Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kauan odotettu ennakko kauden 2/08 divarista!

Ah, divari. Tuo sarjataso, jossa kukaan ei haluaisi viihtyä kauaa. Liigaan nousemisen himo on joka joukkueella valtaisa ja siihen nälkään on vain yksi lääke. Ehdokkaita nousemiselle on monta, tippumiselle vain harva. Viime kaudella kesken kauden lopettamiset pelastivat toisten nahkat ja loivat toisille mahdollisuuksia. Tällä kaudella kuitenkin ne mahdollisuudet on pelaamalla ansaittava! Pidemmittä puheitta ja tilastoitta, kign ainoa oraal.. oraakkeli kiittää ja kumartaa, tässä on divariennakko 2/08!!


Arctic Circle Athletics


Merkittävimmät tulijat: Neeppa (Lugu), Gaizka (Unforgiven)

Merkittävimmät lähtijät: Redden (free agent), Teme (-)

Vastuuhenkilön mietteet:


Joo viime kausi meni aikalailla odosten mukaisesti. Runkosarjassa kuitenki oltiin viidensiä ja ois ollu mahdollisuuksia korkeammallakkin, mutta tällä kertaa näin. Teme katosi Aggressive Bastardin pariin, hänen peli sopimuksensa loppui joukkueen kanssa. Uutena nyt on tullu Neeppa Lugusta, joka on pelannut ennenkin täällä ja Neeppa on varma puolustuspään pelaaja ja on vaikuttanut positiivisesti joukkueen puolustukseen. Nyt offseasoniksi ei hankittu mitään "ylimääräistä" tekemista ja kaikki sai irtautua vähän kiekosta ja tehä omiaan. Ei mitään erikoisia valmistautumisia. 12 joukkueen divari on hyvä. Ei ole niin paljon pelejä ja jokaisesta pisteestä saa tapella kunnolla. Hyviä joukkueita tuolla pelaa ja varmaan tulee olemaan hyvä ja tasainen kausi. Tavoite olisi pelata hyvä tasapaksu kausi. Sitä kautta sitten liigakarsintaan. Moi. - Shabe

Analyysi: Muinoisen Datsun-liigan kaksinkertainen mestari sekä pari kautta kakkosdivaria pelannut Arctic Circle Athletics nousi mallikkaasti pelatun kauden jälkeen hieman puskista yhden saunalauteen korkeammalle kukistaen divarikarsinnoissa Takapihan Kollit sekä toisella kierroksella Voodoo Peoplen. Joukkue pelaa aika vahvaa kiekollista peliä ja siten pyrkii kontrolloimaan pelejä. Tämä pelityyli saattaa olla aika kova pala monille hyökkäyspainoitteisille divarijoukkueille, jotka pelaavat lähes samallaisella pelityylillä. Divarin yksi musta hevonen, jota ei kannata aliarvioida. Joukkue on melko kokematon näissä piireissä, mutta se lienee pikkujuttu pelaajien mielestä. Potentiaalinen yllättäjä tälle kaudelle, mutta onko yllätys mieluinen vai ei? Ehdottomasti seuraamisen arvoinen joukkue.

Seuraa häntä: Neeppa - Aiemmin n3wbdeath nimellä kiekkoillut puolustaja. Jäänyt aikaisemmin joukkuekavereidensa varjoon, mutta tällä kertaa on mahdollisuus nostaa ACA "maailmankartalle" pelaamalla puhdas kausi. Ainoa este menestykseen on peliajan jakautuminen joukkueen sisällä.

Darra OY

Merkittävimmät tulijat:
paparazzi (-), pontti (Rowdyruff Boys)

Merkittävimmät lähtijät: Beyonce (Nightmare)

Vastuuhenkilön mietteet:

Viime kausi meni juurikin odotusten mukaisesti, 4 joukkoon oli tavoite ja sinne päästiin, mutta pieni tarha kauteen mahtui elikkä liigakarsinnat, no ne ei menny ihan niinku piti mutta se on taakse jäänyttä elämää. Viime kauden runkopelaajista ei kadonnut kuin yksi, elikkäs Beyonce. Lähinnä erimielisyyksien takia. Divarin taso on minusta tällä hetkella hyvä, mutta ei liian hyvä. Karsintapaikoista tulee varmasti kova taistelu, valitettavasti pari heittopussiakin divarista vielä löytyy. Sarjauudistus ei vaikuta minusta peliimme/kauteemme mitenkään enemmän tai vähemmän joukkueita kuhan taso kuitenkin pysyy hyvänä. Tavoitteet on tällä kaudella selkeät ja määrätietoiset. Liiga, viime kaudella se oli lähellä, ja tälläkin kaudella tulemme tekemään kaikkemme sinne pääsemiseen. Runko on kasassa ja materiaali on hyvä, eli en näe syytä miksi nousu ei olisi mahdollista. Joukkueeseen on tullut 2 uutta pelaajaa, hyökkäyspäätä on tullut vahvistamaan paparazzi joka on pelannut todella hyvin ja odotan häneltä kypsää peliä divarissakin. Puollustuspäähän on tullut luutimaan pontti, todella varma puollustaja, luotan häneen täysin. Olemme valmistautuneet kauteen suht rennosti ja mahdollisimman paljon kovia harkkapelejä pelaamalla, pelillinen taso on tällä hetkellä minusta tarpeeksi hyvällä mallilla.  - Flap

