Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

2.Divarin ennakko kaudelle 2/10

Ensi kaudellla tullaan näkemään todella tasainen 2.divari, uusia hyviä joukkueita on mukana paljon. Mukana ei ole yhtään ylivoimaista ennakkosuosikkia, eikä yhtään heittopussiksi luokiteltua. Mutta jotain on yritettävä pähkäillä, joten tässäpä pieni ennakko tulevalle kaudelle:

Sedienin nurkka:
<Sedien> voisitte kaikki mennä nuq ni saatte 5 pojoo

Itse asiaan:


Sharks

Sijoitusarvio 6-8

Viimekauden runkosarjan sijalta kolme löytyvä hailauma lähtee kauteen 2/10 melko identtisellä kokoonpanolla kuin viimekaudella.  Kuitenkin yksi lenkki puuttuu ketjusta, ja vieläpä kiistatta se tärkein, kullanvärinen lenkki viimekaudelta. SUPERNANI loistaa poissaolollaan jo senkin takia, että hänen nickinsä on niin kamala. Tästä samaisesta syystä kutsuttakoon häntä jussiksi loppuraportissa.  Jää nähtäväksi löytääkö Sharks korvaajaa jussille, joka kantoi hailauman hyökkäysvastuuta pääosin viimekaudella. Sharkseista Jussi teki ylivoimaisesti eniten pisteitä runkosarjassa, ja melkein puolet joukkueen maalilauluista oli omistettu tälle kyseiselle talonpojalle.  Myös divarikarsinnoissa jussi oli lähellä johdattaa hailauman divariin, mutta kovaakin kovempi Fresno Falcons veti lopulta pitemmän korren.

Seuraa häntä: Vujtek  - Tämä kyseinen janari on ehkä jäänyt varjoon muiden kiekon kovien ylempien puolustajien joukossa, mutta aliarvoida häntä ei pidä. Viimekaudella jakoi uskomattomia syöttöjä jussille, ja otti roolia sekä kentällä että joukkueen peräsimessä J.Sakicin vetäydyttyä paimentamaan lampaitaan Itä-Mongolian laitumille. Toivottavasti Vujtekilta nähdään yhtä perusvarmaa peliä tulevalla kaudella sekä hyökkäys- että puolustussuunnassa.

Attack

Sijoitusarvio 12-13

Attackilla on nyt kaksi kautta takanaan kiekkoliigan 2.divarissa, ja se jatkaa samaisen sarjaportaan kompuroimista myös tulevalla kaudella. Ensimmäinen kausi Attackilta oli täydellinen floppi ja joukkue sijoittuikin runkosarjan toiseksi viimeiseksi. Viime kaudella joukkueen pitkäaikainen manageri Anci otti pukukopissa käyttöön Tomekin vinkistä  munkki- ja oluttarjoilun ennen peliä ja Attack onnistui raivaamaan tiensä jopa divarikarsintoihin asti sijoittumalla kahdeksanneksi runkosarjassa.  Divarikarsinnoissa tie kuitenkin pysähtyi eikä vedot menneetkään Ylämummoon, niinkuin oli suunniteltu. Kuitenkin tällähetkellä Attackin petaalit näyttävät olevan yhtä pahasti sekaisin kun itellä ensimmäisellä ajotunnilla, ja viimekauden pelaajistosta vain kolme pelaa enää Attackissa.

Seuraa häntä: Anci – Tämä joukkueen pitkäaikainen johtaja ja pelimies saattaa nostaa  otteillaan Attackin  edes jonkinnäköiselle sijoitukselle runkosarjassa ja toivonkin, että sijoitusarvioni menee pieleen tässä kohtaa. Anci väläytteli viime kaudella jo tulenkatkuisia ranteitaan ollen osallisena 72 maalissa, kun joukkueen kokonaissaldo maalien saralla oli 96 kappaletta. Anci-Sellisti, se Puden aavikkorotatkin kellisti!


Evolution Uvex

Sijoitusarvio  9-11

Jo 2006 vuodesta asti kaikenmaailman liigoja ja harkkapelejä kyntänyt Evolution Uvex ei ole vielä saanut läpimurtoa aikaiseksi kiekkoliigan puolella, eikä siitä tule olemaan kyse tulevallakaan kaudella. Kiekkoliigan 2.divarissa kaudella 2/10 nähdään niin monta kivenkovaa puolustavaa peliä pelaavaa joukkuetta, että divarikarsintoihin oikeuttava viiva voi jäädä haaveeksi. Kuitenkin tämäkin joukkue on yllätysvalmis paketti, jos joukkuepelaaminen saadaan kuntoon ja tiimihenki pysyy nykyisenlaisena.

