Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kauden 1/2006 liigaennakko

Moi, koska kukaan ei liigaennakkoa jaksa väsätä, niin Poro24 käski minun sellaisen tehdä. Hutaisin sitten jotain ja tässä se on.

VZ EM

Merkittävimmät tulijat: Ookke, Starchild

Merkittävimmät lähtijät: -

Analyysi: Kiekkoliigan kuumin teinijengi on saanut lisää vahvistuksia teinirintamalta. Yhden kikan teini-idoli Ookke, sekä Multian oma poika Starchild ovat tulleet vahvistamaan jo ennestään kovaa porukkaa. Harjoituspeleissä joukkue on ollut äärimmäisen kovassa iskussa, sillä joukkue on keikkunut jo tovin kiekon räng-listan kärjessä. Puolustuksessa on paljon hyviä pelaajia, mutta miten peliaika jakaantuu? Kestääkö Ubulan ja Ooken egot sen, että liigamatsissa pakkeja saattaa olla paikalla jopa viisi kappaletta. Yksikään joukkueen puolustajista ei ole ns. alempi pakki, joten sekin tuottaa varmasti hankaluuksia. Miten Ookke kestää sen, että Ubula häärii hyökkäyksen kärkenä minkä kerkiää.

Hyökkäys on paperilla melko kova, mutta miten aktiivisuus riittää? Vain kolme aktiivista hyökkääjää + Paaki, joista Koala ja lasse89 varmasti saavat päävastuun, kun Star "Naama" child on jo parhaat päivänsä nähnyt, sillä lifettäminen on selvästi vienyt voiton kiekon peluusta. Kuitenkin joukkue näyttää kovalta ja he taistelevatkin tiukasti liigan kärkisijoista.

Sijoitusarvio: 1-2.

HC PU

Merkittävimmät tulijat: Wrss, halkimo, Sekka

Merkittävimmät lähtijät: Forsberg

Viime kauden mestarijoukkue HC PU lähtee kauteen varmasti suurin tavoittein. Selvästi mestaruuden perässä joukkuetta vaihtava Wrss on kovan luokan tehomies ja halkimokin on näyttänyt tehneensä paluun mestarijoukkueen liigakokoonpanoon. Puolustuksessa päävastuu jakaantuu tilastovelho Ozon ja Salsan harteille. Tämä kaksikko onkin yksi Kiekkoliigan kovimmista puolustuskaksikoista. Tosin ei halkimokaan mikään huono puolustaja ole, mutta miten yhden kauden pelaamattomuus näkyy kokeneen konkarin jaloissa.

Hyökkäys on todella hurja. Viime playoffsien tähtipelaajat L.Lawson, sekä stlouis ovat hurja parivaljakko, jolta voimmekin odottaa tehoja. Wrss ja Sekka on hyvä kakkoshyökkäyspari, joten leveyttä löytyy maalintekorintamalta. Plaz oli lähtökuopissa kauden päätteeksi, mutta kuitenkin hän jäi PU:n riveihin. Näyttäisi tosin siltä, että joukkueen jämähyökkääjä-rooli jäisi Plazille. Joukkue tuskin yltää viime kauden sensaatioon.

Sijoitusarvio: 6.-10.

Darra OY

Merkittävimmät tulijat: peipi, Xirean

Merkittävimmät lähtijät: Tony, P.Varis

Joukkue koki kovan menetyksen XD-Wilzun tutkaparin lähdettyä omaan projektiin ja joukkueen parhaimman puolustajan P.Variksen haihduttua Hooceepeehen. Kuitenkin puolustus on melko kova. Joukkueen ykköspuolustajan viittaa pitää tällä hetkellä Scott ja hänen parikseen voisi laittaa peipin. Gb-Flap ja Darkki ovat omissa papereissani kakkoskentän puolustajia. Miten kestää teini-puolustajien päät kovassa liigassa, sillä nyt joukkue ei saa vastaansa enää Kalma HC:n tasoisia heittopusseja vastaansa.

