Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kuolema - pienen porukan iso show

Kuolema on tämän hetken kiinnostavimpia joukkueita Kiekkoliigan alaisuudessa. Pelaajia on tullut ja mennyt, runkokin on jouduttu kehittämään uudelleen alusta asti. Tällä hetkellä Kuolema on Kiekkodivarissa kakkossijalla, pisteen ja kaksi peliä enemmän pelanneena kuin Pelijengi. Kuoleman kanssa kakkostilasta taistelee Habs, pisteitä yhtä paljon kuin Kuolemalla, mutta neljä peliä enemmän pelattuna. Molemmilla pisteitä yhteensä 22. Joukkueen sisäisen pistepörssin johdossa on tällä hetkellä arrow, 11. ottelua tehoin 16+10=26. Kävin kysymässä togolta, mitä kuuluu Kuolemalla nykypäivänä, ja mitä olennaisia muutoksia joukkueessa on ollut kausien mittaan. ”Oon pelannut Kuolemassa helmikuusta ’05, eli reilu 20 kuukautta. Sinä aikana joukkue on ehtinyt muuttua moneen kertaan. Aluksi pelailtiin reilu puoli vuotta ”alkuperäisellä” kokoonpanolla, joka pääosin pelasi myös meidän ensimmäisellä Kiekkodivarikaudella 3/05”, togo kertoo. ”Sen kauden jälkeen lähti ensin Fallen liigailemaan MalPoon ja Falun esimerkkiä seuraten myöhemmin myös Vipa ja Spolle muihin liigatiimeihin.”

”Nykyisinhän Spolle ja Fallen ovat taas kokoonpanossa mukana, mutta tuossa kaudella 2/06 ei vanhasta kokoonpanosta ollut jäljellä oikein muita kuin minä Ndur, joka puolestaan lähti nyt viimeisen kauden päätteeksi joukkueesta pitämään jonkin sortin sapattia kiekosta. "Alkuperäisestä" kokoonpanosta on siis tällä hetkellä joukkueessa jäljellä lisäksi Fallen ja Spolle, ja kausilla 1/06 ja 2/06 pelanneet mainiot pelimiehetkin ovat ehtineet vaihtua jo uusiksi. Nykyisistä pelaajista siis arrow, Kuhta ja Tenkrat ovat kaikki tämän kauden aikana tulleita”, hän sanoo.

Kuoleman Kiekkoliigakaudet eivät kertaakaan ole olleet näin hyviä sijoituksen puolesta; runkosarjassa kaudella 3/2005 divarissa 5, 1/2006 divarissa 6, 2/2006 divarissa 7. Parhaimmillaan Kuolema on liigakarsinnassa yltänyt toiselle kierrokselle kaudella 1/2006, mutta matka tyssäsi Kangasalan Voittoon otteluvoitoin 3-1.Kysyin togolta myös, mitä tällä kaudella on tehty erilailla, koska sijoitus on tällä hetkellä niin hyvä. ”Sarjasijoitukseen vaikuttaa monikin asia. Tosiaalta peli on kulkenut suht hyvin ja onnistumisia on tullut pienehköllä kokoonpanolla, mutta toisaalta myös divarin taso on heikompi. Sarjasijoitukseen vaikuttaa monikin asia. Toisaalta peli on kulkenut suht hyvin ja onnistumisia on tullut pienehköllä kokoonpanolla, mutta toisaalta myös divarin taso on heikompi kuin aikaisempina kausina, mikä on ehkä hieman nostanut meidän sijoitusta... ja tuo sarjasijoitushan ei tässä vaiheessa kautta ole mitenkään lopullinen vielä. Ennen kautta tavoitteena taisi olla pelata suht rentoa peliä ja katsoa mihin se riittää. Toki vähintään pleijaripaikkaa pidettiin aika selvänä. Henkilökohtanen tavoite oli muuten 0 maalia, ja ainakin sen suhteen näyttää tässä vaiheessa lupaavalta”, togo vitsailee.

Kysyin myös, miten ovat suoriutuneet HC Penetratorsista saapunut Kuhta, S.S.K:sta Tenkrat, ja Helsingin Jokereista tullut arrow.  ”Suht hyvin. arrow on heistä ehkä parhaiten päässyt esille Divaripeleissä, ja tehojakin on tullut mukavasti. Kuhdan peliä on hieman vaikeuttanut se, että pelipaikka on vaihtunut pelistä toiseen puolustajasta hyökkääjäksi ja toisinpäin, mutta pääosin erittäin hyvin on mennyt. Tenkrat puolestaan ei etukäteen ajatellen ole ihan meidän pelityylin mukainen pelaaja, mutta sopeutuu varmasti koko ajan paremmin joukkueeseen ja yhteistä säveltä alkaa löytyä.” Kuolemalla pyyhkii siis tällä hetkellä todella hyvin.

Mutta kaikkihan tietävät, että todellisen kunnon kertoo vasta loppukausi. Kuoleman suhteen näyttää hyvältä, mutta kompastuskivenä on ollut liigakarsintojen ensimmäinen kierros. Mahdollisuudet tällä tiimillä on vaikka mihin, mutta totuus on että vain Kaikkivaltias tietää. Kuolemalle soisi hyvän loppukauden, hyvästä esimerkistä että pienellä materiaalilla ponnistetaan pitkälle.

-Phaneuf

Kirjoittanut: Phaneuf
Julkaistu 11.11.2006 21:36
Luettu: 1123 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.