Seuraa häntä: Nikkke – Viime kaudesta poiketen Evojen laumaan on liittynyt salon huudeilta vanha susi, jolta muinoin nähtiin uskomattomia lättyjä ja spin a roundeja ylemmän puolustajan tontilta. Vieläkö vanha kehäkettu taitaa pelin salat ja sytyttää Evolution Uvexin taistelemaan?


Kilpikonnat HC

Sijoitusarvio 2-4

Viime kauden pronssimitalisti Kiekkoliigan tytäryhtiöstä, WAHL:sta tulee olemaan kova nakki myös tällä puolen aitaa. Lähinnä Gerrardin, crapsin ja Sweattin johtama kivenkova nelikkopuolustus tulee tekemään hallaa monien joukkueiden liukkaille hyökkääjille, kun maalille ei enää noin vaan kävelläkkään. Joukkueen odotusarvo onkin kova juuri puolustuspelaamisen takia.

Seuraa häntä: Innocent – WAHL:n puolella viimekaudella pelanneet tietää tämän mystisen kaverin, mutta muut tuskin ovat koskaan kuulleetkaan koko hepusta.  En tiedä mitä tämä jantteri on syönyt, mutta pelailtuaan ensin puolet pelistä nyhväten kulmassa,  yhtäkkiä vetää karmeat hepulit ja tekee viisi veivimaalia ja kolmetoista ylämummoa puoleen minuuttiin. Vaarallinen pideltävä, jos sille päälle sattuu.

Tavoitimme vielä yhden konnien vastuuhenkilöistä, Sweattin  ja tässä muutamia suoria lainauksia hänen suustaan:

”No, mielenkiintosta nähä kuinka pärjätään, wahlissa tahkottu kärkikahinois 4 kautta ja 2.divaris tulee tottakai oleen kovempi taso. mielenkiintosia ja hyviä joukkueita paljo. jos pitää tavote heittää, nii se olis varmaan sitte pleijjareihin pääsy.”

”saa nähdä miten käy, kun minä ja Gerrard lähdetään kesken kauden inttiin.”


HC Oilers

Sijoitusarvio 1-3

Hoki-liigassa viimekaudella runkosarjan, sekä mestaruuden voittanut HC Oilers lähtee varmasti todella nälkäisenä ensimmäiselle kaudelleen Kiekkoliigan alaisuudessa. Harkkapelit eivät ole kiekon puolella sujuneet samalla tavalla kuin liigoissa. Niinpä tämä liigoissa syttyvä joukkue tuleekin olemaan vaarallisimpia joukkueita ja varmasti mukana kärkikahinoissa tulevalla kaudella.  Tämäkin joukkue voittaa kovia joukkueita ja paljon otteluita tiiviin puolustuspelaamisensa takia.  Pieni takaisku joukkueelle on kuitenkin Hauerin ja Hatin puuttuminen hyökkäyspelaamisesta.  

Seuraa häntä: Brutus -  Tämän kertainen silmätikku onkin viime kauden pistepörssin kolmonen, sekä HC Oilersin hyökkäyksen avainpelaaja, Brutus. Brutukselle on luvassa ensi kaudeksi paljon vastuuta, ja jää nähtäväksi kuinka kovana Brutus pysyy läpi kauden.


Huittisten Huima

Sijoitusarvio 9-11

Huittisten Huima pelasi hyvän ehjän kauden sijoittuen runkosarjassa jopa viidenneksi, mutta Adonikset osoittautuivat ylivoimaisiksi karsittaessa divaripaikasta. Huittisten Huima menettikin kauden jälkeen kolme todella tärkeää pelaajaa, Baileyn, tarin sekä Walkin. Syöttöpörssin ykkönen, Bailey aka ”janzu” löysi karvaisempaa seuraa PePo:sta, ja päättikin kiivetä harin viekkuun ylemmälle lauteelle, 1.Divariin. tari puolestaan myytiin venäjän pimeillä markkinoilla polttoaineeksi P.Eliaksen fordin tankkiin. Walkin kohtalon on kuivempi kuin Nokian vasemman puolen kumisaapas, sillä hän joutuu sietämään  Sedienin törkeää, lainvastaista huumorintajua.