Joukkueen hyökkäysmateriaali on myös laaja, kuten muillakin joukkueilla. Wilzu osaa tehdä maaleja ja Welbert/Puasonen jaella paikkoja. Kuitenkin, miten pärjää XD-peelot liigassa? Oma näkemys on, että joukkue tulee taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Sijoitusarvio: 6.-10.

Team Jupiter

Merkittävimmät tulijat: Japa, Fumble

Merkittävimmät lähtijät: -

Kahdella viime kaudella pronssi-ottelussa ollut Team Jupiter ei ole kokenut menetyksiä. Joukkueeseen on liittynyt kokenut puolustaja Japa, sekä hyvä hyökkääjä Fumble, joka on jo parhaat päivänsä nähnyt. Puolustuksessa löytyy nimiä, vanha BL-konkari Wänämönen, sekä entinen huippupakki Japa ja tietenkin kaikkien rakastama Ilppa. Flashey on viime ajat kärsinyt epäaktiivisuudesta, joten Japa kai hankittiin hänen tilalleen. Japa-Ilppa kaksikko toimii ja lagista Wänää voi myös peluuttaa.

Hyökkäys on taas pienoinen kysymysmerkki. Saako joukkueen paras pelaaja soopa, piiskattua muut hyökkääjät armottomaan vireeseen, kun gunnerkin on armeijassa hajoilemassa. Fumble voisi olla hyvä vaihtoehto soopan pariksi, mutta jaksaako Fumble pitää hyvän vireensä koko loppukauden? Jos joukkue ei nyt mitään ihmeitä tee, niin karsinnat kutsuvat.

Sijoitusarvio: 10.-12

Los Amigos

Merkittävimmät tulijat: Gwarth

Merkittävimmät lähtijät: -

Divarista liigaan noussut Los Amigos on yksi kauden musta hevonen. Joukkue on osoittanut iskukykynsä viime kauden liigakarsinnoissa, mutta jatkuuko samanlainen vire myös liigassa? Joukkue sai Gwarthin Dynamosta ja hän tuo lisää osaamista jo valmiiksi kovaan hyökkäysmateriaaliin. Karvis-Juza kaksikko pystyy tekemään maaleja, mutta entä muut? Miten toimii Gwart-timtim pari, sillä usein joukkueen otteluissa on kaksi kenttää, joten saako hyökkääjät vireen päälle yhdeksässä minuutissa?

Puolustus on äärimmäisen kova. Jokainen joukkueen puolustaja on osoittanut osaavansa puolustaa, joten puolustuksessa ei pitäisi mitään vikaa olla. Mutta kukaan näistä ei osaa oikein tukea hyökkäyksiä. Japsu nyt joskus yrittää tukea, mutta usein se kostautuu vastahyökkäyksellä omaan päähän ;). Jos joukkue saa pelinsä kulkemaan niin pudotuspelipaikka pitäisi olla hallussa.

Sijoitusarvio: 6.-10.

Hc Humba

Merkittävimmät tulijat: Mauska, kolme, Pulsu, Heatley

Merkittävimmät lähtijät: Stachild, Ookke, Rafa, jedi

Kiekkoliigan ex-herrasmiespelaaja Mauska ja ex-tulokas kolme tekivät paluun joukkueen riveihin. Joukkue haali myös hyökkäykseen yhden viime kauden parhaimmista pelaajista eli Pulsun. Puolustuksessa on jooda, Mauska ja kolme, joista kolme on ollut se hyökkäävämpi puolustaja ja näin ollen hän tukee hyökkäyksiä. Hc Humba on tunnettu kiekon kovimmasta sumpustaan ja sitä se on edelleen.

Hyökkäys on koventunut huomattavasti, sillä vanha pieru Starchild saatiin pois ja tilalle tuli nuori Pulsu. Humba on pelannut viime matsit kolmella puolustajalla johtuen muiden hyökkääjien aktiivisuusongelmista. Heatley, Nanne, corppa ja ryan jokainen osaa pelata Pulsun vierellä, joten joukkue tarvitsee jonkun aktivoitumista, jotta maaleja saataisiin. Joukkue varmistanee pudotuspelipaikan ja voi jopa taistella kärkisijoista.

