Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigan puolivälieräennakko kaudelle 2/07

[b]Kangasalan Voitto - FC Malpo (1.vs8.)[b]

Ennakkoasetelma:[/b] Runkosarjassa vain kolme tappiota kärsinyt ja eniten maaleja tehnyt KaVo kohtaa maalieron turvin play-offeihin päässeen, ja runkosarjassa maalinteko-ongelmista kärsineen, mutta puolustuspelissään onnistuneen FC Malpon.

[b]Arvio:[/b] KaVon kolmen hyökkääjän peluutus on tuottanut tulosta, ja kolmikko Karpov-Tony-Shefki löytyy runkosarjan pistepörssin sijoilta 1,2 ja 4. Kun puolustajaksikin on heittää laadukkaat Jolli ja Humle (Nyrpa), on joukkue erittäin vaikeasti voitettavissa, sillä joukkue kykenee pitämään kiekkoa hallussaan, ja luomaan maalipaikkoja jatkuvalla syötöllä. FC Malpo taasen on muutamassa kaudessa tipahtanut voittajasuosikkien joukosta keskikastin haastajaksi, mutta joukkue on yhä iskukykyinen. Paljon on kiinni siitä, onnistuuko Malpon puolustuspelaaminen, ja saako hyökkäys puserrettua maaleja runkosarjaa tiukemmalla tahdilla. Malpon jatkoon pääsy vaatii kuitenkin usean "jossin" enemmän, joten KaVo lähtee sarjaan suhteellisen selkeänä suosikkina.

KaVo jatkoon hyökkäysvoimallaan 3-1

[b]Avainpelaajat:[/b]
[b]Tony, KaVo[/b] Erittäin juonikas pelintekijä, jolla on myös taitoja ratkaista pelit itse. Omissa silmissäni se tärkein osa KaVon kivenkovaa hyökkääjäkolmikkoa. Tehoja odotetaan.
[b]mumm, Malpo[/b] Monipuolinen puolustaja, jolla myös taitoa ja silmää ratkaista myös hyökkäyspäässä. Malpon tehoton hyökkäyspää tarvitsee taustatukea myös alakerralta, ja mummolla on kykyjä ratkaista pelejä myös pakin paikalta.


[b]Kouvola Sabres - HC Penetrators (2.vs7.)[/b]

[b]Ennakkoasetelma:[/b] Kouvola Sabres on pelannut nousijajoukkueeksi uskomattoman hyvän ja tasaisen runkosarjan, ja joukkue jäi vain maalieron päähän runkosarjan voitosta. Viime kauden pronssijoukkue HC Penetrators jäi pieneksi pettymykseksi runkosarjassa vasta seitsemänneksi, mutta joukkue on silti erittäin iskukykyinen. Omissa silmissäni kiinnostavin pari näissä puolivälierissä.

[b]Arvio:[/b] Kouvola Sabresin tulokasjoukkueella rohkea kolmen hyökkääjän taktiikka on toiminut erinomaisesti. Joukkueella ei ole välttämättä niitä kirkkaimpia ja tunnetuimpia liigatähtiä, mutta KS:n joukkuepelaaminen on hioutunut kausien saatossa täysin saumattomaksi. HC Penetratorsilla on mielenkiintoinen joukkue, sillä siinä pelaa muutama ehdoton liigatähti, mutta joukkueella on ehkä liian iso pelaajarinki, jotta se voisi sulautua yhteen saumattomasti. KS:n jatkopaikkaa puoltaa huikea joukkuepelaaminen, ja tasaisen laadukas miehistö, kun taas Penejen vahvuus tulee olemaan huomattavasti isompi kokemus näin isoista peleistä, ja -HaBa-. Joka tapauksessa uskon, että sarjasta tulee paljon tasaisempi, kuin runkosarjan perusteella voisi odottaa.

Penet jatkoon kovemmalla kokemuksellaan isoista peleistä 2-3. Ensi kaudella Kouvolat ovatkin jo suurimpia mestarisuosikkeja mestaruuteen, mutta vielä ei ole Kouvolan vuoro.

[b]Avainpelaajat:[/b]
[b]Ayoso, KS[/b] Hyökkäävänä pakkina pelaava Ayoso löi luut kurkkuun monelle olemalla tehokkain KS:n pelaaja, ja koko liigan 9:nneksi tehokkain. Ei pidä vähätellä myöskään Ayon puolustustaitoja. Huikea jamppa!
[b]Fice, KS[/b] Kouvolan puolustuspään lukko. Monelle vähän tuntemattomampi nimi on tällä kaudella lyönyt itsensä toden teolla läpi. Paljon kertoo tämäkin tilasto - seitsemässä miehen edellisessä liigapelissä on Kouvolan maaliin uponnut vain viisi kiekkoa. Fice joutuu nyt todelliseen testiin Penejen liukkaiden hyökkääjien kanssa.
[b]-HaBa-, Penet[/b] Kiekon kovin sniperi, jolla erinomainen mailatekniikka. Penejen hyökkäyspelin sielu, pystyy yksinään ratkaisemaan tasaiset pelit yllättävistä paikoista uppoavilla laukauksillaan.


