Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigan ennakko kaudelle 3/10

Liigan ennakko

HC Roikkulämy

Sijoitusarvio: 5-8

Roikkulämy alkaa olla jo liigan kokeneinta kaartia, mutta toistaiseksi menestys on vähän kiertänyt joukkuetta. Alkavalla kaudella roikuilla on hyvä paikka lähteä hakemaan kaikkien aikojen parasta kautta. Viime kausi sujui sopivasti nousujohteisena loppuun asti. Alkukaudesta näytti, että roikuilla tulee vaikeuksia päästä edes pleijareihin, mutta kauden mittaan armoton piiskuri Lupaschuk iski ukkoja treenaamaan practiseen ja vääntäämään tiimipelejä, jopa kauniina kesähelteinä. Tämä työ kuitenkin palkittiin ja roikkulämy oli loppukaudesta parhaassa iskussaan, lopulta päätyen runkosarjassa sijalle 6. Pleijareiden ensimmäisellä kierroksella kaatui tyylikkäästi Genesis, voitoin 3-1. Välierissä tie nousi pystyyn, kun joukkue hävisi tiukan taistelun jälkeen Nightmarelle, ottelusarja päättyi 3-1. Roikut pelasi tasaisen pronssiottelun Avellinoja vastaan, mutta sieltä tuli kuitenkin tappio ja joukkue päätyi sijalle 4. Tällä kaudellahan ei voi olla muuta tavoitetta, kuin ottaa se historian ensimmäinen mitali!
Äkkiä vilkaistuna Roikkulämyt ovat tehneet radikaalejakin muutoksia rosteriinsa alkavaa kautta varten. Joukkueesta on poistunut ainakin Alora, Traffic, Makze. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että tilalle on hommattu ainakin Sekka, jolla on pitkä kokemus liigapeleistä ja pystyy varmasti olemaan iso ratkaisija joukkueelle.
Roikkujen peliä on mukava seurata silloin, kun homma toimii parhaimmalla tavalla. Kiekko kulkee nätisti pelaajalta toiselle ja joukkuepuolustus on rautainen. Tämän hetken kuntopuntari osoittaa, että viime kauden kankea alku ei tule toistumaan ja joukkue onkin vahvassa vedossa heti kun pelit alkavat. Roikkulämy tulee varmasti ottamaan oman paikkansa aivan sarjataulukon kärkipäästä ja pystyy taistelemaan siellä pitkän kauden loppuun. Tälle kaudelle pitää vain saada lisää tehoja hyökkäyspäässä, jotta tiukat pelit kääntyy voitoiksi. Viime kaudella joukkueen puolustuspeli toimi jo hyvin, mutta ongelmia oli maalinteossa.
Vahvuudet: Kiekkokontrolli, joukkuepeli
Heikkoudet:  Aktiivisuus
Seuraa häntä: Sekka, Mies joka on voittanut kiekkoliigassa jo lähes kaiken mahdollisen, mutta hamuaa edelleen lisää saavutuksia. Koppikäytävillä jopa liikkuu huhua, että sekka olisi rakentanut palkintokaappiinsa lisäsiiven aivan tässä kauden alla. Aiempien kultamitalien ja hopeamitalien sekaan siis mahtuu vielä lisää. Herran recordi tilastojen muodossa kertoo liigan osalta seuraavaa, 250 ottelua 226 tehtyä maalia ja 151 syöttöä, yhteensä 377 pistettä. Pyssy on siis iskussa ja varmasti rasvattuna alkavaa kautta varten!

Tunnelmat joukkueen sisältä: Viime kauden 4. sija sai Roikut janoamaan enemmän. Se on saanut offseasonilla jätkät kiekon puolelle, saatu pelejäkin pelailtua ja vahvistettua rinkiä yhdellä pelaajalla, Sekalla. Aloran lähdettyä rinki pieneni, pelit lähti loppujen lopuksi rullaamaan ja kauteen lähdetään odottavaisin mielin. Tavoitteeksi löisin itse ainakin viime kaudesta parantaminen, eli mitallia kaulaa! -Hatti

