Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Hei kiekkoukot hyppikää, nyt on 5/2004 playoffsien aika!

Hejsan! Se on taas aika uuden BUUM-klubben jakson. Edellinen jakso sai niin positiivista palautetta, että kusi nousi päähän. Ilmoitankin jo tässä vaiheessa että mitä ikinä teinkin oikein edellisessä jaksossa, se ei tule toistumaan. Koska en pidempää alkuhöpinää tähän hätään keksi, lienee parasta siirtyä asiaan.

Tällä kertaa BUUM-klubben käsittelee kiekkoliigan pudotuspelejä. Tietoni kiekkoliigasta rajoittuvat edelleen suurimmaksi osaksi HC BL:ään, joten olen kysellyt yhdeltä pelaajalta jokaisesta pudotuspelijoukkueesta - joihin BL ei valitettavasti lukeudu - kuulumisia liittyen tähän kauden huipennukseen. Sen lisäksi yritän itsekin leikkiä tietäväni jotain.


VZ EM (1.) - Tsernobilit (8.)

Kohtaamiset runkosarjassa:
Tsernobilit - VZ EM 3-3
VZ EM - Tsernobilit 4-4

Aikaisemmat pudotuspelikohtaamiset:
-


VZ EM

Mitalit: -
Pudotuspelisaldo: -
Tavoite: Finaalissa kun pelataan, niin tyytyväisiä ollaan. Toki sitten syytetään tuomareita, lagia, yleisön spämmiä, lagia, APn kusemista ja lageja jos hävitään. - Jokilate

Tsernobilit

Mitalit: -
Pudotuspelisaldo: 4 voittoa, 5 tappiota, maaliero 26-24.
Tavoite: Kaipa sitä voisi välieriin yrittää. Niin pitkälle kuin rahkeet riittää. - TommiH

Runkosarjan ensimmäisellä liigakaudellaan voittanut, vanhasta nimestään HC Goalista kesken kauden luopunut Völlig Zugefroren Eishockeymannschaft, kavereiden kesken VZ EM, lähtee selvänä ennakkosuosikkina puolivälieräänsä Tsernobilejä vastaan, vaikka molemmat runkosarjakohtaamiset päättyivätkin tasapeliin. Tsernot puolestaan pelasivat suhteellisen tasaisen kauden ilman suurempia murskavoittoja ja -tappioita. Mitä nyt yksi BL:n teilaaminen, mutta ei kai sellaisia lasketa.

Ainakaan kaikki VZ EM:n pelaajat eivät ole kovin hyvin perillä tulevista vastustajistaan:
- Jörri tuntee melkosta hyvin ne miehet, niin lähinnä sen kuvauksista tietoja, muuten en ole seurannut.
Näin sanoo Jokilate, jonka jatkokommentti uhkuu pudotuspeleihin kuuluvaa lievää vastustajan provosointia:
- Tiho on kuulemma joku kuningas, muut aika käsiä. Sitä peruspaskaa maskipyöritystä tulossa eikä tule onnistumaan.

TommiH:n kommentti VZ EM:stä on huomattavasti nöyrempi:
- jörri pitää pysäyttää niin pärjätään. Jokilatea pitää myös varoa. Tasaisia otteluita oli runkosarjassa, päättyivät molemmat tasan.

The virallinen Buum-arvio: VZ EM jatkoon voitoin 3-0.


Löysät Boys (2.) - Habs (7.)

Kohtaamiset runkosarjassa:
Löysät Boys - Habs 4-1
Habs - Löysät Boys 5-0

Aikaisemmat pudotuspelikohtaamiset:
-


Löysät Boys

Mitalit: 1 pronssi
Pudotuspelisaldo: 5 voittoa, 4 tappiota, maaliero 20-16.
Tavoite: Jos lähtisi vaikka parantamaan viimevuotista sijoitusta eli finaalipaikkaa hakemaan. Ei tässä mitään turhia paineita kuitenkaan menestymisestä oteta. - Ozolinsh

Habs

Mitalit: -
Pudotuspelisaldo: 1 voitto, 12 tappiota, maaliero 27-45.
Tavoite: Voisi ne tavotteet laittaa siihen, että saadaan lisää voittoja playoffs-tilastoihin, 1 voitto 12 pleijaripelistä tällä hetkellä. Liiga on tosin niin tasanen tällä kaudella, että kuka tahansa voi voittaa mestaruuden. - Veivari

