Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kiekkoliigan poffikatsaus

Paitsion kausiveikkaus osui kohtuullisen hyvin jengoilleen, josta Paitsion- toimitusväki antaa itselleen palkinnoksi egoistisia oman käden kosketuksia ja sihijuomien kuplia.
Nyt on taas aika kurkistaa verhon taakse, ja katsastaa kauden tärkeimpien otteluiden ennakko-arviot.

S.S.K vs. Nightmare
Runkosarjan kaikki tärkeimmät palkinnot matkasivat Siperian mammuttilauman kotiluolaan, vaikka aikaisemmin joukkue ei niin profiloitunut edukseen kun runkosarjamenestystä tarkasteltiin. Pönssi, Modano, Scott ja JaKurri pääasiassa ovat vastuussa joukkueen mestaruushaaveista. Feenix-lintuna noussut hari ja esimerkiksi kiekkoväelle tutut kasvot, kuten esimerkiksi Lac ja Herkula löytyvät myös reservistä, joten materiaalin laajuus on S.S.K.lla ehkä koko kiekkoliigan kovinta laatua.
Haastajana lähtevä painajaislauma pelasi erittäin kelvon debyyttikauden korkeimmalla sarjatasolla. Maalintekovastuu on yhtä edelleen lähes pelkästään Jebsun harteilla, ja joukkue ei pystykkään samanlaista taustatukea tarjoamaan ykköshyökkääjälleen, verrattaessa Sissikiekkoon. Nightmare jäänee tässä sarjassa nollille voittojen suhteen, ja jopa tehdyt maalit sarjan päättyessä ovat vähissä.
Arvio: S.S.K jatkoon

Avellino Capellier - Darra OY
Jopa yllättävän hyvin menetyksistään toipunut Capellier sijoittua runkosarjassa jopa toiseksi. Pelivastuu on jakautunut lähes kokonaan ydinnelikon varalle, eli Sean, weza, Davidoff ja Sydis. Toisella jaksolla pelinsä kuntoon saanut Darra OY on jakanut pelivastuutaan hieman tasaisemmin, vaikka pienellä koostumuksella on myös liikkeellä.
Kentällä nähdään kahden liigan ja koko kiekon parhaimman hyökkääjän, eli Duntskin ja Seanin välinen taistelu. Molemmat joukkueet ovat sekoitus kokemusta, sekä nuoruuden intoa ja nälkäisyyttä. Kärkihyökkääjien lisäksi alempien puolustajien kaksinkamppailuksi parin voi laskea, jos hyökkääjien kohdalla taisto menee tasan, puolustajien välinen mittelö kääntyy Avellinon puolelle. Pitkää sarjaa odotetaan, ja toisella jaksolla vakuuttanut Darra jatkoon.
Arvio: Darra OY jatkoon

Kouvola Sabres vs. Pelijengi
Edellisen parin ohella toinen trilleriaineista tarjoava parivaljakko poffeissa.
Huomioitavaa on Pelijengin tehtyjen maalien määrä runkosarjassa, kiekko löysi tiensä verkkoon koko sarjan 3. laskimmalla määrällä. Eli paljon saa tapahtua, mikäli joukkue tiensä kohti kirkkainta kruunua saa venytettyä. Puolustuspeli sen sijaan toimi loistavasti läpi kauden. Joukkue pelasi myös kauden aikana peräti kolme kappaletta 0-0 tuloksisia pelejä, joista kaksi heti peräjälkeen. Pistepörssissä eivät keltamustapaidat juhlineet, ja joukkue olikin kauden aikana varsinainen tasapelimagneetti.
Jos Pelijengillä oli vaikeuksia saada kiekko maaliin asti, KS paini asian suhteen täysin eri sarjassa. Edukseen tällä kaudella esiintyi varsinkin yhdeksi kiekon parhaimmista pelaajista viimeistään nyt noussut Ayoso. Suuremmankin yleisön silmissä.
Joukkue menetti kauden aikana Tonyn, mikä syö aivan varmasti ratkaisupotenttiaalia ja jää hieman kysymysmerkiksi, kuka on se pelaaja joka avaa lukot PJ.n puolustusmuurista.
Erittäin tasainen ottelupari, josta muutaman jatkoaikamaalin myötä surffailee pappakiekkoa tarjoava Pelijengi jatkoon.
Arvio: Pelijengi jatkoon

Pohjolan Leijonat vs. HC Kauhava
Kauhavan runkosarjamenestys oli yksi kauden suurimmista yllätyksistä. Leijonien peli oli ajottain erittäin vakuuttavaa, mutta sijoitus jäi aavistuksen pettymykseksi.
peipi häärää yhä edelleen ja aina joukkueen ykköstähtenä, ja mies saa sopivasti taustatukea osaavalta hyökkäys/puolustusrykmentiltä.
Kauhavan peli ei ole niin kurinalaista kuin PL.n eikä joukkue pysty myöskään taitotasossa haastamaan ennakkosuosikkeja. Runkosarjakohtaamiset menivät molemmat leijonalauman kynsiin, eikä Kauhava pystynyt samanlaista ilotulitusta järjestämään, kuin muutamissa otteluissa kauden aikana. SML ottaa vastaan suurimmat paineet otteluiden ratkaisemisen suhteen, jos mies jää liian yksin, ei hurmioon pääsevä jaloperualauma jätä kahta kysymystä jatkoonmenijän suhteen.
Arvio: Pohjolan Leijonat jatkoon

Kirjoittanut: Koljaa
Julkaistu 17.11.2008 22:33
Luettu: 1167 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.