Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

HC Kauhava - Ei niin paljon pahaa ettei jotain hyvääkin

HC Kauhava kuului viime kaudella kiekkoliigan kakkosdivarin ehdottomaan eliittiin. Joukkue selviytyi runkosarjassa hienosti neljänneksi, vaikka alkukausi lupaili parempaakin sijoitusta ja monien papereissa hurjan alkukauden pelannut Kauhava oli selkeä suosikki nousemaan. Divarikarsinnassa kuitenkin ykkösdivariin lopulta selvinnyt HCAP tuli ja pöllytti Kauhavan toisella kierroksella suoraan kolmessa ottelussa. Kauden päätös ei siis ollut Kauhavan pojille mieluinen.

Siihen, että Kauhava hyytyi loppukaudesta on selkeä selitys; joukkueen runkopuolustajat Totti10 ja Naattori karkasivat joukkueesta loppukaudesta ja näin ollen materiaali kapeni ja koki kovan kolauksen. Ilman puolustajiaan Kauhava ei enää pystynyt kamppailemaan tasapäisesti muiden ykkösdivaripaikasta taistelevien joukkueiden kanssa. Kauhavan pidetty manageri Hocke sai kuitenkin vanhan luottopelaajansa Naattorin takaisin luutimaan puolustukseen kauden jälkeen, ainakin näin Hocke luuli ja tarjosi Naattorille uuden mahdollisuuden. Hocke joutui kuitenkin taas pettymään, SSK tuli, näki ja vei Naattorin. ”Naattori puhu puuta, heinää ja potaskaa, kerran pelle on aina pelle” Hocke toteaa sanojaan säästelemättä, ”kaappiveikkaus, että Naattori lähtee ensi kaudella kesken jostain tiimistä”, Hocke jatkaa samaan hengenvetoon.

Vaan ei niin paljon pahaa ettei jotain hyvääkin, totesi joku joskus jossain. Kauhava on saanut joukkueeseensa lukuisia nälkäisiä pelimiehiä ajatellen ensi kautta. Väinämö, Tilpero, Chris ja Chelios olivat innokkaita ottamaan haasteen vastaan ja Hocke sorvasi herroille mielellään sopimukset hienojen try-outilla annettujen näyttöjen jälkeen. Hocke hehkutti Kiekkoliigassa ensimmäiset pelinsä ensi kaudella pelaavan Väinämön suorastaan loistaneen try-outtinsa aikana. Chrisiltä Hocke odottaa ensi kaudella monipuolisesti onnistumisia sekä puolustus-, että hyökkäyspäässä. Tilperon Hocke kertoo värvänneensä hienon joukkuepelaamisen ansiosta. ”Kaverilta odotetaan divarikaudella maaleja”, Hocke toteaa innostuneena. Chelios taas tunnetaan tiukasta puolustuspään työskentelystä ja sitä Hocke myös mieheltä odottaa.

Katsaus ensi kauteen saa Hocken silmät kiilumaan. Hänellä ja joukkueella on mielessä vain yksi tavoite. He eivät halua mitään muuta niin paljon, kuin nousua ykkösdivariin. Hocken mielestä nousu on ehdoton tavoite, mitä muutakaan voisi edelliskauden pettymyksen jälkeen odottaa?

Joukkueen uusi pelaaja, Chris, odottaa ensi kaudelta itseltään hyviä otteita ja Kauhavalta sijoitusta neljän parhaan joukkoon. Chris kertoo valinneensa Kauhavan seurakseen hyvän pelityylin ja mukavan ilmapiirin takia. ”Hocke on tyhmä”, Chris paljastaa suurelle yleisölle.

Kirjoittanut: Saarinen
Julkaistu 13.05.2006 18:18
Luettu: 1083 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.