Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

WrssBlogi vol 2: Kaivatut uudistukset

Kokoan nyt omia aatoksiani useista enemmän ja vähemmän puhuttaneista uudistuksista, joita kiekkoon on toivottu aikojen kuluessa. Jätän tietoisesti ominaisuuspisteet käsittelemättä, sillä aihe vaan tuppaa olemaan liian laaja ilman mitään kommentteja kehityspuolelta. Toteutuksessa on niin monia eri vaihtoehtoja, että tarpeeksi syvälle ei kaikkiin muotoihin millään pääsisi.
Asiaan...


3v3, 4v4 sekä 5v5 peleille erilliset rank-listat
Kaikille rank-kelpoisille pelimuodoille siis oma rank-listansa? Ei olisi yhtään huonompi juttu omasta mielestäni. Joukkueet sivullekin mahtuisi hyvin 3 saraketta vierekkäin pienellä asettelulla ja mm. voittojen, tasapelien ja häviöiden pois ottamisella. 3v3 peli kuitenkin vastaa 5v5 peliä melko huonosti ja näillä erillisillä listoilla 5v5 otteluille saataisiin positiivista näkyvyyttä ilman karskeja keinoja, kuten suoraan asettamalla 3v3 pelit pisteiden ulkopuolelle. Thumbs up.

Puoltenvaihdot
Puoltenvaihtoja en itse osaa pitää kovin oleellisena päivityksenä, vaikka siitä puhetta jonkin verran onkin ollut. Jouko joskus mainitsi, että tämä vaatisi paljon työtä, joten itse ajattelisin pelissä olevan oleellisempiakin kohtia joita päivittää. Tämä kuitenkin vaikuttaisi vain yhteen erään per peli, joten en ole vakuuttunut. Thumbs down.

Pause/Aikalisä
"Pelaaja kaatu ja vastustaja teki 3 maalia ennen ku se ehti takasin!!1" ja koska pitkien vetäminen on tylsää sekä tyhmää olisi jonkin tasoinen aikalisä hyvä olla olemassa. Jokaisessa pelissä kumpikin osapuoli voisi yhteensä 30-60 sekuntia viivyttää seuraavaa alotusta. Tämä antaisi mahdollisuuden kaatuneelle pelaajalle päästä takaisin, mutta silti 60 sekunninkin ollessa niin lyhyt aika ei se antaisi varsinaista terrorisoinnin mahdollisuutta. Parin pelaajan /timeout viivästyttäisi seuraavaa aloitusta ja kellon kävisi kunnes aika loppuisi tai vastakomento kirjotettaisiin. Thumbs up.

Kiekon hallintaprosentit uusiksi
Tällä hetkellä erän jälkeen kiekon hallinnasta kertovat prosentit eivät kerro juurikaan mitään ottelusta, vaan murskaavan painostuksen alainen tiimikin saattaa voittaa hallinnan saamalla pidettyä tarpeeksi kiekkoa oman maalinsa takana. Tähän onkin usein toivottu minunkin mieleistäni vaihtoehtoa, jossa hallinnan sijaan kerrottaisiinkin missä kiekko on sijainnut erän ajan. Jaetaan siis hyökkäyspäät sekä keskikenttä kolmeksi eri alueeksi ja annetaan prosentit niille. Lisäksi samaan syssyyn voisi lisätä nämä prosentit näkymään myös ottelun tilastosivulla. Koska en kuitenkaan tiedä miten pelin koodi tähän taipuisi, jätän peukalot antamatta tälle ehdotukselle, vaikka puhtaana ideana ehdotus peukut ylös saisikin.

Syötöt kuntoon
Vaikkei tämä varsinaisesti olisikaan uudistus, niin koen pakottavaa tarvetta mainita tästä. Syötöt häviävät taasen liian helposti jo siitä, että vastustaja hengittää niskaan. Jätän kuitenkin varsinaisen ongelman diagnosoinnin väliin, sillä en jälleen kerran - useista arvuutteluista huolimatta - tunne pelin koodin toimintaa.

Paitojen resetointi
Itselläni punavihersokeana on välillä vaikeuksia erottaa paitoja, jotka muut näkevät ilman ongelmia, joten ehdotankin, että paidat saisi resetoitua siihen vanhaan hyvään sininen-vihreä -pariin. Vaikka tämä vaatisikin huoneen jättämisen ja uudelleen sisään tulemisen, niin auttaisi kyllä paljon. Thumbs up, vaikka itse sanonkin.

