Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigaennakko 2/07!

Esipuhe: Hyvät lukijamme! Kiekkoliigan verkkolehti Paitsio on jälleen päättänyt toteuttaa kattavat ennakot niin liigasta, ykkös- kuin kakkosdivarista. Viime kaudella pajatson tyhjensi HC Ylikunto, joka voitti jo toista kertaa peräkkäin Kiekkoliigan mestaruuden otteluvoitoin 3-1. Samalla kaudella YK voitti myös Kiekkocupin. Toiselle sijalle tiukan taistelun jälkeen Völlig Zugefroren EM. Pronssia kuittasi kaikkien aikojen ensimmäisen mitalinsa saanut HC Penetrators, joka voitti pronssiottelussa esikoiskauttaan liigassa tahkonneen Kuoleman. Viime kaudella tapahtui valitettavasti ikäviäkin asioita: sekä Ajax Amsterdam, että Marshallsaarten Mainiot luovuttivat paikkansa Kiekkoliigan alaisuudessa eivätkä saaneet pelejään pelatuksi. Kaikesta huolimatta ensi kausi tulee varmasti olemaan hyvin jännittävä ja mielenkiintoinen. Tahdon onnitella sekä mitalisteja, että sarjanousijoita. Onnea kaikille tasapuolisesti tulevaan kauteen 2/2007! -Phaneuf


S.S.K.

Lähtijät: orke (-)
Tulijat: JaKurri (HC Ylikunto)

Analyysi: Viime kaudella runkosarjassa kuudenneksi jäänyt S.S.K. lähtee tulevaan kauteen lähes identtisellä kokoonpanolla kuin edelliseen kauteen. Jo puolivälierissä tippuminen ei varmasti tyydyttänyt, joten tällä kaudella on varmasti nähtävissä vahvasti pelaava joukkue. Ainoana tulijana on HC Ylikunnosta paluun tehnyt JaKurri, jolle tulossa on varmasti peliaikaa runsaasti. Kesken kauden Sisseihin Team Viru Valgesta tullut orke on siirtynyt muille maille. S.S.K. lähtee todennäköisimmin ryhmityksellä JaKurri-Herkula/Pönssi-Sekka-FuckUp, mikäli viime kausi antaa osviittaa. Sekan paikalla tosin pelasi myös Scott, joten taistelua pelipaikoista tulee varmasti. Yhteispeli erityisesti hyökkäyksessä on tosin hieman tökkinyt, saadaanko peli kuntoon ajoissa. Erityisesti maalinteossa oli S.S.K.:n ongelma, miten onnistuu JaKurri kauden tauon jälkeen tutussa seurassa? Jos kemiat ovat kunnossa, Sissikiekko taistelee runkosarjassa sijoista 1-2.

Seuraa häntä: JaKurri palasi S.S.K.:hon takaisin pelattuaan yhden kauden HC Ylikunnon riveissä. Jatkuuko huikea peli hyökkäyksessä ja samalla pisteiden keruu viime kauden oman piste-ennätyksen jälkeen?

Vastuuhenkilön kommentit:
Pari viimistä kautta nyt on selvästi ollu pettymyksiä, joten nyt haluttas paljon parempaa sijotusta. Fiilis on kyllä hyvä, että ties vaikka tänä kautena vihdoinki sinne haluttuun mestaruuteen päästäis kiinni. Omalta osalta viime kausi oli samaa ku edelliselläki; ei oikein löytyny itseluottamusta ja tuli hätäiltyä paljon. Vähän ehkä samaa koko joukkueen osalta, vaikka vähiten maaleja päästettiinkin liigassa. Maaleja ei meinattu oikein saada, mutta nyt kun JaKurri palasi joukkueeseen on senkin osalta alkanut näyttää paremmalta. Ens kauden päätavote varmaan olis siinä, että saataisiin harkkapelien rentous siirrettyä myös liigajäille. Hmm, jotakin tällästä sen toivosin runkosarjan kärkikolmikon olevan, vaikka tässä nyt onkin riskinä tulla leimatuksi ylimieliseksi. 1. S.S.K.  2. VZ Em  3. Penetrators. Pistepörssin saattaapi viedä vaikka Letti. –FuckUpRowdyruff Boys

Lähtijät: OthoKhyl (Last Period)
Tulijat: gunski (Kangasalan Voitto)

Analyysi: Rowdyruff Boys pelasi kymmenen kautta Kiekkoliigan divaria ennen pääsyä liigatasolle. Monet, jopa itse joukkueen jäsenet sanovat että ”tämä oli ehkä viimeinen mahdollisuus päästä haistelemaan liigan tuulia”, johtuen joistakin RB:n armeijaan lähtevistä jäsenistä. Viime kaudella divarin runkosarjassa neljänneksi tullut Boys tulee varmasti kokemaan erittäin kovaa vastusta monien eri joukkueiden kohdalla, helppoa ei tule todellakaan olemaan. Pelaajamuutoksia ei ole OthoKhylin lähtöä Last Periodiin ja gunskin KaVosta paluuta lukuunottamatta tapahtunut. Hyökkäyksessä todennäköisimmin vääntävät ensi kaudella kolmikko Omena, gunski sotajermu. Puolustuksen kulmakivinä toiminevat Longi, Benjamin sekä Viisumi. Vähemmälle peliajalle jääneet TK_Raipe ja Gagne tuskin tulevat ottamaan suurta roolia joukkueen otteluissa. Viime kaudella 73 maalia iskeneen hyökkäyksen pitää ehdottomasti toimia, kun joukkue päästi 63 takaiskua. Hyvällä hyökkäyspelillä Boys taistelee sijoista 7-8.

Seuraa häntä: Omena. Viime kaudella niukimman pistesaaliinsa koskaan saalistanut hyökkääjä on varmasti ahnaasti hakemassa osumia. Kova pidettävä puolustajille. Miten onnistuu kuivan kauden jälkeen?