Sijoitusarvio: 2-5.

HC Penetrators

Merkittävimmät tulijat: PoliZei

Merkittävimmät lähtijät: botto

Joukkue ei pahoja menetyksiä kokenut ja tilalle saatiin huippuhyökkääjä PoliZei. Puolustus on edelleen kivikova ja päävastuu meneekin Jopelle ja Ze77:lle. Joppe taas tulee haalimaan maskihomoilun ansiosta tehopisteitä roimasti ja Ze77 toimii alempana puolustajana, ainoana päämääränä suojata maalia. Kleprylkin on hyvä puolustaja, mutta en ole kaveria nähnyt kentällä pitkään aikaan.

Hyökkäs on sitä samaa vanhaa. Polizei vain astui boton tilalle ja Sugar päätti jäädä joukkueeseen ja se oli hyvä joukkueen kannalta. Lorenzo on ykköshyökkääjä ja hänen vierellään näkisin Polizein tai Sugarin. Sugarin kanssa Lorenzolla on paljon pelikokemusta, mutta varmasti Polizeikin pääsee joukkueen taktiikkaan mukaan kauden edetessä. Joukkue nappaa pudotuspelipaikan maskipelin avulla...

Sijoitusarvio: 2.-5.

Ajax Amsterdam

Merkittävimmät tulijat: Masse, JORT1KKA, Sedi

Merkittävimmät lähtijät: Turo, Mani, Shar

Ajaxin liigaan lähes yksin nostanut Mani potkittiin, sekä Turo ja Shar lähtivät hakemaan uusia tuulia GWB:stä. Onko Massesta ja Jortikasta korvaajia? Kuitenkin puolustus on pienoinen heikkous Ajaxille. Madonna46 pelaa varmasti lähes jokaisen ottelun Cassidyn ohella. Madonna on tunnettu tempauksistaan, mutta entäs pelikentällä? Harjoitusmatseissa en kaverilta ole mitään erikoista nähnyt, mutta Cassidy on varman oloinen puolustaja.

Hyökkäys on heikentynyt Manin potkujen takia, mutta Masse osoitti kakkosdivarissa viime kaudella osaavansa pelata. Tosin liigassa on hieman kovempia joukkueita kuin kakkosdivarissa, joten innolla odottelemme millaista jälkeä Masse-Beckham kaksikko saa aikaan. Odotan myös Fluffypawin näyttöjä, sillä viime kaudella kaveri ei paljoa pelaillut, mutta kävi silti nostamassa Pelit Onlinen divariin. Ajaxille tulee olemaan vaikeuksia liigassa.

Sijoitusarvio: 10.-12.

Narrilauma

Merkittävimmät tulijat: R1ku, HaBa

Merkittävimmät lähtijät: miska

Joukkueessa tapahtui tauon aikana: Iiro lähti ja palasi, MutiM tuli ja lähti, JaKurri kyseli paikkaa Humbasta, sekä liuta tryout-pelaajia käväisi testillä. Puolustuksessa ykkösnimenä on Aki_Heino, joka oli pääroolissa viime kauden playoffseissa. Hänen parikseen voi hyvin heittää R1kun, Dominatorin tai jojen, sillä kaikilla on mielestäni samanlainen pelityyli. Pikkis totutusti huilaa pääosan kaudesta ja keskittyy vain harjoitusmatseissa pelaamiseen.

Hyökkäys on vaarallinen, vai eikö nimet JaKurri, Haba ja Iiro sano mitään? Kovia tekijöitä kaikki, mutta Haban pitää saada yhteispeli toimimaan Iiron ja Jakurrin kanssa, jos Narrit tehoja haluaa. Pudotuspelipaikan Narrit tulee ottamaan, mutta entä siitä eteenpäin?

