Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigan pleijareiden ensimmäisen kierroksen ennakko

Nightmare (1.) – HC Roikkulämy (9.)
kohtaamiset kaudella:
HC RoikkuLämy – Nightmare 2 – 4
Nightmare - HC RoikkuLämy 8 – 1

Lähtökohdat peliin ovat selkeästi Nightmaren puolella, heillä on takana yksi vakuuttavimmista runkosarjoista koskaan ja tuore cupin voitto takataskussaan, kun taas Roikkulämy sai ilmaisen jatkopaikan toisen joukkueen perseiltyä itsensä ulos jatkosta. Pelin henki tulee olemaan selvä, NM hallitsee peliä ja Roikut koittavat roikkua perässä. Roikkujen mahdollisuus piilee todella onnistuneessa puolustuspelissä ja siitä avautuvien vastahyökkäyksien onnistumisissa. Jos Lupaschuck tai Dreamic osuvat maaliin ja puolustus onnistuu 120% tehokkuudella saattaa Roikkulämy voittaa pelin, mutta ennustan, että Nightmaren voitonmarssi mestaruuteen alkaa 3-0 voitoin.

Voodoo People (2.) - Club of Härmä (8.)
kohtaamiset kaudella:
Voodoo People - Club of Härmä 1 – 4
Club of Härmä - Voodoo People 4 – 1

Etukäteen tämä pari olisi Voodoon heiniä, mutta kun katsoo kauden kohtaamisia mitkä Härmäläiset ovat vieneet kummatkin maalierolla 8-2 tilanne mutkistuu kutkuttavasti ja voimme ounastella tasaista sarjaa.
Vodoo varsinkin on kärsinyt hieman ylimielisyydestä kauden mittaan näemmä, kun kauden tappioista melkeen 80% on tullut etukäteen heikommista vastuksista. Tosin pleijareissa sama meininki tuskin jatkuu. Vastassa on kaksi hyökkäävää jengiä, sillä erotuksella, että Vp:n puolustus on monta pykälää parempaa. Veikkaus menee 3-1 Voodoon puolesta.

Avellino Capellier (3.) – Darra OY (6.)
kohtaamiset kaudella:
Darra OY - Avellino Capellier 2 – 6
Avellino Capellier - Darra OY 3 – 4

Ennakkoasetelmia maistellessa voisi äkkiä tehdä johtopäätöksen, että avellinon pitäisi tämä homma hoitaa kotiin. Kuitenkin tämän kauden aiemmissa kohtaamisissa voitot ovat 1-1, joten tiukkaa tulee olemaan. Molemmat joukkueet ovat erittäin kokeneita ja olleet ennenkin pleijaripeleissä, joten maila tuskin tärisee hansikkaassa. Avellinolta löytyy mitalikaapista 1 kulta ja 1 hopea, kun Darran vastaava saldo näyttää 1 hopeaa. Avellinon rosterista löytyy hurjia hyökkääjiä, mutta varmasti Sean tulee ottamaan isoa roolia pleijaripeleissä, voitti komeasti oman joukkueensa pistepörssin. Toinen mielenkiintoinen pelaaja on Darkki, jolla on pitkä ura Darran paidassa ja tällä kertaa on suuri tilaisuus siihen, että oma koira puree ja lujasti. Darran rosterista on pakko nostaa esille Duntski, joka on painanut huimasti kaikki Darran runkosarjan pelit ja vieläpä huikealla 2.04 p/o recordilla. Hänellä on suuri vastuu Darran hyökkäyspelin onnistumisesta. Darran tärkein ase tuleviin kamppailuihin lienee kuitenkin tiivis joukkuepuolustus. Veikataan kuitenkin otteluvoitot 3-1 Avellinolle.

Genesis (4.) - Pelijengi (5.)
kauden kohtaamiset:
Pelijengi - Genesis 3 – 0
Genesis – Pelijengi 5 – 2

Pelijengin joutsenlaulun alku ja kenties myöskin loppu. Tätä sarjaa on vaikea ennustaa, koska ei tiedä millaisen kokoonpanon PJ kentälle tuo. Lähtekäämme siitä, että siellä nähdään Santeria, nagea, Lettiä ja Lassea kehissä, silloin voi oikeasti puhua tasaisesta sarjasta, joka voi päättyä kummalle tahansa. Genesis pienoisena ennakkosuosikkina kuitenkin lähtee ottelusarjaan ja hyvä menestys cupissa kertoo myöskin tasaisuudesta ja hyvästä suorittamisesta pudotuspeleissä. Toki samaa rutiinia löytyy vielä enemmän Pelijengin pelaajilta ja tästä parista muotoutuneen todella tasainen sarja, joka menee viidenteen otteluun asti ja voittaja voi olla kumpi tahansa.


- Shar & Norski -

Kirjoittanut: Norski
Julkaistu 24.03.2010 00:44
Luettu: 1100 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.