Viime kauden playoffsien viides. Kokoonpano ei ole oikeastaan muuttunut yhtään viime näkemästä ja se on joukkueen vahvuus. Pelaajat tuntevat toisensa hyvin ja voitonhalua riittää pelaamaan kurinalaisesti jokaisen pelin niin tässä on myös Team Örin ohella yllätysvarma joukkue.

Merkittävimmät tulijat: -
Merkittävimmät lähtijät: -

Seuraa häntä: Milih - 4vs4-regien yksi parhaimmista hyökkääjistä, pystyy tekemään maaleja ja omaa loistavan pelisilmän. Joukkueensa avainpelaaja ja hänen onnistumisestaan on kiinni lähes koko Titaaneiden kausi.

Sijoitusarvio: 11-14KoHu

Ensimmäisenä 10 000 pistettä joukkueessa kerännyt Tenn on viimeinkin nostanut joukkueensa Kiekkoliigan alaisuuteen. Tällä hetkellä armeijassa palveleva jokerifani on vähän sivummassa roolissa, mutta kuulemma viikonloppuisin pelaa. KoHu ei tule mitään erikoista näyttämään tulevalla kaudella ja joutuu taistelemaan sarjapaikan pitämisestä tosissaan.

Merkittävimmät tulijat: playa, PepeLaku
Merkittävimmät lähtijät: Tenn (armeijassa)

Seuraa häntä: playa - Hyvä maalintekijä, jolta ei puutu myöskään luovuutta. Kantaa pitkälti maalintekijän vastuun joukkueessaan. Mikäli Tenn innostuu viikonloppuisin ja lomilla pelaamaan paljon, niin muodostaa playan kanssa hyvän hyökkäyskaksikon. Saa nähdä mihin se riittää!

Sijoitusarvio: 11-14Anturan Kissat

Offseasonilla harjoitusotteluita vaihtelevalla menestyksellä pelannut joukkue tulee olemaan suuri altavastaaja koko kaudella. Vaikka viime kausi menikin joukkueelta OHL:ssä loistavasti (hopeamitalit kaulaan), niin odotettavissa on hikisiä otteluida jokaisen joukkueen kanssa. Kuitenkaan joukkuetta ei saa pitää itsestäänselvyytenä, sillä on joukkueessa myös osaavia kavereita.

Merkittävimmät tulijat:  Crash
Merkittävimmät lähtijät: -

Seuraa häntä: Mäksä - Pitkään Kissoja edustanut hyökkääjä, joka on aikoinaan ollut yksi kiekon parhaista maalintekijöistä. Tekee kuitenkin yhä kovalla prosentilla maaleja ja tulee kantamaan suurta vastuuta joukkueen maalinteosta. Menestyksen kannalta tärkein pelaaja joukkueelleen.

Sijoitusarvio: 11-14Jalattomat Puukädet

Jalattomat Puukädet, jota voisi myös kutsua uudeksi HC Fantasiaksi. Kaksi kautta HHL:ää takana ja molemmilta kausilta mitali. Se kuitenkaan ei tule riittämään tulevalla kaudella, ei sitten millään. Joukkue on täynnä rentoja sällejä, jotka ottavat kiekon rennosti ja pelaavat herrasmiessäännöillä. Toivottavasti pystyy laittamaan jotenkin edes kampoihin muille joukkueille.

Merkittävimmät tulijat:  zani, Massiivi
Merkittävimmät lähtijät: -

Seuraa häntä: zani - Kokenut hyökkääjä ottaa suurta vastuuta joukkueessaan. Tulee varmasti pelaamaan lähes jokaisessa ottelussa ja on joukkueensa tärkein pelaaja. Toivottavasti hänen kätensä eivät ole ainakaan vielä muuttuneet puuksi, niin kuin esimerkiksi Riipperin!

Sijoitusarvio: 11-14


Tehnyt: Lico

Kirjoittanut: Lupaschuk
Julkaistu 09.09.2010 16:31
Luettu: 1318 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.