HIFK

Sijoitus: 11-14

Kissapetojen paluu liigakentille. Viimeksi HIFK nähtiin liigassa kaudella 3/2008, aikaa on siis kulunut lähes kaksi vuotta. Liigakarsinnoissa joukkueella oli vastassa vahva ennakkosuosikki Sulttaanit, mutta kaikkien odotusten vastaisesti kissalauma raatelikin lampailta näyttävän vastustajansa ja jyräsi itsensä liigaan. Tämä oli varmasti hieno hetki pitkään Divarissa tahkonneelle HIFK:lle. Turhiksen ja kessun johdolla joukkue lähtee taistelemaan paikasta auringossa ja mahdollisesti jopa pleijareista alkavalla kaudella.
HIFK:n viime kausi ei sujunut mitenkään loistokkaasti ja lopullinen runkosarjasijoitus oli vasta 7. Kauden tärkeimmällä hetkellä kuitenkin liigakarsinnoissa löytyi hyvä vire ja joukkue otti paikkansa liigasta. Viime kaudella hyökkäyspeli sujui mainiosti ja joukkue teki 3. eniten maaleja Divarissa. Puolustuspelissä on ollut isoimmat ongelmat ja ennakon teon aikaan HIFK näyttääkin hakevan vielä yhtä kovan luokan puolustajaa.
Kissalauman realistinen tavoite voisi olla sarjapaikan säilyttäminen. Liiga on täynnä todella kovia joukkueita ja siinä joukossa kyyti voi olla paikoin jopa aika viileää. Mikäli joukkue saa puolustuspeliinsä tarvittavaa ryhtiä ja hyökkäyspeli toimii kuten ennenkin, niin HIFK pärjää kyllä kenelle tahansa. Haastajan asema luulisi sopivan varsin hyvin heille. Viimeisimmältä liigakaudelta 3/2008 joukkueen tilasto näyttää melko karulta 22 ottelua 4 voittoa, 3 tasapeliä ja 15 tappiota. Tätä tilastoa on ainakin hyvä lähteä parantamaan ja siihen kaikki eväät on varmasti olemassa.
Vahvuudet: Hyökkäyspeli
Heikkoudet:  Puolustuspeli
Seuraa häntä: Vanil, Tulokas liigakentille, joka on aiemmin pelannut 2divarissa Oilersin paidassa, mutta nyt hyppää suoraan suuriin saappaisiin ja liigaan. Ylemmän puolustajan tontilla häärivä pelaaja, joka pelaa varmasti oman pään ja nousee hyvin mukaan hyökkäyksiin. 2Divarissa mies takoi 19 pelissä tehot 12+22=34. Katsojien kannattaa ennenkaikkea kiinnittää huomiota Vanilin silkin pehmeisiin käsiin.

Tunnelmat joukkueen sisältä: toivottavasti tulee huikee kausi, eikä tiputa -Hagrid

Miesten Kesken

Sijoitusarvio: 9-10

Legendaarinen Miesten Kesken starttaa nykyisellä nimellään sarjassaan neljänteen liigakauteensa. Pari viime kautta ovat menneet enemmän tai vähemmän penkin alle ja joukkueen toiminta muistuttaa rekiajelua tiukassa kivikossa. Viime kauden taaperrus huipentui kuitenkin sarjapaikan säilyttämiseen ja sijoituksena oli 9. tila maalieronturvin. Kiekossa onnistumiset on pienestä kiinni ja MK on sen tason joukkue, että kun hommat napsahtaa kohdilleen niin tulostakin alkaa taas syntyä. Predan johdolla pojat lähtevätkin varmasti tälle kaudelle taistelemaan jälleen tiukasti playoff paikasta, mikä onkin ihan realistinen tavoite.

Viime kauden tilastoja tarkastellessa huomaa hyvin missä osa-alueilla on kehitettävää MK:n osalta. Joukkue takoi liigassa kuitenkin 7. eniten maaleja, joten hyökkäyssuuntaan homma pelaa vähintäänkin tyydyttävästi. Puolustuksessa sen sijaan on ollut isoja aukkoja, kun omaan päähän ropisi kauden aikana toiseksi eniten maaleja! Tämä tilanne on ilmeisesti havaittu myös joukkueen sisällä, sillä tiimin etusivulta havaitaan, että puolustajia siellä nyt etsitään kissojen ja koirien kanssa. Toivottavasti haaviin tarttuu jotain, millä saadaan alapäätä tukittua alkavalle kaudelle.

