Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Wanhainkodin kahvitauko

Meillä on hyvän ystäväni jörrin kanssa tapana jutella paljonkin kiekkoon liittyvistä aiheista yön synkkinä hetkinä, ja viime yönä saimme idean että näitä ajatuksien vaihtoja voisi tulostaa luettavaan muotoon muidenkin silmille. Tämä on ensimmäinen osa,  jatkoa seuraa lähestulkoon varmasti kauden edetessä. Tässä ensimmäisessä kohtaamisessa aiheena Kiekkoliigan sarjojen alkaminen. Enjoy.

-Arto&jörri<Arto--> Noh jörri, kausi alkaa huomenna mitkäs fiilikset Fo:ssa?

<jörri> Tässähän ollaan vähän sekasortoisissa olotiloissa koska joukkoeen sisällä on ollut yllättävän paljon erimielisyyksiä ja se on näkynyt viimeisissä peleissäkin. Mutta muuten kyllä hyvin mielin, koska olen saanut ainakin itse motivaation pelaamiseen takaisin. Sinulla on Arto ensimmäinen liigakausi edessä niin kysynpä samaa sinulta että millä fiiliksillä lähössä ehkä tähän historian kovimpaan liigaan?

<Arto--> No onhan se tietty kovat paineet mennä mestareihin pelaamaan, mutta toisaalta tähän mennessä ovat pelit sujuneet ihan kohtuullisesti siellä, ja onhan ne pojat kovia pelaamaan ei siinä mitään. Päätavoite on kehittyä pelaajana siellä ja ehkä menestyäkin...saa nähdä paljonko vastuuta lopulta tulee kun tiimi on täynnä piinkovia pelimiehiä. Mitäs mieltä itse olet puolustavasta mestarista, tuleeko runkosarjasta joukkueelle perinteisen vaikea? Ja miten itse näet Ajaxin nyt joukkueena mestaruuden jälkeen, itseluottamusta ainakin löytyy sen voin sanoa....

<jörri> No Ajax tunnetusti aloittaa kauden menemällä pohjaan asti, sillä ilmeisesti suuret egot kaipaa siellä käymisen ennen kuin moottorit lämpenee. Itseluottamusta varmaan löytyy mutta se on faktaa että jos Ajax aloittaa tämän kauden yhtä huonosti kuin edelliset kaudet niin sitä nousemista tuskin tullaan näkemään koska liiga on tällä hetkellä Krimesmäisen kova. Ajax on ehkä joukkoeena vahvempi koska mainitsemaasi itseluottamusta tullut entisestään lisää. Pelillisesti Ajax on myös omalla tavalla vahva mutta valitettavasti saattaa tulla käymään niin että yksipuoleinen peli kostautuu. Sinähän se tiedät jos kuka että onko siellä pelillisesti menty eteenpäin mestaruuden jälkeen vai onko krapulaa vielä havaittavissa?

<Arto--> Krapulaa voipi olla mut ite yritän tietysti uutena nälkäisenä sutena piestä porukkaa hereille tarpeen vaatiessa, tosin kyllä beksikin sitä varmasti omaan tiukkaan tyyliinsä tekee jos tappioita rupeaa kasautumaan. Yksipuolinen peli?

<jörri> Meinaan yksipuolisella pelillä sitä että Ajaxin hyökkäyspeli perustuu ainoastaan hallintapainotteiseen pyörittämispeliin jossa kiekkoa siirretään pelaajalta toiselle lyhyillä syötöillä. Vetopassin käyttöä on todella harvassa ja esimerkiksi lättyjä maalille ei tule juurikaan. Tämähän tyyli on hienoa katseltavaa, mutta uskon, että moni joukkoe tulee keskittymään ensi kaudella juuri tähän kohtaan kun Ajaxia vastaan pelaavat.

