Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Hossan joukkueanalyysit

Alkuun haluaisin muistuttaa, että tämä analyysi on kirjoitettu yömyöhään, ja sen, että kirjoittaja ei välttämättä tiedä mitä tekee, joten mikään ei välttämättä ole totta tässä jutussa. Lisäksi juttu on tehty kohtuullisen vähäisen ottelumäärän perusteella.

Tällä kertana kohteenani oli kiekkoliigassa pelaava joukkue Habs.

Habsista ei oikein saa selvää, kuka pelaa puolustajana. Toimiessaan tämä voisi olla hyväkin taktiikka, mutta... Omalla veskalla on aina kuset housussa, kun "oikea puolustaja" nousee, koska silloin ei voi tietää, milloin sieltä tullaan yksin läpi, tai jopa 2-0 hyökkäyksiin. Magito on sen verran innokas hyökkäämään, että varmistus pakin noustessa jää useimmiten muille.

Puolustuspäässä Habsilla on tiivis paketti, tosin joskus turhankin tiivis, sillä vastustaja pääsee vapaasti syöttelemään ja lopulta vetopaikkoihin. Sitten kun päästään keskialueelle asti, tulee turhan usein toivottomia "heitän lätyn toiselle puolelle ja rukoilen" -avauksia, jotka päätyvät lähes poikkeuksetta vastustajalle. Eteenpäin mennään ja taakse harvoin syötellään. Sama on havaittavissa vastustajan alueelle pyrkiessä. Mies änkeää hullun kiilto silmissä siniviivan yli vain jäädääkseen 2 pelaajaan saartamaksi. Ei liene vaikeaa arvata kuinka siinä yleensä käy? Aivan, jälleen se kiekko menetetään.

Kun kiekko saadaan turvallisesti vastustajan alueelle, onkin jo hieman positiivisempaakin sanottavaa. Kiekko liikkuu näppärästi mieheltä toiselle ja miehet syöttöpaikkoihin. Lopulta vastustajan puolustus on niin solmussa, että vetopaikka aukeaa. Näistä Habs heittelee hyvällä prosentilla häkkejä. Aina ei peli kuitenkaan laulaen luonnistu, vaan toisinaan kiekkoa veivaillaan yksin nurkissa ja se myös hyvin nopeasti menetetään.

Vaikka tämän luettuaan voisi kuvitella Habsin olevan onneton joukkue, näin ei kuitenkaan ole. Harhaluulot johtuvat kirjoittajan perfektionismista. Suurin osa joukkueista sortuu samoihin virheisiin. Me ei vaan osata.

Kokonaisuudessaan Habs on hyvinkin liigatason joukkue, sen osoitti jo pääsy playoffeihin. Kouluarvosanoissa joukkue ansaitsee pyöreän kahdeksikon.

-Hossa, freelancer

Kirjoittanut: Hossa
Julkaistu 06.12.2004 02:46
Luettu: 1034 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.