Analyysi:
Paljon nähnyt ja kokenut Darra OY ei kovasta yrittämisestään huolimatta noussut haluamalleen liigajäälle, vaan jatkaa yhä otteitaan divarin puolella. Joukkueen runko on säilynyt pitkään samankaltaisena, tosin pelaajamuutoksia on tapahtunut lähinnä rivimiesten puolella. Puolustuspäässä nähdään jälleen erittäin varmaotteinen pontti ja hyökkäyspäähän värvättiin hiljattain maalintekijä nimeltä paparazzi. Joukkue nähtiin edellisen kerran liigajäillä tasan vuosi sitten ja paluuta povataan jo tämän kauden päätteeksi. Darra pelaa varsin monipuolista peliä kuitenkin hyökkäyspäähän painottaen. Erityisesti keskialueen pelaaminen on parantunut vuoden takaisesta valtavasti. Henkilökohtaisesti (enkä ole edes ainoa) ihmettelen, jos tätä joukkuetta ei pikkuhiljaa nähdä taistelemassa liigan mestaruudesta. Ehdoton ennakkosuosikki.

Seuraa häntä: Duntski - Tätä pelaajaa ei koskaan voi yliarvioida. Vuosi sitten tästä miehestä ei kukaan tiennyt yhtikäs mitään, mutta Darra OY:n pelipaidan päälleen laittamisen jälkeen menestystä on alkanut tulla. Nykyään saalistaa tehojaan kultainen maila kädessään.

Elite Razor

Merkittävimmät tulijat:
vanski (Team Viper)

Merkittävimmät lähtijät: unknow (Team JälkiHiki-Hockey), Muilu (Hc Mose), KKenkä (free agent)

Vastuuhenkilön mietteet:

Viime kausi oli rikkonainen. Kokoonpano oli juuri palaamassa takaisin vanhaan, muutaman tulokkaan avustuksella. Joukkueen peli oli lähinnä hakemista tulevaa varten. Päästiin kuitenkin karsimaan liigaan, vaikka runkosarja meni heikosti. Karsinnoissa vastaan tuli Genesis, joka tiukasti meidät voitti. Kauden jälkeen Muilu ja unknow, molemmat joukkueen alimmista puolustajista päättivät lopettaa kiekon, vaikka nyt ovatkin jo palailleet höntyilemään kiekon pariin. Se oli joukkueelle suuri menetys, sillä jouduimme hommaamaan kaksi täysin uutta pelaajaa rinkiimme. Molemmat ovat onneksemme sopeutuneet joukkueeseen hyvin. Myös KKenkä poistui joukkueestamme juuri kauden alla henkilökohtaisista syistä. Divarin taso tällä kaudella on erittäin kova. Vaikka muutama kova joukkue nousikin viime kaudella liigaan, kakkosdivarista tuli vähintäänkin yhtä kovia tilalle. Myöskin viime kauden heittopussit tippuivat pois divarista, joten tulevasta kaudesta tulee erittäin kovatasoinen. Joukkueen uusi pelaaja, vanski, on sopeutunut joukkueeseen hyvin. Myöskin, jo viime kaudella joukkueeseen tullut Resolute, on sopeutunut hyvin, joskin kärsii tällä hetkellä pienistä teknisistä ongelmista. Kauteen ollaan valmistuttu lähinnä harjoitusotteluita pelaamalla. Mazzion henkinen tuki offseason-pistäytymisellään on ollut suureksi avuksi joukkueelle. Tämän kauden tavoitteena on luonnollisesti nousu kiekkoliigan eliittiin, liigaan. Ja Rafalle piste- ja maalipörssin voitot, sekä kauden paras pelaaja-palkinto. - Alem

Analyysi:
Elite Razor on viidettä kauttaan divarissa melko hyvällä menestyksellä, mutta ilman haaveiltua liiganousua. Viime kausi päättyi liigakarsinnoissa jo ensimmäisen kierroksen tappioon Genesiksestä. Tällä kertaa nousua haetaan astetta pienemmällä materiaalilla, sillä muutamien pelaajamenetysten paikalle on tähän mennessä löytynyt vain yksi sopiva pelaaja, puolustuspään uurastaja vanski. Joukkue on pysynyt yhtenäisenä edelliskaudesta ja pelityyli on yhä säilyttänyt tehokkuutensa. Hyökkäyspäässä nähdään samat tutut naamat, joiden halu nousta liigaan on jo varmasti käsittämätön. Pitkä uurastus palkitaan, pidentyyköhän se enää?

Seuraa häntä: Kadlec - Kaikkien tuntema Kadlec on joukkueensa hurjin maalitykki, ainakin jos on tilastoihin luotamista. Jotta miehen mittaa ei laskettaisi maalein, mainittakoon hänen viime kauden syöttöpörssin voittonsa. Upea mies, nöyrää työskentelyä.

Genesis

Merkittävimmät tulijat:
Jantunen (-), Pamela (Villähde), Väiski (Rykälätty), Wind

Merkittävimmät lähtijät: Roni (Silver Fang)

Vastuuhenkilön mietteet:

Joo no siis kausihan meni yli odotusten, paikkaa lähdettiin säilyttämään joten 6. sija oli hyvä. Kauteen ollaan valmistauduttu hankkimalla pari meidän pelityylimme sopivaa vahvistusta ja jo harjoituspelit ovat näyttäneet, että pelit kulkee. Meillä ollut viimekauden alusta lähtien selvää, että kaudella 3/08 Genesis pelaa liigassa joten nousua haetaan! Odotan todella kova tasoista divaria, sarjassa ei näyttäisi olevan yhtään ns. heittopussia. 12 joukkuetta on hyvä, sarjasta saa näin tasaisemman ja entistäkin kovemman. Terkkui asthonille! Ens kaudella sit taas samalla sarja-tasolla! (: - Juusoh

