Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

HC BL - Värikkyyttä mediaseksikkyyden varjossa

Miten kaikki alkoi

Olipa kerran poika nimikirjaimiltaan VZ. Hän perusti kiekko.tk-joukkueen FutisForumCasuals, kavereiden kesken FFC. VZ:n jälkeen seuraava jäsen oli O-V. Tarkoituksena oli ilmeisesti kerätä joukkueeseen muita FF:läisiä, mutta näin ei lopulta käynyt. Jossain välissä VZ myös julistautui joukkueen pomoksi.

Lopulta joukkue ilmoittautui kiekkoliigan kaudelle 2/2004 kokoonpanossaan VZ, O-V, werade, Boomhauer sekä Kuhta. Näistä O-V ja Kuhta katosivat mystisesti, eivätkä koskaan pelanneet peliäkään liigassa. Joukkueeseen päätettiinkin sivullekirjoittaneen ehdotuksesta hankkia lisää pelaajia aktiivisuuden varmistamiseksi. Sivullekirjoittanut scouttasikin tilastojen perusteella joukkueeseen -Metro-:n ja Mackin. Samoihin aikoihin VZ hankki joukkueen riveihin Kovalchukin. Jokerit65 puolestaan ilmestyi joukkueeseen ilmeisesti -Metro-:n kylkiäisenä, muttei lopulta pelannut peliäkään kaudella 2/2004.

Pian pelaajahankintojen jälkeen VZ totesi seuraavaa: "Alkoi vähän kyrpimään tämä FFC nimi kun juuri kukaan ei täällä kirjoittele FF:lle niin voitaisiin vaihtaa tämä nimi joksikin paremmaksi. Nimessä olisi hyvä kuitenkin esiintyä sana Casual.". 32 minuuttia myöhemmin hän kuitenkin tuli toisiin aatoksiin: "Joo, uusi nimi on sittenkin HC Bangladeshin Lämäri eli lyhenne HC BL".


Ensiaskeleet liigassa

BL ehti pelaamaan muutamia liigapelejä jo ennen nimenmuutosta. Näissä peleissä tuli muistaakseni aika tasaisesti voittoja ja tappioita. Aktiivisuus ei tosin ollut kovinkaan korkea, sillä uljas johtajamme VZ ei antanut BL:n pelata jos herra itse ei ollut paikalla. Pian ongelmaksi muodostui se, että johtaja itse ei jaksanut pelata peliä loppuun jos oltiin useamman maalin verran tappiolla. BL joutuikin pelaamaan pelejä loppuun vajaalla VZ:n haihduttua, ja turpiin tuli rumastikin. Sitten johtaja ihmetteli suuressa viisaudessaan miksi BL kulkee murskatappiosta toiseen. Mieleeni onkin jäänyt herran tokaisu: "vain Narrilauma on meitä paskempi joukkue tällä hetkellä". Mieleeni on myös jäänyt 2-15-tappio Hobiiteille, jossa pelasin viimeisen erän yksin VZ:n ja weraden haihduttua teille tietämättömille. No, sainpa urheiluhengestä urani ensimmäiset kolme tähteä.

Sivullekirjoittanut kyllästyi VZ:n käyttäytymiseen ja #hc-bl-kanavalla käytiinkin pitkä ja värikäs keskustelu edellämainittujen välillä. Keskustelun näkyvin tulos olikin se, että muu joukkue sai hurjia vapauksia. Päivän ajan sai pelejä pelata jopa ilman herra johtajaa, joka tuolloin oli jalkapalloturnauksessa.


