Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Angkarn - ääni kaukalon laidalta

Kiekkoliigalaisten joukosta tuskin löytyy montaa henkilöä jotka eivät tiedä tästä herrasta mitään. Nokkelat kommentit ja rento höpötys ovat syöpyneet kymmenien ihailijoiden mieleen. Kyse on tietenkin Angkarnista, tästä kovasta pelurista joka on niittänyt mainetta pelikentällä, mutta joka viime aikoina on pelaamisen ohella myös selostanut kiekkopelejä. Seuraavassa jutussa kerron teille, rakkaat lukijat, miten tämä kaikki sai alkunsa. Saatte myös lukea kommentteja katsomon puolelta sekä nauraa Angkarnin tokaisuille.

Kaikki alkoi eräänä talvisena päivänä marraskuussa, kun liigan ensimmäinen All Stars-ottelu pelattiin. Joukko pelaajia olivat aikaisemmin perustaneet kiekkoliiga-serverin Teamspeak ohjelmaan, jotta liigalaiset voisivat keskustella muullakin tavalla kuin kirjoittamalla. Ennen All Stars-ottelua Mapis ja Mani ajattelivat selostaa ottelun Teamspeakin avulla. Mapikselle tuli kuitenkin ongelmia ennen H-hetkeä, joten Mani suoritti selostuksen yksin omalla suoraviivaisella tyylillään. Tuskin kukaan osasi arvata millaisen suosion tämä uusi alueenvaltaus tulisi saavuttamaan, saati tulevan huippuselostajan nimeä. Oli Angkarnin vuoro astua esiin.

Manin valtakausi jatkui jonkun aikaa, kunnes Angkarn sai kuulla että Live-selostus oli mahdollista. Hän innostui heti ideasta ja kysyi heti pelaajilta jos hän saisi selostaa Kiekkoliigalaiset 4vs4 ottelua. Angkarn oli sen verran kipsissä että homm ei lähtenyt oikein käyntiin. Pelaajien kritiikistä huolimatta hän jatkoi, ja kun hän lopulta pääsi vauhtiin kenelläkään ei ollut enää mitään valittamista.

Nykyään Angkarn selostaa kiekon tärkeimpiä otteluita suurillekkin yleisöille. Omien sanojensa mukaan hän on kuitenkin jo niin "kokenut itsensä munaaja" että kymmenpäinenkään yleisö ei tuota käsien vapinaa. Angkarn valmistautuu harvoin otteluihin, joskus hän saattaa kuitenkin vilkaista joitain tilastoja ennen pelejä. Angkarnin suosion salaisuus ei kuitenkaan liene hyvässä kiekkotriviassa vaan erinomaisessa huumorintajussa. Kovin kuiva henkilö ei nimittäin kerro tällaisista tavoitteista selostajana:
"Haluaisin että minulla olisi Mertarannan pärstä, J.P. Jalon käheä ääni, Tapio Suomisen sekoilevat sanat ja Bror-Erik Walleniuksen puujalkavitsit."
Etenkin viimeisen kohdan eteen Angkarnilla on vielä paljon tehtävää, onneksi.

Kokopäiväinen selostajanura kiehtoo Angkarnia, mutta hän pitää itseään pää-asiallisesti pelaajana, ainakin toistaiseksi. Angkarn on tunnettu rohkeista kommenteistaan, jotka harvoin ovat kovin imartelevia pelaajia kohtaan. Syytteet räväkkyydestä hän kuittaa lauseella johon me kaikki voimme yhtyä:
"Kyllähän siinä jälkeenpäin miettii että oliko nyt ihan reilua, mutta hei, tää on vaan kiekkoa!"

Lopuksi Angkarn sai vastata Nyt-liitteestä plagioituun kysymykseen:
Heräät pillin ja Antero Mertarannan välistä, mitä on tapahtunut?

"Pelin jälkeen pilli on tullut narisemaan, että kuinka loukkasin häntä. Parin sovintodrinksun jälkeen hän pyytää minut kotiinsa jatkoille mainitsematta, että hänen elämänkumppaninsa on tulossa kohta kämpille. Drinkkien jälkeen sammun ja lopputulos on tuollainen."

Tässä muutaman liigalaisen kommentteja Angkarnista:

<Boomhauer> Angkarnin selostus kuulostaa aika hauskalta. Jos selostusta kuulisi enemmän, olisi helpompi arvioida onko meillä käsissämme Thaimaan lahja Suomen selostajapiireille vai kuluvatko jutut ajan myötä loppuun. Joka tapauksessa hyvä että joku viitsii selostaa pelejä.

<Magito> brilliantti

<D-fence> itsekeskeinen

<corpp0r> hyvä selostaja

<Kincaidi> Hyvää juttua siltä ainakin tulee ;)
<Kincaidi> siis ihan loistavaa juttua
...
<Kincaidi> ja toinen hyvä juttu angkarnissa on sen ääni ;)
<Kincaidi> Se ääni ei oo möree mut ei kimeekään
<Kincaidi> sellanen siitä keskivaiheilta. sellanen normaali
<Kincaidi> angkarn puhuu ihan normaalisti, käyttää sanoja "niinku" yms.
...
<Kincaidi> ja sit se arvostelee hyvin muita
<Kincaidi> silleen naurettavasti
<Kincaidi> että jos ne pelaajat kuulee niin ei ne suutu :D niitä naurattas vaan :D
<Kincaidi> ja monet sano että pitää kuunnella omien matsien selostuksia jos angkarn on siellä

<Gempa> kinuskimainen kokki joka puhuu hoono soomi
...
<Gempa> tosin en oo koskaan kuullu hänen puhuvan :)

<Flooti> Bubin vertainen selostaja, jolla on sanan säilä hallussa, kuin Aleksis Kivellä aikoinaan.

<Poro24> Ankka on huikea selostaja <3

<Karppa> tuli vaan mieleen et miks musta ei oo tehty juttua paitsioon

Toivottavasti nautitte lukuhetkestä.
SDDLT

Kirjoittanut: SDDLT
Julkaistu 15.12.2004 17:57
Luettu: 1312 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.