Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Divarikausi 4 - Ennakko

Mooooi! Pitkään odotettu ja paljon kaivattu D:n kausiennakko on täällä taas. Tällä kertaa tein yhteistyötä PakkiH:n kanssa, tosin divarihan on vähän ”under radar” elikkä ei niin tunnettu ja hypetetty kuin itse liiga, mutta veikkaan tämän kauden muuttavan tilanteen. Luvassa on tasaista ja tasokasta kiekkoviihdettä ja verrattuna viime kauteen enemmän hyvään peliin kykeneviä joukkueita. Sain eroteltua kärkipäähän kaksi joukkuetta ja peräpäähän toiset kaksi, mutta välissä olevien kuuden tiimin osalta paremmuusjärjestyksen tekeminen oli jo paljon vaikeampaa. Mutta rohkea rokan syö ja niin minäkin ainakin laskiaisena, joten tein taustatyötä ja käytin useita minuutteja rankingin pohtimiseen. Tässä tulos…

Zambolaatio:

Roster(lihavoidut D:n mielestä vastuunkantajia. Tämä systeemi vain motivoimaan niitä pelaajia jotka eivät läskitummuu-listalle pääse. Kätiskää sitten mesessä tai ircissä…): Gempa, Göran, Hossa, Jasonite, Varvio(Korpisalo), Narvustin

Zambolaatio on menettänyt vähän otettaan viime aikaisten harjoituspelien perusteella. Varvio (Korpisalona tiimissä) puuttuu vahvuudesta ja varsinaista paikkaajaa pakin paikalle ei ole. Multi-talentti Göran on hyvä puolustajanakin, mutta ei korvaa Varviota. Hyökkäyspäässä joukkueella on ehkä koko kiekon hurjin nimilista. gempa, Jasonite, Hossa ja Göran vastaavat siitä, että verkot heiluvat myös tällä kaudella. Ei tarvi olla asiantuntija tietääkseen, että tässä on yksi suurimmista suosikeista. Takuulla pleijareihin, todennäköisesti kotiedulla.

Seuraa häntä:Göran
Pistesaldot tulevat olemaan mysteeri jos ”Suikka” pelaa pääsääntöisesti puolustajana. Hyökkäyksessä taas on kolme muuta kovaa, jotka haluavat palasensa kakusta. Siksi pyydänkin teitä tarkkailemaan häntä tarkemmin kuin muita. Ihan vain sen takia, ettei hän jää unohduksiin. All eyeZ on you Gee.

Arvio: 1-2

Team Jupiter:

Roster: Cmurphy, EgyLynx, Hokiolli, Ilppa, Pasi (Kiprusoff), Mikko, Nedved, Omiisi, soopa

Jupiterien osakkeet nousivat välittömästi kun he saivat takaisin Hobiiteista tälle kaudella Mysiinin veljekset Pasin ja Omiisin. Jos tämä kaksikko vei Hobiitit epron kanssa liigan finaaliin, niin minkälaista jälkeä he tekevät divarissa? Kun näiden kahden huipun kanssa kentälle heitetään joko Hokiolli tai Nedved on jälki oleva hurjaa. Tosin entistä tasokkaamassa divarissa ei Jupiterien menestys ole ollenkaan taattu jos vain toinen kaksikosta pelaa. Silloinkin he ovat hyvä joukkue, mutta paljon alttiimpia pistemenetyksille.

Seuraa häntä: Hokiolli
Pasin ja Omiisin ei pidä antaa hämätä. Hokiolli on pelimies viimeisen päälle ja tulee sen myös osoittamaan. Tekeekö hän eprot Mysiinien rinnalla? Ainakin minä uskon niin.

Arvio: 1-2 jos molemmat Mysiinit pelaavat paljon, 2-3 jos vähemmän.


HC Goal:

Roster:  Jackal, Jokilate, Kolikko, Kuhta, Monsuuni, Paaki, Sephirot, YoNi

Nyt alkaa menemään jo vaikeammaksi. Tasaisen kuusikon etukäteen kovimmaksi nostaisin HC Goalin, jonka vahvuutena nimenomaan se, että joukkue on tasaisen kova kauttaaltaan. Nostin esiin muutaman nimen, mutta periaatteessa tiimissä ei ole heikointa lenkkiä vaikka siinä onkin 8 jäsentä. YoNi tulee viime kauden mestarijoukkue UKRR:sta ja on erinomainen hyökkäävä puolustaja. Uskon, että tämän joukkueen laaja materiaali vie sen playoffseihin – varmaa se ei kuitenkaan ole.

Seuraa häntä: Kuhta
Kuhta on jo pitkän linjan veteraani, mutta uskon hänen tekevän jonkinlaisen läpimurron juuri tällä kaudella. Olettaen tietenkin, että hän saa peliaikaa tarpeeksi. Odotan Kuhdan nousevan maalipörssin kärkisijoille.