Sijotusarvio: 2-.5

GWB HC

Merkittävimmät tulijat: Kaasu, Turo, Shar, M.Bartek

Merkittävimmät lähtijät: Pulsu

Hurja nimilista paperilla, mutta saako tähdet pelin toimimaan myös kentällä. Sharky on joukkueen puolustuksen johtaja ja Turo voisi toimia sihteerinä. Kaasukin kai nykyään puolustajaa pelaa ja Sharin kanssa he muodostavat toimivan kaksikon. Jojo ja Coppola ovat myös loistavia pelimiehiä, mutta miten toimii puolustajien peluutus jos jopa kuusi pakkia on samaan aikaan pelissä.

Hyökkäyksessä tuhoa tekevät M.Bartek, sekä Tonzales. Huhupuheet tosin kertovat, että Tonzales ei ole saanut vielä yhteispeliä kuntoon muiden hyökkääjien kanssa, joten saas nähdä miten tornadot toimivat tällä kaudella, sillä nyt rinnalla ei ole Pulsuholea. Kuten viime kaudella, myös tällä kaudella joukkueella on vähän hyökkääjiä ja paljon puolustajia ellei nyt Sharky tee taas paluuta hyökkäykseen. Mielenkiinnolla odottelen Sharkyn taktiikoita.

Sijoitusarvio: 2.-5.

FC Malpo

Merkittävimmät tulijat: miska, Fallen

Merkittävimmät lähtijät: Pawelec, Kuhta

Kahden viime kauden finalistijoukkue FC Malpo lähtee kauteen mestaruus mielessä, sillä edellisillä kerroilla on tullut vain hopeaa. Joukkue sai angstisen miskan, sekä Kuoleman huippuhyökkääjän Fallenin. Puolustus on taas Malpon vahva ase. Kuhtamarjan tilalle on saatu miska, joka on tunnettu hyvistä tukemisistaan hyökkäyksissä, mutta hän on myös tunnettu angstistaan. Mummo on selvästi joukkueen ykköspuolustaja ja jos Ozora tekee paluun liigajäille, niin voidaan puhua huippuosaamisesta.

Fallen tuli joukkueeseen aivan viime hetkillä Pawelecin tilalle. Nyt hyökkäyksessä on vanhat tutut Djbobo, Wertti, sekä Fallen. Bobo-Wertti tutkaparista ei paljoa tarvi kertoa ja viime kauden divarin pistepörssin voittaja Fallen on myös todellinen maestro, mutta miten yhdessä kauan pelanneet Bobo ja Wertti tuumivat kun joutuu pelaamaan uuden kaverin kanssa. Viime kaudella ei toiminut peli Pawelecin kanssa, mutta uskon että tällä kaudella Malpo on yksi vahvimmista mestarisuosikeista.

Sijoitusarvio: 1.-2.

HC Playboys

Merkittävimmät tulijat: PakkiH, Forsberg, botto, Pawelec, Mxyzptlk (D-fence)

Merkittävimmät lähtijät: Wrss, JTurro

Kikked niu! Joukkue on saanut tukun vanhoja paluumuuttajia, sekä uusia kasvoja. Viime kauden pettymys(?) varmasti koitetaan pyyhkiä pois ja nyt joukkueella on lähes samanlainen kokoonpano kuin kaksi kautta sitten ja sillä päästiin playoffseihin saakka. Puolustuksessa Ghosty ja Forsberg on hyvä kaksikko ja jos D-fence ja PakkiH aktivoituvat, niin wanhan TT-kaksikon voisi myös heittää kentälle.

botto, Pawelec, Bergeron, EniX... hurjia nimiä. Nyt Böösö on saanut rinnalleen tuttuja nimiä ja nyt yhteispeli voisi toimia. EniX on tunnettu hurjista tolppaan menevistä laukauksistaan ja botto kovasta maalivainustaan. Bergeron tosin on se kuumin nimi edelleen PB:n hyökkäyksessä ja häneltä odotetaan varmasti myös tehoja. Pudotuspelipaikasta taistelee Playboys.

Sijoitusarvio: 6.-10.

Kirjoittanut: Mauska
Julkaistu 21.01.2006 19:14
Luettu: 1272 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.