Joukkueen runko näyttää olevan pysynyt suunnilleen samanlaisena, kuin viime kaudellakin. Toki merkittävänä poisjääntinä Clymer, joka on lähtenyt etsimään uusia tuulia muualta. Jonkinlaisena paluumuuttajana voidaan pitää Veivaria, joka on liittynyt joukkueen kokoonpanoon. Aiemmin saman porukan mukana Habsissa pelannut heppu. Nähtäväksi jää, tuleeko vielä uusia hankintoja kauden alussa.

Vahvuudet: Hyökkäyspeli / maalinteko
Heikkoudet: Puolustus / maalivahtipeli
Seuraa häntä: Kashmir, Herralla jo 5 vuotta uraa takana Kiekkoliigassa ja hommat vain jatkuu. Suuria saavutuksia ei palkintokaappiin ole vielä kertynyt, mutta ehkä sekin aika vielä koittaa. Kassilla on takana 127 liigaottelua, joissa on syntynyt tehot 3+62=65. Mies ei paljon maaleilla herkuttele, mutta on takuuvarma oman pään luuta ja toki jos joukkuetoverit kiekkoa lainaa siniviivaan, pystyy sieltä viimeistelemään maalejakin.

Tunnelmat joukkueen sisältä: Hyvissä tunnelmissa lähetään kaudelle, poffi paikkaa lähetään hakemaan ja sieltä tulosta sitten. -Riadinski

Nightmare

Sijoitusarvio: 1-4

Paljon puhetta, paljon pullistelua, paljon myöskin tekoja kentällä. Nightmare on tullut viime kausina ja putsannut pöydän miten tahtoo. Vastaavaa dominointia ei olla varmasti aiemmin nähty Kiekkoliigassa, eikä varmasti tulla pitkään aikaan näkemäänkään. Kolme peräkkäistä mestaruutta riittää siihen, että NM voidaan laskea tämänkin kauden ehdottomaksi ennakkosuosikiksi ja muut ovat haastajan asemassa. Tilanne ei välttämättä ole helppo, kaikki vastustajat haluavat kuitenkin lyödä kapuloita dominaattoreiden rattaisiin. Tähän asti NM on kuitenkin syttynyt aina taistelemaan ja iskenyt vastustajiaan kanveesiin kerta toisensa jälkeen. Riittääkö pojilla motivaatio lähteä metsästämään neljättä mestaruutta vielä samalla innolla, kuin toista tai kolmatta. Historiankirjoja kirjoitetaan kenties uudestaan jälleen kauden päätteeksi.

Viime kausi oli murskaavaa ylivoimaa alusta loppuun. Ainoastaan Genesis ja Ballito onnistuivat kumpikin kertaalleen voittamaan Nightmaren. Muuten näytös olikin varsin suvereenia. Kausi huipentui kuitenkin hienoon näytökseen, kun finaaleissa kohtasi NM ja Voodoo People. Voodoo jopa johti ottelusarjaa 2-1 ja Nightmare joutui ensimmäistä kertaa kauden aikana pelaamaan selkä seinää vasten. Jebsu kuitenkin marssitti kylmän viileästi ykkösmiehistönsä kentälle kahteen viimeiseen otteluun ja homma hoitui jälleen tyylillä kotiin, niinkuin monta kertaa aikaisemminkin. Pyttyä oli lopulta nostelemassa lähes koko joukkue.

Aivan kauden kynnyksellä ei Nightmaren kokoonpanossa näytä olevan muutoksia juurikaan, vaan samat miehet lähtevät metsästämään lisää menestystä myös tällä kaudella.

Nightmaren pelin hienous ja tehokkuus perustuu mahtavaan kiekon siirtelyyn ja miehet hakevat paikkaa aina oikeasta paikasta. Kiekko löytää myös aina omien lapaan, jolloin NM hallitsee ja pitää kiekkoa hallussaan suurimman osan pelistä. Tämä osaltaan helpottaa myös puolustuspeliä.

Vahvuudet: Hyökkäyspeli / kiekonhallinta / maalinteko
Heikkoudet: Maalivahdilla aavistuksen tylsät luistimet
Seuraa häntä: Jebsu, Tämä on tavallaan Jebsulle juhlakausi, sillä pian tulee täyteen 5 vuotta Kiekkoliigassa. Saavutuksia on kertynyt vaikka muille jakaa, on joukkuemitaleita kaapit täynnä, henkilökohtaisia maalipörssin voittoja ja muuta kunniakirjaa. Mies haukkaa jälleen leijonan osan NM:n hyökkääjien peliajasta ja tulosta syntyy. Pelinrakentaja, maalintekijä, ratkaisija Joukon armosta!