Vastuuhenkilön kommentit:
RB lähtee kauteen aika huonoin mielin. Jouduttii poistaa kokoonpanosta tärkein pelaaja ku haukku johtokunnan jäsentä. naurettavaks pelleilyks menny tää touhu ku kerran sanoo jotain herkkää tyyppiä joksku muuks ku heteroks ni tullee pelikieltoa liiq. jos saahaa viel omena pelaa aktiivisesti ni ei täsä mittään hätää ole, viedää koko liiq. Tavotteena ois eploilla vähä vähemmän ja voittaa enemmän pelejä. Maaleja pitäis pystyy teg paremmin, maalinteko samala tasola ko suomen jääkiekkomaajoukkueela. liigasa on helvetisti sumppujengejä ni ei pittäis kai hajoilla ennää siihe sumppuu samala tavala ko ennen. Kärkikolmikoksi runkosarjassa veikkaan 1. Kouvola Sabres 2. Habs 3. Aaltoliike REDUX. Pistepörssin vie Omena. –gunskiKuolema

Lähtijät: Letti (Völlig Zugefroren EM), Ndur (Völlig Zugefroren EM), Tenkrat (-)
Tulijat: Pyhis (-), Django (-), Sedi (HautausmaaTarkastajat), Fallen (Ajax Amsterdam), Kuhta (Unforgiven)

Analyysi: Kuolema nousi viime kaudelle liigaan ja loistavalla yhteispelillään oli kauden ehdottomia mestaruussuosikkeja, mutta playoffeissa tie nousi pystyyn Völlig Zugefroren EM:n kohdalla välierissä. Pronssiottelussa vastaan asettui HC Penetrators joka kukisti Kuoleman tähtirykelmän maalein 5-4. Offseasonin aikana Kuolemalle on tapahtunut paljon, sekä Letti että Ndur vaihtoivat VZEM:n riveihin ja Tenkrat on tiimittömänä ja epäaktiivisena – joten hyökkäyskalusto on täytynyt uusia lähes täydellisesti. Puolustuksesta poistui juuri Ndur, mutta sinne jäivät Spolle ja togo sekä uutena tulokkaana Django. Hyökkäykseen Kuolema hankki aiemmin Ajaxin riveistä tunnetut Pyhiksen ja Sedin, paluumuuttajina takaisin tulivat sekä Kuhta että Fallen. Ensi kaudella hyökkäyksessä todennäköisimmin pelaavat juuri Kuhta, Fallen ja arrow. Pakituksen hoitavat mitä ilmeisimmin togo ja Django, mikäli viime kauden pelimäärät pitävät vähänkään kutinsa. Kun vertaa paperilla Kuoleman rosteria viime kauden kokoonpanoon, lähtijäkolmikon jättämiä saappaita ei ainakaan paperilla olla saatu täytettyä. Onnistuessaan Kuolema saattaa roikkua viiden parhaan joukossa, jos ja todennäköisesti kun peli tökkii, saattaa playoff-paikka jäädä haaveeksi.

Seuraa häntä: Django. Vanha parta on pelannut Kiekkoliigassa vain seitsemän ottelua tehoin 0+7. Onnistuuko kukkaan puhkeaminen nyt?

Vastuuhenkilön kommentit:
Hyvillä mielin lähetään kauteen, koitetaan pelata rennosti ja katotaan mitä tulee.
Pelaajisto on muuttunut aika paljon, joten viime kauteen on turha liikaa vertailla. Tulevalla kaudella pelitapa tulee olemaan pelaajien vaihtumisesta johtuen joka tapauksessa erilainen.
Runkosarjan kärkikolmikkoon veikkaan tiimejä VZ EM, Penet, YK. Letti vie pistepörssin jos jaksaa pelailla aktiivisesti. –togoLes Boys:

Lähtijät: Sugar (HC Penetrators)
Tulijat: Henkka (Takapihan Kollit)

Analyysi: Viime kaudella esikoiskautensa liigassa pelannut Les Boys saavutti runkosarjassa viidennen tilan ja playoffeissa ensimmäisellä kierroksella vastassa oli HC Ylikunto, joka selätti LB:n voitoin 3-1, joten kesäloma kutsui. Joukkue ei offseasonin aikana pahemmin muuttunut, lukuunottamatta hyökkääjäpelaaja Sugarin siirtymistä takaisin Etelävaltioryhmän alaisuuteen, sekä aiemminkin Les Boysia edustanut Henkka palasi kauden tauon jälkeen Poikiin. Aikaisempien kausien pelimäärät eivät Henkalla vakuuta, vain kolme ottelua Kiekkoliigan alaisuudessa, joten hän tuskin tulee astumaan Sugarin saappaisiin. Hyökkäyksessä ensi kaudella yhteen hiileen puhaltavat joukkueen perustaja wihtanen, kierroksen jälkeen takaisin palannut Mazter sekä konkaripelaaja Iiro. Puolustuksessa häärii ilmeisimmin MZA-Örkki kaksikko. Offseasonilla myös Kadlec käväisi tsekkaamassa LB:n meiningin jopa ykkösnickillään, mutta Pohjolan Leijonat vei pidemmän korren. Kovin samalla ryhmällä ensi kauteen suuntaava Les Boys saattaa hyvinkin yllättää, joten tarkkailkaa tätä ryhmää. Taistelee sijoituksista 3-4.

Seuraa häntä: wihtanen. Herra pistenikkari iski viime kaudella 41 pistettä, aikaisemmilla kausilla määrä vähän päälle viidenkymmenen. Riittääkö pisteiden suhteen ylhäisessä yksinäisyydessä pelaavan wihtasen rahkeet kantaa suurin vastuu hyökkäyspelaamisesta?