Diktatuurista demokratiaksi ja mitaleille

BL:n kurssi liigassa kääntyi nousuun VZ:n saatua muutaman pelin pelikiellon. Näissä peleissä tappioita ei tainnut tulla yhtäkään. Lähes heti perään VZ sai "elinikäisen pelikiellon", joka tosin peruttiin seuraavana päivänä. Tämän päivän aikana BL ehti kuitenkin potkia herran kokoonpanosta ja hommata puolustukseen sivullekirjoittaneen scouttaaman Wänämösen. VZ jouduttiin kuitenkin ottamaan takaisin kokoonpanoon pelikiellon peruuttamisen takia. #hc-bl-kanavan rinnalle perustettiin kuitenkin VZ:n tietämättä #hcbl-kanava, jonne muu joukkue kokoontui suunnittelemaan johtajan lopullista erottamista. Poro24:n annettua luvan potkimiseen, VZ sai monoa. Tämän jälkeen VZ on esiintynyt kiekossa ja irkissä ainakin nimillä -Briere-, Chronic^, slobi ja Walrus, mutta ei ole kelvannut BL:n millään niistä, vaikka useaan otteeseen onkin sitä yrittänyt.

VZ:n potkimisen jälkeen BL pelasikin loppukauden onnellisten tähtien alla. Tappioita ei VZ:n lähdön jälkeen tullut runkosarjassa enää yhtään, ja joukkue nousi jumbojen joukosta lopulta lohkonsa ykköseksi. Erityismaininnan ansaitsee Kovalchuk, joka teki 14 pelissä hurjat 54 maalia ja 11 syöttöä ja sijoittui pistepörssissä neljänneksi.

Pudotuspeleissä vastaan asettui ensimmäisenä vastaan Habs, joka sai köniinsä otteluvoitoin 4-0. Välierissä vastaan tulikin tuleva mestari HCH, joka luuttusi BL:llä lattiaa voitoin 3-0. Pronssiottelussa BL voitti HC PU:n. Liigan pohjalta noustiin siis mitaleille heti diktaattorin syrjäyttämisen jälkeen.


Uusi kausi, uutta verta

Kaudelle 3 liiga kutistui 16:sta 8 joukkueen kokoiseksi. Ennen kautta pelattiin kuitenkin Kiekko Cup, jossa BL:n riveissä esiintyi uusi pelaaja, nimittäin Jasonite. BL jäi 16 joukkueen turnauksessa sijoille 9.-12., mutta seuraavasta kaudesta odotettiin uuden vahvistuksen ja demokratian ansiosta paljon. Ennen kauden alkua joukkueen puolustus vahvistui vielä Varviolla.

Kauden oli määrä alkaa 28. kesäkuuta, ja päivää ennen kauden alkua - sivullekirjoittaneen täysi-ikäistymispäivänä muuten - joukkueen kokoonpanossa olivat Boomhauer, werade, Macki, Kovalchuk, -Metro-, Jokerit65, Wänämönen, Jasonite sekä Varvio.

28.6. sivullekirjoittanut lähti täysi-ikäisenä risteilylle ostamaan kaljaa. Paluu oli seuraavana päivänä ja istahdettuani koneen ääreen mietinkin olisikohan BL kenties ehtinyt avata liigakautensa.

Kyllä oli ehtinyt, ja kovaa vauhtia olikin. Puolet peleistä oli jo pelattuna ja joukkueeseen oli ilmestynyt Gempa. Kyseinen herra tuli joukkueeseen Jasoniten kanssa, ja yhdessä he olivat pelanneet pelejä kovin innokkaasti. Päivän päätyttyä BL:llä ei ollutkaan enää kuin pari peliä jäljellä. Nämä pari peliä olivatkin luonnollisesti vähemmän aktiivisia joukkueita vastaan. Kun lähes kaikki pelit oli pelattu, Jasonite ja Gempa huomasivat että olo kävi tylsäksi ilman pelejä. Vastaus Jason ja Gempan huutoon oli divarikarsinnat. Herrat ottivat Varvion mukaansa, perustivat jengin ja lähtivät divarikarsimaan. Näin oli BL:n kylkiluusta veistetty uusi joukkue, Zambolaatio. -Metro- sekä kaudella 3 liigauransa parin pelin muodossa aloittanut Jokerit65, perustivat myös oman tiiminsä, Lotus Hockeyn, ja haihtuivat BL:stä.


möö-mies, ipana ja väärinymmärretty taktikko

Pelaajien eri suuntiin sinkoilemisen takia BL:ään päätettiin hommata uusia pelaajia seuraavaa kautta varten. Haaviin tarttuikin kerrassaan mielenkiintoinen kolmikko: MutiM, Mulkeri ja Särki. Näistä kaksi ensimmäistä sai poikkeusluvalla pelata jo kolmoskauden viimeisen pelin, jotta runkosarja saataisiin päätökseen. BL:n lopullinen sijoitus runkosarjassa oli kuudes, ja sillä ei kahdeksan joukkueen sarjassa irronnut pudotuspelipaikkaa.