Pelaajien toiminta erän alussa vajailla kentillä
En vieläkään ymmärrä miksi erän alussa kentälle luistelee aina tasamiehitys. Publicilla tämä edelleen aiheuttaa tilanteita, joissa pelaajien eteen kiilataan, kun vastustajalla ei alussa ole täyttä kentällistä ja nopeasti tuleekin muutamia pelaajia. Ei siitä sen enempää.

Pelaajille ID-numerot
Tämä olisi mielestäni hyvä asia ihan siitä käytännön syystä, että pelaajaa joka ei ole kirjoittanut foorumiin eikä ole joukkueessa on mahdoton jäljittää, jos hän vaihtaa nickiään. Tarjoaa loistavan tilaisuuden mm. pelimerkkihuijareille.

Säädettävät erät haasteotteluihin
Tämä ihan käytännön uudistus olisi tosiaan mukava lisä. K-Liigassakin on jo siirrytty 6min eriin ja uskon, että pidemmille kuin 5min erille olisi käyttöä varsinkin 5v5 otteluissa. Peukkuja ylös ja sillee.

Rystylaukauksen säädöt uusiksi
Tämän hetken rystylaukaukset ovat melko älyttömiä. En ole koskaan nähnyt pelaajaa, joka pystyisi vippaamaan kiekon rystyllä taaksepäin muutaman metrin päähän niin korkealle, että sitä pitää muutama sekunti odottaa alas. Ehdottaisinkin, että rystyvetoja säädettäisiin niin, että ne kohoaisivat vähemmän, mutta lähtisivät kovempaa. Ei tietenkään yhtä kovaa kuin vedot, mutta kovempaa silti. Kaikenkaikkiaan kiekkoa joudutaan liian usein odottamaan alas, kun oikeassa lätkässä se napattaisiin kädellä ja jatkettasiin pelaamista. Tähän ehdottaisin sitä, että jos kiekko ei sivuttaissuunnassa liiku juuri mihinkään, niin sen saisi kopattua korkeammaltakin.

Kiekolle häntä
Kuulen jo kuinka kansa huutaa "MEE PELAA NHL:ÄÄ!!1", mutta sanonpa tämän silti. Kiekolle ilmestyvä "häntä" kovissa vedoissa veisi toivottavasti hyvin pois sen illuusion, että kaikki siniviivavedot vain leijailevat maaliin. Muutenkin se päivittäisi graafista ilmettä tuomalla enemmän dynamiikkaa mukaan.

Veskan pahoinpitely
Tällä hetkellä erittäin suosittu tapa tehdä maali on hakata kiekko sisään vähintäänkin maalivahdinalueelta ja usein myös pari kertaa veskan kautta. Tässä haluaisinkin hieman ankarampaa tuomarilinjaa. Tämä toivottavasti kannustaisi joukkueita rakentavampaan peliin vieden pohjaa maalivahdinalueen asuttamiselta. Toki oikeassakin lätkässä on maalinedustamiehiä sekä maskimiehiä, mutta nämä eivät ainakaan hyväksytyissä maaleissa änge joukolla maalivahdinalueelle ja hakkaa maalivahtia mailoilla niin kauaa, että kiekko on varmasti hallussa tai maalissa.

Jatkoaika
Vaikka kaikki eivät samaa mieltä olekkaan, niin mielestäni jatkoaika ei olisi yhtään huono homma. Minkään joukkueen tavoitteena ei pitäisi olla tasapeli ainakaan harkkamatsissa (as in ei minkään Liigan ottelu). Aluksi vaikka vapaaehtoinen jatkoaika voisi olla hyvä kokeilu, jossa kummankin joukkueen suostumuksella pelataan vielä hetki äkkikuolemaa. Ei kuitenkaan lukeudu mielestäni tärkeimpiin päivityksiin.Tässä olivat tämän kerran löpinät. Vaikka aiheita onkin varastossa jonkin verran, niin hyvät ja ajankohtaiset ideat kaartavat aina edelle, joten juttutoiveita, kommentteja sekä korjauksia saa edelleen lähettää notella
http://www.kiekko.tk/msg/compose.cws?to=Wrss
tai antaa itsensä ilmi IRCnetissä tai Qnetissä nimimerkille Wersus.

Wrssline kiittää.

Kirjoittanut: Wrss
Julkaistu 18.03.2006 19:22
Luettu: 1197 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.