Vastuuhenkilön kommentit:
Tää on meille THE kausi jolla lähetää hakee pelkästää mestaruutta. Valmistautuminen on kyllä menny iha vituiks mutta luotetaa siihe et rutiini alkaa olee jo sil tasol pikku hiljaa ettei näit reenimatsei tarvi enää nii paljo pelata. Viimeks alkukausi oli iha ok mut sit aktiivisuus tippu kaikilla tasasesti ja jouduttii värvään lunpsaki kesken kauden. pleijareissa ylikunnon kokemus jyräs meidät vaikkei pelillisesti nii hirveesti jäljessä oltukaa. Tällä kaudel yritetää sit pitää aktiivisuutta vaan yllä paremmin koska se varmaan on avain menestyksee. Runkosarjan kärkikolmikko on Kavo, völlig, lb – ei tosin missään järjestyksessä. Pistepörän vie Tony tai Karpov. –ExercitumPelijengi

Lähtijät: Ukki (Los Amigos), Vlad (?)
Tulijat: PWNAGEr (Team Viru Valge), Justi (Team Viru Valge), Perkele (Elite Razor), Cassidy (Ajax Amsterdam), Abib (HC Tylykone), Tonzales (New Delhi Bulls)

Analyysi: Myös PJ oli viime kauden debytoijia liigatasolla. Runkosarjassa sijoitus oli kahdeksas, joten Pelijengi pääsi nipin napin playoffeihin. Ensimmäisellä kierroksella vastassa oli runkosarjan voittaja, HC Penetrators joka hoiteli PJ:n kekoon voitoin 3-0 – joten lomillelähtö odotti. Tälle kaudelle Pelijengi on vahvistunut huimasti. Team Viru Valgesta lähteneet PWNAGEr sekä Justi, Elite Razorin puolustaja Perkele, HC Tylykoneen Abib sekä paluumuuttajana Tonzales joka palasi kauden tauon jälkeen. Ajax Amsterdamissa pitkän uran tehnyt Cassidy siirtyi jo kesken viime kauden Pelijengiin, mutta vasta tällä kaudella hän on pelikyvyllinen viime kauden rangaistuksesta johtuen. Kauden päätteeksi Los Amigosiin suunnannut Ukki tulee varmasti korvatuksi monenkin pelaajan toimesta, joten hyökkäys on enemmän kuin kunnossa. Hyökkääjiä on jopa niin paljon, että peliajasta tulee varmasti taistelua – uskoisin kuitenkin erityisesti Arton keräävän suurimmat peliminuutit. Puolustuksessa Justi, Cassidy, Perkele ja koksu pitävät varmasti huolen ettei maalivahdin koskemattomuutta loukata. Pelijengille tällä kaudella mikään ei ole mahdotonta. Sijat 1-2.

Seuraa häntä: Urallaan jatkuvasti luotijunan lailla edennyt Perkele on vihdoin päässyt liigatasolle. Taitoa riittää hyppysissä, kuinka paljon peliaikaa on tiedossa ja kestääkö pää paineet?

Vastuuhenkilön kommentit:
Jos oman mielipiteen tähän laitan niin ehkäpä tällä hetkellä on paras pj pakka kasassa mitä koskaan on ollu. Hyökkäyksen ja pakituksen välille ollaan saatu harmonia aika hyvin aikaan - ja sen voi kyllä huomata tän hetken RänG RänG tilastoista. Pwn ja Abibbeli on miehiä paikallaan ja itekki oon vähäse nostanu pelillistä tasoa pitkiin aikoihin. Musta tuntuu et viimekaudella koitettiin pelata liian "Erkka" maisella tyylillä, eli pakitettiin liikaa ja annettiin suosiolla kiekko vastustajille eikä karvattu sitä pois. Nyt ollaan siirrytty astetta agressiivesempaan pelityyliin. Veikkaan että runkkiksen kärkikolmikosta löytyy ainakin Völligit ja Ylikunto ja toivottavasti kolmas kärki sakki oltas me. Pistepörsän kärkee on mahoton mennä sanoon. -TonzalesFC MalPo

Merkittävimmät tulijat: Toni (HC PU)

Merkittävimmät lähtijät: Joska (-), Orja (HC PU), Smurffi (HC Ylikunto)

Vastuuhenkilön mietteet: Välillä ollut kausia jolloin väki ollut hieman epäaktiivista, se oli pääosin heti viimekauden loputtua, mutta nyt jokainen on taas alkanut pelaileen enemmän. Tiimi pelit ovat parantuneet kauden lähenemistä kohti, vaikka muutamia uusia pelaajia on ollut kokeilemassa tiimissä, joka aina sekoittaa vähän pakkaa, tähän mennessä on pakistoon löytynyt Toni, joka on pelannut hyvää varmaa peliä tähän mennessä. Vielä yksi hyökkääjän paikka on avoinna.
Tavoitteet ovat ne samat vanhat eli tietenkin mestaruus, mutta lähetään nyt aluksi tuosta pleijareihin pääsemisestä ja katotaan sitte mihin asti rahkeet tällä kaudella riittää. -Kruuna

Analyysi: Kaksi kertaa hopeaa voittanut FC MalPo sijoittui viime kaudella (1/007) runkosarjassa sijalle 12. jolloin joukkueen kausi loppui sarjapaikan varmistumiseen. Viime kausi oli MalPolle tietysti pettymys, vaikka liiga oli viime kaudella erittäin kovatasoinen ja sitä se myös tulee olemaan tälläkin kaudella. Joskan ja Orjan visiitti jäi vain kauden mittaisiksi, Orja palasi takaisin HC PU:n riveihin, jossa hän on pelannut kaudet 2/006 ja 3/006. Joska on tällä hetkellä ilman joukkuetta. Orjan jättämää aukkoa paikkaamaan tuli HC PU:sta Toni, jolle tuleva liigakausi on ensimmäinen. Yksi joukkueen tärkeimmistä tukipilareista, Smurffi siirtyi HC Ylikunnon miehistöön. MalPo pystyy haastamaan jokaisen joukkueen, kuten muutkin joukkueet jokaisen, liigantaso tulee olemaan erittäin kova ensi kaudella, itse en usko MalPon pleijaripaikkaan.Kangasalan Voitto

Merkittävimmät tulijat: Tony (Darra OY)

Merkittävimmät lähtijät: gunski (Rowduryff Boys), Eyemou (FHR)

Vastuuhenkilön mietteet: Kauteen on valmistuttu kaljaa juoden, keskeisiä kirosanoja kerraten ja vastustajia mollaten. Rängrängiäkin saatu mukavasti nostettua.