Analyysi:
Moni tuskinkaan oli kuullut Genesiksestä ennen viime kauden alkua. Joidenkin yllätykseksi Genesis pelasi upean kauden suuremmitta virheittä. Runkosarjassa Genesis ei hävinnyt kertaakaan Avellinolle, mutta karsinnoissa tuli tylysti takkiin ja liigaovi sulkeutui kiinni, toistaiseksi. Tällä kaudella Genesiksellä on hyvät mahdollisuudet sijoittua divarin kärkikastiin. Pelaajisto heikentyi hieman, kun Roni vaihtoi maisemia, mutta uudet pelaajat ovat osoittautuneet erittäin tärkeiksi joukkueen pelaamisessa. Edes allekirjoittanut ei saanut kiekkoa reppuun ohi uusien Genesis-pakkien, Jantusen ja Pamelan. Myös Rykälätystä bongattu Väiski vaikuttaa lupaavalta lisältä Genesiksen erittäin suureen kokoonpanoon. Myös viimeaikaiset harjoituspelit ovat osoittaneet Genesiksen taktiikan toimivan, joten menestystä on havaittavissa divarinkin puolelta.

Seuraa häntä: Snyder - Viimekauden pistepörssin kolmas janoaa entistä enemmän tehoja. Viime näkemästäni tämä lupaus on kehittynyt huimasti ja odotettavissa onkin läjäpäin tehoja.

H.C.P

Merkittävimmät tulijat:
Eippi (Team JälkiHiki-Hockey)

Merkittävimmät lähtijät: Alucart (Ajax Amsterdam), Emre (free agent)

Vastuuhenkilön mietteet:

Viime kausi meni totaalisesti penkin alle. Viime kauden runkopelaajista Alucart siirtyi Ajaxin tähtisikermään, ja tilalle vahvistamaan puolustusta tuli Eippi. 12 joukkueen divarissa meininki on "tulos tai ulos" eli liigakarsinnoista ulos jäävät ovat melkeenpä suoraan divarikarsinnoissa. Tavoitteena tietysti liigakarsinta. Kauteen valmistava Offseason Cup sujui joukkueelta kohtalaisesti, loppusijoituksena 5-8. Ja mainospalana vielä: H.C.P etsii vahvuuteensa maalitykkiä sekä puolustuksen lukkoa. - chou

Analyysi: Melkeinpä viime kauden suurin floppi H.C.P välttyi muutaman pisteen turvin divarikarsinnoista. Joukkueen suurimmat ongelmat, toisinkuin monilla divarijoukkueilla, löytyvätkin hyökkäyspäästä, tarkemmin sanottuna maalinteko tökkii. Hyökkääjäveljesten chou-Volga avuksi saapui paluumuuttaja Rotta, liukas ja ovela tehopistenikkari. Pitkäaikainen alapään uurtaja Alucart siirtyi superseura Ajax Amsterdamin riveihin ja hänen paikalleen löytyi ajoissa pätevä pelaaja, Eippi. Joukkue ei juurikaan ole muuttunut viime kaudesta, mutta muutoksia tapahtunee vielä ennenkuin kausi on puolivälissäkään. Divarijoukkueiden kova hyökkäyspelaaminen saattaa jättää H.C.P:n jälleen karsintojen ulkopuolelle, mutta totuus valkenee vasta kauden päätyttyä.

Seuraa häntä: Körsklieg - Sanoinkuvaamaton puolustaja.

Habs

Merkittävimmät tulijat:
Apari (HIFK), Khioya (Völlig Zugefroren EM), Mic (-), Veivari (Old & Notorious)

Merkittävimmät lähtijät: "Preda otti ja potki niitä nii paljo kauden aikana"

Vastuuhenkilön mietteet:

Ei tainnu viimekaus mennä iha odotusten mukaan. Itehän en ollu pelaamassa, mut pikkulinnut laulo, että pelaajista oli huutavaa pulaa ja tais koko kaus mennä enemmän tai vähemmän sekamiehityksillä ja lainapelaajilla. Oikeestaa kaikki viimekaudella pelanneet oli vaan paikkaamassa että sai ees runkosarjan matsit pelattua kunnialla loppuun. Siinähän ne sitten kaudenpäätteeks joko lähti tai potkittiin. Yhteisymmärryksessä tietenkin. Kaippa toi divarin taso ihan kova on.. muutamia kovia ja muutamia ehkä ainakin etukäteen ajateltuna vähä heikompia. Saas nähä. Kauteen ollaan valmistauduttu silleen että ollaa vakinaistettu rosteri ja yritetty pelaa mahollisimman paljon harkkapelejä ja sitäkautta ajaa pelaajat sisään. Habs on nyt käyny läpi ison kauneusleikkauksen ja koko pakka on oikeestaa laitettu uusiks. Preda jatkaa, mutta normaalina pelaajana. Vastuuhenkilöt on muuttunu ja sitäkautta uusia pelillisiä ja pelin ulkopuolisia ajatuksia tullu lisää. Joukkueen uudet pelaajat toimii, ja niitä valittiin pitkään. Käytiin läpi aika kova rumba. Khioya:han on vanha tuttu ja hyvä yleispelaaja. Sen kanssa ollaan pelattu monessa tiimissä. Mic (Micky) on erittäin kova pelimies kärkeen. Aparin runkkari sit taas tekee mitä lystää. Kova muutos on myös se että minä ja Veivari otettiin täys vastuu pakituksesta.. Eli siirryttiin muutaman vuoden hyökkiputkesta takasin siihen mitä oltiin ennen, eli puolustuksen ihmeelliseen maailmaan. Vaikka se divari onkin nyt kahdentoista joukkueen sarja niin eikai se paljoa muuta. Varokaa Habsia, ukot jaksaa vielä painaa.. :D - Magito

