Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Kauden 4/2004 ennakoiva katsaus

Ennakko 4/2004

Tämän ennakon tein yhteistyössä D-Fencen kanssa. Keskustelimme joukkueista ja niiden heikkouksista ja vahvuuksista ja huomasimme, että käsityksemme olivat hyvinkin yhteneväiset, joten sen minkä tässä luet totuus.
Eli kausi alkaa ensi maanantaina, jos mitään suuria muutoksia/ongelmia ei tule. Ja tässä on mietteeni tulevasta kaudesta.

MPHL = Mystinen PakkiH lisä, joka sisältää kaiken muun puuttuvan!!!


***Ennakon liitteenä myös ”hauska” kiekkoliigan lautapelin säännöt (ilmestyy myöhemmin). Eli voit  siis pelata kauden jo ennakkoon!***

HC Humba

Humba on kauheassa iskussa ja miksikäs ei olisi. Maalinteko onnistuu lähes joka pelaajalta ja omanpään tukkii joko Gifu tai vaihtoehtoisesti Nannor, koko muun joukkueen auttaessa, on menestys taattu.
Humban eräs valtti on joukkueen materiaalin tasaisuus. Oli kentällä ketkä tahansa niin peli pyörii vastustajanpäässä. Maalinteko tuottaa välillä vaikeuksia, mutta pääsääntöisesti ei. Corpp0r on kauden nouseva tähti, näin uumoilee D-Fence ja minulla ei ole mitään syytä epäillä tämän asian oikeellisuutta. Viime kaudella Corppor ei juuri pelannut, mutta harjoitusmatseissa jälki on ollut vakuuttavaa, siksi kaikkien kannattaakin pistää nimi mieleen. Libero on kiekon parhaimpia kahden suunnan pelaajia ja Karppa pelottava maali tykki ja Gifu parhaimpia puolustajia liigassa. Joten paikka pudotuspeleissä on selviö ilman suurempia ponnisteluita ja siinä ohimennen tulee voitettua runkosarjakin. Humban pelistä on vaikea löytää heikkoa kohtaa, itse asiassa en sitä ole vielä löytänyt. Ehkä maalinteko tiukoissa peleissä välillä, mutta ei muuta. Isoimpia mestarisuosikkeja minun papereissani.

   Tavoitteet ensikaudella ovat?

<Gifu> "Tavotteena pelata hyviä ja tasokkaita matseja, katsotaan sitten mihin se riittänee toivottavasti vaikka mestaruuteen saakka. Turhia paineita ei todellakaan oteta liigan takia vaan pelataan omaa peliä kuten aina tähänki saakka" sijat 1-8

Hyökkäys  ****
Puolustus   *****
MPHL       *****

Tähdet:            :  Corpp0r, Karppa ,Libero
Luottopelaajat :  Gifu, Nann0r,
Rivimiehet      :  wwizard

---

UKRR

Kuten kaikki tietävät on Rajuilla mestaruus puolustettavanaan. Joukkueessa edelliskaudella kiekkoillut Yoni on poistunut kokoonpanosta, mutta se ei vaikuta juurikaan Rajujen kyvykkyyteen puolustaa mestaruuttaan. Korppi on joukkueen johtotähti, jonka jalanjälkiä Angkarn, Manzan ja Gylle seuraavat. Joukkueeseen Yoni kaupan yhteydessä tulleet Pikkis ja Potaichuk saanevat myös jonkin verran vastuuta kauden aikana.
Pikkis on hyvä, mutta hieman ailahteleva pakki, jonka suoritustaso vaihtelee pelin sisälläkin paljon. Parhaimmillaan ratkaisee pelin joukkueensa hyväksi, mutta vastapainoksi voi ratkaista pelin myös vastustajalle. Pikkis on joka tapauksessa, erittäin kehityskelpoinen pelaaja. Potaichuk lienee hankittu ”maalintekijäksi” ja mahdolliseksi varapelaajaksi. Osaa maalinteonkin kohtalaisesti ja puolustaa myös jotenkuten, mutta ei mikään suuri pelaaja. Ykkösnyrkkinä toiminee Korppi, Angkarn/Manzan ja Gylle, muiden kytätessä sitten jämä aikoja jäälle. UKRR yltänee helposti pudotuspeleihin.