Viime kausihan meni perseelleen kun kosteaa kauden aloituspalaveria ei pidetty ja aktiivisuus oli mitä oli. Tonyn puuttuminen näkyi melekos helvetisti. Tällä kaudella joukkueen ilme onkin paluun myötä aivan erilainen. Tonyn lisäksi GM-Keippari on luvannut runsaasti peliaikaa saunakaverilleen Karpoville, joka Tonyn kanssa pelannee lähes joka matsin runkkiksessa. Nyrpa ja Jolli hoitanevat puolustuksen kahdestaan sillä Tollo on hakenut lisätienestiä blackjack-pöydistä. Hyökkäyksen kärjessä yksinyrittää ahne vineejä Shefki - gjoranin liiga-aktiivisuudesta ei ole tietoa (?) Nison rooliksi jäänee tälläkin kaudella moponsa rassaaminen (?)

Joukkueen yksinvaltias ja suuri meedio GM-Keippari on suuressa viisaudessaan asettanut joukkueelle seuraavat tavoitteet:
- tehdä vitusti maaleja
- voittaa Habs keskinäisissä peleissä

Jos nyt jotain voi luvata niin ainakin sen, että viime kaudesta parannetaan ja kunnolla.

Pistepörssin voittajaksi KaVo veikkaa sotajermua. Maalipörssin sen sijaan vie sotajermu ja syöttöpörssin kärkeen kiilaa yllätysnimi sotajermu. Tämä ei kuitenkaan riitä runkosarjan MVP:ksi vaan tuon tittelin saa sotajermu.

KaVo kiittää ja GM-Keippari allekirjoittaa. Lisäksi GM-Keippari on nimennyt kauden suosikki- ja nimikkopelaajakseen Völligin Lac:n. Jokaisesta Lac:n osumasta GM-Keippari lahjoittaa yhden pelimerkin köyhistä perheistä tulevien kikepelaajien rahastoon. -Keippari

Analyysi: Kavo vei pronssia kaudella 3/006, joten kauteen 1/007 Kavo myös lähti kovin odotuksin, 16 joukkueen sarjassa Kavo sijoittui runkosarjassa sijalle 10, joten joukkueen kausi päättyi sarjapaikan säilyttämiseen. Suurin syy Kavon pleijjaripaikan ulkopuolelle jäämiseen löytyy varmasti Tonyn lähtö Darraan, gunski ei pystynyt täyttämään niinkin isoa aukkoa mitä Tony jätti. Tulevalle kaudelle lähdetään kuitenkin todella mielenkiintoisella tavalla, gunski teki paluun RB:hen ja Tony palasi Kavoon. Puolustustehtäviä jakoivat enimmäkseen viime kaudella Tollo-Nyrpa-Jolli, Eyemoun rooliin kuului tukea hyökkäystä. Tulevalle kaudelle Kavolla on heittää kentälle Tollo-Nyrpa-Jolli, ja myös viime kaudella neljä ottelua pelannut niso, sekä Tootoo, joka ei viime kaudella pelannut liigaa. Hyökkääjiä joukkueessa löytyy neljä Shefki, gjoran, Tony, Karpov, joista Tony ja Karpov viihtyvät enemmän puolustava rakentamassa peliä, piikissä pelailevat Shefki ja gjoran. Kaudella 3/006 Hyökkäyskolmikko Karpov-Tony-Shefki latoivat 101 maalia runkosarjassa, sekä pistepörssin kaksi ensimmäistä sijaa valtasivat Karpov ja Tony. Kavolta odotettavissa hyökkäysvoittoista peliä taktiikalla 1-2-1.Kouvola Sabres

Merkittävimmät tulijat: Hocke (HC Kauhava), Avain88 (Into), Fice (H.C.P), Zeroth (Stercus accidit),

Merkittävimmät lähtijät: Akademiks (-), Slo (Vaasan Vilttiketju),

Vastuuhenkilön mietteet: Lähdetään pelailee ja katotaan mihin riittää. Akademiksi ja Slo tietty poissa joukkueesta. Hocke, Avain88 ja Fice tilalla niin pitää varmaan alku kaudesta viel vähän hakee yhteistä säveltä, kun harkat jääny vähemmälle. Play-offeihin kuitenkin tavotteet ja sitä kautta mitallipeleihin! – Zippo

Analyysi: Kouvola Sabresin pelillinen taso oli viime kaudella huikea, 133 tehtyä maalia ja vain 53 päästettyä. Maalierokin +80. Akademiksen lopettaminen on kova pala KS:lle, voittihan Akademiks divarin pistepörssinkin tehden 79 tehopistettä, selvästi joukkueen paras hyökkääjä. Slo on vaihtanut myös maisemia, hänet on nähty pelailemassa Vaasan vilttiketjussa. KS:n hyökkääjäkuusikko vaikuttaa erittäin pelottavalta, uskon että Zippo ja Hocke toimivat enemmän pelinrakentajina, ja Haule, Avain88 ja Homie, mikäli hän ei Habsiin lähde pelaavat ylempänä, Zerothin rooli on kysymysmerkki, sillä kokemusta kiekkoliigasta ei ole yhtä paljon kuin muilla edellä mainituista. Kolmikkoa Ayoso-Marenki-Santeri vahvistaa H.C.P:sta hankittu Fice, joka on pelannut myös HC Ylikunnossa. Kuuden hyökkääjän peluuttaminen tulee olemaan mielenkiintoista nähtävää, sekä se miten joukkue pärjää liigassa, viime kaudella kaikin puolin mahtava kausi, katseet täytyy kuitenkin kääntää tulevaan, sillä liigan taso ei varmasti tule olemaan samanlainen.Habs

Merkittävimmät tulijat: Barco (HC Kauhava)

Merkittävimmät lähtijät: Jortzu (The Sandy Warhols)