Analyysi: Perinteikäs ja kokenut, lähinnä kahden miehen projekti Habs lähtee hyvillä mielin kuudenteen divarikauteensa. Joukkueen kausi oli hieman odotetustikin heikko, mutta lainapelaajien suoritukset riittivät pitämään Habsin saunan toiseksi korkeimmalla lauteella. Täysin uudistunut pelaajisto lienee jo Habsille aika tuttua kauraa, mutta tällä kertaa sitä on kasattu kauemman kuin päivä ennen kauden alkua. Joukkue teki jälleen melko mielenkiintoisia valintoja, jotka ainakin tällä hetkellä vaikuttavat paremmilta kuin pitkään aikaan. Uusi runko koostuu seuraavista pelaajista: Habsin alkuaikojen monitoimimiehestä Veivarista, pitkään Völligissä pelanneesta Khioyasta, kiekollisen pelaamisen taiturista Aparista sekä Hoki-Liigassa vilahtaneesta Mic(ky)stä. Habsilla on jälleen pieni runko, mutta huhujen mukaan joukkue hakisi voimaa puolustuspelaamisesta. Tämä saattaa olla ovela veto hyökkäysvoittoisia divarijoukkueita vastaan, mutta näillä näkymin Habsia ei nähdä kauden päästä liigassa.

Seuraa häntä: Apari - Monipuolinen peluri, jonka pelipaikka saattaa vaihdella ylemmän pakin ja hyökkääjän välillä. Toivotaan, että pelit jatkuvat Habs-paidassa pidempäänkin.

Kanat

Merkittävimmät tulijat:
hydä (
SvengiJengi
), mihku (free agent)

Merkittävimmät lähtijät: ivysaur (Day Of Defeat), lärvi (Takapihan Kollit)

Vastuuhenkilön mietteet:

No viime kausi meni ihan odotusten mukaisesti, divaripaikkaa lähettiin tavoittelemaan ja se sitten saavutettiin kauden päätteksi. Pelaajamenetyksistä sen verran että lärvi ja ivysaur (Peso) halusi lähteä pelaamaan kavereiden kanssa samaan joukkueeseen. Uudet pelaajat saatiin sopeutumaan hyvin joukkueeseen ja harjoituspelejä saatiin hyvin alle jo hieman uusitulla kokoonpanolla, mutta ivysaurin lähtö päivää ennen kauden alkua vaikuttaa tietysti. Divarin taso tulee varmaan olemaan ihan hyvä ensi kaudella. Nyt kun divarin heittopussit saatiin tiputettua sarjatasoa alemmas niin ehkä tasaisempikin. Muuta en osaa hirveästi sanoa divarin tasosta kun ensimmäinen kausi divarissa ja en ole hirveästi seurannut divarin tapahtumia. Hirveän suuria tavoitteita ensimmäiselle divarikaudelle ei aseteta vaan lähetään hieman katselemaan meininkiä ja säilyttämään divaripaikkaa ensi kaudelle. 12 joukkueen divari on ihan hyvä juttu, pitää pelata varmaankin koko kausi aika tasaisesti eikä ole paljoa varaa virheisiin niin voi olla jo pudotusviivan alapuolella. - kanapoika

Analyysi: Kenties suurin yllättäjänousija Kanat starttaa ensimmäisen kautensa 1.divarissa muutamien mutkien jälkeen kukistaen karsinnoissa ensiksi tiukassa ottelusarjassa HautausmaaTarkastajat 3-0, toisella kierroksella kaatui jo lievän ennakkosuosikin maineen saanut paanit 3-1 ja lopulta ottelusarja Last Periodia vastaan kääntyi 0-2 tappioasemasta 3-2 voittoon. Joukkue pelasi perusvarmalla puolustamisella ja pääasiassa kahden hyökkääjän voimin loisteliaan kauden 2.divarissa ja nyt olisi vuoro näyttää kyntensä 1.divarin puolella. Kauden päätteeksi joukkueesta lähti tehopinnakaksikko ivysaur - lärvi jatkamaan pelejään toisaalle. Tämän ei kuitenkaan luulisi lannistavan Kanoja, sillä joukkue hankki laajaan rivistöönsä kaksi varsin lupaavaa peluria: hydän ja mihkun. Joukkue on pelannut varsin pirteästi offseasonilla ja yhteinen sävel näyttää löytyneen, mutta riittääkö Kanojen taidot tämän kauden kovatasoisessa 1.divarissa?

Seuraa häntä: kanapoika - Joukkueensa luultavasti tärkeimmäksi pelaajaksi haluaisin nostaa näkymättömän työn uurtajan ja joukkueensa varsinaisen tähden: (kiikari)kanapojan!

