Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Renberg haastattelussa

Haastattelin hyvää joukkuetoveriani ja uskomatonta pelinrakentajaa Renberggiä (aka Manicia.) Boldattu haastattelijan - minun, kursivoitu - renberg.

Tervehdys Renberg ! Kerrotkos jotain itsestäsi?
Terve terve, eipä minussa kai mitään ihmeellistä kerrottavaa ole. Tällainen ihan tavallinen tyyppi kai olen.

Kerrotkos minulle puhelinnumerosi?
0600-007007, vastaan ylensä nimellä Finnkino.

Ja nyt kun olemme saannet Renbergistä yksityisasiat tietoon menemmekin hänen kiekko.tk juttuihin. -->

Mistä sait tietää kiekosta, ja miten urasi edistyi kiekossa?
#jokerit-kanavalla Mabo ja darby keskustelivat kiekosta ja päätin itsekin sitten tunnuksen luoda ja kokeilla miltä peli näyttää. Silloinhan kiekko oli hyvinkin erilainen, enkä saanut päälle järin suurta innostusta. Pääsin Mabon perustamaan Narrilauma-joukkueeseen, jossa pelailin satunnaisesti. Kesällä 2004 aloin kuitenkin pelaamaan kiekkoa intensiivisemmin ja kaudella 4/04 pelailinkin jo Narrilaumassa lähes täyttä kautta.

Entäs sitten Narrilaumassa, siirryit kun narrilauma tippui taas Muukalaislegionaan minkälaista siellä ja minkälaiset fiilikset Narrilaumassa tippumisen takia?
Silloin tuntui erittäin turhauttavalta. Mokailimme ensin divarissa peluutuksen kanssa helppoja otteluja, emmekä ilmeisesti oppineet virheistämme, vaan karsintapelit jatkuivat samalla lailla. Vakinaisella kokoonpanolla olisi voinut saada ihmeitä aikaan. Alunperin tarkoituksenani oli pysyä Narrilaumassa myös seuraavan kauden ja pelata Puulaakia joukkueen mukana, mutta kun darby sitten ehdotti, että lähtisimme hakemaan kokemusta muualta, tuntui muukalaislegiona erittäin luontevalta vaihtoehdolta, sillä Luka narreista oli juuri siirtynyt sinne ja Januzkikin oli vanha tuttu.  Muukalaislegionan aikana jouduin myös itse opettelemaan maalintekoa, kun enään ei ollutkaan rinnalla maagista tutkaparia, joka oli aina siellä, missä tarvittiin ja jos olisinkin pelannut kauden narrilaumassa, en olisi välttämättä kehittynyt maalintekijänä niin paljoa. Muukalaislegionassa oli myös erittäin hyvä henki ja siirtyminen takaisin Narreihin ei johtunut siitä joukkueesta mitenkään, sen päätöksen olin tehnyt jo ennen legionaan siirtymistäni

Mitenkäs sitten joukkueen kasaaminen divarikarsintoja varten alkoi? Narrilauma pelasi puulaakin erittäin pienellä ringillä, johon kuuluivat Mabo, Pikkis sekä darby. Myös erittäin satunnaisesti inaktiivinen Insane. Joukkueen pohja oli kuitenkin erittäin vahvasti narrilauma-taustainen sillä kaikki heistä olivat myös aloittaneet uransa narreissa. Itselläni oli selvää, että kävi legionassa miten tahansa, palaan narrilaumaan. Luka pohti pitkään vaihtoehtoja, mutta kun saimme houkuteltua myös januzkin narrilaumaan, tuntui valinta hänellekin erittäin luontevalta, loppuvaiheessa iski sitten pieni paniikki, kun tajusimme, ettei karsintoja välttämättä ehditäkään pelata ennen kuin armeijan vihreät kutsuivat kolmea pelaajaa ja saimme luvan värvätä vielä yhden pelaajan. Puolustukseen tarvittiin kipeästi joku pelaaja, ja mielellään sellainen, joka olisi heti vapaana, että edes vähän yhteispeliä ehdittäisiin hioa. Nämä vaatimukset täytti myös narritaustainen Lauriz, jolle ei kuitenkaan kaavailtu karsinnoissa juurikaan muuta roolia kuin pelata, jos karsinnat niin pitkälle venyvät, että Luka ehtisi jo poistua.