Vastuuhenkilön mietteet: No valmistautuminen on ollut suoraan sanoen perseestä, try-outilla on käynyt jos jonkinmoista sukankuluttajaa ja aktiivisuus ”hipoo taivaita”, kyllähän me ny pari pelii viikos ollaa vedetty täs. Tavotteena on aluksi se legendaarinen playoff-paikka, mutta sitten kun on alkuun päästy niin loppuun mennään, eli kyllä tätä liigaa ihan sen mestaruuden tavoittelemiseksi pelataan. Pelaajisto on vieläkin vähän vajaa, poimittiin markkinoilta huikea ylempi puolustaja Barco, kun taas Jortzu lähti muille maille. Jengi tulee mahdollisimman nopeasti kauden alkamisen jälkeen vahvistumaan vielä yhdellä hyökkääjällä, pari kaveria on kiikarissa. Vanha nelikko Kashmir, Preda, MutiM, Saarinen on toki yhä tallella. Taktiikka on tarkoin varjeltu valtiosalaisuus, mutta ei meidän peli todellakaan mitään nättiä ole, tuloshakuista pelataan ja sen mukaan sitten taktiikka muovataan. Vastustajista ei tässä vaiheessa mitään kannata lähtee spekuloimaan, kiekon selkeästi kovin liiga ja jokainen jengi on nälkäinen. Mikä tahansa joukkue voi voittaa koko roskan ja vastaavasti mikä tahansa joukkue voi joutua taistelemaan putoamista vastaan. Päivän kunto ja henkisen puolen asiat näyttelevät nykyään joukkueiden tasaisuuden vuoksi todella suurta osaa ja katsellaan sitten, kenellä se kuuppa kestää ja kenelle liiga osoittautuu liian hapokkaaksi sarjatasoksi. – Saarinen

Analyysi: Habs jäi viime kaudella pisteen päähän playoff paikasta, joukkue sijoittui siis runkosarjassa sijalle yhdeksän, joten aikaa valmistautua uuteen kauteen oli rutkasti. Se sama nelikko MutiM-Preda-Saarinen-Kashmir, pysyivät koko kauden Habsissa ja loppukaudesta pelasivat viiden pelaajan kokoonpanolla, Jortzu toimi viidentenä pelaajana, ja kolmantena pakkina. Kuhta, Clymer, Pontti, Ridge eivät kauaa joukkueessa viihtyneet. Tulevalle kaudelle Habs on hankkinut puolustukseen Barcon, jonka päävastuu on ylemmän hyökkääjän rooli, tarvittaessa Barco pystyy myös pelaamaan alempaa puolustajaa. Preda-MutiM tulevat aloittamaan kuudennen kauden toistensa vierellä, Habs on myös suunnitellut hankkivansa kolmannen hyökkääjän, tällä hetkellä vahvin ehdokas on Kouvola Sabresin Homie, hän jos kuka pystyisi heiluttelemaan verkkoja kovaan tahtiin, Mutista kun siihen ei viime kaudella ollut.HC Ylikunto

Merkittävimmät tulijat: Darts (Los Amigos), Smurffi (FC MalPo)

Merkittävimmät lähtijät: Davidoff (HIFK), JaKurri (S.S.K.)

Vastuuhenkilön mietteet: Mestaruuskrapula kesti odotettua pidempään ja tuloksena pari viikkoa taukoa kiekosta. Hyökkääjän paikalle otettiin Darts, joka tuntuu sopeutuneen hyvin porukkaan. Ubula puolestaan otti jalat alle parin pelin jälkeen, kun pelästy että mabbe vie sen peliajan, joten vielä on yksi ylempi pakki kiikarissa. Joukkueen tee-asiantuntija Pumppu tulee olemaan tällä kaudella korkealla maalipörssissä, jos harkkapeleissä nähdyt pehmeät kädet ja hallitut nousut omasta päästä jatkuvat. Joukkuehenki onkin ollut korkella peleissä kun "teeC" ja "lapaaC" huutoja on kuulunut aiempaakin enemmän. – stravis

Analyysi: HC Ylikunto, paras joukkue mitä kiekossa tällä hetkellä löytyy, kiekkoliigan mestaruus kausina 3/006 ja 1/007. JaKurri matkasi S.S.K:hon ja Darts tuli paikkaamaan Los Amigosista. Pitkän linjan Malpo-puolustaja, kaikkien aikojen suurimman määrän liigaotteluita pelannut Smurffi siirtyi juuri ennen kauden alkua Ylikunnon riveihin. Erittäin mielenkiintoista on se, että Ylikunnossa toinen hyökkääjä on vaihtunut kauden 2/06, 3/06, 1/07 päätteeksi. Kaudella 2/06 Stravisin hyökkääjäparina oli Akademiks, 3/06 Botto ja 1/07 JaKurri. Tutut kasvot Forsberg, mabbe, Pumppu jatkavat puolustajina, joten Ylikunnolla on taas nimekäs ryhmä taistelemaan mestaruudesta. Ubulan lyhyt visiitti varmasti harmittaa, sillä hän on yksi kiekon parhaimpia hyökkääviä puolustajia. Dartsin ja Stravisin yhteistyön onnistuminen tulee olemaan mielenkiintoista, sillä molemmat tunnetaan hyvinä viimeistelijöinä, varsinkin Darts tuli PU:ssa tutuksi itselleni kärkkymisellä ja yksinyrityksillä.Völlig Zugefroren EM

Merkittävimmät tulijat: Ndur (Kuolema), Letti (Kuolema)

Merkittävimmät lähtijät: Veivari (The Sandy Warhols)

Analyysi: Viime kaudella hopeaa ottanut Völlig Zugefroren EM on vahvistunut entisestään. Kuolemasta napsittiin hurja maalintekijä Letti ja kiekon parhaisiin ylempiin puolustajiin ehdottomasti lukeutuva Ndur. Tulivoimaa joukkueella on aivan hirvittävä määrä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin ja joukkuepelikin toimii erittäin hyvin viime kauden malliin. En näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin nostaa Völligin kauden suurimmaksi mestarisuosikiksi yhdessä HC Ylikunnon ja SSK:n kanssa. Ei muuta kuin mylly pyörimään pojat!