Nightmare

Merkittävimmät tulijat:
Beyonce (Darra OY), Muppett (HC RoikkuLämy), Smuppis (Berries)

Merkittävimmät lähtijät: Joki (HC RoikkuLämy)

Vastuuhenkilön mietteet:

Runkosarja onnistui osaltamme mainiosti mihin olemme erittäin tyytyväisiä. Liigakarsintoihin emme päässeet pelaamaan omaa peliämme ja niin tuloksena oli se että LT parempana joukkueena vei voiton kotiin ja tuolloin ensisijainen tavoitteemme nousu liigaan. Alkusekoilumme jälkeen Joki on ainut pelaaja joka meiltä katosi, syynä tähän oli jatkuvat erimielisyydet sekä epäaktiivisuus. Huonoja joukkueita ei divariin edes pääse. Jokainen joukkue on varteenotettava vastustaja. Mutta sanoisin että kausi 2/2008 on hieman tasostaan heikompi kuin kausi 1/2008. Kauteen päätimme valmistautua vähän suuremmalla kokoonpanolla. Kokoonpanoon lisäsimme siis kaksi (2) puolustajaa sekä yhden (1) hyökkääjän.  Omaan päähän saimme kännimaakari Beyoncen sekä vanhan kaverimme Porvoon peelo eli Smuppiksen. Myös Jebsun sellikaveri Muppett tuli vahvistaa kokoonpanoamme. Tähän mennessä uudet pelaajamme ovat vaikuttaneet hyviltä ja varmasti luvassa peliaikaa toiselle 1.divari kaudellemme. Pienentynyt divari tuskin tuottaa mitään ongelmia asiaan, harmi vaan että pelejä pelataan vähemmän. Tähän loppuun Jebsu haluaisi (oikeasti ei haluaisi mutta julkaisenpa silti t. Fice) lähettää terveisensä Paitsion lukijoille: ":-----------DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD VETÄKÄÄ VIIKC" - RoyKeane

Analyysi: Lähes täydellisen runkosarjan pelannut Nightmare jäi ilman himoittua liigapaikkaa häviessään tiukassa ottelusarjassa Laitataklausta vastaan ja ei tehnyt komeettamaista nousua sarjatasolta toiselle kaudessa, niinkuin olisi voinut odottaa. Jos joukkue oli mielestänne edellisellä kaudella kova, niin tällä kaudella se on jotain sanoinkuvaamatonta, sillä Nightmare sai kaksi vahvaa kiekollista puolustajaa, Beyoncen ja Smuppiksen sekä yhden maalinäädän, Mupettin. Ainoat ongelmat Nigtmarella oli puolustuspäässä, mutta vahvistuksien ansioista  joukkue hakeekin nyt lähestulkoon ennakkosuosikin asemasta liiganousua 10 miehen voimin.

Seuraa häntä: Jebsu - Palkittu, kokenut, taidokas ja huhujen mukaan komeakin Jebsu on pakeille varsinainen riesa. Tekee odotetusti kovaa jälkeä ja runsaasti (tuuri)maaleja kauden aikana ja on joukkueensa hyökkäyksen tukipilari.

Team Jupiter

Merkittävimmät tulijat:
Doan (PowerPlay), Fumble (-), Jackal (free agent), Kiprusoff (
Veljekset Mysiini
)

Merkittävimmät lähtijät: Japsu (?)

Vastuuhenkilön mietteet:

En viimekautisia tavoitteita muista, mutta tuskimpa se paljon paremmin olisi sillä aktiivisuudella voinut mennä. Tehtiin voitavamme ja hankittiin tarvittavat pisteet varmaan ihan vaan rutiinilla, ja ehkä se viivojen väliin sijoittuminen oli hyväkin juttu, ettei tarvinnut kautta sen pitempään jatkaa. Vähän ehkä ne muutamat murskatappiot hävettää. Paras maalintekijämme ja suurimman potentiaalin omaava Juza katosi jonnekin tuppukylään opiskelemaan jotain turhaa liikunnanopettajajutskaa eikä siinä paljon ehtinyt pelailemaan, kun ei keittiön tädit antanut kiekottaa ruokailun ohessa. Toisella parhaalla maalintekijällämme huuhkajalla on ollut jotain suhdesekoiluja poikien ja tyttöjen välillä, ja kaippa sillä jotain toimivuusongelmia on ollut myös. Myös paras maalintekijämme keppi on siirtynyt pikku hiljaa enemmän ja enemmän peilin ääreen värittämään naamaansa, kun ei se ilman niitä värejä vissiinkään miellytä. Jii taisi rakastua soopaan ja palasi tunteitaan pelästyen entiseen seuraansa. Kun divarista jotkut kakkajengit ilmeisesti putosivat ja muut pissijengit oletettavasti lopettivat, niin kai se taso siitä on vähän voinut nousta. Mitään hajua ei tosin ole siitä, ketä siellä tällä kaudella pelaa. Todennäköisesti jotain joista ei olla kuultu kuin ehkä vahingossa sivukorvalla. Kai me pudotuspeleihin tavoitteemme asetamme, mutta tärkeintä varmaan on kuitenkin sijoittua siihen viivojen väliin. Vai jatkuuko kausi viivojen välissä sijaitsevilla joukkueilla nykyään? Heh! Muutama päivä sitten huomattiin kai vähän vahingossa että kausi on alkamassa. Ollaan pidetty taukoa että unohdettaisiin miten kiekkoa pelataan. Järjestettiin myös jotain tryoutteja jotta saataisiin lisää epäaktiivisia pelaajia. Tämä on salainen ase menestykseen. No mitäpä uusista pelaajista voisi sanoa? Doan, Fumble ja Kiprusoff ovat pelanneet meillä ennenkin, joten kai me sitten tiedetään miten niitten kanssa pelataan. Doan luutii omassa päässä mailalla hosuen ja saa usein myös avaavan syötön tai avauksen omille. Fumble taas on vahva hyökkäävä puolustaja tai vaihtoehtoisesti hyvä hyökkääjä joka on ehkä parhaita maalintekijöitämme aikasemmassa kysymyksessä mainittujen parhaiden maalintekijöiden ohella. Kiprusoff on samanlainen monitoimikone kuin Fumble, mutta hän ei ole meidän parhaita maalintekijöitä. Mutta ehkä sekin joskus osuu tolppien väliin? Jackal on niin kokenut kettu, että se voi tehdä kentällä mitä vain. Odotankin häneltä paljon ja oletan että hän joko tyhjentää palkintogaalassa pöydän tai sitten vajoaa jonnekin Ilpan tasolle eli joukkueen huonoimpien pelaajien joukkoon. Voimme siis odottaa mitä tahansa. Uudistunut, 12 joukkueen divari kuulostaa jännältä. En muista minkä järjestelmän kannalla oltiin, mutta ei sillä loppujen lopuksi niin väliä ole. Kunhan vain pelit saadaan pelattua ja hilataan itsemme pudotuspeleihin taikka viivojen väliin. Tähän loppuun voisi mainita vaikka lisäksi sen, että tuon turhan sarjatauon voisi ottaa kokonaan pois, kun sinäkin aikana voisi ihan hyvin pelejä pelata. Kuukausi lisää peliaikaa ei voi olla keneltäkään mitään pois. Kuitenkin kesäkausi ja ihmisillä mahdollisesti vähemmän aikaa, ja vain silmäpussikiekkoilijat ajoittaa menonsa tuon tauon ajaksi. - soopa

