Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Story of Pelijengi

Finito. The end.
Kiekkodivarin runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Pelijengi pääsi neljän joukossa suoraan liigakarsinnan toiselle kierrokselle. Vastaan asettui runkosarjan kolmas, ehkä ottelusarjan lievä ennakkosuosikki H.C.A.P. Odotettavissa oli erittäin viihdyttävää ja tiukkaa vääntöä, olihan joukkueilla divarin lähes parhaat hyökkääjäparit. Tonzales-Fleda osoitti vaarallisuutensa heti ensimmäisestä ottelusta lähtien. Sarja kävi jo katkolla otteluvoitoin 1-2 Pelijengille, mutta niin vain HCAP pääsi tasoittamaan voitot 2-2. Ratkaisevan ottelun viimeiseen erään lähdettiin tilanteessa 1-1, Omenan ja Turon maaleilla. Viimeisessä erässä HCAP käytti PJ:tä paremmin maalintekopaikkansa, ja jälleen kerran PJ:n tie päättyi ensimmäiselle karsintakierrokselle. Joukkueen paras pistemies ja ehdottomasti tärkein pelaaja kauden aikana oli Tonzales, joka nakutti runkosarjassa 19 pelissä tehot 27+29 ollen näin pistepörssin 4.
Samaa voi väittää myös kesken kauden tulleesta Fledasta, joka nakutti 5 ottelussa käsittämättömät 14 maalia!

Pelijengin "isähahmo" Miikka kertoili päättyneen ja tulevan kauden fiiliksistä seuraavasti:
"Pelijengin kausi meni jokseenkin odotusten mukaisesti. Alku lähti käyntiin neljällä pelillä, joista kolme ensimmäistä voitettiin ja neljännessä (HCAPia vastaan) tuli takkiin pahemmin kuin koskaan aiemmin. Peli oli muutoinkin ailahtelevaista ja uudet pelaajat eivät olleet vielä saaneet hiottua yhteispeliä täysin kuntoon. Kesken kautta haettiin tasaisempia suorituksia treidin ja rosterimuutosten kautta. Jengin puolustusta tukemaan asteli Shar ja vanhat tutut, Turo ja Vlad. Hyökkäykseen saatiin Arton löytö, Fleda. Loppukausi sujuikin paremmin: yhdeksän pelin tappioton putki puhuu puolestaan.

Runkosarjassa neljäs sija oli meille tuttu paikka, josta oli hyvä lähteä karsimaan liigapaikasta. Vastaan asteli kuitenkin kivenkova HCAP, jota vastaan ottelut olivat kuin toisinto toissakauden karsintasarjasta Los Amigosia vastaan tai kauden 1/2005 sarjasta MalPoa vastaan: Pelit on meille jo katkolla, mutta vastustaja nousee ja menee ohi. Kauden tuloksena oli siis jälleen kerran pettymys.

Ensi kautta kohti suunnataan kuitenkin luottavaisina. Nykyisillä pelaajilla pystytään haastamaan mikä tahansa joukkue, mutta ensi kautta varten tulevat pienet muutokset parantanevat pakkaa entisestään. Tulevista muutoksista en halua vielä tässä mainita, mutta nykyisistä pelaajista muutama sananen lienee paikallaan.

Kuten tarkkaavaisimmat ehkä huomasivat, kauden koutsina toimi meillä jo pitkään kiekkoillut Bonk (aka junnu/mehumies). Hän otti skipperin paikan allekirjoittaneen pitäessä taukoa liigakiekkoilusta (poikkeuksena yksi peli) ja hoiti homman kunnialla loppuun saakka. Bonk osoitti pystyvänsä tekemään rajujakin ratkaisuja tarvittaessa, josta esimerkkinä yllä mainitut rosterimuutokset ja treidi, sekä itsensä vilttiin komentaminen liigakarsinnan ajaksi, vaikka pelihaluja olisi löytynyt. Esimerkillinen suoritus.

Kauden loppuvaiheessa toisensa löytänyt kaksikko Tonzales (karvanakki/pomo-tonza) & Fleda (Letti) oli rakkautta ensisilmäyksellä. Konkarin ja nuorukaisen peli hitsautui yhteen hyvin nopeasti ja tornadot rupesivat hurisemaan hyökkäyksessä. Pojat mätkivät kovat tehot kauden loppuvaiheessa ja koko kaudelta molemmille jäi hyvät pisteet/peli -tehot [Tonzales 2,9 ja Fleda 4, 8]. Toivottavasti tornadot ja Tonzan äksdeet kajahtelevat samaan tahtiin ensi kaudellakin.

Kokeneet konkarit Vlad ("en pelaa, raidi menossa wowissa") ja Turo ("en mä nyt kun pelaan just jatkiksella") palasivat Jengin mustakeltaisiin loppukaudesta herra GWB:n, Sharin ("en kerkee nyt pelaa ku on golf kesken"), kera. Häiliksen ("en ehdi, tentti huomenna") ja R1kun ("eiku oon menossa just päikkäreille") kanssa miehet muodostavat osaavan pakkirivistön, josta löytyy sopiva balanssi taitoa, varmuutta, kokemusta ja peli-intoa.

Näillä eväillä suunnataan huomiseen yhtä varmoina kuin öhmanin lämäri, Arton visiot tai D.Beckhamin ja Madonna46:n kiekkoilun lopettaminen. Joko olisi Pelijengin aika nousta? Ensi kaudesta tulee vähintäänkin mielenkiintoinen."

Katseet ensi kauteen, Pelijengi tulee ja lujaa!
-H-

Kirjoittanut: Hudler
Julkaistu 16.08.2006 16:13
Luettu: 1072 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.