Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

2.divarin kauden 3/07 TOP and FLOP

Hieno ja erittäin tiukka kiekkoliigakausi on kääntymässä loppusuoralle. Tässä pläjäyksessä käsittelemme 2.divaria kaudella 3/07. Muiden sarjatasojen vastaavaa pakettia voi odotella muilta kirjoittajilta. 2.divarin johtokunnan vastaavana ja itsekin kyseisellä sarjatasolla pelaavana jamppana osaan lähinnä tästä kirjoittaa edes asian tapaista. Kausi oli täynnä yllätyksiä ja pettymyksiä, mutta toki myös ennalta oletettua kaavaa noudatettiin joiltain osin. Esille nousi monia hienoja pelaajia ja suorituksia, mutta osa joukkueista ja pelaajista eivät pystyneet aivan lunastamaan niille asetettuja odotuksia.

TOP-joukkueet

-Nightmare

Hieno kausi alusta loppuun. Todella vaarallinen hyökkäyssuuntaan ja erittäin tiivis omassakin päässä. Varsinaisia huonoja pelejä todella harvassa. Voittava materiaali ei ole mikään kovin laaja, mutta ei se ole sitä juuri millään muullakaan porukalla. Erittäin suuri yllätys, että nousijajoukkue oli näinkin valmis ja vahva koko pitkän kauden.

-H.C.P

Kokenut sarjajyrä jo 2.divarin varsin lyhkäisessä historiassa. Pelasi Nightmaren tapaan kokonaisuutena erittäin onnistuneen kauden. Runkosarjan voitosta taistelu jatkui aivan viimekierroksille, mutta 16.11 kärsityt tappiot Genesikselle ja Rykälätylle kävivät sen suhteen kalliiksi. Tämä tuskin niin hirveästi H.C.P:n poppoota risoo. Upea nousu divariin ja varmasti mieliala offseasonilla on vähintään lennokas.

-Genesis

Varsin ailahtelevasti alkukaudella pelannut joukkue ei välttämättä näyttänyt jossain kohtaa edes divarikarsintoihin selviytyvältä joukkueelta, mutta ristiinpelaamiset ja loistava loppukauden suoritustaso nostivat sen jopa runkosarjan neljänneksi. Erittäin riippuvainen tiettyjen pelaajien läsnäolosta, mutta joukkueen onneksi menestyvä runko on niin aktiivista ettei ongelmia aiheudu tulevaisuudessakaan.


FLOP-joukkueet

-FHR

Todella perinteikkään ja hienon joukkueen kausi oli aikamoisen suuri pettymys kun ottaa huomioon, että joukkueeseen hankittiin MutiM:in ja Kesiksen kaltaisia kokeneita kiekkoliigajyriä. Peli ailahteli läpi kauden. Oli mahdollista, että joukkue kykenisi voittamaan minkä tahansa vastustajan, mutta yleensä tuli takkiin ennakkoon paljon heikommiltakin porukoilta. Jatkuvaa alisuorittamista molemmissa päissä ja kun kausi vielä päättyi 4 ottelun tappioputkeen niin joukkue sijoittui sarjassa vasta sijalle 13. ja edessä on 2.divarikarsinnat. Onnea karsintoihin ja ensi kaudella uudestaan.

-Helsingin Jokerit

Vaikea analysoida näin oman joukkueen peliä, mutta kausi oli kokonaisuudessaan valtava pettymys joukkueen ennakkoon asetettuihin odotuksiin verrattuna. Todella ailahtelevaa peliä läpi kauden ja aikavälillä 30.9-12.10 pelatuista 12 ottelusta peräti 9 päättyi tappioon. Omassa päässä valtava määrä virheitä ja hyökkäyspeli todella mielikuvituksetonta pään seinään hakkaamista lähes ottelusta toiseen. 2.divarikarsintoihin joutumiselta pelasti ainoastaan hyvä loppukausi kun viidestä viimeisestä ottelusta tuli 4 voittoa. Uusilla aseilla kohti parempaa huomista.

-Restart

Tätä ei pidä ymmärtää väärin. Runkosarjan 3.sija ja tiukka divarikarsintasarja Genesistä vastaan eivät ole katastrofi, mutta silti alle odotusten. Genesis eteni seuraavalle kierrokselle ja Restart jatkaa 2.divarissa myös kaudella 1/08. Todella vahva materiaali, mutta Crusherin poistuminen kokoonpanosta muuton myötä vaikutti jopa odotettua enemmän joukkueen peliesityksiin. Joukkue voitti peräti 7 ensimmäistä otteluaan Crusherin mukana ollessa, mutta runkosarja päättyi 0-7 tappioon H.C.P:lle. Divarikarsinnat alkoivat hienosti ja joukkue johtikin ottelusarjaa parhaimmillaan 2-1, mutta Genesis voitti sen kuitenkin 2-3. Ensi kaudella Restart tulee olemaan ennakkosuosikki..jälleen.