Kauden tavoite?
<Angkarn> Viimekauden mestaruuden jälkeen UKKR:lle ei kelpaa muuta kuin mestaruus, vaikka tosin Yonin lähtö, uudet pelaajat, ja luottopelaajien kunto herättääkin kysymysmerkkejä, jopa omassa leirissä


Hyökkäys ***
Puolustus  ***
MPHL      ****

Tähdet             : Korppi
Luottopelaajat : Angkarn, Gylle, Manzan
Rivimiehet      : Pikkis, Potaichuk, Anzi23, Mauritz

---

Hobiitit

Hopeamitalistit ovat heikentyneet viimekaudesta selvästi Pasin ja Omiisin poistuttua tiimin muonavahvuudesta. Hyökkäyspää sai oivan vahvistuksen Hurtaj liityttyä joukkueeseen, mutta puolustukseen ilmeisemmin etsitään tasokasta puolustajaa. Onkin mielenkiintoista nähdä ketä puolustuspäässä pääsääntöisesti häärii, jos ketään tasokasta puolustajaa ei löydy. Hooni on toki kovanluokan pakki, mutta en ole häntä juuri pelailemassa nähnyt.
Hurtaj toki pystyy myös puolustuspään peliin kohtuullisesti ja voi sieltä käsin käyttää hyväkseen myös mahtavia pitkiä syöttöjään. Mutta uskoisin Hurtaj kuitenkin olevan omimmillaan hyökkääjänä.
Epron tietää kaikki. Paljon on Hobiittien menestys tämän taiturin harteilla, mutta Hurtaj:n ja Zizoun panos on joukkueelle myös elintärkeä. Ei joukkueesta heikkoja pelaajia löydykään, joten joko tämä vuosi olisi se kausi?

Tavoitteet tulevalle kaudelle?

<Zizou> Eiköhän me olla jo menestyksen nälkä tyydytetty. Mitalit kolmelta kaudelta alkaa riittämään ja pelaaminen tällä kaudella on enemmän hauskanpitoa. Hobiiteille siis välikausi, joka toimii osviittana tulevaisuutta kohtaan. Jos tavoite pitäisi asettaa niin varmasti liigassa pysyminen tyydyttäisi.

Hyökkäys  ****
Puolustus   ***
MPHL       ****

Tähdet             : epro
Luottopelaajat : Hooni, Yuizy, Zizou, Hurtaj
Rivipelaajat     : Azu

---

HCH

HCH rakentaminen on vielä hieman kesken, mutta runkona toimivat Tenkrat ja Pöyrälä takaavat jo hyvät tukipilarit joukkueelle. Epäilen Vihkon saavan suuren roolin joukkueesta(sain tätä tehdessäni vahvistuksen Vihkon jäämisestä joukkueeseen), vaikka joutuukin kilpailemaan Kolin ja Iiron kanssa siitä ainoasta vapaasta pelipaikasta. Sillä selvää on että, Pyörälän omaisuutta on puolustuspää ja Tenkratin valtakunta hyökkäyspää. Melko sama on ketä näiden herojen keskellä pelaa ja vauhti on silti hurjaa. Jälleen kerran HCH taistelee runkosarjan voitosta, ehkä sitten kun sen aika on, niin myös mestaruudesta… Se jää nähtäväksi. HCH on perinteikkäästi kyennyt nousemaan ahdingoista voittoon ja jatkaa samaan tapaan tälläkin kaudella.

Tavoitteet kaudelle 4/2004?

<Tenkrat> Kauden tavoitteet jäävät niinkin alas kuin playoffeihin... tämä lähinnä siksi että me lähdetään melko kapealla materiaalilla pelaamaan.


Hyökkäys ****
Puolustus  ***
MPHL       ****

Tähdet          : Tenkrat
Luotto          : Iiro, Koli, Pyörälä, Vihko
Rivi              : -
(Heatley)

---

Löysät boyz

Löysät on ollut pienessä pelillisessä lamassa. Jotenkin tuntuu, että tekeminen on jotenkin väkinäistä, eikä siksi peli luista, vaikka heräämisen merkkejä on ollut ilmassa viimeaikoina. Ehkä liian paljon joukkue on ollut Slutin taituruuden varassa. Ilman tätä pelaajaa joukkue voi hävitä kenelle tahansa, tosin voivat myös voittaa kenet tahansa. Pudotuspelipaikka ei ole läheskään varma, vaan vaatii enemmän työtä kuin voisi odottaakaan, varsinkin niiden huhujen pitäessä paikkansa, ettei Slut pelaa juuri tällä kaudella.
Materiaali voisi silti riittää parhaimmillaan myös ihan kärkipään kahinoihinkin, kaikkien palasten loksahtaessa paikoilleen. Puolustus pelaaminen on ailahdellut ehkä eniten. Syyksi arvelen kaikkien suuri into hyökkäyspeliin ja sitä kautta puolustuksen unohtamiseen. Yltävät pudotuspeleihin ja ne ovatkin sitten oma maailmansa.