Analyysi:
Neljä vuotta ja kuukauden ikäinen, legendaarinen Team Jupiter aloittaa nyt 13. kautensa Kiekkoliigassa. Viime kausi sujui aluksi varsin valoisasti, mutta jotain kummallista tapahtui ja joukkueelle iski loppukaudesta lievä tappioputki, jonka johdosta joukkue päätyi sijalle 9 ja jäi täten liigakarsintojen ulkopuolelle. Joukkue ei ole paljoakaan viime kaudesta supistunut vaan päinvastoin, sillä mukaan taisteluun liigaan nousemisesta liittyivät puolustuspelaamista parantamaan Doan & Jackal sekä maalintekoa tukemaan Fumble & Kiprusoff. Offseason ei tuonut mukanaan paljoakaan aktiivisuutta Team Jupiterin pelaamiselle, mutta apua siitä pienestäkin on. Pelillinen taso on pysynyt vuosien mittaan korkeana ja tiimityöskentely sen yhteydessä. Joukkueen sijoituksissa Kiekkoliigassa on ollut nähtävissä viimeaikoina pienenmoista jojo-efektiä, johtuneeko se innon puutteesta vai nuorempien joukkueiden paremmuudesta, sitä ei ole tietoa. Tosin yksi asia on varmaa: Team Jupiterista tullaan vielä kuulemaan. Tähän loppuun joodaa lainatakseni: "ei jupia luokitella numeroilla."


Seuraa häntä: Kiprusoff - Ehkei uusimmille pelaajille niinkään tuttu nimi, mutta vanhoille sen sijaan jopa legendaksi kutsuttu Kiprusoff palaa vuoden tauon jälkeen liigakentille Jupiterin paita päällään. Mieheltä löytyy iän ja taitojen lisäksi myös pari mitalia vuosien takaa Kiekkoliigasta. Ehdottomasti seuraamisen arvoinen, varsinkin jos aktiivisuutta löytyy.

Unforgiven

Merkittävimmät tulijat: Datsyuk (Detroit Red Wings), Hampi (Pumpasen Pojat), Peyja (-), Scroll (free agent), Tenni (-)

Merkittävimmät lähtijät: Gaizka (Arctic Circle Athletics), Makze (free agent), Nurro (Völlig Zugefroren EM), TepaJ (Hc Mose), Todd (free agent)

Vastuuhenkilön mietteet:

Mielestäni viime kausi lähti hyvin käyntiin ja monien yllätykseksi saimme varsinkin alkukaudesta paljon voittoja alle, kuitenki hiukan ennen ensimmäisen puoliskon päättymistä jotakin pelissämme tapahtui ja siitä seurasi pieni notkahdus jota jatkui läpi toisen puoliskon. Alunperin tavoitteenammehan oli sijoittuminen 8 parhaan joukkoon runkosarjan päätyttyä, mutta "nälkä kasvaa syödessä" joten pieni pettymys se loppujen lopuksi oli ja pleijjarit ne vasta suuren suuri pettymys olikin. Pelaajasiirroista seuraavasti: TepaJ: Hän ei halunnut enää pelata kiekkoliigaa vaan kaipasi rennonpaa pelailua ja halusi pelata mosessa kavereidensa kanssa (nykyään tosin näyttäisi lätkivän HC Lightningissa). Makze: Ei kuullemma päässyt ns. toteuttamaan Unforgivenissä riittävästi itseään eikä pelaamaan omaa luovaa pelitapaansa, niinpä hänkin siirtyi kauden jälkeen toisaalle. Gaizka: Sinänsä sääli että menetimme kauden jälkeen Gaizkan koska hänen kanssaan pelit alkoivat sujua kokoajan entistä paremmin ja paremmin, hän kuitenki meni moseen troylle kauden jälkeen ja annoin välittömästi monoa. Todd: Todd pelasi myös alkukaudesta äärimmäisen hyvin ja oli kaiken lisäksi todella aktiivinen. Loppuajasta kuitenki aktiivisuus ja into miehestä hävisivät kokonaan ja sanoinkin hänelle useita kertoja että näin ei voi jatkua ja pian sen jälkeen hän poistui joukkueesta. Nurro: Nurro niin ikään pelasi todella hyvän alkukauden, jotain tapahtui kuitenkin hänen pelissään, että hän ei enää ollut samalla tasolla kuin aikaisemmin ja totesimme että monoahan tässä on annettava. Mitä tässä olen vähän ehtinyt asiaan perehtyä niin merkille pantavaa on ollut divarijoukkueiden rostereiden pienyys. Moni joukkue lähtee kauteen 8-6 pelaajan voimin joka mielestäni on suhteellisen pieni, sinänsä se on vaarallinen asia koska jos joukkueet saavat pienen, tiiviin ja aktiivisen porukan kasaan niin jälki voi olla tuhoisa. Varmasti jokainen joukkue pystyy antaa kovan vastuksen ja yhtään helppoa voittoa ei ole tiedossa. Divariin täksi kaudeksi nousseet joukkueet ovat varmasti myös erittäin vaarallisia. Mielenkiinnolla odotan mitä kausi 2/2008 pitää sisällään. Ei uskalla vielä kauheasti huudella tavoitteista, mutta sanotaan nyssit vaikka että "sijoittuminen 8 parhaan joukkoon runkosarjan päätyttyä". Olen todella tyytyväinen uusiin pelaajiin. Scroll ja Hampi pitävät huolta maalinteosta ja Datsyuk ja Tenni jakelevat upeita syöttöjä siinä missä hekin häkkejä heilutellessaan ehtivät. Peyja on myös vakuuttanut, hän pystyy hyvin tukemaan hyökkäyksiä ja ratkaisemaan otteluita hyväksemme. Saimme kohtuullisen ajoissa tämän kauden pakan kasaan ja pidän sitä etuna, olemme saaneet tämän porukan kanssa pelatuksi jo satoja harjoituspelejä ja kiteytettynä pitää olla varsin tyytyväinen siihen miten hyvä pelillinen osaamisemme pääsääntöisesti on ollut. Toivottavasti sama aktiivisuus läpikauden jatkuu! Kyllä se 12 joukkueen divari menee, mutta enemmän pidin 14 joukkueen systeemistä. Nuorella (lukuunottamatta juuri sotien jälkeen syntynyttä ihmemies mäcgaiveria) ja nälkäisellä poppoolla Unforgiven hyökkää ensikaudella pelikentille! Uskomme menestykseemme ja teemme sen eteen kovasti töitä. - Chelios

