Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Tapaus Failed Ones

Kiekon yksi tämän hetken kiinnostavimmista jutuista on varmasti tapaus Failed Ones. Joukkue uudistui kauden 1/06 jälkeen täydellisesti. Ainoa linkki vanhaan joukkueeseen on eräs joukkueen viime kauden vastuuhenkilöistä, Delpiero. FO on täyttynyt kovilla pelimiehillä joihin lukeutuu muun muassa Ghosty ja Kaasu. Mutta miksi tämä uudistuminen tapahtui? Selvittääkseni tämän jutun haastattelin yhtä uudistuneen FO:n tähdistä, jörriä.

Tapasin jörrin hämyisessä baarissa, joka oli selvästi paikkakunnan suosituin räkälä. Huomasin jörrin kauimmaisessa pöydässä vanhojen rouvien ympäröimänä. Tähti on selvästikin aito player myös kaukalon ulkopuolella. Kävelen jörrin luo ja ilmoitan kuka olen jolloin hän viittoo naisensa sivummalle ja huitaisee baarimikolle joka tuo saman tien pöytään kaksi tuoppia. Hän kehottaa minua istumaan alas ja aloitamme haastattelun. Valitettavasti koen saman tien tappion. Jörri ei lähteistäni huolimatta tiennyt mitkä seikat tähän joukkueen uudistumiseen johtivat, mutta toteaa kuitenkin vanhan FO:n hajonneen ja näin ollen piti uusi joukkue kasata. Tästä pettyneenä kulautan tuopin kurkustani alas ja huudan baarimikolle, joka kiikuttaa pöytään uuden tuopin. Seuraavaksi kyselin jörriltä joukkueen tavoitteista ja miksi hän itse liittyi joukkueeseen. Jörri kaivoi taskujaan etsien ilmeisesti tupakkaa, mutta joutui vain huokaisemaan kovaan ääneen. Taskut olivat ilmeisesti tyhjät. Päätin kuitenkin tarjota miehellä yhden sikareistani jolloin hänen ilmeensä muuttui pettyneestä lähes fanaattisen iloiseksi. Taisi miehen suusta tulla jotain kommenttia toimittajien varallisuudestakin. Tämän jälkeen hän vastasi kysymykseeni kertoen, että joukkueen tavoitteet ovat yksinkertaisesti pelata leppoisaa hokia hyvässä seurassa. Syyksi miksi hän itse liittyi joukkueeseen vastasi tähti hieman hymähtäen, ”Halusin pelastaa joukkoeen tuholta”. Itsekin hieman naurahdin kommentista jolloin jörri vaikutti tulleen vain iloisemmaksi. Taisi alkoholikin jo vaikuttaa miehen vastauksiin. Kysyin vielä keräilyjoukkue väitteestä, miten mies itse suhtautuu tähän? ”Olemme keräily joukkue koska jouduimme rakentamaan tiimin melkeimpä tyhjästä” kuului tähden vastaus. Nyt alkoivat naiset taas lähestyä jörriä ja juuri kun olin kysymässä seuraavaa kysymystä huikkasi jörri laskun baarimikolta ja nousi tuoliltaan. Mies jorisi jotain velvollisuuksista ja lähti etenemään naisten ympäröimänä kohti ulko-ovea. Samassa minua lähestyi mukavannäköinen naishenkilö. ”Laskunne”, lirkutti tarjoilija kauniisti hymyillen. Kiroten kaivoin lompakkoni esiin ja maksoin laskun jossa oli jörrin, itseni sekä kaikkien jörrin seuralaisten juomat. Manasin jörrin ja toivotin miehelle mielessäni hel*etin hyvää tulevaa kautta, jonka jälkeen poistuin räkälästä kylmään yöhön.

Lukuisista tavoitus yrityksistäni huolimatta ei FO:n vanha vastuuhenkilö, sipuli, suostunut vastaamaan Paitsion toimitukselle. Emme siis saa tietää oliko joukkueessa niin paljon ristiriitoja, että kaikki päättivät lähteä eri teille, vai oliko kyseessä kenties yksi kiekon suurimmista vallankaappauksista! Sipulin haastattelun paikalle laitan tilastotietoja joukkueen uusista jäsenistä sekä jörrin lausahdukset joukkuetovereistaan ja itsestään, näin saan tekstin näyttämään pidemmältä ja paremmalta. Varis kuittaa.

Ghosty:
jörri: ” Kiekon ehkä paras hasardi pakki. Aina herää kysymys että miksi Herra ghosty on kentäälä mutta tähän päivään mennessä ei ole selvinny. Jos pitää jotain positiivista sanoa niin kuntopyörä ja tyhmät jutut.”

yht. liiga 49ott. 7g 55a 62p
yht. divari 20ott. 9g 9a 18p

Kaasu:
jörri: ”Tämä vilimaattinen sisarus joka ei oikeastaan osaa kentällä mitään jos ei surffausta lasketa. Hautoo, ei vedä, ei puolusta vaan surffaa. Kuuluu kategoriaan rantaleijonat. Hänet raiskattu tyhmillä jutuilla myös.”

yht. liiga 18ott. 17g 18a 35p
yht. divari 40ott. 27g 39a 66p

Delpiero:
jörri: ”Mukava heppu oikeastaan loistava. Maailmasta en tunne yhtään näin iloista ja sympaattista "jammua" kuin Delpieru on. Delpieru nousi pantavien listalle viimeiseksi eli toiseksi mutta on erittäin lähellä Robbie Williamsia. Pelilliset taidot on myös huikeaa luokkaa ja tästä herrasta odotetaan seuraavaa vuorenvalloittajaa.”

yht. divari 33ott. 6g 17a 23p

Gempa:
jörri: ”Kiekon itsekkäimpiä pelaajia. Jos joskus saat syötön ennen ku kaveri laukoo niin muista merkata vihkoon. Gempa on ryhmämme ainut henkilö jolla on joskus jutuissa tasoa mutta pelillisesti kuuluu kategoriaan Mustat Siiamilaiset.”

yht. liiga 68ott. 67g 53a 120p
yht. divari 50ott. 79g 49a 128p

jörri:
jörri: ”Joukkoeen sielu, ruumiilistuma ja aurinko. Todella mukava heppu ja ennen kaikkea asiallinen ja aikuinen. Häntä arvostetaan joukkoeessa todella paljon ja ilman häntä muutkin näyttää huonolta, muistakaa se on fakta.”

yht. liiga 83ott. 39g 87a 126p
yht. divari 51ott. 21g 38a 59p


ott. = otteluiden määrä, g = maalit, a = syötöt, p = kokonaispistemäärä.

Kirjoittanut: P.Varis
Julkaistu 26.04.2006 23:45
Luettu: 1186 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.