Vastuuhenkilön mietteet: Nämä mietteet meille tarjoaa parin oluen voimalla Lac:
”Kaude jälkee tiedettii että jotain muutoksia pitää tehdä. Veivaria ei hirveesti kentillä näkyny, Jackal ilmoitti haluttomuutensa isoihin liigaminuutteihin tulevalle kaudelle ja pakit väitti että ollaan hosan kans kaksin epäaktiivisia(???!). Ei menny kovinkaan pitkään ja Veivari avasi privan ja sanoi, että lähtee menee. Sitten alkoi pakin katselu, samalla silmäiltiin vähän hyökkääjää. Letti saatiin oikeastaa aika helposti.. Kaveri tuli juhlimaan Lac:n huudeille Kuusamon Rukalle viikonloppua ja otti minun puhelinnumeron ja kuinkas ollakaan, kännipuhelut oli valmiita. Siinä sitte miitattii ja hierottii sopparii, tosin Letti ei kuulemma muista sellasta, mutta sama se, nyt mies on ilosesti joukkueessa ja loistamassa hyökkäyksessä. Ensin tosin kaveri aiheutti hieman päänsärkyy menemällä traikkarille yhtäaikaa ssk:hon ja meidän pelaajat on ennenki sinne karkaillu, mutta onneks Letti ei voinu vastustaa mua. Sitte tää pakkitilanne, yks piti hommata sinneki. Kyselyitä tuli muutamia ja aluksi otettiinki Naattori tuolta Kauhavan perukoilta. Siinä muutamat pelit ehdittii vääntää kunnes eräs yö menin kiekkoon ja yllätys yllätys, Letti is at Training (reg) 3vs3 #7 yhdessä xDD aka Ndurin kanssa, siinä heiteltiin morot teamchatissa kunnes Letti ilmoitti että tietäs yhen kiekon parhaista nousevista pakeista meille...
jotenkin arvasin että se oli Ndur! Siinä meni pari päivää ja ku Niksu oli reissussa niin päätinpä sitten kysyy Nduria ja hän mielellään suostu tulemaan. Pari pelii muka kateltiin mallin vuoksi, mutta kaveri osoittautu hyväks veikoks ja pelimieheks, joten ei siinä ollu ongelmii ottaa häntä meille! Näin muodostu tulevan kauden runko: Lac Letti Hossa - Jackal Nikkke Ookke Ndur !
Minimitavote taitaa olla pleijareissa ja siitä sitten ylöspäin on plussaa.
En näkis miksei näin tapahtuis kerta viime kaudellakin oltiin jossain vähä ylempänä, en muista missä ja ollaan saatu tollasia yypereita viel jengiin! Hossa on ahne homo!
MEIL ON BTW TÄL HETKEL VÖLLIGIN ranGenkka!”

Seuraa häntä: Tähän on erittäin vaikea nostaa yhtä pelaajaa. Haluan kuitenkin nostaa esiin Ndurin. Hän pelaa erittäin vaativaa pelipaikkaa ylempänä puolustajana, mutta on todistanut kuuluvansa siinä ehdottomaan kiekon eliittiin. Tämän tason hyökkääjien kanssa hän tullee tekemään huikeat tehopisteet.Aaltoliike REDUX

Merkittävimmät tulijat: Herra (HIFK), hawk (HCP), Gelkter (?), WyX (Team Viru Valge), uizii (HCP), LariFari (Nutcase), Sean (paanit), Corvus aka P.Varis (Darra OY)

Merkittävimmät lähtijät: Näätä (HC Lightning), Myllaro (HC Lightning), Dufva (Pohjolan Leijonat)

Analyysi: Rehellisesti on sanottava, että tämän ennakon työläin osuus oli Aaltoliikkeen tulijalistan tekeminen. Joukkueessa on tapahtunut valtavia muutoksia, kun uusia pelaajia on tullut tarpeeksi ja vähän ylikin. Lähtijälistalta löytyy kaksi todella merkittävää palasta, kun Näätä ja Myllaro päättivät palata takaisin HC Lightningiin. Tulijoita on paljon, mutta nimet ovat laadukkaita. Pitkään listaan mahtuu niin kokemusta kuin uusia tuoreita kasvojakin. LariFarin, Tsunan ja WyXin kokemuksella ja Herran, Seanin, uiziin tuoreilla jaloilla hyökkäykseltä voi odottaa paljonkin. Puolustuksessa joukkueella on niin hyökkäävää pakkia kuin puolustavampaakin. Avainkysymykseksi nouseekin yhtenäisyys. Kuinka hyvin joukkueen uudet kasvot ovat ehtineet hitsautua yhteen? Nykyliigassa yhtenäisyys on todella tärkeää ja povaan Aaltoliikkeen taistelevan viimeisistä playoff-paikoista onnistuessaan ja epäonnistuessaan putoamista vastaan. Toivottavasti pojat onnistuvat. Aaltoliike on kyllä ennenkin yllättänyt ennakoiden tekijät.

Vastuuhenkilön mietteet: Seuraavassa Tsunan mietteitä tulevasta kaudesta.
”Valmistautuminen on ollut aika tuskaista sen jälkeen kun HCL pojat läksivät muualle vastuuhenkilöstatusten puuttuessa. Tryoutilla on ollu aika sekamelska vipeltäjiä ja sitä myöten myös pelit ovat menneet penkin alle. Nyt sitten vihdoin ja viimein ollaan saatu pikkasen isompi rinki kasaan ja tilannekin sitä myötä rauhottunut. Tavoitteet nyt pääsiallisesti on siinä sarjapaikan pitämisessä mutta kuka tietää, ainahan meitä on aliarvioitu minkä saattaa ja kuitenkin 2 kaudessa noustu liigaan asti. ;). Pelaajarinki on nyt vähän isompi kun viimekaudella ihan siitä syystä että kesälaitumien kutsuessa ja peliohjelmien tiukentuessa, ei viitsitty ottaa riskiä että pelit jäis pelaamatta. Itsellä on suuria odotuksia wanhaa konkaria Larifaria kohtaan joka nyt harkoissa on ollu aika jäässä mut ratkaisupeleihin hänestä ratkaisijaa odotetaan. Myös Gelkterin avut niin hyökkäyksessä kun puolustuksessa ovat elintärkeät. Taktiikkaa ei tietty paljasteta sen enempää mutta maalinteon oltua meidän heikko kohta offseasonilla niin lähdetään pelejä voittamaan tiukan puolustuksen kautta. Vastustajat ovat tällä tasolla tottakai pahimmat ja itse odotan inholla ja pelolla otteluita SSK:ta ja Kouvolaa vastaan. Muita vastaan mielestäni lähdetään tasaväkisistä asemista. Puasoselle terkkuja. Ja Mutille.”