Äsken mainitusta kolmikosta MutiM osoittautui pidemmän päälle asiallisimmaksi peluriksi, ja kyseinen herra viihdyttää vielä tänäkin päivänä BL:ssä möö-lausahduksineen kaikkineen.

Mulkeri (nyk. Dever) puolestaan osoittautui ihan hyväksi pelaajaksi, mutta henkinen kantti ei oikein ollut BL-tasolla. Jokaista joukkuetoverin virhettä seurasi nimittäin Caps Lock-pohjassa tuotettua tekstiä kysymys- ja huutomerkein koristeltuna. Varsinkin Särki sai usein puolustajan tontilla kuulla kunniansa, ja pelien jälkeen muut pelaajat saivatkin usein rauhoitella kyseistä kaksikkoa.

Jos Särki sai negatiivista palautetta Mulkerilta, sai hän lähes saman verran positiivista kommenttia itseltään. Usein saimme kuulla kuinka pelasimme hänen ansiostaan nollapelin tai kuinka paljon vähemmän maaleja päästimme Särjen ollessa kentällä kuin ottelun toisen puoliskon pelanneen pakin kentälläolon aikana. Särki oli myös aikamoinen taktikko. Joka pelikatkolla saimme kuulla uuden variaation taktiikasta, jota meidän tuli noudattaa. Ja herran istuessa penkillä niitä neuvoja vasta tulikin. Ilmeisesti Särki oli aikaansa edellä tai jäljessä, sillä BL:ssä kyseiset taktiikat eivät toimineet.

Mulkeri ja Särki eivät lopulta kumpikaan nähneet kauden 4 alkua BL:n paidassa. Muu joukkue kyllästyi Mulkeriin ja antoi tälle monoa. Yllättäen toinen tappelupukari Särki päätti haihtua samalla ovenavauksella. Ennen haihtumistaan Särki oli ehtinyt vaihtaa nickinsä Wateriksi.


4/2004

Neljättä kautta varten liiga oli laajentunut 12 joukkueen kokoiseksi. BL lähti kauteen kovin pienellä pelaajaringillä. Mukana oli "Original Fiven" (Boomhauer, werade, Macki, Kovalchuk, Wänämönen) ja MutiM:n lisäksi ainoastaan hyökkäyspään vahvistukseksi hankittu Gunnar. Kausi alkoi huonosti, ja karsinnat näyttivät kutsuvan, kunnes loppukaudesta piristyttiin ja noustiin aina runkosarjan sijalle seitsemän ja pudotuspeleihin asti.

Pudotuspeleissä vastaan tuli runkosarjan kakkonen, Humba. Ensimmäisessä pelissä BL:ää vietiin kuin kuoriämpäriä ja lopputulos oli 2-10-tappio. Kaksi seuraavaa peliä olivatkin sitten tasaisempia, mutta Humba käänsi molemmat voitokseen, eteni välieriin voitoin 3-0 ja voitti lopulta mestaruuden.


Hyökkimuutoksia ja tapaus Libero

Kauteen 5 oli tarkoitus lähteä pitkälti samalla kokoonpanolla kuin edelliskauteenkin. Yhtä pakkia haettiin, ja Libero tarttui syöttiin. Libero osoittikin sellaista (yli-)intoa pelaamiseen, ettei sitä sitten Jasoniten oltu BL:ssä nähty. Massahighlightfloodit olivat arkipäivää #hcbl-kanavalla. Tämän lisäksi herran puolustus oli kovin hyökkäävää. Näistä molemmista seikoista sivullekirjoittanut huomautti usein Liberolle, mutta onkeenottamista ei ollut havaittavissa.

