Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Liigajoukkue Habs vahvistui kolmella uudella pelaajalla

Habs tippui 2/2005 kauden jälkeen kiekkodivariin, divarissa Habs viihtyi neljä kautta ja kauden 3/006 päätteeksi joukkue nousi kiekkoliigaan, joka uudistui kuudentoista joukkueen suuruiseksi, kuten muutkin kiekkoliigan alaiset sarjat.

Redden: Mitä olet itse mieltä siitä, että sarjojen joukkuemäärää suurennettiin kuudeksitoista, mitä hyvää ja huonoa näet tässä?

Saarinen: En ole asiasta minkään sortin mielipidettä ehtinyt muodostamaan. Riskinä on tietenkin se, että epäaktiivisimmat joukkueet eivät saa pelejään pelattua, sillä 30 ottelua on jo aika tukeva määrä. Hyvää on se, että saadaan sarjoihin enemmän kilpailua, sillä playoffs-paikoistakin saa taistella viimeiseen hikipisaraan asti, on kuitenkin jätettävä huima määrä joukkueita taakseen pelatakseen playoffseja.

Redden: Clymer on yksi kolmesta hankinnastanne, mitä Clymer tuo joukkueelle ensi kaudeksi, ja miksi juuri hänet päätettiin valita Habsin kolmanneksi hyökkääjäksi?

Saarinen: Clymer tuo joukkueen hyökkääjistöön tervettä kilpailua peliajasta ja pelinrakentajien kuninkaan, Predan, vierelle uutta maalintekovoimaa. Clymer on huikea maalintekijä ja heittää usein myös oivaltavia syöttöjä hyökkäysalueella. Clymer valittiin sen takia, että hänen pelatessaan kiekko ja miehet liikkuvat ja tulosta syntyy. Clymerissa on munaa.

Redden: Puolustukseen hankitte kaksi uutta kaveria, nähtävästi pontti pelaa alempaa ja Kuhta ylempää? mitä pontti ja Kuhta tuovat joukkueelle? ja miksi juuri heidät valittiin?

Saarinen: Pontti on melko hyvin avaava ja hyvään kiekolliseenkin peliin pystyvä alempi puolustaja, joka tuo jengiin toisen alemman pakin, mahdollisten tekniikkaongelmien tai muiden varalta. Kashmirin syrjäyttämiseksi on tehtävä kovasti töitä ja pelattava hyvin. Pontti valittiin varmojen ja vakuuttavien try-out -esitysten perusteella. Kuhta tuo joukkueeseen loistavan peliälynsä lisäksi oivaltavia syöttöjä ja hirvittävästi kokemusta. Kuhdan try-out ei sitten pitkä ollutkaan, sillä pelaaminen on try-outilla erittäin vakuuttavaa, eikä tämän kokemuksen kaverilla kädet tule tosipeleissä tärisemään.

Redden: Joukkueessa on tällä hetkellä kolme hyökkääjää ja viisi puolustajaa, miten peliaika jaetaan, ja uskotko sen aiheuttavan erimielisyyksiä joukkueessa?

Saarinen:  Peliaikaa jaetaan usein melko tasan, toki yleinen pelivire ja viime aikojen esitykset vaikuttavat myös peliajan jakaantumiseen. Ei se ole pitkään aikaan mitään erimielisyyksiä aiheuttanut, tällä tavoin jokainen pelaaja pidetään ruodussa ja katsotaan, että jokainen antaa aina parhaansa.

Redden: Lopuksi kysyn joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle, ja minkä joukkueen uskot vievän runkosarjan tulevalla kaudella, entäpä ketä veikkaat pistepörssin voittajaksi?

Saarinen: Joukkueen tavoite on ensimmäiseksi selviytyä playoffseihin ja jokaisella playoffseihin selviytyneellä joukkueellaha on tavoitteena Kiekkoliigan mestaruus. Runkosarjan voitto lienee kamppailu HC Ylikunnon ja Kuoleman välillä, uskoisin kuitenkin Ylikunnon olevan ykkönen. Pistepörssin voittaa yksi liigan kolmesta parhaasta hyökkääjästä, eli Preda, MutiM tai Clymer.

Kirjoittanut: Redden
Julkaistu 06.01.2007 22:25
Luettu: 1059 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.