Arvio: 3-5


George W. Bush Hockey Club

Roster:   eskimo, Jojo, kiisseli, KURRI, Moilanen, Pelaaja, ryökäle, Räpelö, Sharky, Tranquil, Unknown, Yzerman

Ehkä jolle kulle yllättävä valinta, mutta itse olen pelannut jonkin verran heitä vastaan ja tiedän vastuksen olevan aina kova. Toisaalta tämä menestys kulkee pitkälti käsi kädessä yhden tyypin kanssa. Ja hänen nimensä on…Sharky. Ehkä kiekon paras pelinavaaja ja syötteli sekä lisäksi kovan tason pakki. Joukkue voi pärjätä yksittäisissä peleissä ilman häntä, mutta uskon Sharkyn kuitenkin pelaavan leijonanosan joukkueen peleistä. Tuntuu siltä, että joukkue on kehittänyt pelityylin (Sharkyn johdolla?) joka perustuu tiukkaan puolustukseen ja tehokkaisiin vastahyökkäyksiin (jälleen) Sharkyn avausten ja syöttöjen avulla. Korjatkaa jos olen väärässä. Hyökkäysmateriaali on tasainen, ja sieltä on vaikea tässä vaiheessa nostaa ketään muitten yli (yritin kuitenkin). Uskon heidän olevan vahvoilla playoffs-paikan metsästämisessä.

Seuraa häntä: Sharky
Edellä tullut jo kerrottua syyt. GWB:n pelin sielu.

Arvio: 3-5

Muukalaislegiona

Roster: D-fence, januzki, JÖLLI, LegionXes, L.Lawson, M.Bartek, -Metro50-, Vahalahti, WayLoo

Liityin muutama päivä sitten tähän joukkueeseen. Alun perin pidin legionaa kolmantena suurena, mutta koska alkuperäinen kokoonpano joka muistaakseni sisälsi myerzin, Kuhdan ja Hurtaj´nkin ei ole pysynyt kasassa on tilanne hiukan auki. Joka tapauksessa tiimi sisältää kovia hyökkäyspään pelaajia, mutta koitinkiveksi voi osoittautua kokemattomuus. Liiga- tai divarikokemusta tiimistä löytyy, mutta yli puolet pelaajista ei sitä omaa. Joten joukkueen iskukyky jää nähtäväksi. Harjoituspelit ovat menneet vaihtelevalla menestyksellä. Lisäksi huomioonotettavaa puolustuksessa on se, että siellä saattaa ilmetä miesvajausta kauden mittaan. Onnistuessaan voi päästä pleijareihin.

Seuraa häntä: M.Bartek
D:n "oppipoika" joka jo ajanut oppi-isänsä ohi mennen tullen. Uskon, että Bartsu tulee olemaan tärkeä lenkki muukalaisten pelissä. Monipuolinen pelaaja, tärkeä molemmissa päissä kaukaloa. Kuitenkin ennen kaikkea hyvä ja oivaltava hyökkääjä. Läpimurtoa odotellaan.

Arvio: 4-7

HT-Suomi

Roster: Bow, Enforcer, JORT1KKA,miklo, Miksuz, Nakki, Pawelec , Sambba, Shearer, Zelepukin

Joukkue osallistui divarikarsintoihin vaihtelevalla menestyksellä ja selvisi lopulta divariin aikamoisten sattumusten ansiosta. Hattrickiläiset ovat kuitenkin hankkineet riveihinsä muutaman pelaajan lisää, joukossa luotettava puolustaja Nakki. Lisäksi kolmikko Bow, miklo ja Miksuz saattavat lyödä itsensä läpi tällä kaudella. Varmuutta joukkueen tasosta ei vielä ole, harjoitusottelut ovat antaneet ristiriitaista informaatiota. Mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat kuitenkin yhtä hyvät kuin muillakin keskikastiin arvioimillani joukkueilla.

Seuraa häntä: Bow
”Kädettäjä” saa kiittää tästä valinnasta PakkiH:ta. Itse olisin listalle laittanut Miksuzin, joka on tehnyt harkkapeleissä selvää jälkeä. Bowista en osaa sanoa tarkemmin, katsotaan onko Pakki oikeassa…

Arvio: 4-7

Narrilauma

Roster: Beat, Ctrpy, darby, exercitum, insane, Mabo, Renberg, Samoth

Vihdoinkin alkaa näkymään valoa myös Narrilaumalle tunnelin päässä. Darby on kehittynyt yhdeksi Kiekkoliigan parhaista maalintekijöistä. Hänen johdollaan narrit ovat alkaneet voittamaan pelejä ja nostaneet imagoaan kertaheitolla. Siihen kun lisätään uhrautuva puolustuspeli (selvää ”hoe to win ugly”-koulukuntaa) on pleijaripaikka aivan käden ulottuvilla… Ikävä kyllä se taitaa vielä jäädä haaveeksi, koska liikaa lastia kasataan yhden hyökkääjäpelaajan niskoille. Annetaan kuitenkin heille pieni oljenkorsi, koska he tulevat olemaan vaikeasti voitettava joukkue. Ja koska keskikasti on niin tasainen, pelien mennessä ristiin voikin Narrilauma olla se onnellinen tiimi joka pääsee viimeisenä kisaamaan liigapaikasta. Myös PakkiH povasi narreille menestykästä kautta. Ja se on paljon se.

