Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

3/2006 2.divarin ennakko (by Wakke)

Uusi kausi lähestyy ja on aika allekirjoittaneelle tehdä debyyttiennakko. Tulevasta kaudesta odotan erittäin tasaväkistä kamppailua kärjen osalta. Eiköhän siirrytä suoraan joukkueanalyyseihin:


Aaltoliike REDUX

Joukkueena:
Joukkueen menestys EHL:ssä on ollut erittäin vakuuttavaa. Erittäin tasokas joukkue, joka havaitaan usein rankkilistoilla hyvinkin korkealla. Joskin vähän epätasainen kokoonpano, josta johtuen en usko Aaltoliikkeen nousuun vielä tällä kaudella.

Sijoitusarvio: 7.

Seuraa näitä pelaajia:
Mazter - Viime kaudella Kauhavasta HCAP:en siirtynyt vaarallinen hyökkääjä tulee myös tällä kaudella heiluttamaan vastustajan verkkoa useaan otteeseen.
Warden - ERään kesken viime kauden värvätty peluri, lätki myös upeat 26 tehopistettä 11:ssa pelissä. Itse oon hänelle passipeliä kouluttanut, uskon Wardenin olevan kentällä se rakentavin ja luovin pelaaja Aaltoliikkeen orkesterissa.


Masters of the Universe

Joukkueena:
Viime kaudella uransa kiekkoliigassa aloittanut joukkue aloitti ensimmäisen kautensa erittäin vahvasti. Runkosarjassa jo karkumatkalla olleen joukkueen peli romahti lähes täysin ja lopullinen sijoitus olikin vasta yhdeksäs, eikä divarikarsintapaikkaa tällä sijoituksella auennut. Tulevalle kaudelle MotU:lla ei ole paljon tarjottavaa jedin lähdettyä, mutta joukkueen yhteispeli ja -henki pitävät kuitenkin joukkueen 2.divarissa. Hyvällä pelillä joukkue saattaa lunastaa myös divarikarsintapaikan.

Sijoitusarvio: 8.

Seuraa näitä pelaajia:
kölli - MotU:n tärkein lenkki hyökkäyksessä. Mahtavaa syöttöpeliä sekä upeaa viimeistelyä. Viime kaudella yhdeksässä pelissä mukavat 3+9 tehot, mutta tälle kaudelle voi odottaa jo edeltämainittujen tuplausta. Läpimurtokausi.
Hercu - Varma pakki, myös 4vs4-peleissä nykyään erittäin vakuuttavasti pelannut ikäloppu puolustaja hoitaa oman pään nuhteettomasti. Tämän kaverin laidasta ei kannata yrittää läpi.

Marshallsaarten Mainiot

Joukkueena:
Jo kolme kautta 2.divarissa viihtyneiltä Mainioilta en voi vielä tälläkään kaudella odottaa nousua sarjaporrasta ylemmäs. Joukkueen kokoonpano on jälleen tapansa mukaan tasapaksuhko, joskin joukkuepeli toimii moitteettomasti. Kuitenkin ratkaisijat puuttuvat. Aluvanteen siirtyminen liigaan GWB:n/NDB:n paitaan on merkittävä menetys Mainioiden puolustuksesta. Aluvannetta korvaamaan palkattu WayLoo ei paini kuitenkaan edeltäjänsä tasolla, vaikka hän onkin päässyt divaria tahkomaan 2004-2005 vaihteessa.

Sijoitusarvio: 10.

Seuraa näitä pelaajia:
Örkki (Timbero) - Viime kaudella allstars-joukkueessakin esiintynyt erittäin varma puolustaja, jolla on myös kyky tukea hyökkäyksiä erittäin voimakkaasti ja jopa ratkaista otteluita.
jetse - Perusvarma valinta ykköskentälliseen; Maalinteko onnistuu ja syöttöpeli luonnistuu.


