Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Jatkoaikamainen ykkösdivarikatsaus

Jos alin sarjataso tarjosi harvinaisen tasaisen avauskierroksen, ykkösdivarissa saatiin kärjen ja tyvipään välille jo huomattavasti enemmän kaulaa.
Runkosarjan merkitys on tälle kaudelle ehkä aikaisempaakin tärkeämpi, nimenomaan kahdeksan parhaan joukkueen keskuudessa. Liigakarsintojen ulkopuolelle jäävien joukkueiden pelastukseksi taasen koitunee sarjapaikan varmistaminen heti runkosarjan jälkeen. Alasarjojen joukkueethan lähes poikkeuksetta ovat karsinnoissa niskan päällä viihtyneet.
Liigakarsintoihin matkaavat joukkueet taasen saavat vapaasti valita itselleen pelityyliltään suosiollisimman kiistakumppanin sarjatasoa alempaa, ja oikea valinta tulleekin olemaan erittäin merkittävässä roolissa heti alkuunsa.

Paitsion oma lottokone tarjosi seuraavanlaisia yhdistelmiä loppukauden varalle, täysin summanmutikassa tietysti:

1. Vastarannan Kiiskit 1
- Alkukausi meni näiden surviaissääskien toukkien pahimmilta vihollisilta samoilla vesillä mihin edellinen kalastuskausi päättyi, mutta avauskierroksen loppuun, ja uusintakierroksen kärkeen joukkue on haavinut pisteitä kotiin pienelle kalaparvelle ei-niin-tyypilliseen tapaan.
Pitkä uintimatka ydinmiehistöllä takana nyt yhdessä, ja otteista huokuva peli-ilo siivittävät fisut myös runkosarjavoittoon.

2. Arctic Circle Athletics 2
- Jouduin pasteamaan joukkueen nimen juttuani varten.
Arctic City .. ARC.. TPS on ollut alkukauden positiivisimpia yllätyksiä, ja huolimatta rosterinmittaisesta peluutuksesta, on pistetili karttunut tasaisesti vailla suurempia notkahduksia.
Omat mielikuvani hurlumhei-peliä rakastavasta joukkueesta ovat hieman kariutuneet kauden edetessä, onhan oma verkko tiukimmin tilkittynä koko sarjatason huomioiden.

3. Helsingin Jokerit 3
- nevis söi koko sämpylän.

4. HautausmaaTarkastajat 5
- Nekrofilian hoki-liigasta kiekkoliigaan tuoneet HT.n pojat ovat myös onnistuneet hyvin malikaasti luidenkaivelussaan. Hauerin ja öben varassa joukkueen peli taaskin paljolti lepää, ja Mikäs siinä on levätessä. Levätä rauhassa.
Joukkuepeliin nojatessa Tarkastajien peli on tasaisin väliajoin erittäinkin hienoa seurattavaa, varmuutta otteisiin kaivataan lisää.
Joukkue jonka ei pitänyt koskaan nousta tutuilta multakentiltä kakkosdivariin, kolkuttelee kiekkoliigan ylimmän sarjatason mausoleumia kauden päätteeksi.

5. Ajax Amsterdam 7
- Legendaarinen ex-mestarijoukkue on hieman koomaillut pelinsä kanssa alkusyksyn ajan, mutta kuten aina, dieselkone vertyy loppua kohden ratkaiseviin puristuksiin.
"Tampereen D.Beckham" D.Beckhamin lisäksi joukkueellinen Madonnaa, Cassidya, aasia, sluttia, Epäilystä, Timiä ja muita kumppaneita. Eli tärkeäksi loppukaudelle tiedettyä kokemusta löytyy vaihtopenkille tuhlattavaksi asti. Loppuyhteenvetona: Ylimielisestä asenteestaan syytettyä raitapaitaryhmää ei ainakaan asenteen puutteesta voi syyttää.

6. Tuomitut 6
- Yllätyskortti, yllätyskortti.
A-nonin johdolla puuskuttavat Tuomitut osaavat kääntää tiukat pelitilanteet hyödykseen, ja siinä on ominaisuus jota liikaa ei voi hehkuttaa. 4 kertaa joukkue on poistunut pukusuojiin ilman ainuttakaan pistettä, ja jokainen kerta vastassa on ollut sarjan kärkijoukkue. Taso riittänee siis keskitason paineissa, ja pitämään pahimmat uhkaajat takana, mutta kun vieraistrikoissa vastaan asettelee muutamaa painoluokkaa isompi mörssäri, osuvat juntat ja ilmalennot kipeästi.

7. Kanat 4
- Upea aloitus kauteen, jonka avulla liito riittää liigakarsintoihin asti.
Juonikkaita hyökkäyspään kuvioita, ja varsin taitavia yksilöitä kanala pystyy tarjoamaan. Varsinkin hyökkäyssuuntaan pelatessa.
Niin laadukkaita siipiveikkoja kuin lätkähenu ja kanapoika ovatkin, ei joukkuepuolustus saati uhrautuminen omaa maalia vartioidessa riitä rosterinleveydeltään kananlentoa korkeammalle. Onko nuorehko, ja melko kokematon, hyökkäyskalusto keskittymisvaikeuksissa kovien pelien alkaessa. Ja onkohan tämä yksi hyökkäyspään maestro rumakin ankanpoikanen, ja kasvaako siitä joutsen vaiko Kana.

8- 10 Elite Razor
8-10 Unforgiven
8-10 Laitataklaus
- Liian ailahtelevat joukkueet + oma jäävi asema jättävät viimeisen liigakarsijan avoimeksi ennustuksen osalta.

Kirjoittanut: Koljaa
Julkaistu 21.10.2008 22:03
Luettu: 1146 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.