Analyysi: Allekirjoittaneen suureksi yllätykseksi Unforgiven ei suinkaan päätynyt viime kaudella runkosarjassa viimeisten joukkoon, vaan joukkue pelasi paikoittain varsin mallikasta kiekkoa ja kauden päätteeksi sijoitus oli 8, mutta liigakarsinnoissa eivät keinot auttaneet kun vastaan asettui Laitataklaus, joka lopulta vei sarjan itselleen 2-0 ja jätti Unforgivenin rypimään divarijäille. Joukkue menetti viime kauden ringistään jälleen suuren osan, mutta menetykset tuskin tuntuvat enää missään, sillä sopivat korvaajat on lopultakin löydetty. Maalivahdin avuksi Unforgiven sai vain kaksi miestä, Peyjan sekä Tennin, mutta laatu korvaakin määrän. Myös hyökkäyspäähän saatiin kolme vahvaa kaveria: Datsyuk, Hampi sekä Scroll. Uuteen ja tehokkaaseen rosteriin mahtuu monenmoista pelaajaa, joilla löytyy sitä asennetta ja voimaa, jota divarissa pärjäämiseen tarvitaan. Vain harva joukkue on pystynyt pelaamaan offseasonilla niinkin aktiivista peliä kuin Unforgiven, palkitaanko lyhytaikainen uurastus tällä kaudella?

Seuraa häntä: Scroll
- Hoki-Liigan pistepörssinkin voittanut Scroll nähdään ensikertaa divarissa. Ulkopuolisilla on tuskin odotuksia häneen, mutta allekirjoittaneella on vankka uskomus pelaajan taidoista.

Vastarannan Kiiskit


Merkittävimmät tulijat:

Merkittävimmät lähtijät:
Z.Palffy (free agent)

Vastuuhenkilön mietteet:

Viime kausi meni siinä mielessä odotusten mukaisesti, että tavoitteeksi asetettiin nousu 2.divarista ykköseen ja siin onnistuttiin. Alussa oli muutama nihkee peli, mutta loppukausi pelattiin pirun hyvin ja voittoja tuli ja pelaaminen oli kivaa. Koitetaan jatkaa siitä mihin jäätiin, täl kertaa yhtä sarjatasoo ylempänä. Ainoastaan Z.Palffy lähti lähinnä epäaktiivisuuden takia. Millainen on divarin taso tällä kaudella? - Onhan siellä noita kovia joukkueita kuten Darra OY ja Nightmare, mutta kaikki on ihan voitettavissa omalla hyvällä pelillä. Melko tasaiselta vaikuttaa etukäteen tän kauden 1.divari. Mielenkiintonen kausi tulee. Eipä olla joukkueen sisällä mitään tavoitteita aseteltu, mutta kyllähän se nousu liigaankin vois olla ihan realistinen tavoite. OffSeason-cupissa ollaan edetty finaaleihin asti ja tänään ois tarkotuksena finaalissa viedä viellä Avellino. Offseasonissa siis menestystä tullut ja harkkapelitkin menny putkeen niin ihan hyvin ollaan valmistauduttu ja hyvältä näyttää kaikinpuolin. Kuitenkin tuntuu, että 22 peliä runkosarjassa on aika vähän ja pari enemmän niitä ois saanu olla. Ps. Vosu on pitkä ja ruma. - Lius

Analyysi: Erittäin vahvasti ja kurinalaisesti 2.divarissa hyökännyt, eniten maaleja runkosarjassa iskenyt Vastarannan Kiiskit selviytyi toisella yrittämällään divariin, kun divarikarsinnan toisella kierroksella he nöyryyttivät New Delhi Bullsia yhteismaalein 32-6. Joukkueen runko säilyi kauden päätteeksi lähes täysin; vain Z.Palffy siirtyi joukkueesta. Kiiskien joukkuepelaaminen on kasvanut hurjasti lyhyessä ajassa ja erityisesti hyökkääminen on nykyään jopa kaunista katseltavaa. Joukkueelta ei odoteta paljoa ja siksi se yllättääkin monet katsojat positiivisesti. Ainoa heikko linkki on puolustaminen, mutta eipä se tunnu olevan minkään divarijoukkueen vahvuus. Potentiaalinen nousumahdollisuus liigaan.