Millaiset tavoitteet olette asettaneet tulevalle kaudelle?

<Ozolinsh> pudotuspeleihin ensin ja sit katotaan lisää, jokaiseen peliin lähdetään tietysti voitto mielessä

Hyökkäys  ****
Puolustus  ***
MPHL       **

Tähdet             : Slut
Luottopelaajat : Lindros, Herkula, Ozolinsh, Smurffi, Ruuf,
Rivipelit          : -

***

Habs

Joukkue joka yllättää minut joka kausi sijoituksellaan ja pelillään. Nyt ovat suuret tähdet jälleen pois, mutta se ei tahtia haittaa. Orr on toki joukkueensa tähti ja kantavia voimia ja yhdessä Veivarin ja tulokaskauttaan pelaavan Nikosson kanssa veivät Habsin pitkälle myös tällä kaudella. Huomion arvoinen pelaaja on myös uusitulokas Juntti. Juntti osaa puolustaa, mutta myös hyökätä ja voikin nousta yllättävän tärkeään osaan kauden edetessä. Näiden neljän epäilen saavan suurimman vastuun, mutta myös Jude ja Psycho pystyvä pelaamaan.
Habs yltänee helposti pudotuspeleihin ja miten siitä eteenpäin jää nähtäväksi. Habs on tasainen kokonaisuus.

Tavoite kaudelle?

<Orr-> mestaruudestahan toki pelataan, mutta jos eka sinne pleijareihin ;D

Hyökkäys  ***
Puolustus   ***
MPHL       ***

Tähdet             : Orr
Luottopelaajat : Juntti, Nikosso, Veivari
Rivimiehet      : Clash, Jude, Psycho, J4N1

---

HC PU

HC PU on kauden musta hevonen, näin sanoi D-Fence ja minä yhdyn tähän epäilyyn. Hyökkäyksessä on potentiaalia vaikka mihin. Siellä tahtipuikkoa heiluttavat Myerz ja Kada. Puolustus vain tuntuu heikonlaiselta, tai ainakin heikoimmalta kohdalta. Vaikka joukkue tulee tekemään paljon maaleja, tulee se myös niitä päästämään ja tässä on se joka huolestuttaa. Jos maalinteko ei onnistu ja omissa soi, on voittaminen luonnollisesti vaikeaa. Silti uskon yhdessä Ison D:n kanssa, että joukkue tulee pärjäämään runkosarjassa ja voi yllättää pleijareissa.
PU selvittää helposti tiensä pudotuspeleihin sijoittuen runkosarjan keskivaiheille. D-Fence uskalsi sijoittaa PU:n jopa viidenneksi, mutta itse olin arvioissani hieman hillitympi.

Tavoitteita tulevalle kaudelle?

<myerz> tehdä joka matsissa yks maali enemmän kuin vastustaja

Hyökkäys  ****
Puolustus   **
MPHL        **

Tähdet             : Kada, myerz
Luottopelaajat : Halkimo, säkki, Vopat, Wrss
Rivimiehet      : Tulppu

---


Tsernobilit

Avoin kysymys Tsernot. Ceema: armeijassa
Coppola: joku jörrin kaveri joka pelaa kerran kuukaudessa enintään
Jörri: ei voi paljoa pelata tällä hetkellä
Stepanek: ulkomailla ja muutto
Vykoukal: Ei oo näkynyt kuukauteen.
Saako Tsernot joukkueensa pelikuntoon? Sillä laatua joukkueessa olisi, mutta jos kukaan yllä mainituista ei kykene kaudella pelaamaan, niin on selvää että ohraisesti tulee käymään. Toivotaan parasta pelätään pahinta. Olisi pudotuspeli joukkue, mutta ovatko pelin ulkopuoliset vaikeudet esteenä?

Tavoitteita kysyessäni, sain vastaukseksi.

<Tihonov> playoff paikka, mutta eka pitäs saada pelaajat tietoon ens kaudelle


Tähdet             : jörri, Stepanek, Tihonov
Luottopelaajat :   Soli
Rivimiehet      : Ceema, Vykoukal

Hyökkäys: ***
Puolustus : ***
MPHL     : ***

---
***

HC BL

Joukkueella on ollut vaikeuksia maalinteossa. Macki on edelleen kova, mutta joukkueen toinen maalitykki Kovalchuk, on harhaillut jossain varjojen majamailla jo jonkin aikaa. Puolustus on suhteellisen kovaa tasoa Wänämösen johdolla, mutta pelejä on vaikea voittaa jos ei itse tee maaleja. BL:n kohtaloksi jää jääminen pudotuspelien ulkopuolelle.