TOP-pelaajat

-Körsklieg (H.C.P)

H.C.P päästi runkosarjan 26 ottelussa vain 53 maalia. Puolustuspeli oli läpi kauden todella varmaa. Körsklieg ei tehnyt virheitä kuin muutamassa ottelussa ja niissäkään ottelut eivät välttämättä ratkenneet kyseisiin hasseihin. Puolustuspelin lisäksi konkari viimeisteli pelaamissaan 22 ottelussa tehot (9+17=26). Kolmas 2.divarikausi putkeen niin H.C.P:lle kuin Körskliegille ja ansaittu nousu koitti nyt. Kaudella 1/08 "Körssi" kiusaa divarilaisia.

-Jebsu (Nightmare)

Yksinkertaisesti jo pelkkä tehopisteiden tiirailu riittää perusteeksi. 24 ottelua ja (36+28=74). Pistepörssin voitto, syöttöpörssin voitto ja Nightmare divariin kaudelle 1/08. Ei välttämättä pärjäisi joka joukkueessa yhtä hyvin, mutta Nightmaressa mies on saanut aseman jossa peliä pyöritetään aina Jebsun kautta ja tarjoilu pelaa kuin parhaimmassakin ravintolassa. En suosittelisi lähtemään ko joukkueesta jos janoaa samanlaista voittokulkua jatkossa, mutta miksi sitä lähtisikään kun homma toimii ja joukkue voittaa.

-Epäilys (Restart)

Oli juuri niin tärkeä pelaaja joukkueelleen kuin kauden alussa kykeni ennustamaan. Rakentaa peliä ja pitää oman pään niin puhtaana kuin kykenee. Loistava pelinlukutaito ja nousee pakkien harmaasta massasta maalintekotaitonsa ansiosta esille. Huikeat tehot puolustajalle ja luonnollisesti puolustajien pistepörssin ykkönen tehoilla (15+32=47). Ensi kaudella nähdään varmasti taas samaa jälkeä mikä tuskin on ilouutinen muille 2.divarin joukkueille.


FLOP-pelaajat

-MutiM (FHR)

Loistava maalintekijä ja äärimmäisen vaarallinen hyökkääjä ei päässyt missään vaiheessa kautta täysin joukkueensa pelityyliin kiinni. Kauden 2/06 divarin pistepörssin voittaja viimeisteli pelaamissaan 17 ottelussa vain 9 maalia (9+6=15). Keskivertopelaajalle lukemat olisivat ihan hyvät, mutta MutiM:lta odotettiin enemmän varmasti joka osoitteessa ja tuskin vähiten miehen itsensä suunnalta. Ensi kauden kuviot lienevät vielä vähän epäselvät, mutta varmasti paluu arkeen ja maalikarkeloihin luvassa.

-rku (Leningrad Cowboys)

Joukkueen ehdoton johtopuolustaja ei pelannut varmasti sillä tasolla mitä olisi itse toivonut. Toki hyvin pelaavan joukkueen takana on mieluisampaa puolustaa kuin jatkuvasti kiekkoja menettävän ja ylivoimahyökkäyksiä suoltavan hyökkäyksen takana, mutta silti 83 päästettyä maalia on aika paljon. rku kuitenkin esimerkillisesti pelasi kaikki kauden 26 peliä joukkueessaan ja sellaista luovuttamisen meininkiä ei hänen pelistään näkynyt niin paljon kuin muutamista muista LeCo:n pelaajista.

-Juizny (Restart)

Kokenutta maalintekijää oli ennakkoon luonnehdittu Crusherin paikkaajaksi muuton takia, mutta konkarimaalinsylkijä ei missään vaiheessa päässyt Restartissa omalle tasolleen. Vain 8 ottelua joissa tehopisteet (6+3=9). Tämän jälkeen joukkueen ja pelaajan tiet erosivat. Kuten MutiM:n tapauksessa tässäkin tehopisteet olisivat varmasti ihan kelpokauraa jollekin tusinajuniorille, mutta tässä tapauksessa ja näinkin taitavassa joukkueessa eivät tarpeeksi hyvällä tasolla. Missä pelaakin ensi kaudella palannee jälleen omalle tasolleen.


Rauhallista off-seasonia itse kullekin lukijalle ja pelaajalle ja ensi kautta odottaen.

-Tomekki

Kirjoittanut: Tomekki
Julkaistu 01.12.2007 05:01
Luettu: 1216 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.