Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kuoleman kausi huipentui nousulla liigaan!

Kuolema sijoittui kiekkodivarissa kaudella 3/006 runkosarjassa toiseksi. Voittoja tuli: 14, tasapelejä: 4 ja tappioita: 4. Tehtyjä maaleja 75 (neljänneksi eniten), päästettyjä maaleja: 42 (vähiten). Kuoleman joukkueessa kävi pelaamassa 11 eri pelaajaa kauden aikana, joista on enää kuusi jäljellä. Vipa, Error, Hero, Django pelasivat vain yhden pelin. Archetype pelasi yhdeksän ottelua tehoin 15+10=25 ollen joukkueen sisäisen pistepörssin kolmas, Archetype treidattiin erimielisyyksien takia joukkueesta, Treidissä kuolema sai Tenkratin, joka on pelannut liigassa ja divarissa yhteensä 144 ottelua. Runkosarjassa Tenkrat sijoittui joukkueen sisäisessä pistepörsissä kuudenneksi, otteluja kertyi yhdeksän ja tehoja 12+7=19. Arrow pelasi tuloskauttaan ja teki 17 ottelussa tehot 25+15=40 ollen joukkueensa paras pistemies, Fallen pelasi 12 ottelua tehoin 8+12=20 ollen joukkueen sisäisen pistepörssin neljäs. Joukkueen manageri ja puolustava puolustaja togo pelasi 21 ottelua tehoin 0+15=15, Spolle toimi hyökkäävänä puolustajana, hän pelasi 19 ottelua tehden tehot 8+20=28 ja ollen joukkueen sisäisen pistepörssin toinen.

Liigakarsintojen ensimmäisellä kierroksella Kuolema sai vastaansa uudistuneen HC Playboysin. Kuolema hoiti pelit viidellä pelaajalla (togo, Spolle, Fallen, Tenkrat, Arrow). Kuolema nousi liigaan otteluvoitoin 3-1, Arrow voitti liigakarsinnoissakin joukkueen sisäisen pistepörssin neljä ottelua 6+6=12. Ensi kaudella siis näemme Kuoleman liigassa, alla Kuoleman managerin togon haastattelu.

Redden: Kerro kaudesta, millaiset fiilikset jäi kaudesta, täyttyivätkö odotukset, pahimmat vastustajat?

togo: Kun kausi on päättynyt sarjanousuun niin voidaan helposti todeta odotusten täyttyneen. Runkosarjassa tuli tilille vain 4 tappiota: perinteinen kauden avauspelin tunarointi tällä kertaa H.C.A.P:ta vastaan, huonolla valmistautumisella möhlitty RB-peli, sekä pari 2-1 -lukemin tullutta Pelijengi-haviötä, joita pelejä molempia hallittiin. Runkosarjastahan irtosi lopulta toinen sija samoilla pisteillä sarjakärki-Pelijengin kanssa, joka on kieltämättä noin pari pykälää parempi sijoitus kuin mitä kauden alussa arvelin. Toki potentiaali hyvään sijoitukseen oli aina olemassa, mutta etukäteen arvelin kauden alkupuolen olevan vaikeahko johtuen sarjatauon aikaisista suurista muutoksista joukkueessa. Runkosarjasta jäi siis varsin hyvät fiilikset. Vaikeimmiksi vastustajiksi nimeäisin divarin parhaan sumpun - eli Pelijengin - sekä Les Boysin, jota vastaan pelattu 2-0 voitto oli ehkäpä runkosarjan vaikein peli. Mehän oltiin tuossa pelissä aikalailla jyrän alla koko ajan, mutta LB ei onnistunut tekemään maalia muuta kuin omaan päätyynsä, ja lopussa tehtiin sitten toinen maali tyhjiin. Saattoi hieman ketuttaa tuo peli LB:n poikia. H.C.A.P:lta ei saatu kuin yksi pojo, mutta ainakin noissa peleissä niiden kovuus kiteytyi melko pitkälti "The Ruler" Omenaan, joka teki molemmissa peleissä kaikki joukkueensa maalit.