Seuraa häntä: Lucci – Nähtäväksi jää millaisen joukkueen joukkueen perämies, Lucci saa koottua tulevalle kaudelle. Entä syttyykö Lucci itse liekkeihin kuin Rooma konsanaan ja kantaa hyökkäysvastuun huhun leirissä?

Heaven Eleven

Sijoitusarvio 5-7

Tuore nousijajoukkue Kiekkoliigan ympyröissä. Heavenilla meni karsinnat varsin tiukaksi, kun HiPy oli ylivoimainen ykkönen A-Lohkossa ja Heaven taisteli IHT Guerillasin kanssa tasaisesti kakkospaikasta. Lopulta kamppailu päättyi H11:n niukkaan voittoon maalierolla. Komea suoritus joka tapauksessa ja joukkue näytti karsinnoissa, että pää kestää myös tiukoissa paikoissa ja haastavissa peleissä. H11 pelasi viime kaudella WAHL:ssa ja siellä kausi oli huikea menestys ja kauden päätteeksi joukkue pääsi vielä nostelemaan mestaruuspyttyä, ansaitusti. Runkosarjan aikana joukkue takoi lähes 100 maalia ja päästi vai 49, joten kokonaispaketti on erinomaisessa kunnossa ja matka jatkuu samanlaisella rosterilla. Hyökkäyspeliä voidaan pitää H11:n parhaana aseena ja verkko tulee takuuvarmasti heilumaan tiuhaan myös 2.Divarissa alkavalla kaudella. Ainoa heikkous lienee hermot, mikäli joukkueen peli ei lähde kulkemaan heti kauden alusta. Joukkueesta saattaa löytyä melko räjähdysherkkiä kavereita, mutta toivotaan että hermokontrolli säilyy. 2.Divarissa pelaa monta erittäin kovaa joukkuetta alkavalla kaudella, joten aivan kärkeen Heaven Eleven tuskin selviytyy, mutta kärkkyy takuulla asemia heti siinä 5-7 joukossa ja paikkaa nousukarsintoihin.

Seuraa häntä: carhart – Heppu nakutteli yksinään n.40% Heaven Elevenin maaleista viime kaudella, joten tulee olemaan ehdottoman tärkeä lenkki joukkueelleen myös alkavalla kaudella. Aiemmin herra(kin) on nähty HIFK:n ja Avellino Capellierin paidassa. Kokemusta siis löytyy ja pääsee jälleen osoittamaan taitonsa Kiekkoliigan ympyröissä. Tulee olemaan yksi 2.Divarin pistepörssin kärkinimiä.


HiPy

Sijoitusarvio 1-3

Jopen Hikiset Pyllyt on yksi uusista kasvoista muiden joukossa, ja saa loistavat lähtöasetelmat tulevalle kaudelle, sillä tämä levottomien kotiäitien joukkio ei hävinnyt pelin peliä karsinnoissa. Joukkueen menestys harkkapeleissä on kyllä ollut paikoin ailahtelevaa eikä Jopea nähdä Seinäjoen tangomarkkinoilla Seanin tapaan kuiskailemassa naispuolisten vieraiden korviin ”jes mun joukkue on muuten rang top 1 kikes, lähetkö tanssimaan”. Tästä huolimatta joukkue on täynnä liigoissa kuorestaan ulos pomppaavia teräshermoja ja pussillinen heitä muodostaa yhtenäisen joukkueen, joka tulee taistelemaan jopa 2.divarin runkosarjan voitosta.

Septic vaihtoi joukkuetta.(hyi)

Seuraa häntä: Rubi – Rubi aka ”Rubinho7” on erittäin lahjakas ja monipuolinen hyökkääjä, joka käyttää aivoja pelatessaan tätä moniulotteista peliä. Puolustussuuntaan pelaava Rubi tuleekin olemaan tärkeä lenkki joukkueessa ensi kaudella. Pistepörssin voitto ei välttämättä ole kauaa pelkkä märkä uni tälle sankarille.