Tunnelmat joukkueen sisältä: Tavoitteena runkosarjan voitto ja kultamitalit. Tunnelmat on oikeen hyvät, rängpelit menny hyvin ja saatiin lisää kovii pelaajia (vop aka tipzi), outo kauden alku kun darp otti pelikieltoa niin lähetää sml:nkaa rakentaa alkuu! Terveisiä kaikille kivoille ja faneille! -Jebsu

PePo

Sijoitusarvio: 1-4

PeliPojat nousee ensimmäistä kertaa liigaan alkavalla kaudella. Vain kaksi kautta on kulunut siitä, kun Pepo aloitti 2Divarissa ja siitä lähtien jälki on ollut tuhoisaa. Joukkue on rynnistänyt runkosarjat tyylillä läpi ja aina nousukarsinnoista ottanut omansa. Viime kaudella joukkue päätyi runkosarjassa sijalle 3. Pepossa oli havaittavissa jonkin verran pelaajaliikennettä, joten se saattoi osaltaan hiukan tylsyttää parasta terää ja näin runkosarjan voitto jäi haaveeksi. Liigakarsinnat sujuivat kuitenkin ongelmitta ja Pepo ryöpytti vastustajansa Adonikset suoraan otteluvoitoin 3-1.

Joukkueen rosteri näyttää tällä hetkellä hyvin samalta, kuin mitä se oli viime kauden päättyessä, joten siltä osin Pepon tilanne vaikuttaa erittäin hyvältä. Yksi suuri muutos on kuitenkin tapahtunut, sillä Tenkrat on hypännyt Pepon paitaan ja ilmeisesti myös on pelaavassa kokoonpanossa alkavalla kaudella. Parin kauden hiljaiselon jälkeen tämä Kiekkoliigan yksi kaikkien aikojen isoimmista tähdistä astuu areenalle ja fanit pääsevät jälleen seuraamaan miehen otteita.

PePon peli on vahvasti hyökkäysvoittoista ja parhaimmillaan peli toimiikin tyylikkäästi ja kiekko liikkuu näppärästi pelaajalta toiselle. Maalintekijöitä löytyy myös varsin monta, joten hyökkäykset päättyvät hyvällä prosentilla maaliin. Viime kaudella Divarissa toiseksi eniten tehtyjä maaleja, kaikenkaikkiaan 87kpl ja plusmiinus tilasto komeasti plussalla +33.  Vaikka pepo onkin tulokasjoukkue liigatasolla, niin joukkuetta ei pidä missään nimessä aliarvioida ja oletettavasti pepo nähdäänkin aivan runkosarjan kärkipaikoilla kauden edetessä. Joukkueesta löytyy valtavasti kokemusta ja taitoa, sekä pelimiehiä jotka ovat tottuneet voittamaan. Ehdoton mustahevonen tälle kaudelle!

Vahvuudet: Hyökkäyspeli / kiekonhallinta
Heikkoudet: Hermokontrolli
Seuraa häntä: Reto, viime kaudella joukkueensa paras maalintekijä ja paras pistemies, tehoja syntyi 15 pelissä yhteensä 27+22=49. Tulee olemaan tälläkin kaudella isossa roolissa joukkueessaan. Reto pelaa ensimmäistä kautta liigatasolla ja pääsee näyttämään taitonsa kovimmassa sarjassa.

Tunnelmat joukkueen sisältä: Pakkohan tässä on hyvät tunnelmat olla kun bailey istuu koko kauden penkillä. kokoonpano ei oo paljoo muuttunut viime kaudesta ja tärkeimmät pelaajat on vielki jengissä. uusina pelaajina tenki ja gaizka hyökkäyspäähän. tavotteena päästä mitalipeleille. -hari