Seuraa häntä: Herra. Jos tarjoilu pelaa ja mies pelaa kauden loppuun asti Aaltoliikkeessä, tulee tämä liigatasolla tuore hyökkääjä mättämään monen monta maalia tämän kauden aikana.HC Penetrators

Merkittävimmät tulijat: Sugar (Les Boys), orke (Team Viru Valge / SSK), jooda (HC Humba), Juizny (FC Kiviniemi),
Merkittävimmät lähtijät: PoliZei (Team Viru Valge), Koala (Team Omistus)

Analyysi: Viime kaudella pronssiset mitalit kaulaansa saanut HC Penetratorsin pelaajisto on vahvistunut merkittävästi off-seasonilla. Maalintekovoimaa ei ainakaan joukkueelta puutu: paluumuuttajista Sugar palasi retkeltään Les Boysista ja Juizny tuli takaisin FC Kiviniemestä. Jo ennestään joukkueella on maalintekoon erikoistunut -HaBa-. Puolustuksessa tehoja on syytä odotella etenkin Ubulalta, Jopelta ja Phaneufilta. Rosterin vahvistuttua entisestään on Penetrators syytä nostaa tässä arviossa aivan kärkipäähän. Joukkue tullee tällä kaudella taistelemaan mitaleista todella tiukasti ja eipä pronssin kirkastaminen mikään ihme olisi.

Vastuuhenkilön mietteet: Mietteensä pääsi esittämään Joppe
” Viime kauden pronssimitali oli oikeestaan penetratorsseille jo todella iso saavutus, ollaan kummiskin kiekon vähän sellanen hyljeksitty roskasakki eli eräänlainen unelmien täyttymys täällä monelle että pärjättiinkin. Takki oli aikalailla tyhjä kauden päätyttyä ja meillä alko monilla sellanen uusien tuulien haisteleminen, ja tännehän ei kukaan juurikaan halunnu tulla pelaa, joten oltiin vähän siinä tilanteessa että ruvettiin kaivaa penejen eläkeläisiä mukaan touhuun. Että vaikka taitoa ei oo, niin peli-iloa me saadaan kyllä. Näitä tryoutteja tässä ollu jonkin verran ja aina kun vaihtuvuus suurta niin kestää aikansa hioa se kuntoon eli valmistautuminen ei oo oikein tyydyttäny. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä että, viime kauden pelaajisto onkin yhtäkkiä löytänyt tiensä takaisin tänne. Ubula ja Phaneuf sanoivat että ei täältä voi kovin helpolla lähteä ja alkoivat halajamaan takaisin, en sitten noista syistä tarkkaan tiiä. Nyt ollaan oikealla tiellä ja yritetään viimeistellä peli liigakauden alkuun mennessä johonkin mallille. Tavoitteena on kyl ihan ilmiselvästi viime kauden pronsista johtuen pleijarit. Pettymyksiä ne kaikki sijat ton alle on, mutta pienestä nää on kiinni liigatasolla. Pakisto näyttää tällä hetkellä joppe, phaneuf, ubula, jooda, -JoPPe-. Hyökit ovat HaBa, Sugar, Juizny, Renzody, Hinaaja, Orke. Pakistossa ja hyökeissä näitä eläkeläisiä jotka täyttävät kesäkaudesta johtuen, jos ei meinata saada pelejä pelattua. Taktisena perusideana olis tietenkin pelata varmasti oma pääty ja sitä kautta lähteä voittamaan pelejä. Lähinnä terotetaan asennetta ja huolellista peliä. En oo ihan kovin tarkkaan seurannu nyt muiden jengien meininkiä, mutta Völlig tulee olemaan pirun kova luu niinku joka kaudella, Ylikunnossa Pumppu taitaa olla sellanen velho että taas ne vaan vääntää suht. korkealle lopputuloksissa. SSK ja KaVo ovat tiimit, joiden luulin tekevän roiman parannuksen vrt. viime kausi. Nousijoita en tällä hetkellä muista muuta kuin Sabresin ja luulen että heillä on nälkää pelata hyvä kausi liigassa. Sitten loppukaneettina vielä peneistä, hyvillä fiiliksillä lähetään tappelemaan pleijaripaikasta äärimmäisen tasasessa liigassa. Seurajohdon näkökulmasta odotan mielenkiinnolla kahden herran esityksiä: HaBa, olivatko viime kauden hieno esitys pysyvämpää ja avaus kiekon kirkkaimpien hyökkien kaartiin, ja Phaneuf, loistava ensimmäinen kokonainen viime kausi, kestääkö tämän entisen tulokkaan taso sen helvetin vaativan seuraavan kauden asettamat paineet, kun nyt ei pääse puskista yllättämään. Eli hyvä fiilis ja tuntuu todella hyvälle tiimin suhteen tämä, että kerrankin meillä oli kavereissa seurauskollisuutta, loppujen lopuksi parhaat tunnelmat tämä peli antaa kun hyvä tuttu porukka. Tietenkin taitotaso pitää olla sillä tasolla että on edes mahdollisuus pärjätä ylimmällä sarjatasolla, sillä tuntuu että helppoja matseja ei enään juuri oo.”

