Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Den glider in...MM-95 nevö foget!

Hieno ja tasainen kiekkoliigakausi on takana ja mestariksi selvisi kymmenennen kautensa kiekkoliigan alaisuudessa pelannut Pelijengi. Juhlakausi oli menestys niin runkosarjassa kuin play-offseissa. Runkosarjassa joukkue sijoittui toiseksi ja eteni voitokkaaseen finaalisarjaan pudottaen ensin Pohjolan Leijonat ja perään Kouvola Sabresin. Pitkä ja ansiokas taistelu kauden 1/08 osalta päättyi neljänteen finaaliotteluun S.S.K.:ta vastaan. Niin ottelu kuin koko sarja Pelijengille 3-1 ja ensimmäinen mitali ja mestaruus joukkueen palkintokaappiin. Seuraavaksi kyselemme hivenen joukkueen isähahmoilta kuulumisia kun kauden päätösottelusta on kulunut jokunen päivä. Hyvät lukijat, Arto sekä Miikka.


Tomekki:
Joukkueen kokoonpano on varsin laaja tarkasta peluutuksesta huolimatta. Oliko tämä kauden ratkaisuhetkillä jopa vahvuus enempi kuin heikentävä tekijä?

Arto:
Sehän se dilemma on, että pienellä ringillä pelatessa pelillinen taso pysyy korkeampana, mutta iso rinki tuo taas enemmän aktiivisuutta harjoituspeleissä kauden mittaan. Meillä oli jokaiselle pelipaikalle kaksi hyvää vaihtoehtoa ja koska kuitenkin osataan peluuttaa tarvittaessa niin se sopii meille ja lasken vahvuudeksi kyllä ilman muuta.

Tomekki: Sarjan parhaaksi puolustajaksi ja play-offsien tärkeimmäksi pelaajaksi valittu koksu nousi ainakin esille positiivisessä mielessä. Onko muita yksilöitä joita haluaisit nostaa esille?

Arto: Meillä oli niin paljon onnistujia ettei ole tarvetta nostaa ketään ylemmäs. Jos joku kuitenkin niin koksuhan sen kunniansa todellakin ansaitsi tällä kaudella.

Tomekki: Lukuisat lopettaneet joukkueet jättävät varmasti aukon kiekkoliigaan, mutta millaista kautta 2/08 odotat ja mitkä joukkueet nousevat hallitsevan mestarijoukkueen suurimmiksi uhkaajiksi?

Arto: Varmaankin SSK ja Sabres jos pysyvät entisellään. Mustina hevosina Kauhava ja sitten myös divarista tuleva Avellino, josta en paljoa oikeastaan tiedä, mutta kuitenkin nousijoita yleensä aliarvostetaan turhan paljon. Lopetukset valitettavasti laskevat liigan tasoa aika huimasti, mutta eiköhän se ajan myötä korjaannu.

Tomekki: Kiitos paljon ja onnea jatkoon sekä hyvää kesän odottelua.

Arto: ...

Siirtykäämme johtoportaan aivoista siihen kauniimpaan ja lihaksikkaampaan yksilöön...

Tomekki: Neljäs kausi liigassa tuotti finaalipaikan ja samalla mestaruuden. Pelijengi on päästänyt alle 50 maalia jo kahtena kautena peräkkäin. Onko joukkueen menestyksen salaisuus siis yksinomaan tarkassa oman alueen pelissä vai onko muitakin taktisia hienouksia mestarijoukkueen peliaapisessa?

Miikka:
Jo puulaakiajoista lähtien puolustus on ollut tärkeimpiä osa-alueita Pelijengin pelissä. Omassa päässä on siis aina pelattu tarkasti, mutta taktiikka on toki kehittynyt tiimin iän karttuessa. Jos katsoo esim. tuota finaalisarjaa SSK:ta vastaan, niin molemmat tiimit käyttivät keskialueen trappia, jota on opittu pelaamaan hyvin. Materiaali on sitten se toinen kolikon puoli, jonka ansiosta päästetyt maalit pysyy aisoissa.

Tomekki: Perinteikäs joukkue ja pitkähkö historia. Onko joitain henkilöitä joita haluaisit kiittää nykyjoukkueen ulkopuolelta, että olette päässeet tähän tilanteeseen?

Miikka: Toki, ja aika montaa heppua kiitettiinkin tuossa vastikään julkaistussa lehdistötiedotteessa. Mainitaan nyt vielä toistamiseen niistä jokunen: Vlad, Bonk, Tonzales, D-fence, Waldo ja Olavi (jota tiedotteessa ei mainittukaan).

Tomekki: Ensi kausi on Pelijengin yhdestoista kiekkoliigan alaisuudessa. Millä asenteella ja tavoitteilla joukkueen viidenteen liigakauteen lähdetään ja tuleeko kokoonpano elämään off-seasonin aikana?

Miikka:
 Pelijengissä on sellainen periaate, että kokoonpanon tuleekin vähän elää, mutta oleellisesti se ei saa muuttua. Tämä pitää tiimin kosketuksissa alati muuttuvaan kiekkoon juurikaan vaarantamatta pelin tasoa. Ensi kaudelle lähdetään tuttuun tapaan kamppailemaan paikasta kärkikahinoissa.

Tomekki: Kiitosta ja kosteaa juhannusta. Tässähän se jo nurkan takana odottaa.

Miikka:
Kiitos ja muista säkin ottaa parit noitabisset!


-Tomekki

Kirjoittanut: Tomekki
Julkaistu 03.04.2008 03:06
Luettu: 1282 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.