Sinappikone

Sijoitusarvio: 11-14

Konkarit jylläävät edelleenkin liigatasolla. Sinappikoneen viime kaudet ovat sujuneet vahvan mollivoittoisesti ja kerta toisensa jälkeen joukkue löytyy putoamiskarsinnoista, mutta kuin feenix lintu, niin sinappikonekkin nousee aina tuhkasta ja pyhkii karsinnoissa lattiaa haastajilla. Myös viime kauden päätteeksi naapikone päätyi liigakarsintoihin ja vastaan asettui Narrilauma. Kiven kovan Narrilauman uskottiin olevan kova pala alavireisesti pelaavalle Sinappikoneelle, mutta kaikkien yllätykseksi Sinapit voittikin ottelusarjan suoraan voitoin 3-0. Hallin käytävältä kuultujen huhujen mukaan Juluma olisi pitänyt jälleen kerran pojille pientä oppituntia pelaamisesta ja saikin ruoskittua naama punaisena omat miehensä uskomattomaan vireeseen.

Joukkueen rosteri näyttää hyvin pitkälle samanlaiselta kuin viime kauden päätteeksi. Ainoa merkittävä lähtijä näyttäisi olevan Arola, joka lähti etsimään uusia haasteita ACDC thunderstruckiin. Uusien tulijoiden joukkoon lukeutuu ronde, josta toimituksella ei tässä vaiheessa ole juurikaan ennakkotietoa. Aiemmin H.C.A.P.n paidassa pelannut kaveri on melko kääntämätön kortti liigaympyröissä, mutta nähtäväksi jää miten kaveri ottaa oman paikkansa. Tässä vaiheessa näyttäisi siltä, että sinapeilla tuskin tulee enää muutoksia rosteriin ja joukkueella on sikäli hyvä tilanne alkaa valmistautua ensimmäisiin koitoksiin.

Viime kaudellakin nähtiin sinappien pelissä se suurin ongelma, eli puolustuspeli. Jostain syystä omaan päähän ropisee aivan liikaa maaleja ja sitä kautta voittamisesta tulee hankalaa. Maaleja joukkue pystyy rakentamaan ihan riittävästi, joten jää nähtäväksi onko pelikirjaan tehty muutoksia alkavaa kautta varten. Plusmiinus tilasto oli viime kauden osalta hälyyttävästi pakkasen puolella, näyttäen peräti lukemaa -24. Jälleen kerran on pakko ottaa hallista kuultuja huhupuheita esille. Toimituksen saamien tietojen mukaan kaikkien hyökkääjien oppi-isä ja hiirikäsien sankari, unjinaz, olisi teroittamassa luistimiaan ja palaamassa kauden mittaan pelikentille. Nähtäväksi jää pitävätkö huhut paikkaansa ja nähdäänkö intiaanivoimaa todella kaukalon puolella, toistaiseksi suurimmat meriitit unjinaz onkin kerännyt valmennuspuolella.

Alkavalla kaudella Sinappikone lähtee varmasti hamuamaan parannusta viime kauteen nähden ja kurkottelemaan jopa pleijaripaikkaa. Liigan kova taso huomioiden urakka voi olla hieman liian kova, mutta nähtäväksi jää, millaisia kuvioita herrat ovat onnistuneet kehittelemään alkavalle kaudelle.

Vahvuudet: Hyökkäyspeli
Heikkoudet: Puolustuksen nukahtelu / heikko maalivahti
Seuraa häntä: Juluma, Puolustuksen luottomies. Ottaa jälleen kerran hurjasti vastuuta oman maalin varjelemisesta, pystyy nousemaan myös hyvin hyökkäyksiin mukaan. Tämä mailataituri pystyy paikan saatuaan tekemään myös maaleja, josta osoituksena viime kauden tilasto 19 ottelua, joissa tehot 3+5=8. Julumalla riittää puhdetta myös vauvan hoidossa, joten nähtäväksi jää miten tämä tilanne vaikuttaa miehen pelisuorituksiin alkavalla kaudella!

Tunnelmat joukkueen sisältä: Sinapit lähtee hyvillä mielin kauteen, Sarjapaikka saatu jälleen kerran pidettyä ja seuraavalla kaudella se olisi tavoitteena varmistaa ilman karsimista. Pleijareihin olisi tietysti mukava päästä pelaamaan kerta sinne asti ei pisteet ole aikasemmin vielä riittänyt. Terveisiä myös johtokuntaan, Shar on söpö!. -Septic

Voodoo People

Sijoitusarvio: 1-4

Voodoo Peoplet jälleen täydessä iskussa alkavaan kautaan! Viime kausi sujui VP:ltä mahtavasti ja runkosarjassa joukkue sijoittui lopulta neljänneksi. Pudotuspelit sujui myös hienosti ja VP päätyikin lopulta finaaleihin asti ja pystyi laittamaan Nightmaren siellä jopa ahtaalle. Voodoolla oli kaksi ottelupalloa ja paikkaa pistää ottelusarja poikki, mutta aivan siinä ei onnistunut ja tyytyminen oli tällä kertaa hopeaan. Tällä kaudella varmasti tavoitteet ei ole yhtään vähemmät ja miksi pitäisi ollakkaan.