<Arto--> Nyt olen hieman sekaisin. Ajaxiahan on pidetty nimenomaan kovana puolustavana tiiminä, jopa sumputtajina. Onko Ajax siis sumpputiimi vai uusi
Veljekset Mysiini
?

<jörri> Ajaxilla on paljon samaa pelityylissä kuin Mysiineillä ja kyllä minusta voidaan heitä pikkasen jo verratakkin toisiinsa. Ajaxista kun puhutaan niin myös voidaan todeta että he ovat myös sumpputiimi mutta se sumppu painottuu erittäin tiiviiseen sumputtamiseen  keskialueella kuin myös Mysiineillä aikoinaan.

<Arto--> Mutta se Ajaxista, mitäs muuta kiinnostavaa liigassa tällä kaudella? Tenki tekee paluun liigaan yli vuoden tauon jälkeen, mitäs ajatuksia se sinussa old skoolina herättää?

<jörri> Tenkin paluuta liigaan odotan mielenkiinnolla koska Kavo on vahvistunut samaa paikkaa pelaavalla Lassella joka tunnetaan myös kovan luokan pelimiehenä. Viekö Lasse Tenkiltä peliaikaa ja vaihtaako Tenki lopulta seuraa? Eli en usko että Tenki tulee loistamaan entiseen malliin.

<Arto--> Pystytkö tosiaan naama peruslukemilla sanomaan ettei Tenki tule loistamaan? Äijä on joka kaudella tehnyt tuhojaan riippumatta missä on pelannut ja nyt on tukena tosi kova tiimi lasseineen ja karpoveineen?

<jörri> Kyllä pystyn koska sen minkä "Oulun seisojaa" tunnen niin peliaikaa ja roolia pitää tulla jotta pelit maistuu. Jos Lasse vie suurimmaksi osaksi peliajan niin eipä niitä tehoja tule mutta kaikki riippuu siitä miten pre-seasoni on menny:D

<Arto--> Itse uskon että Tenki tekee tuhojaan, ja sinä hourailet :). Mutta heitäppä tähän vielä suosikkisi runkosarjan voittajaksi perusteluineen.

<jörri> Pistitpä pahan. Tekis mieli sanoa montakin joukkoetta koska kun tuota sarjataulukkoa katsoo niin siellä selkeesti on 9 tiimiä jotka tappelee siitä voitosta ja loput kolme vois jo keskittyä liigakarsintaan (Narrilauma, HC Playboys ja Penet).  Mutta mennääs siihen kysymykseen voittajasta, eiköhän se ole tasasen varma S.S.K. Tiedän että villinpuoleinen veikkaus, mutta tämä ryhmä on taistellu kiekossa jo aikansa ja kokonaispaketti on hyvällä mallilla. Maalintekovoimaa löytyy, puolustusvoimaa myös ja ennen kaikkea ovat oppineet voittamaan.

<Arto-->  Oma näkemys liigasta on myös se, että tasainen piru tulee olemaan. Runkiksen voi voittaa lähes kuka tahansa ja playoffpaikoista tullaan käymään ehkä jopa vielä tiukempi taistelu kuin viime kaudella. Jos nyt joku suosikki pitää heittää niin olkoot Humba.

<jörri> Humba? Meinaatko että Forsbergin sotkema ryhmä hoitaa runkkiksen? Nyt pitää kysyä vuorostaan sinulta että onko illan pillerit jäänny ottamatta vai ootko niin päissään ettet keksinyt muuta? Tietysti voit olla oikeassa jos Foppa potkitaan tarpeeksi ajoissa pois. Humbahan tunnettu rentoudesta ja Foppahan sitä sinne ei tuo vaan päinvastoin. Toisekseen, jännä huomata ettet veikannut voittajaksi Ajaxia, miksi näin? Etkö luota tiimiin vai?