Kausien välissä Gunnar päätti häipyä BL:stä vähin äänin, ja hänelle alettiin etsimään korvaajaa. Lopulta testille otettiin Aamutossu ja serve, joista molemmat saivat kokea demokratian mukanaan tuoman byrokratian joutuessaan odottamaan päätöstä mahdollisesta pestaamisesta kovin kauan. Lopulta serve päätettiin pitää ja Tossulle annettiin tossua.

Ennen kauden alkua Libero vaihtoi nickinsä Woolleyksi. Tämän jälkeen hän lähes liikuttavasti kertoi kuinka tiimistä toiseen pomppiminen on hänen osaltaan ohi, ja BL on se oikea. Paskapuhettahan se oli, ja parin päivän päästä Woolley päättikin erota. Jälkikäteen sain kuulla syyn lähtöön olevan arvostuksen puute ja ipanana kohtelu joukkueen sisällä. Kröhöm, kukas nyt sellaista tekisi...


Divarikellot kilkattavat

Kaudesta 5 tulikin BL:n kohtalon kausi. Runkosarja aloitettiin murskaavalla 13-2-voitolla Hobiiteista, mutta sitä seurasikin 8 ottelun tappioputki. Loppukaudesta joukkue piristyi hieman, mutta se ei riittänyt 11. sijaa korkeammalle ja karsinta kutsui. Loppukaudesta tosin jäi jossiteltavaa Humban peluutettua poikkeusluvalla viimeisissä peleissä aulassa vastaan tulleita pelaajia omien pelaajien ollessa jossain kaukana poissa. Humban puolivaloilla pelaamisen johdosta Team Jupiter sai käytännössä ilmaisen voiton ja nousi lopulta BL:n edelle pisteen erolla.

Liigakarsinnasta ei sitten jäänytkään paljoa kerrottavaa jälkipolville. Vastaan asettui Takapenkin Tytöt. Ensimmäisessä pelissä lukemat pysyivät siedettävinä ja takkiin tuli ainoastaan 4-7. Toisessa pelissä sivullekirjoittanut ei pelannut, joten 2-11-tappiosta ei jäänyt sanottavaa. Viimeisessä pelissä elättelin vielä pientä toivoa joukkueen heräämisestä. Minun oli tarkoitus huilata ensimmäinen erä ja pelata kaksi viimeistä. 50 sekunnin pelin jälkeen peli taisi olla 4-0 tai 5-0. Siinä vaiheessa tajusin ettei omalla panoksellani ollut mitään kovin suurta merkitystä, mutta päätinpä kuitenkin tulla kentälle toisen erän alussa. Toisen erän aikana eräät joukkueemme jäsenet saivat kuningasidean ottaa maalivahdin pois. Itse en moista pelleilyä kannattanut, mutta vähemmistöön jäin. Veskaa juoksutettiin edestakaisin pariin otteeseen ja peli päättyi lopulta 7-14-tappioon.

Tässä vaiheessa alettiin BL-leirissä valmistautua divariin, kunnes Tsernobilit yllättäen ilmoitti luopuvansa liigapaikasta. Tässä vaiheessa ajattelin että saatamme ehkä saada mahdollisuuden karsia liigapaikasta yhdessä toisen liigasta pudonneen joukkueen, HCH:n kanssa. Tämähän ei johtokunnalle käynyt, vaan mukaan piti saada mediaseksikkäät Zambolaatio ja Playboys, jotka eivät olleet divarin pudotuspeleistä selvinneet liigaan. Niinhän siinä sitten kävi että Zambolaatio vei karsintasarjan, jota ei tietenkään saatu pelattua organisoidusti. Zambolaation ja Playboysin kohtaamisessa päätettiin pelata jatkoaikaa niin kauan että jompi kumpi ratkaisee. Missään säännöissä ei lukenut, että jatkoaika pelataan loppuun asti, mutta väliäkös sillä kun Zambolaatio kuitenkin on niin mediaseksikäs. Jää vain mietityttämään mitä johdossa ja Zambolaatiossa oltaisiin sanottu jos BL olisi voittanut Playboysin 5. jatkoajalla. Niin ja jos joku jotain tuloksia haluaa tietää, niin Zamboille hävittiin 2-0 (molemmat maalit munkkeja tietenkin) ja Playboysille hävittiin merkityksettömässä pelissä aika monella maalilla. HCH-peli taitaa jäädä ikuisesti pelaamattomaksi.