Pirates

Sijoitusarvio 3-5

Ahoi, hii jo hoi kukas se siellä manageroy? Joukkueen pitkäaikainen perunankuorija roy on saanut ryöstettyä saluunaansa monta kovaa oluenjuojaa lisää, sillä apari ja ssamu ovat liittyneet seuraan Recen rinnalle. Aikoinaan Lisbepullissa pelkoa herättänyt Rece saakin rinnalleen kaksi kovaa maalipyssyä, ja voi olla että 2.divarin tilastot huutavat hoosiannaa, kun nämä yksikätiset rosvot panevat tuulemaan. Hoki-liigassa hyvän kauden pelannut, ja karsinnatkin moitteettomasti läpäissyt  Pirates tullaan siis näkemään korkealla runkosarjassa.  Valitettavasti puusilmä-roylta ei saatu haastattelua, sillä hän on tiirailemassa 12-vuotiaiden tyttöjen hulalanteita Tapanilan curlinghallilla.

Seuraa häntä: Rece, apari, ssamu – Tästä kolmikosta on vaikeaa nostaa yhtä suosikkia esille, joten mainittakoon heidät kaikki. Nämä sällit tulevat varmuudella tekemään upeita maaleja, hienoja yksilösuorituksia ja muita monenmoisia konnankoukkuja. Mikäli jokainen heistä pysyy joukkueessa läpi kauden ja jaksaa puolustaa, tulee Pirates olemaan korkealla.

Löylynheittäjät

Sijoitusarvio 12-13

Jo viime kaudella nähtiin kuinka ailahteleva ja alavireinen joukkue on kyseessä, sillä he sijoittuivat runkosarjan viimeiseksi keräten ainoastaan 10 pistettä pelaamissaan otteluissa. Joukkueen tilastoissa on viime kaudelta enemmän punaista väriä kuin allekirjoittaneen äidinkielen aineissa yhteensä. Joukkueen materiaali on niin laaja, että yhteistä säveltä on vaikea löytää.  Joukkue kylläkin osoitti pienoisia elpymisen merkkejä hoitamalla 2.divarikarsinnat mallikkaasti, häviten vain yhden pelin. Kuitenkin jo aikaisemminkin mainittu ”kova taso ja tasaisuus” ensi kauden 2.divarissa tulee olemaan Löylynheittäjien turmio ja playoffviiva jää vain haaveeksi. Joukkue tulee todennäköisesti napsimaan irtopisteitä sieltä täältä kiusaten kärkipään joukkueita.

Seuraa häntä: Select  -  Perusvarma hyökkääjä kuuppamiesten peräsimestä joka kyllä laittaa kiekon häkkiin paikan siunaantuessa.

ACDC Thunderstruck

Sijoitusarvio 3-5

Moi, ja tervetuloa pikkukakkosen tarinatuokioon. Tänään kuulemme kesäisen tarinan hämeenlinnalaisesta nuoresta miehestä: Frai oli viettämässä rauhaisaa koti-iltaa yhdessä koiransa mupsin kanssa, oli kaunis syysilma ja hieman loskainen keli. Frai istuskeli rauhakseltaan sänkynsä nurkalla, pää käsiensä välissä ja mietti hiljaa mielessään: ”mitä v*ttua mä nyt teen, kun oon käynyt jo kaikki kiekon jengit läpi...?” Samassa kuului karmeaa kirkunaa pihalta, kun joku hullu kaasutti Nissan Sunnynsä karmeaan suditukseen Frain pihamutkassa niin että pyörät löivät kipinää.

Kun Sunnyn vauhti vihdoin lakkasi seuraavan korttelin naapurin seinään, autosta kömpi jotakuinkin kolme-metrinen, nutipäinen ja karvainen yliylioppilas nimeltä pölöhö. Turusta sivistyksen pariin eksynyt pölöhö kuiskasi ensimmäisenä tekonaan Frain korvaan jotain, mikä sai söpön hymyn palaamaan taas hänen kasvoilleen. Näin alkoi uuden mediaseksikkään joukkueen tarina. Nimi ”ACDC Thunderstruck” oli pölöhön ehdotelma, sillä hän oli kuunnellut sen nimistä kappaletta koko ajomatkan(25 tuntia Nissanilla), koska radio jäi jumiin.  

Frain iki-ihana ja pitkäaikainen naapuri N-co oli alasti keräämässä matoja pihanurmeltaan, kun kuuli Frain ja pölöhön välisen keskustelun sattumalta. Niinpä tuhti musajuna sai kolmannen perustajan. Kolmikko alkoikin kerätä marjoja lisää puskiinsa sieltä sun täältä.  Joensuun sillan kupeesta löytyi hanuristi, Blitz sekä Rauman kalamarkkinoilla löytyi kesälomalle pudonneen Lukon ainut fani, Sebr. Kakkoslöpöä tuli vahingossa tankkiin tankattaessa rekkaa teboililla. Tämä hurja rekkamiesten kerho selvitti tiensä toisella yrittämällä 2.divariin ja on todellinen uhka muille joukkueille. Joukkueen hyvä hyökkäyspeli, hyvä yhteishenki ja pelillisen tason tasaisuus ovat asioita jotka kantavat joukkuetta.