<Arto-->  No Ajax ei ole koskaan runkiksessa vakuuuttanut, enkä mä oikeasti usko et me sitä voitetaankaan. Mestaruudet sitten erikseen. Mutta tosiaan, Psyko-Foppa tuo oman lisänsä Humbaan. Pakko sanoa että manager Mauska se osaa yllättää, ei näyttäneet siellä kovin hyviä kavereita Fopan kanssa viime kauden lopulla olevan, mutta niin vaan kävi että nyt pelataan yhdessä hymy huulilla. Eipä silti, kova pelimies ja selkeä vahvistus viime kauden ohueen pakistoon. Ja luultavasti taas kahdella maajoukkuehyökillä vedetään koko kausi jolloin tulosta tulee varmasti.

<jörri> Kyllä ton Fopan siirron jälkeen tuli itelläkin ikävä Humban "wanhoja" johtajia..

<Arto--> No eipäs sentään liioitella. Olikos liigan kiintoisat porukat tässä vai vieläkö haluat jotain tiimiä nakertaa?

<jörri> uudistunut bussit

<Arto--> Aah meinasinkin unohtaa. Melkoista ”peeloilua” sielläkin tapahtui kauden jälkeen. Shar fiksasi tiimin uuteen uskoon mutta viimeisten huhujen mukaan miestä ei johtaminen enää kiinnostakaan. Taitaakin päätyä D-fencelle ja Rovaniemen poppoolle henkinen johtajuus ja valta siellä.

<jörri> Uskotko että kausi ei kerkiä loppumaan kun Busseissa pelaajavirta käy kuumana?

<Arto--> No siis parempaan suuntaan on viime kaudesta siellä menty, mutta tietysti identiteetti joudutaan nyt luomaan tyhjästä kun palkkasotureita tuntuu olevan jengi täynnä. Hyvä ja tasainen porukka tuntuisi olevan. Heitetäänpä tähän paukkuna että tiimin tärkein pelaaja on eittämättä D-fence.

<jörri> Eikös Fence ole pikemmin paitsioon kirjoittelija kun pelimies?

<Arto--> No mä olen jo pitkään pitänyt Dickiä kiekon yhtenä aliarvostetuimmista pelaajista, iso ihmetys oli kun äijä ei saanut vastuuta viime kauden PB:ssä. Sanotaanpa näin että on pakkeja jotka osaa puolustaa, ja pakkeja jotka pelaa kolmatta hyökkääjää. Fence keskittyy olennaiseen - eli puolustamiseen - hyvin ja lisäksi osaa hyökkäysalueellakin nykyään jo pari liikettä. Lisänä iän ja kokemuksen mukana tuleva varmuus niin hyvä pelaaja on kyseessä ja busheille todella tärkeä pelaaja ensi kaudella. Eiköhän nyt nähdä viimeistään D-fencen läpimurtokausi liigassa.

<Arto--> Maalipörssin voittaja on muuten jo selvillä, se on nimittäin khalle. Mitä muuta tarvitsee liigasta tietää?

<jörri> Ite annan 3 tähteeni suoraan Humballe ja miksikö? Koska tulevat antamaan Fopalle kenkää ennen kauden loppua joten eiköhän siitä ansaitse kaiken kunnian.

<jörri> darra on kuiva
<jörri> Penet, hohhoijaa Kuhta no jätänpä sanomatta
<jörri> Völliggi, ei tuu mitään mieleen.
<jörri> playboys, hopeatiimi joka näyttää huteralta
<jörri> Narrilauma ei tuu muuta mieleen ku himoitsevan häikäsevä pelimies Renberg ja ilman häntä Narrit ei tule voittamaan yhtään ottelua
<jörri> Malpo, menneen talven lumia.

<Arto--> Ei ketään kiinnosta. Joko sitä siirrytään ykköseen...melko tylsä sarja oikeestaan tällä kaudella. Tietysti Pelijengi kiinnostaa uudella otteellaan mut muuten aika kuiva kausi siellä tulossa.