Redden: Liigakarsinnat, kerro niistä, miten pelit menivät, millaiset fiilikset niistä jäi?

togo: Karsinnat oli tällä kertaa lyhyet ja siinä mielessä ei hirvittävää karsintafiilistä itselläni päässyt syntymään. Koko homma oli ohi reilussa vuorokaudessa. Pelifiilistä laski sekin, että pelit eivät varsinaisesti olleet mitään playoff-pelejä, vaan niistä olisi ollut varaa ottaa turpaan ja silti päästä Liigaan hakkaamalla joku divarijengi. Karsintojen jälkeen oli muutenkin sellanen "ihan jees"-fiilis, eli vastaavaa riemua tuosta ei päässyt syntymään kuin jos olisi pelattu kunnon karsinnat. Vielä kun vastustajalla oli kolmannessa pelissä pahoja lagiongelmia, niin ei tunnelma ihan kattoon asti kohonnut. Hieno homma kuitenkin, että päästiin pelaamaan liigatiimiä vastaan, eikä jouduttu tuohon Viru-Amigos -tilanteeseen, jossa sarjanousu ansaitaan pelaamalla pelkkää divaritiimiä vastaan.

Itse pelit menivät omalta osaltani vähän penkin alle, mutta onneksi muu joukkue paransi todella tuskaisen ensimmäisen pelin jälkeen otteitaan, ja parilla kaverilla käsien tärinät hellittivät sen verran, että tarvittavat voitot saatiin napattua. Playboys oli pelityyliltäänkin ihan mieluinen vastustaja.

Redden: Millaiset odotukset joukkueella on liigassa? Muuttuuko kokoonpano?

togo: Kuhdalla on taas se vaihe menossa, jossa se kuvittelee lopettavansa kiekon. Odotettavissa siis Kuhdan osalta tiimistä lähtö ja nickin "buuttaus", joten nykyisestä kokoonpanosta jatkaa näillä näkymin 5 miestä ensi kauteen. Pakkeja niistä on kaksi, eli sille osastolle tullee 1-2 uutta miestä. Lisäksi hommattaneen neljäs hyökki, sikäli kun sopiva kaveri löytyy. Sopivia pelaajia on alettu katselemaan, mutta järjetöntä kiirettä ei toki ole.

Ensi kaudesta en osaa vielä kovin tarkkaan odotuksia sanoa, kun ei ole vielä edes tiimi lopullisessa muodossaan kasassa. Toisaalta itselläni ei myöskään kokemusta Liigasta vielä ole, joten en pysty niin tarkkaan vertaamaan sarjojen tasoa. En kuitenkaan usko että sielläkään mitään ihmemiehiä vastaan tulee, vaikka taso tietysti korkeammalla onkin, ja erityisesti joukkuepuolustus lienee aikalailla eri tasoa liigajoukkueilla kuin divaritiimeillä. Lähdetään kuitenkin samalla tyylillä kuin tähänkin asti, eli koitetaan tehdä parhaamme ja pelata rennosti, ja katsotaan mihin se riittää.

Redden: Kerro pelaajiesi suorituksista kaudella 3/06?

togo: Puolustus hoitui pääasiassa togo-Spolle -parilla, ja voitaneen sanoa että homma toimi kohtuullisesti, sillä päästimme runkosarjassa Divarin vähiten maaleja. Molemmat tekivät myös henkilökohtaiset piste-ennätyksensä, Spolle 28 ja togo 15 pojoa. Lisäksi Kuhta pelasi satunnaisia pelejä pakkina, mutta pääasiassa Kuhdan pelit sujuivat hyökin tontilla.

Hyökkäyksessä ainoa koko kauden aktiivisesti pelannut oli arrow, joka pelasi hienon tulokaskauden ja paukutti 25 maalia ja yhteensä 40 pojoa. Alkukaudesta muina hyökkeinä häärivät Kuhta ja Archetype, jotka olivat tärkeässä roolissa joukkueen hyvässä alkukaudessa, ja pelasivat hyvää ja tehokasta peliä. Kauden puolivälin tienoilla Archetype treidattiin joukkueen sisäisistä syistä johtuen pois, ja vaihdossa tuli Tenkrat. Vähän myöhemmin myös Fallen alkoi vähän heräilemään epäaktiivisuudestaan, samanaikaisesti kun Kuhta vaipui epäaktiivisuuteen, ja arrow-Tenkrat-Fallen -kolmikolla mentiin kauden loppupuoli ja karsinnat. Tenkillä sujui hyvin ja Falullakin pelit parani kauden loppua kohti, ja voittoja napsui suunnilleen samaan tahtiin kuin alkukaudestakin, eikä maalihanat tyrehtyneet karsinnoissakaan. Siinä suhteessa voi siis olla tyytyväinen.

Tälläistä tällä kertaa, vielä kerran onnittelut Kuoleman joukkueelle noususta liigaan.

Kirjoittanut: Redden
Julkaistu 30.11.2006 14:43
Luettu: 1128 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.