Runkosarjan kakkonen ja viime kauden pronssimitalisti Löysät Boys lähtee voittajasuosikkina puolivälieräsarjaan, ja vastustajien mielestä LB on suurin suosikki jopa mestariksi. Seitsemän muun joukkueen edustajista neljä piti Löysiä suurimpana suosikkina. Habs puolestaan pelasi tasaisen runkosarjan, eikä tuloksista löydy muuta huomautettavaa kuin se, ettei BL:ää onnistuttu kaatamaan kummassakaan pelissä. Habs hakee parannusta lohduttomaan yhden voiton ja 12 tappion pudotuspelisaldoon. Runkosarjan keskinäisissä otteluissa molemmille joukkueille irtosi yksi voitto.

Habsin Veivari osoittaa että hänellä on jääkiekon perusfraasit hallussa, ja kommentoi tulevaa vastustajaa seuraavin sanankääntein:
- Kovia pelimiehiähän siellä on, hyvin pitää pelata jos meinataan voittaa.

LB:n Ozolinshkaan ei saa kovin värikkäitä kommentteja aikaiseksi kommentoidessaan Habsia:
- Ei olla juuri harkattu Habseja vastaan viime aikoina, enkä ole pahemmin seurannut joukkueen pelejä. Tilastoja kun katsoo niin ehkä maalintekijöitä saisi joukkueessa olla lisää.
Kovin vaatimaton on herran suhtautuminen myös ennakkosuosikin asemaan:
- Jaa, hienoahan se on. Tasainen porukkahan siellä pleijareissa on, joten ei tässä mitään selviä ennakkosuosikkeja varmasti olla.

The virallinen Buum-arvio: Löysät Boys jatkoon voitoin 3-1.


HC Humba (3.) - HC PU (6.)

Kohtaamiset runkosarjassa:
HC Humba - HC PU 6-0
HC PU - HC Humba 1-1

Aikaisemmat pudotuspelikohtaamiset:
-


HC Humba

Mitalit: 1 kulta
Pudotuspelisaldo: 9 voittoa, 1 tappio, maaliero 47-23.
Tavoite: Jos neljän parhaan joukkoon pääsisimme niin tyytyväisiä voisimme olla, toki mestaruuteen olisi mukava päättää Humban taival. - nann0r

HC PU

Mitalit: -
Pudotuspelisaldo: 6 voittoa, 5 tappiota, maaliero 33-27.
Tavoite: Mestaruus - Nikosso

Hallitseva mestari HC Humba lähtee pudotuspeleihin mielenkiintoisista ja hitusen sekavista lähtökohdista. Joukkue on hajoamassa tämän kauden jälkeen, ja runkosarjan lopussa otteissa oli havaittavissa pientä välinpitämättömyyttä. Viimeisessä ottelussa kentällä oli kaksi sattumanvaraista yhden ottelun sopimuksella pelannutta vastaantulijaa ja Gifu. HC PU puolestaan aloitti runkosarjan viemällä BL:ää kuin litran mittaa ja päätti sen viemällä BL:ää kuin kuoriämpäriä. Väliin mahtui 20 muutakin ottelua. Niistä suurin osa oli BL-pelejä tasaisempia ja lopullinen runkosarjasijoitus oli kuudes.

Tämän ottelusarjan ratkaisutekijä, tai ykkösprinsiippi etten sanoisi, on Humban asenne. Jos Humba asennoituu pudotuspeleihin kuten runkosarjan loppuun, tulee PU viemään ottelusarjan. Jos Humba yltää edellisten pudotuspelien tasolle, on se suurimpia mestarisuosikkeja.

Kohteliaisuus ja kuluneet fraasit, siinä kaksi perusasiaa, tai prinsiippiä etten sanoisi, joita myös Humban nann0r käyttää vastustajia kommentoidessaan:
- Kova tiimi ja monta kovaa pelaajaa. Veikkaisin tiukkaa sarjaa mutta eiköhän me se saada voitoksi käännettyä jos hyvin pelataan.

PU:n Nikosso on itseni kanssa samoilla linjoilla tämän ottelusarjan suhteen:
- Humballa on kova puolustus ja kovat hyökkääjät, luulen että tulee pelit olemaan tiukkoja ja kirpaisevia tappioita tulee, mutta en tiedä kummalle.