Joukkueen rosteri näyttää pitkälti samanlaiselta kuin viime kauden päätteeksi, mutta pieniä muutoksia on kuitenkin tapahtunut. Isoimpana lovena lähtijöissä on Letti, joka oli joukkueen toiseksi paras pistemies viime kaudella. Toinen merkittävä lähtijä on lasse89. Uusista tulokkaista mainittakoon Niinis, joka loikkasi Helsingin Jokereista voodoon paitaan. Toinen merkittävä värväys on Fice, joka vaihtoi Guerreirosin paidan Voodoon paitaan viime kauden jälkeen.

Voodoon peli perustuu äärimmäisen hyvään viisikkopelaamiseen. Viime kaudella joukkue teki neljänneksi eniten maaleja liigassa, saaden kasaan yhteensä 66 kihausta. Puolustuspää piti myös erittäin vahvasti ja omaan päähän helähti ainoastaan 58 maalia ja plusmiinus tilasto jäi sopivasti plussan puolelle +8. Joukkueesta löytyy erittäin hyviä yksilöitä ja vahvoja taitopelaajia, mutta siltikin kaikki malttaa pelata joukkueelle ja siitä syystä voodoo pärjäsikin viime kaudella niin hyvin. Alkavalla kaudella joukkue tulee noudattamaan  varmasti hyvin samanlaista pelikirjaa, jossa mennään vahvasti hyökkäyksiin ja pidetään keskialue tiukasti tukossa, kun vastustajalla on kiekko hallussaan. Myöskin violentteja ja pientä rymistelyä kaihtamaton joukkue tekee kaikkensa voittojen eteen ja joskus tämä saattaa aiheuttaa vastustajissa pientä närää. Taitava, kova ja voittava joukkue myös alkavalla kaudella!

Vahvuudet: Viisikkopeli
Heikkoudet: Hermokontrolli
Seuraa häntä: -piku-, oli viime kaudella joukkueen penaalin terävin kynä ja ehdoton selkäranka varsinkin hyökkäyspelissä. piku takoi kauden aikana 22 ottelussa tehot 22+17=39. Erittäin vahva suoritus kovalta maalintekijältä. Tulee olemaan alkavallakin kaudella joukkueelleen tärkeä ase hyökkäyspelissä. Nähtäväksi jää löytyykö Letin lähdön jälkeen tutkaparia pikulle, joka pystyisi tarjoilemaan snaipperille paikkoja. Loistava pelaaja, jota kannattaa saapua seuraamaan kauden liigapeleihin.

Tunnelmat joukkueen sisältä: Vain pahimmat persereiät ovat viime kauden jälkeen jääneet joukkueeseen, ja siksi tavoitteena onkin vain sarjapaikan säilyttäminen. Viime kauden jengistä ovat poissa Hossa, Sampe, Letti, Lac ja Espanjan reissulla oleva -piku-, joten aika uusin asein lähdetään hönkimään. Aika sekavaa paskaa ollu off-seasoni, mutta jos ny vaikka joku peli voitettaski, nii eihän se huono juttu ois. GM-Somen isällisessä otteessa mennään eteenpäin. "Win the right games" teemalla lähdetään eli ainakin tippumiskarsinnat pitäis klaarata. Kovimpia suorituksia odotan Kaasulta ja Somen veljeltä, mikä sen nimi ny olikaa. Joukkueen tulevan kauden suojelupyhimykseksi on valittu kunnioitettu sotasankari, sotamarsalkka Johan August Sandels. Tilannehan on joukkueella nyt hyvin samalainen kuin sotamarsalkalla 1700-luvulla Koljonvirran taistelussa. Omat rivit ovat hieman haavoittuneet ja vastustajat ovat ennalta täysin ylivertaisia, mutta strategisilla valinnoilla pystymme tekemään paljon. Aivan niin kuin sotamarsalkkakin teki noin 300 vuotta sitten. Koljonvirran taistelussa ja Kiekkoliigan ensi kaudessa on muutenkin näkyvillä paljon yhtäläisyyksiä. Molemmathan alkaa K-kirjaimella esimerkiks. Jos sotamarsalkka on voittanut Napoleonin aikoinaan niin miks me ei sit voitettais jotain vitun Roikkulämyä. -Shefki