Last Period

Joukkueena:
Last Period on pelannut 2.divarissa nyt pari kautta. Sijoitukset toinen ja viides. Hyvää, syöttelevää peliä. Peli pyörii vastustajan päässä vaivatta ja oman pään vahvat yksilöpuolustajat (Barco, Beyonce) hoitavat puolustustehtävät moitteitta. Joukkue pelaa yhtenä muutamasta joukkueesta kakkosdivarissa, jotka peluuttavat ns. pelinrakentajaa lähes poikkeuksetta. Tulevalle kaudelle joukkueelta saa odottaa suht. kovaa sijoitusta, mutta todellinen murto tapahtuu divarikarsinnoissa, joissa uskonkin joukkueen nousevan sarjaporrasta ylemmäs.

Sijoitusarvio: 3. (nousu divariin)

Seuraa näitä pelaajia:
Antsu - Ehdottomasti joukkueensa henkisesti, sekä pelillisesti tärkein henkilö, joka hoitaa ainoana pelinrakentajan roolia. Erittäin hyvää syöttöpeliä ja luovia väläytyksiä yläpäässä, sekä varmaa kiekon ylöstuontia alapäästä hyökkääjiä hyväksiä käyttäen.
Beyonce - Varma puolustaja, nollapelejä luvassa.


Kouvola Sabres

Joukkueena:
Kokoonpanollisesti epävarmalla ja vaihtelevalla joukkueella peli sujuu. Puolustuspäässä niin tunnettuja, kuin tuntemattomiakin tekijöitä. Hyökkäyksessä maalinahneita viimeistelijöitä, jotka osaavat asiansa. Kyseenalaistan vain joukkueen joukkuepelin. Onnistuuko joukkue rakentamaan paikkoja 2.divarin sumppujoukkueita vastaan. Saa nähdä. Uskon, että joukkue kuitekin nähdään kamppailemassa divaripaikasta.

Sijoitusarvio: 4.

Seuraa näitä pelaajia:
santeri - Tuntemattomampi nimi kiekkoliigan piireissä, itse olen kuitenkin pelaajaa seurannut suht. tiiviisti ja voin vain ihmetellä, mistä pirusta KS on löytänyt näin kylmänviileän puolustajan. Läpimurtoaan vasta tekemässä olevan pelurin tulevaisuus näyttää valoisalta.
fouba - Erittäin luova hyökkäyspään pelaaja. Tulee antamaan ratkaisevia syöttöjä ja tekemään useita maaleja. Läpimurtokausi.


Kiekko-Hobiitit

Joukkueena:
Joukkueelta odotan nihkeätä kautta. Sama vanha runko, tulosta ei ole syntynyt aiemminkaan. Joukkueen tukipilarin Alfonson suorituksilla voidaan mitata koko kauden sijoitus.

Sijoitusarvio: 11.

Seuraa tätä pelaajaa
Alfonso - Tärkein.


Into

Joukkueena:
Viime kaudella jo vahvaksi nousuehdokkaaksi luetellun joukkueen divarikarsintataival päättyi nihkeään 5-2 tappioon Last Periodille (ov. 3-2). Joukkueen hyökkäys on ainutlaatuista. Hyökkääjät osaavat asiansa, sekä joukkueen varma puolustuspeli on varmaa. Epätasainen kokoonpano kuitenkin arvelluttaa... Innon peluuttaessa "parhaitaan", joukkueen nousua kannattaa käydä veikkaamassa (kerroin 1.05).

Sijoitusarvio: 1. (nousu divariin)

Seuraa näitä pelaajia:
Typho - Joukkueen hyökkäyksen tärkeimpiä tekijöitä. Mahtavaa pelinrakentelua.
Sepsi - Kuolemasta takaisin täksi kaudeks Intoon siirtynyt hyökkäyspään luovaa osa-aluetta edustava pelaaja tulee pelaamaan varman kauden ja juhlimaan divaripaikkaa Innon paidassa kauden päätteeksi.


HC RoikkuLämy

Joukkueena:
Joukkueen runkopelaajista jäljellä enää 3, joukkuepeli askarruttaa. Uudet värväykset kuitenkin lupaavia. Tällä kaudella en usko joukkueen pelin riittävän divarikarsintaan.  