Seuraa häntä: Viime kaudella räjähtävässä lennossa ollut -HaBa- palasi takaisin SSK-matkaltaan Penetraattoreihin. Miten onnistuu peli mahtikauden jälkeen (50+32=80 pistettä)? Jatkuuko sama tahti ja onko hänestä Penejen finaaliin viejäksi?
Unforgiven

Merkittävimmät tulijat: Puhelin (FC Kiviniemi), Hesote (?), Munez aka Larionov8 (FHR), Mango (Divine Scorers and Joska)

Merkittävimmät lähtijät: Vidual (FHR), nuuska (?), Tibet (Hc Mose)

Analyysi: Suurimmat muutokset Unforgivenilla ovat tapahtuneet alakerrassa. Uudet puolustajat tulevatkin tällä kaudella olemaan paljon vartijoina ja heidän onnistumisensa saattaa olla ratkaisevaa, jotta Unforgiven saavuttaisi himoitsemansa playoff-paikan. Melko kokeneella joukkueella on kuitenkin hyvät mahdollisuudet tähän. Epäonnistuessaan joukkue saattaa joutua taistelemaan vaikka putoamisesta, mutta kokenut runko ja etenkin hyökkäyspään hyvä yhteispeli lienevät valtteja tasaisessa liigassa. Maaleja on syytä odottaa etenkin januzkilta ja Plazilta, Hurtaj:n ja Ghostyn pedatessa paikkoja.

Vastuuhenkilön mietteet: Mietteet meille tarjoaa itseoikeutetusti joukkueen führer, Ghosty.
”Valmistautuminen on sujunut hiukan hitaahkonlaisesti; kauden alku tuli vastaan yllättäen. Pelaajia, jopa vakinaistettuja, on vaihtunut ja tryltä on livahtanut suuntaan jos toiseen pelaajia. Suurilta osin samaa vanhaa porukkaa löytyy hyökkääjistöstä, vaikkakin puolustajisto tulee olemaan toisenlainen. Pelityyli on saanut monenlaista tuulta alleen, sitä täytyy vielä hiota johtuen varsinkin puolustajien erilaisista tottumuksista. Tavoite ensi kaudella on päästä tietenkin pleijareihin. Vastustajat otetaan vastaan yksi kerrallaan, ja tulevalla kaudella ailahtelevuus sekä suurinumeroiset häviöt pyritään karsimaan tiukemmalla puolustuspään pelaamisella.”

Seuraa häntä: Ring ring. Puhelin on yksi joukkueen uusista puolustajista ja hänen onnistumisensa olisi elintärkeää Unforgivenille. Puhelin edustaa Kolikon ohella Unforgivenin puolustuksen kokenutta kaartia ja heidän on ehdottoman tärkeää ottaa roolia puolustuksessa ja johdattaa Unforgivenin puolustusta varmaotteisella ja rauhallisella pelillä.Darra OY

Merkittävimmät tulijat: Darkki (Team Viru Valge), Xirean (SSK / HC Kauhava), Puasonen (New Delhi Bulls)

Merkittävimmät lähtijät: Tony (Kangasalan Voitto), Jopo (HC Tylykone)

Analyysi: Viime kaudella Darra ylti kaikkien yllätykseksi playoffeihin ja pystyi huikean hyökkäyksensä ansiosta aiheuttamaan päänvaivaa useille suursuosikeille kauden aikana. Joukkue menetti offseasonille molemmat tehokkaimmista hyökkääjistään, mutta sai tilalle varsin hyvän kaksikon: Xirean ja Puasonen ovat erinomaisia hyökkääjiä. Puolustuksesta poistui Jopo, jonka tilalle tuli Darkki, jolla on potentiaalia nousta yhdeksi sarjan parhaista puolustajista, ja tällä kaudella lienee Darkille tarjolla vastuuta myös hyökkäyspäästä. Darra kuuluu mielestäni samaan kastiin Aaltoliikkeen ja Unforgivenin kanssa. Kaikki on mahdollista aivan terävintä kärkeä lukuun ottamatta ja merkittävimmiksi tekijöiksi tulevat nousemaan pienet asiat. Hyökkäyspäässä joukkue tuskin pystyy aivan viimekautiseen lentoon, mutta vastaavasti puolustuspää on hyvin myös puolustussuuntaan pelaavien hyökkääjien ja Darkin myötä vahvistunut todella merkittävästi.

Vastuuhenkilön mietteet: Areena on sinun, Juakko
”Nooh, valmistautuminen on sujunu hyvin kun terassikausikin saatiin avattua, lievää alkoholin kulutusta ollu viime aikoina, darkkikin kunnostautunu hyvin sekavin lausein ircissä. Pelaajistoltaan aika sama vanha tuttu darra. Suuria uusia nimiä ei ainakaan vielä oo ilmestyny, vanha tuttu xirean sentään tuli paluumuuttajana kuin myös darkkikin. Mahdollisesti yhtä hyökkääjää vielä etitään. Taktiikkaa ei tunnetusti ole, joten perus pelataan miten sattuu pelit menemään on suuressa roolissa. Vastustajilta ei tyypillisesti voi odottaa kuin polvistumista suuren ja mahtavan darran edessä.”

Seuraa häntä: Darkki. Loistava puolustaja ja tällä kertaa mahdollisuudet ottaa myös kiekollinen rooli, sillä Darran puolustajissa ei selkeää hyökkääväksi puolustajaksi profiloitunutta pelaajaa löydy. Miten onnistuu kantamaan mahdollisen kiekollisen vastuun? Puolustavana pelaajana kuuluu ehdottomasti liigan eliittiin ja potentiaalia vaikka mihin.

Liigaennakkojen tekijät:

- Redden (HC Ylikunto, Kangasalan Voitto, Habs, Kouvola Sabres, FC Malpo)
- Phaneuf (S.S.K., Pelijengi, Kuolema, Les Boys, Rowdyruff Boys)
- Saarinen (Aaltoliike REDUX, HC Penetrators, Darra OY, Unforgiven, Völlig Zugefroren EM)

Kirjoittanut: Phaneuf
Julkaistu 13.05.2007 18:08
Luettu: 1294 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.