Guerreiros

Sijoitusarvio: 5-8

Meksikolaisia tuulahduksia kiekkokentille tuova Guerreiros on yksi liigan mitäänsanomattomimmista yhdistelmistä. IRCiä pojat eivät ainakaan osaa käyttää, joten pelien sopimisen vaikeudesta on luvassa runsaasti miinuspisteitä tulevan kauden imagokyselyssä. Huhujen mukaan osa joukkueen pelaajista on myös henkisesti jäänyt apukoulutasolle, mutta aivan mitään aivan hirveitä peeloiluja ei kuitenkaan liene lupa odottaa.

Viime kaudella joukkue esiintyi melko ailahtelevasti tippuen playoffien ensimmäisellä kierroksella suoraan 3-0.

Runkosarjassa verkko heilui tasaiseen tahtiin kummassakin päässä, ja Guerreiros tulee tälläkin kaudella pelaamaan paljon runsasmaalisia otteluita.

Pelin kulkiessa joukkue on vaikea vastustaja kelle tahansa, mutta jos käsijarru jää päälle ja otteluiden alussa menee pari omiin, peli saattaa mennä täydelliseksi rusettiluisteluksi.

Seuraa häntä: JaKurri
Guerreirosin grand old man iski ensimmäiset liigamaalinsa jo viisi vuotta sitten, ja tulevalla kaudella maaleja on luvassa lisää. Porilaisilta jalkapallokentiltä opittu kehokoordinaatio takaa iki-Jazzille vähintäänkin 35 pisteen kauden. Joukkueensa henkinen oppi-isä.

Europe

Sijoitusarvio: 9-12

Kiekkoliigan tylsimmin nimetty joukkue jäi viime kaudella playoffien ulkopuolelle, eikä glooriaa ole luvassa tälläkään kaudella, jos nyt joukkueen tärkein pelaaja Rece ei aivan hirmuvireeseen äiy.

Joukkueen kokoonpanossa näyttää olevan pelaajia enemmän kuin lääkäri määrää, joten ongelmaksi saattaa muodostua yhtenäisen nipun löytäminen ja tasaisuuden puuttuminen.

Joukkueen tiedotuspuoli on kuitenkin kunnossa. Siitä pitää huolen Kiekkoliigan irc-kanavalla lähes tauotta peeloilevan Enduren.

Seuraa häntä: Rece
Europen ykköshyökkääjä on huhupuheiden mukaan nuuskamiehiä ja aikoo tulevallakin kaudella pelata valtaosan otteluista mörökölli ylähuulen alla. Jos nuuskatykki pysyy miehellä kädessä ja kaverit ramppaavat jatkuvasti ruotsinlaivalla Recen varastoja täydentämässä, nuori nuuskamuikkunen saattaa jopa taistella pistepörssin TOP10-sijoituksista. Nuori Suomi -hengellä pelaavassa Europessa moinen nuuskan käyttö saattaa kuitenkin herättää pahaa verta, joten mahdolliset sisäiset ristiriidat saattavat vaikeuttaa Recen asemaa joukkueessa.

Club of Härmä

Sijoitusarvio: 5-8

CoH lähtee taistelemaan Kiekkoliigaan lähes samanlaisella nipulla kuin edelliskaudellakin, joten suuria yllätyksiä ei pitäisi olla luvassa. Joukkueen kokoonpanoon on merkattu kaksi uutta ja tuntematonta pelaajaa, mutta he eivät ainakaan ensi kaudella taida olla vielä sen kummemmassa roolissa. Joukkueen ykköstykki gona-Cypress on huhujen mukaan edelleen puolustamassa isänmaata Santahaminassa, joten maalitalkoista joutuvat ottamaan vastuuta muut miehet. Puolustuspään pitäisi olla kunnossa, joten voittoja saattaa irrota muutamallakin tehdyllä maalilla. CoH taistelee siksi juuri ja juuri paikkansa playoffeihin.