Seuraa häntä: Desed - Yksi divarin vaarallisimmista hyökkääjistä, joka nappasi 2.divarista mukaansa parhaan hyökkääjän palkinnon. Aivan huikea maalintekijä, jonka hermot kestävät myös kovat paineet. Yhdessä Osmondin kanssa joukkueensa paras pistemies, ellei koko divarin.

Völlig Zugefroren EM


Merkittävimmät tulijat:
craps (Sinappikone), Fice (H.C.P), Frai (-), Munez (New Delhi Bulls), Nurro (Unforgiven), tilpero (Kuolema)

Merkittävimmät lähtijät: Khioya (Habs), santoz (Last Period), Sephirot/Squall (Team Talu Viin), Tonzales (Sinappikone)

Vastuuhenkilön mietteet:

Viime kausi meni totaalisesti penkin alle pelaajien hopatessa kauden alussa. Siihen päälle täysin epäonnistuneet liigakarsinnat niin aikamoinen katastrofihan siitä tuli. Lisäksi epäaktiivisuus ja joukkueen pelaajien pelityylin sopimattomuus ajoivat melkein jo lopettamisen partaalle.  Sephirot ja Santoz erotettiin enemmistön sitä vaatiessa ja muutenkin päätin laittaa koko pakan uusiksi kahden viimekauden epäonnistumisten jälkeen. Suurimpana syynä pelaajien lähtemiseen, potkimiseen ja uusien ottamiseen oli tavoitteena saada paremmin yhteen pelaava ja meille sopivan pelityylin hallitseva joukkue. En oo kerinny kauhiasti kattelemaan divarin joukkueita, mutta oletan että divari taso on entisellään. Varmasti muutama joukkue tulee selkeästi etukäteen taistelemaan tippumista vatsaan ja muutama potentiaalinen liiganousujoukkuekkin löytyy. Kyllähän me lähdetään liigakarsintoja tavoittelemaan ja jopa liiganousuun on mahdollisuus pelin toimiessa hyvin ja pelaajien pysyessä joukkueessa. Ei meillä mitään erityistä kaavaa ole ollut kauteen valmistautumisessa, harkkapelejä tahkotaan ja rennon vakavalla otteella tuleviin koitoksiin mennään. Alakerran sutijat on edelliskausiin verrattuna pelanneet erinomaisesti ja odotan Fice, craps, Munez-kolmikolta loistavaa kautta. Hyökkäykseen hankittiin Frai, Nurro ja tilpero joista jokainen pystyy pelaamaan erinomaisesti ja tuloksellisesti. Outsilta odotetaan aktiivisuuden nostamista, mutta kauttaltaan koko paketti alkaa näyttämään valmiilta taisteluun. 12 joukkueen divari on hieno juttu, sopiva määrä pelejä tulee kaudelle ja jännitys pleijaripaikoista varmasti säilyy loppuun asti. Toivotan kaikille joukkueille tasapuolisesti onnea tulevalle kaudelle, toivottavasti tiukkoja pelejä luvassa. HOX! Joukkueeseen mahtuu mahdollisesti yksi(1) puolustaja, mielellään nousevampi malli sellaisesta!(kokemus liigoista, aktiivisuus ja mad skillz on varmasti selvää hakijoille) - Fallen

Analyysi: Liigaa yhteen putkeen pitkäaikaisimmin pelannut Völlig Zugefroren EM jäi hieman odotetusti liigan runkosarjan viimeiseksi ja tippui yli kolmen vuoden liigaputkensa jälkeen liigakarsinnoissa häviöiden kautta divariin. Joukkuen kausi oli varsin hajanainen; liigan taso oli kova, häviöitä tuli toisensa jälkeen ja uusista pelaajista ei juurikaan ollut apua. Uuteen kauteen joukkue lähtee kuitenkin erittäin positiivisella asenteella, vaikka divariin tippuminen hieman harmittaakin. Offseasonilla oli havaittavista valtavaa aktiivisuutta: eräänä viikkona harjoituspelejä oli yli 120! Joukkueella on melko tuore miehistö, mutta kovan paikan edessä taitoa kyllä löytyy. Nähtäväksi jää, josko Völlig nousisi divarikauden jälkeen takaisin liigaan, nyt siihen on hyvä paikka.

Seuraa häntä: craps
- Suomen uusimmassa maajoukkueessa pelaava craps on yksi tärkeimpiä tekijöitä VZEM:n menestyksen kannalta. Parhaimmillaan jättää pistepörssin kärkipelaajatkin ihan kylmäksi. Perusvarma ja yllättävän isokokoinen kaveri.


Vielä nopeasti sutaistu ennuste sarjataulukossa:

1. Darra OY
2. Genesis
3. Nightmare
4. Vastarannan Kiiskit
5. Elite Razor
6. Arctic Circle Athletics
7. Völlig Zugefroren EM
8. Unforgiven
9. Team Jupiter
10. Habs
11. H.C.P
12. Kanat

Kirjoittanut: Fice
Julkaistu 22.04.2008 23:05
Luettu: 1316 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.