Tässä väliin, jätän divarikarsintojen aikaiset jutut pois, koska ne lukevat jo Mabon topicissa. Narrilauma siis ei noussut divariin, sattuneista syistä.

No karsinnoissa kävi miten kävi, mitenkäs nyt puulaakissa miltä pelailu maistuu, kaksihan nousee tietojen mukaan divariin joten asennettakin pitäisi löytyä? No tavallaanhan Puulaaki on siis kuin kakkosdivari, joten asenteen kanssa ei omalla kohdalla ole ongelmia. Joukkueemme täytyisi kuitenkin hioutua vielä paremmin yhteen, sillä esimerkiksi viru valge:ta vastaan kävi ensimmäisessä pelissämme naurettava nukahdus, jonka takia hävisimme. Uudeksi hyökkääjäpariksi scoutattu Plaz on pelannut erittäin hyvin ja pystyy tekemään maaleja pahoissakin paikoissa. Vielä kun puolustukselliset aspektit saadaan selviteltyä niin uskon että tällä parivaljakolla saadaan hyvää jälkeä aikaan, kuten nykyiset pelit ovat näyttäneet.

Sinua pidetään tällä hetkellä kiekon parhaimpiin kuuluvana hyökkääjänä, miten otat "haukut" vastaan? Onhan se kiva saada tunnustusta, ja ovathan pelit tässä viime aikoina ihan hyvin sujuneetkin, mutta tosiasia on, että löytyy niitä parempiakin pelaajia paljon. Omassa pelissä suurimpana ongelmanani näen sen, että välillä vedot eivät vain yksinkertaisesti uppoa. Sorrun myös välillä liikaan kikkailuun. Tärkeintä on mielestäni kuitenkin panostaa täysillä koko ajan ja tehdä parhaansa ja jaksaa yrittää, niin tulostakin syntyy jossain vaiheessa.

No tsemppiä teille, tai meille =), mitä haluaisit kommentoida joukkuetovereistasi? Joukkueessamme tällä hetkellä pelaavista monet ovat vanhoja tuttuja, joiden kanssa yhteispeli on tuttua ja muutenkin hyvää porukkaa. Uusista pelaajista, tai olihan hän ennekin narreissa pelannut Lauriz herätti paljon pahoja tuntemuksia mm. divarikarsintojen aikana monen henkilön mielestä niin joukkueen sisällä kuin ulkopuolella, mutta hän on mielestäni parantanut asennettaan sekä peliotteitaan, ja eiköhän hänelläkin hyvä tulevaisuus kiekossa ole. Muista uudemmista pelaajista Plazista puhuin tuossa jo  aikaisemminkin, ja Joje on ilmeisesti ei niin hirveän paljon kiekkoa pelannut, jonka löysin publicilta vähän aikaa sitten. Hän on erittäin lupaava puolustaja ja kun hän saa vielä enemmän pelirutiinia, tässä on ehkä tulevaisuuden huippupakki.

Koska haluamme tietää kuka on kingi, kysyn sinulta kiekko.tk:oon Top 3 pakit, joita on vaikea jopa Renbergin ohittaa? =)
Omiisi, Wänämönen ja Gifu, rotat.

Loppuun vielä kiitokset Renbergille, ja Renbergiltä herahtaakin varmaan terkutkin ?
Kiitokset itsellesi. Kai tässä voisin sanoa tällaisen kliseisen lauseen yleisesti, että vain pelaamalla oppii.


TÖKS.

Kirjoittanut: Lauriz
Julkaistu 23.01.2005 04:40
Luettu: 1306 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.