Seuraa häntä: Cypress
Menneinä vuosina pahoista käytöshäiriöistä kärsinyt CoH-legenda on viimein kasvamassa mieheksi Santahaminan karulla kasarmialueella. Ystäväpiiristä kuultujen huhujen mukaan miehessä olisi jopa RUK-ainesta, joten voittoisat strategiat saattavat miehen viikonloppulomien ansiosta kiiriä muidenkin joukkueen pelaajien korviin. Kun Cypressin armeijakomennus ensi kesänä päättyy, Kiekkoliigan irc-kanavalle astelee muuttunut mies, jonka charmantista käytöksestä tuleva kiekkosukupolvi ottaa 10 vuoden päästä oppia. Lepo.

Frankfurt Lions

Sijoitusarvio: 7-9

Viimekauden divariyllättäjä nousi kuin nousikin liigaan peitottuaan Old & Notoriousin otteluluvuin 3-1. Leijonille pedataan liigassakin mustan hevosen roolia, haastajaa jokaiselle joukkueelle päivästä riippuen. Offseasonilla muutaman vahvistuksen kerännyt joukkue lähtee varmaankin hakemaan pudotuspelipaikkaa, jonka jälkeen kaikki on plussaa. Näillä näkymin se on hyvinkin mahdollista.

Seuraa häntä: poro12 - Tarkasti pelaava hyökkääjä jolla on taipumusta maalintekoon myös kaukaisemmalta etäisyydeltä. Mikäli peliaika riittää kyseiselle juntille, saa pistepörssin top-10 uuden nimen listoilleen.

Genesis

Sijoitusarvio: 4-6

Jälleen vahvan offseasonin vääntänyt Genesis on uudistanut kokoonpanoaan. Vanhat parrat ovat jääneet pois, ja uutta verta on tuotu esille. Viimekauden runkosarjan kolmonen taistelee samoista sijoista ja mikäli play-offit menisivät kerrankin kunnolla putkeen, voisi kaudesta tulla Genesis-historian paras.

Seuraa häntä: yllepa - Vähintäänkin kiekon parhaimpiin hyökkääjiin kuuluva yllepa on viimein irtautunut pullajengistä. Mikäli hampi alkaa rakentamaan peliä, saa yllepa esitellä komeita vetojaan liigassa. Mikäli kaikki sujuu oletetusti, löytyy mies myös pistepörssin kärkisijoilta.

Avellino Capellier

Sijoitusarvio: 1-3

Hyvin paljon uudistunut Avellino Capellier lähtee yhä yhtenä ennakkosuosikeista runkosarjaan. Seanin lähdettyä joukkueesta joukkuetta ohjannee Davidoff. Nopeasti korvattiin vanhat miehet uusilla, ja Avellino on varmasti valmis tulevan kauden mitalitaistoon.

Seuraa häntä: Liisa94 - Tauolta palannut Lisbe on yhtä vaarallinen kuin aiemmillakin kausilla, mikäli hän saa pelinsä pyörimään myös Avellinojen ympärillä, vain taivas on rajana. Myös haastaja pistepörssin kärkisijoista mikäli aktiivisuus riittää, vapise Jesse!

Ballito

Sijoitusarvio: 7-9

Viimekauden runkosarjassa seistsämänneksi sijoittunut Balliton rosteri on kokenut suurehkon muodonmuutoksen.
Menneen kauden pudotuspeleissä väkivahva Avellino Capellier pudotti Ballito-lauman ulos otteluvoiton 3-0, joten parannusta joukkue lähtee varmasti hakemaan.
Uusien pelaajien ja täsmähankintojen avulla tämä joukkue voi nousta yllättäjänroolissa korkealle runkosarjan päätyttyä.

Seuraa häntä: Nikkeli & LoiB - Toisensa hyvin tunteva parivaljakko luo paikkoja, mutta rankaisee vastustajaa virheestä ankaralla prosentilla. Jos pelivire löytyy, tämän parivaljakon yhteistyö on kultaakin kalliimpaa joukkueelle.


Tekijät: Norski, Fafi ja Sakke

Kirjoittanut: Lupaschuk
Julkaistu 07.09.2010 00:34
Luettu: 1393 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.