Seuraa häntä: Frai – Pitkään kadoksissa ollut Frai etsi ja etsi joukkuetta, jossa päästä esille ja menestyä, mutta sellaista ei vain tuntunut löytyvän. Nyt Frai on päässyt pahoista tavoista eroon ja  johdattanut joukkueensa yhdessä edellämainittujen karvakuonojen kanssa Kiekkoliigan alaisuuteen asti. Maaliruiskuna ja mukavana hämeeläisenä tunnettu Frai tuleekin olemaan avainasemassa kun rekkalastillinen rautaa lähtee vyörymään kohti kärkeä.

Suora lainaus Frain suusta: ”ok, heitän kommentin. Ensi kaudelle lähdetään tietty suhteellisen suurin odotuksin. Jengin perusrunko pysynyt alusta asti koossa ja pelillisesti odotamme, että ainakin sarjapaikka pidetään kauden jälkeen. Toki päällimäisenä mielessä olisi mahdollinen nousu kiekkodivariin. ”

Team Sahara

Sijoitusarvio 6-8

Nyt tarkasteltava aavikkokettujen joukkue on varmaankin vaikein arvioitava ensi kauden 2.divarissa. Hyvänä päivänä tämä joukkue pesee kaikki mennentullen, mutta huonona päivänä se häviää togon tyynyvarastollekkin. Lisäksi joukkueen sijoistusarviota laskee ssamun puuttuminen Puden rinnalta ja Retaleen puuttuminen alakerrasta. Joukkueeseen on värvätty kuitenkin kolme hyvää pelaajaa paikkaamaan näitä aukkoja. Mensa Club Finlandin  lopetettua kiekkotaipaleensa, heidän raivopäinen hyökkääjänsä Bande siirtyi vahvistamaan Team Saharan rivejä. Muita kanukkivahvistuksia ovat Louisiana Rangersin tukipilari, serve sekä joku Bunski jostain? Tuore kokoonpano voikin ensialkuun olla ongelmana Saharalle.

Seuraa häntä: Bunski -  Mielenkiintoista nähdä itselle ainakin aivan tuntematon nimi ensimmäistä kertaa liigajäillä. Ei pidä missään nimessä aliarvioida, voi osoittautua kovaksikin pelimieheksi.

Hockey Predators

Sijoituisarvio 5-7

Seitsemänkymmentäkolme kertaa hajonnut -HaBa- ja kolmekymmentäkahdeksan kertaa uudelleen koottu Hockey Predators lähtee kauteen myös selkeänä suosikkina playoffviivan paremmalle puolelle. Viime kauden Hoki-Liigan pronssinen mitali on osoitus siitä, että legotorni on vihdoin pystytetty ja kaikki palikat pysyvät tukematta paikallaan. Hockey Predatorssien nykyinen kokoonpano on vankalla pohjalla, ja joukkoon mahtuu monia nimettömämpiä, mutta kovia pelaajia. Joukkueelta odotetaan tasaista, kelvollista tulosta ja näin ollen sijoittumista keskikastiin.

Seuraa häntä: -HaBa- – Pelasi viime kaudella ainoastaan 10 ottelua, mutta niistä saldona 7 voittoa ja pisteitäkin yli 50. Tärkeässä roolissa myös playoffeissa ja johdattikin nälkäisen predaattorilaumansa aina pronssille asti.


Sedienin jatkonurkka
<Sedien> olin äske toisel nickil apssa
<Sedien> joku kysy että oonko Visnovsky
<Sedien> voiko suurempaa loukkausta kikessä olla?

Vielä runkosarjaveikkaus

1. HC Oilers
2. HiPy
3. Pirates
4. Kilpikonnat HC
5. ACDC Thunderstruck
6. Heaven Eleven
7. Hockey Predators
8. Sharks
9. Team Sahara
10. Huittisten Huima
11. Evolution Uvex
12. Löylynheittäjät
13. Attack

Ja Pistepörssiveikkaus

1. Rece
2. Rubi
3. Frai
4. Lico
5. -HaBa-

Kirjoittanut: Herra
Julkaistu 21.04.2010 20:56
Luettu: 1227 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.