Uusi vuosi, uusi sarjataso, uusi pelimuoto, uudet kujeet

BL lähtee siis kaudelle 1/2005 divarista. Tätä kautta varten joukkueeseen oli hankittu puolustaja Koli, mutta tämä päätti palata Hobiitteihin. Edessä oli siis uuden pakin hankinta, ja petu- osoittautui hyväksi ja ennen kaikkea asialliseksi pakiksi, joten hänet otettiin mukaan. Muitakin pakkitarjokkaita oli, mutta asiallisuus ja kärsivällisyys ratkaisi.

Hyökkäyspäähän päätettiin myös hankkia lisää pelaajia 4vs4-pelimuodon takia. Finale otettiin joukkueeseen lyhyen try-outin jälkeen. Muitakin hyökkääjiä kävi Finalen jälkeen kokeilemassa, mutta muut joukkueet olivat sitten heidän osaltaan BL:ää kiinnostavampia.

Ensimmäiseen divarikauteen lähdettäessä kaikki näyttää suhteellisen hyvältä. Pelitaktiikoitakin on kehitetty ja sivullekirjoittanutkin on löytänyt itselleen uuden roolin. 3vs3-systeemissä hyökkäsin, mutta nyt surffailen useimmiten keskikentällä, ja sepä vasta mukavaa onkin. Vahnasta kaartista myös Macki, Kovalchuk, werade ja Wänämönen ovat edelleen mukana. MutiM:kin on viihtynyt BL:ssä jo kunnioitettavan ajan, ja kuuluu jo vakiokalustoon. Servestä on kehittymässä monitoimimies, mutta vahvimmillaan hän on kuitenkin hyökkäyksessä. Petu- on jo osoittanut olevansa BL:n henkeen sopiva pelaaja, vaikka liigapelejä miehellä ei vielä vyön alla olekaan yhtään. Finalelta on syytä odottaa tehoja hyökkäyspäässä, varsinkin yhdessä serven kanssa. 4vs4-systeemi näyttää sopivan BL:lle paremmin kuin 3vs3.

Minkäänlaista tavoitetta en ensimmäiselle divarikaudelle uskalla asettaa. Karsinnan välttäminen lienee minimitavoite, mutta pudotuspelit houkuttelevat. Katsotaan nyt miten kausi lähtee käyntiin. Manister veikkasi meitä runkosarjan voittajaksi ja D-fence sijalle seitsemän. Itse toivon ensimmäistä, mutta uskon enemmän jälkimmäiseen.


Turhat loppuhöpinät

Tähän päättyy läpileikkaus FFC:n/HC BL:n värikkäästä historiasta. Monet joukkueessa pikavisiitillä käyneet pelaajat jäivät ilman mainintaa, mutta tämä johtuu ainoastaan siitä, ettei kaikkia voi muistaa tai jaksaa mainita. Saa nähdä jaksanko editoida tähän jonkinlaista jatkoa esimerkiksi tulevan kauden päätyttyä. Lopuksi vielä statistiikkaa.


BL:n kaikkien aikojen pistepörssi liigan alaisissa peleissä (liiga, playoffs, karsinta)

Kovalchuk 44. 89+20=109
Macki 61. 73+36=109
Boomhauer 53. 34+33=67
Wänämönen 58. 22+37=59
MutiM 43. 30+22=52
-Metro- 21. 9+24=33
VZ 11. 12+11=23
werade 36. 2+20=22
Gempa 8. 13+6=19
serve 13. 12+6=18
Jasonite 9. 8+8=16
Gunnar 4. 9+0=9
Varvio 4. 2+0=2
Mulkeri 1. 1+0=1
Jokerit65 2. 0+0=0

Kirjoittanut: Boomhauer
Julkaistu 25.01.2005 15:29
Luettu: 1238 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.