The virallinen Buum-arvio: HC Humba jatkoon voitoin 3-2.


Slussenin Sissit (4.) - Hobiitit (5.)

Kohtaamiset runkosarjassa:
Hobiitit - Slussenin Sissit 3-7
Slussenin Sissit - Hobiitit 8-2

Aikaisemmat pudotuspelikohtaamiset:
UKRR - Hobiitit, välierät 1/2004: 3-0 (5-4, 10-3, 5-1)
Hobiitit - UKRR, loppuottelut 3/2004: 3-4 (4-0, 1-2, 1-0, 2-3ja., 0-1ja., 1-0, 0-1)


Slussenin Sissit (tilastoissa mukana UKRR:n saldot):

Mitalit: 2 kultaa
Pudotuspelisaldo: 16 voittoa, 11 tappiota, maaliero 77-69.
Tavoite: Sitä kirkkaintahan aina tavoitellaan, mutta jos realistisia ollaan, mitalisijaan olisin tyytyväinen. Kaikki riippuu hyvin pitkälti siitä, miten paljon Korppi pelaa. - Hossa

Hobiitit

Mitalit: 1 hopea, 2 pronssia
Pudotuspelisaldo: 15 voittoa, 15 tappiota, maaliero 79-75.
Tavoite: Mestaruuttahan me haetaan. En kuitenkaan olisi pettynyt, jos neljän parhaan joukkoon päädyttäisiin. - Zizou

Viimeisessä, muttei kuitenkaan vähäisimmässä parissa kohtaavat kaksi eniten pudotuspelikokemusta omaavaa joukkuetta. Slussenin Sissien edeltäjä UKRR on jopa kahdesti saanut juoda mehukattia mestaruusmaljasta. Slussenin Sissit on ensimmäistä kauttaan mukana tällä nimellä. Runkosarjassa Sissit jatkoi UKRR:n perinnettä hyvin ottamalla "kotiedun" puolivälieriin. Hobiitit aloitti kauden vaisusti ottamalla tukkapöllyä BL:ltä. Tämän nöyryytyksen jälkeen ryhdistäydyttiin ja päädyttiin lopulta runkosarjan viidenneksi.

Tämä on sijoitustensa perusteella tasaisin ottelupari, ja voi hyvinkin olla sitä myös käytännössä. "Marginaalit on pienet", "Yksikin räkämaali voi ratkaista". Näitä kliseitä käytän, kun en muutakaan keksi. Sisseillä on kuitenkin henkinen etu puolellaan, koska runkosarjassa tuli kaksi selvähköä voittoa Hobiiteista, mutta "nää on ihan eri pelejä". Tulihan sieltä vielä yksi latteus.

Hossa ei sorru latteuksiin yhtä helposti kuin sivullekirjoittanut todetessaan seuraavaa:
- Hobiitit on ollut meille runkosarjassa helppo vastus, muttei pidä silti lähteä takki auki pudotuspelihin. Hobiitit on yllättävän tasainen joukkue sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, eikä kukaan yksittäinen pelaaja erotu joukkueesta.

Hobiittien Zizou lähtee ottelusarjaan hieman sekavin tuntein:
- Mukavaa saada hyökkäävä joukkue vastaan. Useimmiten eniten ongelmia meille ovat tuottaneet puolustusmuurina pelaavat joukkueet. Tosin sarjapelit Sissejä vastaan eivät ole oikein tuottaneet tulosta.

The virallinen Buum-arvio: Slussenin Sissit jatkoon voitoin 3-2.


Siinä se juttu sitten oli. Taitaa olla huonoin paitsiojuttuni tähän mennessä, sekä sisällön että kirjoitusasun osalta, mutta jos tähän loppuun vielä Hugo-peikkoa siteeraisi: "Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta."

Kiitoksia kuitenkin kaikille vastanneille. Teidän ansiostanne jutussa saattaa olla jotain asiantuntemustakin.

Enpäs muuten lopetakaan juttua vielä. Toivotan vielä kaikille onnea pudotuspeleihin, koska niin ilmeisesti kuuluu tehdä. Totean vielä latteaksi lopuksi että "paras voittakoon"

Kirjoittanut: Boomhauer
Julkaistu 27.11.2004 01:15
Luettu: 1232 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.