Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Haastattelijana PakkiH

Tähän pyrin haastattelemaan kiekko.tk:ssa pelaavia mielenkiintoisia ihmisiä. Olen pyrkinyt luomaan haastattelu tilanteesta lounnollisemman ja kerron tapahtumat, niin kuin ne itse paikanpäällä koin. Toivottavasti pidätte niistä yhtäpaljon, kuin minä.

Varoitus!!! Haastattelut ovat pitkiä ja täynnä kirjoitusvirheitä sekä äidinkielen vääräoppista käyttöä.


Haastattelussa Bergeron HC Playboys (perustaja)

Kello on tasan 19:27:25 kun laskeudun vuokratulla helikopterillani Oulun kaupungin ”raikkaaseen” ilmaan. Määräni on tavata puoli kahdeksan maissa Playboysien tähtihyökkääjä Bergeron, paikallisessa pikku bubissa, lähellä Bergeronin treenihallia. Käsken kuskin odottamaan ja pitämään moottori lämpimänä. Minun mieltäni taas lämmittää Paitsion toimituksen minulle antama luottokortti ja edessä oleva ensimmäinen haastatteluni.

Astun sisään tunkkaiseen, tupakinsavun ja täkäläisten alkuasukkaiden täyttämään lähiö bubiin. Raivaan tieni nurkassa ainoana tyhjänä häämöttävään pöytään ja riisun arktisiin olosuhteisiin tarkoitetut lämpövaatteet päältäni ja istuudun odottamaan haastateltavaa, sekä tarjoilijaa.

Odotettuani noin viisi minuuttia molempia, kyllästyn ja raivaan tieni tiskille tilaan huurteisen vieraalleni ja lonkeron itselleni, vain seuraksi, sillä muuten en juuri alkoholi juomia juo. Sanon maksavani kun lähden, ja ilmeisesti talon ulkopuolella odottava kopteri saa myyjän vakuuttuneeksi maksukyvystäni.
Palatessani pöytään, huomaan saaneeni seuraa ja koska en tullut ottaneeksi selvää minkä näköinen haastateltavani on, pysähdyin turvallisen matkan päähän tarkkailemaan pöydänääressä istuvaa isohkoa miestä.
Mies on ainakin 180 cm pitkä ja omaa hyvin lyhyeksi ajetut hiukset. Kerättyäni rohkeutta ja juotua puolet molemmista juomista astun vieraani seuraan ja esittäydyn ja helpotuksekseni saan tietää hänen olevan Bergeron.

Hetken hiljaisuuden jälkeen, eli noin kahden vieraani juoman tuopin, uskaltaudun aloittamaan varovaisen haastattelun ja avaan kysymyksellä, joka ensimmäisenä tuli mieleeni.
”Jännitätkö tätä haastattelua” Sillä itse jännitän, mutta tämän jätän tietenkin sanomatta.
Bergeron vastaa ”En mä tämmösii osaa jännittää”
Vaikka vieraassani mielestäni on selvästi havaittavissa hermostuneisuuden merkkejä. Hän hiplaa kokoajan tuopin alustaan ja vaihtelee asentoaan.
Jännitti tai ei, minua suututtaa suunnattomasti, etten sittenkään jaksanut edellispäivänä tehdä kysymyksiä valmiiksi, vaan joudun nyt niitä keksimään niin sanotusti lonkalta.

Joten turvaudun hyvään ja turvalliseen kysymykseen kiekon parista. Miten ja milloin tulit kiekon pariin?
Begeron imaisee kolmannen tuopista puolet ja laskee sen pöydälle. ”Kiekkoon tutustuin kaverini Gempan kautta. Gempa kävi kyläs ja näytti mulle kiekon, josta sytyin välittömästi, Tunnus luotiin 2004-05-24” Bergeron ottaa huikan oluesta ja jatkaa ” Tein Böösön oikeestaan sillon heti kun näin pelin”
Odotin hänen jatkavan, mutta kun jatkoa ei tullut, heitin seuraavaa kysymystä kehiin. ”Milloin tuli mieleen perustaa tiimi ja mitkäs olivat joukkuetovereiden valinta kriteerit?”
Bergeron pyörittelee jo tyhjentynyttä tuoppiaan hermostuneena ja vilkuilee tiskille päin, tajuan hienovaraisen vinkin ja vinkkaan myyjälle, joka toimitta tuotteen pöytään. Heti uuden juotavan eteensä saatuaan, Bergeron jatkaa.
”Aluksi pelailin vain puplikkeja ja sit tuli mieleen että oishan se ihan hauska oma tiimi omata. 6.5-2004 perustin HC Playboysin. MoomBaZ liittyi tiimiini heti alkutaipaleella ja sitten ghosty siirtyi "legendaarisesta" ilveksestä leiriimme ja houkuttelin kaverini losdrunkonki kiekon pariin ja kutsuin tiimiin. Joten kauan ollaan samalla paketilla väännetty ja siitä se sitten lähti… Pelailtiin paljon ja mukaan tarttui pelimiehiä”
Onko kaikki tiimissänne saman ikäisiä? Heitän väliin.
Bergeron on ottamassa huikka, mutta ennen sitä vastaa välikysymykseeni, pitäen tuoppia aivan suunsa edessä ”Tiimissämme on kyllä paljonkin hajontaa ikien suhteen, iät heittää aina 14v-25v.. joten olen tiimin vanhus, eli 25.” Sitten hän ottaa huikan.
Mutta henki tiimissänen on ilmeisesti hyvä?
”No mahdollisimman hyvää henkeä pyrimme pitämään ja yleensä ottaen henki on hyvä, joskin huonojakin päiviä sattuu mukaa.” Bergeron hymyilee ja laskee jo puolilleen tyhjenneen tuopin eteensä. Tunnustelen lompakkoani, kuin varmistuakseni siitä että paitsiosta saamani luottokortti tuli mukaan.