Seuraa häntä: darby
Darby tulee tuulettamaan maaliverkkoja tällä kaudella – ja paljon! 30 maalin raja voi olla paperia hänen käsittelyssään. Katsokaa ja ihastelkaa.

Arvio:  (4) 5-8

Höpelöt Apinat

Roster:  Gagne, Grezki, Pylle, Sotajermu, TK_Raipe, TommiH

Paljon on vettä virranut Eurajoessa sen jälkeen kun Höpelöt Apinat hajosi atomeihin viime kauden puolessa välissä. Grezki otti ohjat käsiin ja saikin tiimin taas kasaan, kirkkaimina helminään hankintojen osalta TK_Raipe ja Gagne. Tämä kolmikko teki viime kauden lopulla selvää jälkeä pelaten hyvää peliä. Nyt yhteenhitsaantuneempina he voivat jopa nousta playoffs-paikalle jos kaikki natsaa kohdalleen. Itse uskon puhdin kuitenkin loppuvan vähän ennen sitä. Mutta kuten narrien kanssa, pelien mennessä ristiin…

Seuraa häntä: Gagne
Gagne vakuutti minut edellisellä kaudella tultuaan mukaan Apinoihin. Uskon hänen pelaavan tälläkin kertaa hyvin. Ja kun peliaikaa todennäköisesti on runsaasti tarjolla voi pistepörssin kärjessä roikkua joku muukin G-mies kuin Göran…

Arvio: (4) 5-8

Kalma HC

Roster: Archetype, Iso_Joni, Joru, Mani, Mulkeri (varauksella lihavoitu), Nomadic, Purity, Simppu, Teloch, Tigeli, Water (varauksella lihavoitu)

Joukkue hajosi kauden päätteeksi, mutta Teloch nosti sen uudelleen pystyyn. Tiimiin on hankittu paljon pelaajia, siitä hatun nosto. Ei ainakaan tule olemaan vaikeuksia aktiivisuuden kanssa vaikka menestystä ei tulisi. Toisaalta on hankala sanoa miten joukkue tosiasissa pärjää, koska miehistö on täynnä kysymysmerkkejä. Ja mikä on tiimiin tilanne yhteenhitsaantumisen osalta? Hauskana yksityiskohtana poimittakoon pelaajalistasta Nomadic, HCH:n perustaja. Viimeiset tarkastukset osoittavat tiimiin liittyneen Waterin ja mulkerin, jotka saivat lähtöpassit HC BL:stä huonon käytöksen vuoksi. Kalma on ottanut riskin näitten ongelmapelaajien kanssa, jää nähtäväksi mikä on lopputulos. Varsinkaan mulkerin (sabatek) maalintekotaidosta ei ole epäilystä. Toivottavasti pojat pystyvät olemaan asiallisempia kuin aikaisemmissa seuroissaan (joita on jo kertynyt).

Seuraa häntä: Mani
Mani on mätkinyt maaleja harkkapeleissä ja uskon hänen olevan valopilkku Kalman joukkueessa tällä kaudella.

Arvio: 9 (10)

HC Rävelöt

Roster: ElDiablo, Helminen, Huti, Jaakeri, jamppa, Kilger, Mapis, Notthenic, TPS, Tuzzi ja V.Sicak

Tapansa mukaan Rävelöt ilmoitti miehistönsä viimeisillä mahdollisilla hetkillä. Mukaan oli otettu jopa Mapis, yksi kannun ongelmatapauksista. Myös Helminen löytyy tiimistä. Mielenkiintoinen ja värikäs joukko saatu kasaan. Se pysyvätkö kaikki tiimissä kauden loppuun on toinen asia. Myös paljon liikkuva V.Sicak on tiimissä. Kilger on sivussa myös pitkään. Menestystä tuskin kukaan edes joukkueessa itsessäänkään odottaa, mutta toivotaan, että pelit tulee pelattua. Onnea myös Rävelöille divarikauteen, onnistuessaan hyvin he voivat haastaa Kalman taistelussa yhdeksännestä sijasta.

Seuraa häntä: Helminen
Suulas Kähkösen poika on luvannut siistiä esitystään. Nähtäväksi jää pystyykö ”Raipe” siihen vai ojennetaanko hänelle banaania jossain vaiheessa kautta. Nyt myös nähdään mihin Kähösen veljekset pystyvät tosipeleissä. Mediaseksikäs pelaaja jos joku. Lisäksi on kiinnostavaa nähdä montako päivää kahone viipyy tiimissä. Onko siellä enää edes kun kausi alkaa...

Arvio: 10 (9)

Siinäpä se!

Liigan runkosarjan järjestys - D-fencen kaappiveikkaus.

1. Humba 2. UKRR 3. HCH 4. Hobiitit 5. HC PU 6. Habs 7. Tsernobilit (mestarit) 8. Löysät Boyz 9. TT 10. FHR 11. HC BL 12. KEA

Kirjoittanut: D-Fence
Julkaistu 08.08.2004 22:51
Luettu: 1468 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.