Tavoitteita ensikaudelle?
<MutiM> käsittääkseni sarjapaikkaa lähdetään pitämään, eipä ole tavoitteista juteltu, mutta noin se oli viimekaudellakin, joten luulen että nytkinHyökkäys  **
Puolustus   ***
MPHL        **

Tähdet             : Macki
Luottopelaajat :  Kovalchuk, Werade, Wänämönen
Rivimiehet      : Boomhauer, MutiM

---

FHR

FHR on mielenkiintoinen joukkue. Parhaina päivinään he kykenevät tasaiseen peliin minkä tahansa joukkueen kanssa, mutta tasoero huonon ja hyvän pelin välillä suuri. Paljon riippuu ShadowT pelistä kuinka FHR pärjää, toinen vastuunkantaja on Sekka. Myös legendaarisen Minon tilanne
askarruttaa. Jos tämä pelimies on mukana alusta loppuun, voi FHR olla kova sana.
Puolustuksessa Poro24 tekee parhaansa ja onkin kehittynyt valtaisasti viimekaudenaikana. Poro vain arkailee vielä liikaa hyökkäyksen tukemisen kanssa, itse asiassa poro ei tee tätä lainkaan, vaan tyytyy jäämään punaviivalle odottamaan vastustajan hyökkäystä. Porosta on kehittymässä liigan puolustajien eliittiin lukeutuva pakki, kunhan saa vain hieman rohkeutta, ja jättää turhan arkailun vähemmälle.
Eräs mielenkiintoinen pelaaja FHR:ssä on vielä pilli. Pillille tämä kausi voisi myös olla suurenläpimurron aika. Varmasti paljon vastuuta on luvassa myös hänelle. FHR voisi olla toinen mustahevonen, mutta jäänee silti ulospudotuspeleistä.

Tavoite ensikaudelle?

<Poro24> Ehdoton tavoite on Playoffseihin pääsy.

Hyökkäys **
Puolustus  **
MPHL      **

Tähdet             : ShadowT
Luottopelaajat : Poro24, Mino, Jdawg, Sekka, Pilli
Rivimiehet      : Ospa, Ipa, SDDLT

---

TT

TT:ltä puuttuu tähti, se joka tekee ne tarvittavat maalit. Piku, Rolsku ja Neithan ovat hyviä
hyökkääjiä, mutta eivät aivan tähtiä. Puolustus on loistava. Jotenkin tähän tyyliin D-Fence luonnehti TT:n materiaalia. Ja jälleen kerran on minun allekirjoitettava ison D sanat.
Maalinteko on tuottanut suurensuuria vaikeuksia tytöille. Peli kyllä useimmiten pyöri vastustajan päässä ja laukauksia saadaan kohti vastustajan maalia, mutta vetojen laatu on heikko ja usein vastustaja pääsee 2vs1 joskus jopa 3vs1 hyökkäyksiin, vetojen kimmottua vastustajalle ja heidän avattua vastahyökkäys, TT:n hyökkääjien odotellessa vielä maalilla paluukiekkoa. Puolustuksessa tällä kaudella pää vastuun kantanee Blizk, Neithanin välillä paikatessa( PakkiH:n lomaillessa). Blizk ei aivan ole vielä löytänyt yhteistä säveltä Pikun ja Rolkun kanssa, johtuen ilmeisesti B:n hyökkäävämmästä pelitavasta, verrattuna PakkiH:n vastaavaan.
Jos TT ei löydä asetta, jolla maalinteko onnistuisi, on kohtalona jäädä pudotuspelien ulkopuolelle, eikä karsintaan joutuminenkaan ole kaukana.

Tavoitteet?

Rolsku-> säilyminen

Hyökkäys  **
Puolustus  ***
MPHL       *

Tähdet             : -
Luottopelaajat : Blizk, Neithan, PakkiH, Piku, Rolsku
Rivimiehet      : (puk), (Aliz)

---

KEA

Keskinen, joukkue on edelleen riippuvainen hänen pelipanostuksestaan. Harila ja Mäkelä lienevät ne jotka pelaavat pääosiltaan runkosarjan pelit ja edessä olevat karsinnat. Vaikka KEA tulee voittamaankin pelejä, on se auttamattomasti jäävä pudotuspelien ulkopuolelle ja karsintaan joutuminen on melko todennäköistä.

Hyökkäys  *
Puolustus   ***
MPHL       *

Tähdet             : Keskinen
Luottopelaajat : Harila, Mäkelä,
Rivimiehet      :  Narvamaa, Preacher, Sollo, Torso
---

Kirjoittanut: PakkiH
Julkaistu 07.08.2004 14:35
Luettu: 1419 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.