<jörri> Ootko Arto samaa mieltä että jos katsotaan tuota 1.divarin sarjataulukkoa niin se näyttää värittömältä?

<Arto--> Mitä mä just sanoin? Noh, siellä on perusjyriä kuten Habs, Jupiter, PU, Kuolema ja Pelijengi jotka ei ehkä hirveästi tunteita herätä. Ite diggaan Pelijengistä ja toivon että Bonk saa luotsattua tiimin sinne minne minä en pystynyt niitä viemään. Sanoisin kuitenkin että runkiksen ykkössuosikki on Amigot. Koko joukkueen puolustuspeli on niin hyvää että divarissa tullaan näkemään TODELLA vähän maaleja ainakin Amigojen päätyyn.

<jörri> Amigot on myös minun mieleen ja varmasti yksi suosikki hoitamaan ittensä takaisin liigaan.

<Arto--> Mennäänpä eteenpäin. Kakkosessa pelaa ykkössuosikkina todellinen keräilytiimi, FO!
Mitä vit**a jörri, mites tällänen monsteri noin kokeneilla pelaajilla tuli tehtyä?

<jörri> Yksinkertasesti se etten mahtunut muihin tiimeihin. Jossain on pakko pelata jos meinaa Jennalle ruokaa pöytään tuoda niin piti sitten tämmönen poppoo kasata. Olihan tässä takana myös pienoinen motivaatio-ongelma mutta nyt se on jäänyt taka-alalle. Delpiero vielä anto vapaat kädet niin mikäs siinä kun pelaajat oli jo tiedossa ja kaikki oli tuttuja niin mitään riskiä. Tietysti Delpiero ei ollut kovin tuttu mutta osoittautunut mukavaksi ja Jammumaiseksi veijariks i:D

<Arto--> Tjoo, kakkonen on ykkönen…itse D-fencekin päätyi kirjoittamaan ennakonsa kakkosesta. Onko se taas seonnut vai mitä helvettiä se tässä entisessä puulaakissa näkee?

<jörri> No yksinkertasesti FO toi niin suuren piristysruiskeen että Fencenkin makuhermot alkoi reagoimaan. Kakkosessa tulevalla kaudella pelaa vähän tuntemattomia ja eksoottisia tiimejä joten se voi olla myös yksi ja suuri syy mikä herätti Fencen. Ja mikä herättää varmasti muutkin seuraamaan iloista ja hyökkäävää kiekkoa mitä ei välttämättä liigassa nähdä.

<Arto--> Katotaan mitä saatte aikaan. Mitä muita tiimejä pidät kovina nousijasuosikkeina?

<jörri> Nyt pistit niin vaikean että mahdoton vastata. Kakkonen tulee olemaan hyvinkin tasainen sarja ja sieltä en pysty itse nostamaan ketään suosikiksi.

<Arto--> Ite diggaan eritoten Motusta ja aina Pelijengistä niin kunnioittaen puhuvasta He-manista, toivotaan että äijät tsemppaa ja pärjää. Myös Les Boys on kiinnostava porukka.

<jörri> Joo He-Man ja Motu on parivaljakko jolle suon mielelläni nousun. Motulla tulee olemaan puolustuksessa vaan ongelmia koska He-Man tarvis pelimiehen vierelleen jota ei Tumppi pysty antamaan mutta mielenkiinnolla odottelemaan.

<Arto--> Mutta joo, tulipa taas juteltua tässä. Pitää mennä nukkumaan ja huomenna katsomaan DaVinci –koodia. Ootko lukenu kirjaa?

<jörri> En lue kirjoja. Mutta voisin vielä ottaa kantaa muutaman kauden takaiseen Zambolaatio - HC Playboys peliin jos vaan sinulle vielä passaa?

<Arto--> Hyvää yötä jörri.

Kirjoittanut: Arto
Julkaistu 20.05.2006 14:34
Luettu: 1283 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.