Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

ER kulissien takana

Ensimmäinen puolisko on Elite Razoreilta kahta peliä vaille syöty. Alku on ollut suoraan sanoen surkea, saldo 4-1-7 tuskin mairittelisi ketään. Tappiot muille loppupäässä rypeville Humballe ja Roikkulämylle eivät anna kummoista kuvaa viime kauden 2.divarin runkosarjan voittajasta. Sarjataulukon perusteella moni teettäisi jo hautakiveä. Kirsikkana kakun päälle tällä kaudella ER:lle soviteltiin jo liiganousija -viittaa. Debyyttikirjoituksessani lähdin selvittelemään taustoja vastuuhenkilö Mazziolta, joka ei kuitenkaan ole maataan myynyt ja voitaan syönyt.


Viisumi: Mitkä ovat vastuuhenkilön mietteet, miksi kausi on alkanut näin murheellisesti?
Mazzio: Tähän on monta seikkaa, kaikki tulevat joukkueen sisältä. Kaikki ongelmathan alkoivat offseasonilla, Wakken retkeilyt muissa joukkueissa ja Rafan menettäminen Völligille. Sitten vielä Gilalle ja Alemille hommattiin vahingossa pelikiellot ja Kenkä nosti kytkintä. Joukkue epäaktivoitui, harkkapelien määrä ei vastannut taktiikkamme kaipaamaa harjoitusmäärää. Pelityyli hidastui ja jäimme vastustajan sumpun jalkoihin. Ja kaikkein ikävin uutinen oli parhaimman puolustajan Perkeleen sairastuminen syöpään.

Viisumi: Sekasotku joukkueen sisällä pakotti pakotti ottamaan ostoskärryt kouraan ja suuntaamaan markettiin; Amigo ja Outsi tarttuivat kärryihin. Amigo on selkeästi alempi puolustaja, minkälainen rooli Outsilla on?
Mazzio: Outsin rooli on sama kuin Wakkella ja Alemilla, eli pelipaikkana on playmaker, jonka harteilla on luoda paikat hyökkääjille.
Viisumi: Ja Amigo varmaan ottaa nyt ainakin toisen Perkeleen saappaan, jos se mahtuu jalkaan?
Mazzio: Kyllä, kai minun pitäisi yrittää sitä toista vähän myös täytellä. Amigo vaikuttaa ainakin messevältä pakilta.
Viisumi: Mainitsit, että pelityyli hidastui, mihin suuntaan uudet kaksilahkeiset ovat peliä vieneet?
Mazzio: No Amigo ei sitä kovin paljoa voi muuttaa, koska ei paljoa kiekkoon koske pelipaikastaan johtuen. Outsi on tuonut puollustusvoimaa mystisen paljon, kummempia pelityylinmuutoksia en itse ole huomannut.

Viisumi: Entä mitkä ovat taustat Gilan, Alemin ja Jaken (Wakke) eipäs-juupas -leikkiin? Jake on taas kokoonpanoissa, muut saivat kummallisessa episodissa pelikiellot.
Mazzio: Alemin pelikielto tuli meidän mokailujen takia, informaatio ei liikkunut joukkueen sisällä, otimme Alemin joukkueeseen ja samana päivänä potkimme. Wakke halusi vaihtaa maisemaa, mutta kun sopivaa ei löytynyt, pelaa hän ainakin tämän kauden vielä meillä. Tarvitsimme pelintekijää. Gilan ja Alemin tapauksissa huomasimme virheemme ja otimme heidät takaisin.

Viisumi: Millaiset ovat eväät kurssin kääntämiseen, vai ovatko eväät jo syöty ja lokikirja hukassa?
Mazzio: Eipä tässä nyt vielä olla lehmää ojaan jättämässä, ihan positiiviset toivot on vielä, tarkoituksena nyt otetella tarpeeksi pisteitä, että pääsisi liigaan karsimaan ja siitä sitten luultavammin vielä sarjanousua hakemaan.
Toiveet kolmensakkiin on kyllä jo kuopattu. Sen verran on kautta jäljellä, että kyllä voidaan nousta vielä vaikka kuinka, mutta toisaalta voidaan myös tippua aivan häntäpäätä pitämään.

Viisumi: No entä onko ykkösen taso yllättänyt vai laitetaanko alisuoritus kaaoksen piikkiin?
Mazzio: No kaaoksen piikkiin, eipä täällä ykkösessä ole mitenkään kovempi taso kuin viimekauden kakkosessa, samat joukkueet käytännössä. Kouvolan puhdas peli herättää kunnioitusta. :o
Perkeleelle vielä jaksamisia ja vointeja.

Mazzio jaksaa olla edelleen optimistinen kaikista takaiskuista huolimatta. Jos muiden pelit menevät sopivasti ristiin ja varsinkin jos ER:n hyökkäyskaksikko Kati-Klee saa uutta pigmenttiä kasvoilleen, voi nousu liigakarsinta-paikalle olla mahdollinen.

Sympatiat Perkeleelle myös allekirjoittaneen suunnasta.

Kirjoittanut: Viisumi
Julkaistu 24.02.2007 22:28
Luettu: 1152 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.