Sijoitusarvio: 9.

Seuraa tätä pelaajaa:
Th1mo - Hyvä löytö Xylitolsien riveistä. Hyvät vedot ja varma viimeistely.


HC Kauhava

Joukkueena:
Kauhava lähtee jälleen hakemaan korkeaa runkosarjasijoitusta. Kokoonpano vaihteeksi muuttunut rajusti, mutta Hocken ja Henrayn lisäksi on jäänyt muutama vanha peluri. Uudet hankinnat on joukkueen tasoon nähden melko vaatimattomat, mutta muutama mielenkiintoinenkin valinta on tehty. Runkosarjassa sijoitus tulee olemaan kunnioitettava, mutta joukkueen vaihtelevaisuus ei vie joukkuetta pitkälle divarikarsintojen melskeessä.

Sijoitusarvio: 2.

Seuraa näitä pelaajia:
Hocke - Yllättävä valinta? Ehkä ei, mutta 2.divarin paras pistemies ikinä ei voi pettää tälläkään kertaa.
tilpero - tilperon paluu Kuolemasta Kauhavan paitaan on merkittävä joukkueen peleille. Huuuuikeat kaukovedot ja hyvät perussyötöt saavat vastustajan puolustajat kiroamaan useaan otteeseen.


FHR
"Tulee alas ko lehmän häntä". Näin on. Kiekko Cupissa 1. kierroksella FO:n pudottaneen joukkueen mahdollisuuksiin en usko tässä kovassa sarjassa. Onko legendaarisen FHR:n ura tämän kauden jälkeen ohi? Oli miten oli, nostan hattua FHR:n pitkälle ja joukkueuskolliselle historialle. ps. Poro24 tee 1 !

Sijoitusarvio: 12.

Seuraa näitä pelaajia:
Soli - Hyvä hyökkääjä, joukkueensa eliittiä.
Poro24 - joo.. Varokaa!


Elite Razor

Joukkueena
Omasta joukkueesta on aina hankala kirjoittaa mahdollisimman puolueetonta tekstiä. Joukkue on kehittynyt pelillisesti kauden vaihteessa huomattavasti. Peli perustuu hyökkääjien ja pelinrakentajan yhteistyöhön keskialueella ja ylhäällä. Joukkueen varmat puolustajat hoitavat tonttinsa moitteettomasti. Uskon ERn olevan runkosarjassa vahvoilla, mutta monen kauden kokemuksensa vuoksi joukkue on vahvimmillaan divarikarsinnoissa. Tällä kaudella nousu on jo realistinen tavoite.

Sijoitusarvio: 5. (nousu divariin)

Seuraa näitä pelaajia:
Perkele - Joukkueen uusin puolustaja, joka on vakuuttanut allekirjoittaneen pelinrakentajan tukemisellaan ja erittäin varmalla puolustuspelillään. Läpimurtokausi.
Rafa - Joukkueen maali-iloittelija ja syöttöpelin tärkeä lenkki on tälläkin kaudella vauhdissa. Jos Rafa saa pelejä alle tarpeeksi, uskon hänen olevan pistepörssin kärkisijoilla.


Team JälkiHiki-Hockey

Joukkueena:
Joukkueen runko pysynyt saman pitkään, toimivaa peliä, varmaa puolustusta. Joukkue pysynyt rankkilistoilla erittäin korkealla ja pitkään. Karsinnat sujuivat moitteitta.  Joukkue tulee pelaamaan hyvän debyyttikauden, mutta nousuun tuskin vielä on panosta.

Sijoitusarvio: 6.

Seuraa näitä pelaajia:
Z.Palffy - Oli mukana nostamassa ERn 2.divariin, mutta lopetti juuri ennen kautta. TJHH sai miehen palaamaan ja palamaan.
Leon - Tarkat vedot

Kirjoittanut: Wakke
Julkaistu 23.09.2006 13:23
Luettu: 1507 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.