Mikäs on nykyisen menestyksenne salaisuus?
”No uskoisin että juuri se että, ollaan pelailtu niin kauan yhdessä, tunnetaan toistemme kujeet. Harkkamatseja ollaan hakattu todella paljon ja jokainen on kehittynyt pelaajina siinä sivussa. Hyökkäyspeli toimii kohtuullisen hyvin ja Japa on aivan loistava pakki!” Ja kuin juhlistaakseen sanojaan, Bergeron ottaa huikan tuopistaan.

Plärään mukaani tulleita papereita, kuin etsisin seuraavaa kysymystä. Todellisuudessa mietin pääni puhki seuraavaa kysymystä. Katseeni osuu iltasanomaan jonka kannessa on juttu Britney Spearista ja jostain hääjutuista ja ennen kuin ehdin asiaa sen enempää miettiä, suustani pääseekin jo seuraavanlainen kysymys. Kumman kanssa? Britney Spears vai Tom Cruise?
Haastateltavani purskahtaa nauruun, sillä seuraamuksella että suullinen olutta lentää päälleni ja vieraani repeää kahta kauheampiin nauruihin. Sieltä naurun seasta kuuluu vastaus ” Hehe! eiköhän se kuitenki taitais britniin taipua.”

Samalla siinä naamaani kuivatessa heitän uutta kysymystä keehiin ja tiedustelen Bergeronin Lempi elokuvia ja musa makua. Aihe on ilmeisesti lähellä hänen sydäntään, sillä nyt ei edes tuopista tarvitse välissä maistella. ”Paras leffa... hmm. Suomalaiset leffat uppoo nykyään. Loistava kotimainen pätkä Siivoton juttu. Ja saa varmasti nauramaan! Musaa kuuntelen aika laidasta laitaan... Aika paljon kuuntelen tällästä "sukkahousuheviä" jne. Nuorempana kuuntelin popimpaa ja nyt iän myötä siirtynyt enemmän rock/heavy osastolle. Kasari hevi tipahtaa.

Taustalla soi Pekka Ruuskan Rafaelin enkeli ja kohta jossa laulu menee näin. Kumpi voittaa, karhu vai leijona, kysyy multa töissä johtoja, mikä minä olen sille vastamaan… Joten jälleen tartun tilaisuuteen ja kysäisen laulun innoittamana, kumpi voittaa? karhu vaikko leijona?
” Karhu on kyl hyvää, mut leijonassa enemmän voltteja” Bergeron tokasee ja imasee loput tuopistaan. Samalla kun mietin hänen antamaa vastaustaan, nostan käteni uuden tuopin tilaukseen, täysin ajattelematta. Mietin monesko se jo on, no ei sillä väliä toimitus maksaa, yksi lehtitoimittajan etuuksista.

Ja kun kerta rahasta on kyse, tule heti mieleen naiset ja kysynkin onko Bergeronilla sydämen valittua ja mitä hän mahdollisesti tykkää miehensä kiekko harrastuksesta.
”Onhan mul vaimoke juu. Eihän se oikeen aina tykkää, että pelailen. Ihmettelee että miten tommosta tikku-ukko peliä voi aina pelata.” Ah. Niin tuttu tilanne varmaan meille monista, ajattelen.

Ja kun kerta naisiin päästiin niin, kysynpähän vielä loppuun mitä mieltä Bergeron on tyttöjen mahdollisuuksista Divarissa?! Johon Bergeron lyhyesti vastaa. ”Kyllä tytöilläkin hyvät saumat on.. Puolustus on kunnossa, sekä Bartsu on kovanluokan maalinsylkijä”

Kiitän Begeronia haastattelusta ja ilmoitan lähteväni. Bergeron tulee viereeni ja ilmoittaa olleensa tupakkilakossa kuukauden. Tästä en vielä innostunut hänelle palkintoa antamaan joten viimeisenä toivonaan, Bergeron heittäytyy kehumaan TT.tä. ” Kylläpäs oli mielenkiintoinen ja antoisa haastis...”kerjäävä ilme” On siinä PakkiH:ssa lehtimiehen ainesta. Ja puolustuksessahan PakkiH on kuin muuri!   Onnea tytöille divariin.” Hellyn sanoista sen verran että, lupaan vielä yhden oluen tarjota. Marssimme yhdessä tiskille, tilaan tuopin ja ojennan kortin myyjälle. Bergeron kiittää ja katoaa takavasemmalle, jonnekin poromiesten sekaan. Huudan perään onnentoivotukset ja käännyn takaisin tiskille. Jossa myyjä höylää kolmatta kertaa korttia koneeseen. Kuulkaas herra, tämä kortti luottokelvoton. Selkäpiitäni karmaisee ja tunnen kylmän hien nousevan pintaan. Kokeilkaa uudestaan, siinä on pakko olla joku virhe, sanon jo selvästi huolissani. ”Olen nyt tätä minuutin tässä höyläillyt, joten tiedän ettei tämä toimi, joten löytyskös toimivaa kortti tai pätäkkää, vai soitellaanko poliiseja. Myyjä tokaisee ja vinkkaa ovimiestä tulemaan paikalle.

Palaute pakkih@kiekkoliiga.com

Kirjoittanut: PakkiH
Julkaistu 18.10.2004 02:26
Luettu: 1352 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.