[b]S.S.K. - Rowduryff Boys (3.vs6.[/b]

[b]Ennakkoasetelma:[/b] S.S.K ylsi rutiinisuorituksellaan kolmen parhaan joukkoon. Heikkoa lenkkiä ei joukkueesta löydy, mutta hyökkäyspäältä tarvittaisiin entistä näkyvämpää roolia. Rowduryff Boys yllätti ainakin itseni sijoittumalla runkosarjassa kuudenneksi. Joukkueella on tasainen materiaali, kuten S.S.K:llakin, vaikkei aivan yhtä laadukas ja kokenut olekkaan.

[b]Arvio:[/b] Kaksi edelliskautta on ollut S.S.K:lle pieniä pettymyksiä, mutta tällä kaudella joukkueen peli on ollut runkosarjassa erittäin tiivistä ja rutinoitunutta. RB:llä on gunskin ja Omenan muodossa laadukas hyökkäyspari, mutta puolustus ei ole runkosarjassa ollut aivan vastaavalla tasolla. Uskoisin parin olevan ennakkoon selvin, sillä sekä taso-, että kokemusero play-off-peleistä puoltaa vaakaa selkeästi S.S.K:n puolelle. RB:n saumat piilevät täydellisessä onnistumisessa, ja mahdollisesti myös S.S.K:n alisuorittamisessa.

S.S.K. jatkoon voitoin 3-0.

[b]Avainpelaajat:[/b]
[b]Fuckup, S.S.K.[/b] FuckUp on varma oman pään luuta, joka tekee äärimmäisen vähän virheitä. Kokenut ja arvostettu puolustaja tullee näissäkin play-offeissa olemaan S.S.K:n selkäranka
[b]Pönssi, S.S.K.[/b] Pönssi on kehittynyt kausi kaudelta, ja on noussut jo yhdeksi kiekon vaarallisimmista hyökkääjistä. Monipuolinen pelaaja osaa sekä ratkaista itse, että rakentaa tilaa muille.
[b]gunski, RB[/b] Viekas hyökkääjä osaa hakea vapaata paikkaa puolustuslinjan välistä ja takaa, ja omaa erinomaisen tekniikan. Gunskilta vaaditaan suuria, mikäli RB aikoo haastaa S.S.K:n tosissaan.
[b]Viisumi, RB[/b] Iso rooli RB:n puolustuksessa runkosarjassa. Löytääkö vielä uuden play-off vaihteen, jolla pystyisi pysäyttämään laajalla rintamalla hyökkäävän S.S.K:n?


[b]Völlig Zugefrören EM - Habs (4.vs5.)[/b]

[b]Ennakkoasetelma:[/b] Loppukaudesta tasolleen nousseet Völlit kohtaavat parasta kauttaan liigassa 4v4-pelien aikakaudella pelaavat Habsit.

[b]Arvio:[/b] Loppukaudesta keskikastista kärkikahinoihin nousseet Völlit ovat yksi potentiaalinen mestariehdokas, ja kärkipari Lac-Sean on erittäin vaikea pideltävä. Myös Völlien puolustus Hossan ja Ooken johdolla on erittäin laadukas, ja joukkueesta on näin play-offien kynnyksellä vaikea keksiä muita epävarmuustekijöitä, kuin Seanin kokemattomuus isoista peleistä. Habs on pelannut koko kauden käytännössä neljällä miehellä, ja joukkue on päässyt hitsautumaan yhteen erittäin hyvin. Koko Habsin pelaajanelikko edustaa selkeää liigan parempaa keskitasoa, mutta riittääkö se Völlien puristuksessa?

Völlit jatkoon pienen materiaalieron turvin 3-1

[b]Avainpelaajat:[/b]
[b]Lac, VZEM[/b] Tätä pelaajaa ei voi ohittaa Völleistä puhuttaessa. Kiekon parhaimpia ja kokeneimpiä hyökkääjiä, loisti myös viime kauden play-offeissa? Onko Lacista johtamaan VZEM jopa mestariksi asti?
[b]Kashmir, Habs[/b] Tärkeässä roolissa Habsien alakerrassa, sillä vastassa on erittäin tulivoimainen joukkue. Onnistuuko turhauttamaan VZEM:n tähdet, sillä parhaimmillaan Kashmir pystyy olemaan ohittamaton? Olematon kokemus play-offeista voi näkyä tiukoissa paikoissa.


Näillä eväillä siis tämän kauden play-offeihin! Toivotan onnea tasapuolisesti kaikille, paras joukkue voittakoon!

[b]- Perkele[/b]

Kirjoittanut: Perkele
Julkaistu 31.07.2007 01:06
Luettu: 1259 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.