Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Mies Jokerien takana- Tomekki

Kuka ihmeen Tomekki?

Tomekki, Helsingin Jokereiden perustaja. Tomekki on 21 vuotias Vantaalainen nai... mies. Hän käy töissä Securitaksen organisaatiossa. Siitä osasta luonnetta johon olen itse päässyt käsiksi, niin kaveri vaikuttaa huumorintajuiselta, leppoisalta nuorelta aikuisen alulta. Kaverin heitot kesken pelin saavat mielen positiiviseksi, ja siksi Tomekkia voi sanoa todelliseksi johtajaksi. Mieheksi jota kuunneellaan, ja mieheksi johon luotetaan!


Millainen pelaaja Tomekki on?


Allekirjoittaneella on omakohtaisia kokemuksia Tomekin uskomattomasta pelikäsityksestä. Kaverin pelisilmää voisi, jopa verrata legendaarisen Väinö99:n samaan oikeassa elämässä. Tomekin laukaukset eivät yllä samalle viivalle hänen syöttötaitonsa kanssa, toki miehen veto on uskomattoman tarkka, joten luonnollisesti kaveri hakeutuu pelintekijän rooliin. Tämä ei toki tarkoita sitä, että Tomekki ei maaleja tekisi. Kaveri on laukaustaitoihinsa suhteutettuna kiekon kovin maalintekijä. Tästäkin on osoituksena Tomekin statsit HJ:ssä 1453 maalia ja 954 syöttöä(4,12,07). Tomekin tehot kiekkoliigan alaisuudessakin ovat kyllä pesunkestävät. 2 Divarissa kolmella kaudella on taululle syntyneet 77 maalia ja 47 syöttöä, 67 pelissä. Tomekkin on myös siivittänyt oman Narrilaumansa kaudella 2/07 2-Divarin  4(Neljänneksi), ja kaudella 3/07 runkosarjan 11 tilalle.

Tomekin aika Jokereissa.


Tälle miehelle on sattunut uskomattoman paljon pettymyksiä, katkeria tappioita, huonoa onnea, mutta myös onnistumisen hetkiä. Joukkue jolla esimerkiksi kaudella 3/07 on 5 yhden maalin tappiota. Joukkue joka kävi 5 karsinnat, ennen nousemistaan. Tomekki jopa kävi yhden kauden pelaamassa Takapihan Kolleissa saadakseen omaa jännitystään pois. Jokerit pelasivat debyyttikaudellaan upean runkosarjan, mutta traditioksi muodostuneet "karsimispelit" nostivat tien pystyyn.
Tähän loppuun haastattelen itse Tomekkia, ja koitan saada tämän mystiikan ihmelapsen mietteitä selville?

wsl: Miten ihmeessä jaksoit pelata niin kauan pelkkiä "tiimipelejä" HJ:ssä?

Tomekki: Helsingin Jokereissa on aina ollut semmoinen leppoisa alkoholilla marinoitu fiilis pelata. Koskaan ei ole ollut tylsää pelata pelkästään harjoituspelejä. Itse asiassa parit ensimmäiset karsinnat olivat meille onnistuneet jo kun ylipäätään päästiin karsimaan ja saatiin kuva, että meitä pidetään jonain. Vasta sitten ne kaksi seuraavaa karsintaa oltiin tosissaan liikkeellä ja ne epäonnistumiset sitten myös sattuivat.  Sitten 2/07 karsinnoissa oli jo mukana "now or never" meininkiä.

wsl: Mitä selkeitä eroja on nykyisessä HJ:ssä kuin esimerkiksi 2006 HJ:ssä?

Tomekki:   Onhan tuo kokoonpano elänyt yllättävänkin paljon siihen nähden, että meillä oli aika vakionaamat vuodesta 2004 aina vuoteen 2006. Vanhat parrat ovat jääneet yksitellen eläkepäiville ja olemme aina kiitollisia semmosille kavereille kuin Ennuil, Kuhta. tai viimeisimpänä Ghosty. Pelityyli on myös samalla muokattu nykyisen kaltaiseksi. Jokerit pelaa edelleen leppoisaa ja rentoa syöttelevää kiekkoa, mutta silti ero vuoteen 2006 on selkeä.  Viime kauden hasardia lukuunottamatta nykyisin jokerikiekko on selkeämpää ja systemaattisempaa. Saa nähdä näkyykö se ensi kaudella myös tuloksissa.

wsl: Onko ensikauden kokoonpanoon tulossa suuria muutoksia? Värväyksiä, lopettamisia tai aina niin iloisia takaisin muuttoja?

Tomekki: Joukkueen runko on suurilta osin sama kuin viime kaudella. En usko, että uudet pelaajat auttaisivat palaamaan raiteille viime kauden jäljiltä. Epäonnistumisen takana olivat aivan muut syyt. Ghosty lopetti hienon uransa ja S.Lepistö poistui myös joukkueestamme. Uusia pelaajia haemme molemmilla paikoille yhtä, mutta mitään pakottavaa tarvetta uusille ei ole. Puolustuspää on jo aika valmis ensi kautta varten. Ja hyökkäyspäähän otamme yhden testaajan jos oikeasti varteenotettava osuu kohdalle. Tarkoitus olisi saada joku erittäin kokenut ja asiallinen kaveri

wsl: Mitä odotat joukkueelta/itseltäsi ensikaudelta.

Tomekki:  Odotan joukkueelta paluuta 2/07 kauden tasolle ja samalla taistelua tosimielellä divaripaikasta. Harjoituspeleissä on alkanut olemaan taas jo järkeä ja päättyneen kauden loppu jätti toiveita paremmasta. Neljä voittoa viidestä viimeisestä ottelusta pelasti meidät 2.divarikarsinnoilta. Enkä näe syytä miksi se hyvä vire ei voisi jatkua myös kaudelle 1/08. Itselleni en ole koskaan mitään pistetavoitteita asettanut ja en aseta nyttenkään. Jos pystyn maaleillani auttamaan Jokereita tiellään kohti menestystä olen tyytyväinen ja toivon, että tuo maalintekovastuu ei todellakaan jää pelkästään minulle. Jos maalinteko olisi tämmösen puukäden varassa ei hyvä heilu tiukassa sarjassa.

wsl: Kiitos haastattelusta! Haluatko kertoa vielä jotain Paitsion lukioille?


Tomekki: Kiitos paljon sinullekin vesseliseni. Lukijoille tiedoksi, että tulossa on todella hieno vuosi kiekossa ja upea ja tasainen avauskausi. Olkaa aktiivisesti mukana toiminnassa ja nauttikaa pelistä. Hoidetaan nyt kuitenkin vaikka tuo joulu alta pois myös. Eli Tomekki ja Helsingin Jokerit toivottaa kaikille oikein iloista ja lämminhenkistä joulua!

Kirjoittanut: wsl
Julkaistu 04.12.2007 16:56
Luettu: 1127 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.