Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Playoffeissa tiukkaa vääntöä

Pudotuspeleissä käytiin tiukka taistelu.

Joulun lähestyessä kovaa vauhtia, on ilmat ulkona alkaneet kylmetä ja lunta on tipahdellut säännöllisesti taivaalta. Pelaajasiirrot ovat jäätyneet, ja joukkueen sisäiset taktiikat ovat kovassa harkinnassa. Myös kiekkoliigan playoffien ulkopuolelle jääneet joukkueet ovat kiitettävästi kuluttaneet hallien jäitä, myöskin kirjaimellisesti.

Tämä tuprutus ja tuiske ei ole tosin yltänyt vielä joidenkin onnekkaiden kikettäjien hiirikäsille, sillä kiekkoliigassa on meneillään ratkaisevimpia hetkiä; Pudotuspelit.

Tässä pieni yhteenveto puolivälierien ehkä jännittävimmistä sarjasta:

Kuolema 3 - 1 Beetlehemin Seimiveikot

Kuolema - Beetlehemin Seimiveikot 2 - 0
Beetlehemin Seimiveikot - Kuolema 4 - 1
Kuolema - Beetlehemin Seimiveikot 2 - 1
Beetlehemin Seimiveikot - Kuolema 1 - 3
-----

Varsin mielenkiintoinen sarja, sillä nenäkkäin oli kaksi kiekkoliigan kohutuimpia nimiä. Hieman suurempi ennakkosuosikki oli kenties Kuolema, sillä Tenkratin ja arrowin samanhetkinen oleskelu kentällä viehätti ihmisiä. Kiekon parhaaksi pelaajaksi kutsuttu pelaaja ja 'nousukas' pelasivat erittäin hyvän sarjan. Tenkrat saalisti neljässä playoff-pelissä huomattavat tehot 4+2=6. Arrowkaan ei jäänyt heikoille; Kuoleman tehokaksikon toinenkin osapuoli teki kiitettävät tehot 2+4=6, joten ei voi häntäkään vähätellä.

Myöskin varsin tehottomaksi spekuloitu Django ei jäänyt pisteittä; neljässä pelissä tehot 0+3=3, ja erittäin näyttävä esitys kuoleman pakituspäässä. Kyseinen herra pelasi perusvarmaa ja jossain määrin myös näyttävää puolustuspeliä, pitäen Kuoleman kiinni välieräpaikassa. Noutajien toinen pakki Sharp jäikin hieman muiden pelaajien varjoon, vaikka häneltäkin nähtiin ihan kelvollinen peliesitys. Sharp iski neljässä pelissä 1+2, ja piti Djangon kanssa puolustusta pystyssä. Näiden neljän herran lisäksi kentällä kävi vain Ndur, joka paikkasi hetkeksi yhteyden menettäneen Sharpin.

Sarjan toisen osapuolen Beethelemin Seimiveikkojen esitys jäi reilusti odotettua vaisummaksi: BSV onnistui saamaan pudotuspeleissä vain yhden voiton, kun taas Kuolema voitti peleistä kolme. Seimiveikkojen pistetykki Stapletonin jättäytyminen pois pudotuspeleistä koitui kenties heidän kohtalokseen. Lukuunottamatta toista playoff-peliä, (joka päättyi BSV:lle 4-1) Seimiveikkojen esitys jäi kertakaikkiaan heikoksi. Vaikka joukkueen toinen pistenikkari Lode oli kohtuullisessa vedossa tehoilla 0+5=5, se ei riittänyt välieräpaikkaan.


Muut pelit:


S.S.K. 1 - 3 HC Kauhava

S.S.K. - HC Kauhava 1 - 0
HC Kauhava - S.S.K. 4 - 0
S.S.K. - HC Kauhava 2 - 5
HC Kauhava - S.S.K. 2 - 1
-----

Ehdoton mestarisuosikki S.S.K joutui yllättäen taipumaan, kun HC Kauhava jatkoi välieriin voitoilla 1-3. Sissikiekon tuttu maalipyssy Pönssi jäi kahdesta puolivälierä-pelistä pois, ja teki yllättävän vaisut tehot, nakaten vain yhden ainoan syöttöpisteen kahdessa pelissä. Varsin tehottomaksi jäi muukin sissilauma, sillä he onnistuivat neljässä pelissä tekemään yhteensä vaivaiset kahdeksan pistettä.

Taas playoffien häntäpäähän luokiteltu HC Kauhava yllätti suurimaan osan, kun mestarisuosikki S.S.K kaatui voitoin 1-3. Kauhavan tehokkaimpaan osastoon kuuluva Sml iski kiitettävät tehot, nakuttamalla yhteensä neljässä pelissä 4+2=6. Toinen voimanpesä, Tunski, iski samaisella pelimäärällä tehot 2+4=6.


Kouvola Sabres- Pelijengi 3 - 0

Kouvola Sabres- Pelijengi 2 - 1 ja.
Pelijengi - Kouvola Sabres 2 - 4
Kouvola Sabres- Pelijengi 2 - 1 ja.
-----

Vaikka Kouvola Sabres veikin sarjan jopa 3-0, totuus onkin ihan jotain toista. Pääsy välieriin ei ollut KS:lle niin helppo, kuin se päältäpäin näyttää. Pelijengi pisti kovasti kampoihin, ja kahdessa pelissä ottelu venyi jatkoajalle saakka. Kuitenkin Sabreilla hermot kestivät puolustuksessa, ja näin jatkoaikapelit menivät KS:lle.

Kaksi tämän playoff-sarjan parasta pelaajaa oli ehdottomasta tehokaksikko Homie & Hossa. Hossa iski neljässä pelissä mukavasti 3 maalia, ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Taas Homie heilutti verkkoa kahdesti, ja antoi jopa viisi maaliin johtanutta syöttöä. Mainiosta puolustuksesta saamme taas kiittää Ayosoa, ja tolppien välissä heilunutta geenimutaatiota nimeltään Hasek.jr.


FC MalPo - Les Boys 3 - 0

FC MalPo- Les Boys 3 - 0
Les Boys - FC MalPo 3 - 5
FC MalPo- Les Boys 6 - 1
-----

Viimeisen playoff-paikan napannut Les Boys joutui kovan paikan eteen, kun se sai vastaansa kiekkoliigan ykkösnimen FC Malpo:n. Pelit menivätkin myös lähinnä MalPo:n pillin mukaan; Les Boys joutui taipumaan kolmesti suoraan kolmessa pelissä. Malpon pelivire ei pettänyt playoffeissakaan, ja se näkyy selvästi pelituloksissa.

Kiekkoliigan 'Verkot tötterölle trio' JaKurri & Kruuna & Modano pistivät Les Boysit koville, kun ainoastaan kolmessa pelissä LB:n verkko heilui jopa 14 kertaa! Tehokolmikosta JaKurri iski kolmessa pelissä tehot 4+4=8, Kruuna ihan miellyttävät 5+2=7, sekä Modano huomattavat 4+3=7. Tästä kolmikosta tulemme vielä kuulemaan viimeistään silloin, kun aletaan puhumaan piste-, maali- ja syöttöpörssien voittajista.
-------

DreamevilKirjoittanut: Dreamevil-
Julkaistu 02.12.2007 21:33
Luettu: 1342 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.