Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Paitsio

Pudonneet & Pudotuspelit 3/2004

Pudotuspelit & Pudonneet

Kausi 3/2004 on pudotuspelejä vaille valmis. Tässä arvioin tulevat pudotuspelit, kuka voittaa ja kenet, mutta aluksi sanon sanasen kautensa päättäneistä.

Kautensa päättäneet.


KEA

Niin kävi kuin osasi odottaa, Liigan taso on jo niin korkea, että ilman joukkueen kovaa yhteisharjoittelua ei liigassa enää menesty. Tämä on päällimmäisin syy miksi KEA jäi liigassa viimeiseksi.
Ennen kauden alkua laitoin huolestuneena merkille, ettei KEA:a ottanut montakaan (itse en nähnyt ainuttakaan) harjoitusottelua. Vaikka keskinen on liigan parhaita pelureita, ei yksi peluri tee joukkuetta, muiden joukkueen jäsenten ollessa keskitasoa tai heikompia.

Hetken KEA:n taivaan yllä näkyi mustia pilviä, tuskastuneen Keskisen uhkaillessa lopettaa kiekkouransa, mutta ne puheet lienee jo unohdettu ja tiimi jatkanee myös ensikaudella. Toivottavasti KEA panostaa ensikaudeksi yhteistreeneihin.

Näin sanoin ennen kauden alkua:
Keskinen on tällä kaudella todellakin suuressa osassa, ehkä liian suuressa osassa, kantaen vastuun maalipaikkojen luomisessa sekä itse maalien tekemisessä. En ole joukkuetta juuri yhdessä nähnyt viime aikoina, joten epäilenkin onko joukkue valmis tähän kauteen. Preasher on ehdottomasti liigan parhaita puolustajia, mutta on täysin selvää että pelaamattomuus tulee näkymään otteissa. (ei pelannut)
Tämä kaikki ei tiedä hyvää ja olen melko varma, että Kea tulee tällä kaudella jäämään ulos pudotuspeleistä, mikä on harmi.

Taitaa käydä niin, että KEA joutuu kauden lopuksi jopa taistelemaan liigapaikastaan, eikä ole niin selvää että sen pystyisi pitämään. Sillä Divarista on nousua kärkkymässä monia erittäin kovia tiimejä.

---

Takapenkin tytöt

Hieman saman kohtalon koki TT kuin KEA, mutta eri syistä. Joukkue saatiin kasaan vasta aivan kauden alun koettaessa, eikä tiimi päässyt hioutumaan kokonaisuudeksi, tässä selvin syy menestymättömyyteen.
Peli oli välillä näyttävääkin pyöritystä, mutta pelin taso pelin sisällä vaihteli rajusti. Suurikin johtoasema saatettiin menettää vajaassa 2 minuutissa, pelkästään joukkueen nukahtamisen takia. Myös maalien tekeminen tuotti suuria ongelmia. TT joutui tekemään kauheasti töitä yhden maalin eteen, eikä peli ollut missään vaiheessa rentoa.

Hieman samat merkit ovat ilmassa, kuin tähänkin kauteen tultaessa. Runko on pysynyt kasassa (Piku, Rolsku, PakkiH [Neithan]) ja treenannutkin paljon, mutta muu joukkue on taas vaihtunut, eikä uusia ole vielä löytynyt. (Juntti)


Näin arvelin ennen kautta:
Takapenkin Tytöt on kokenut todellisen kasvojen uudelleen kohotuksen, uusia pelaajia on tullut ja mennyt, mutta nyt joukkue on lopullisessa kokoonpanossaan. Täysin selvää on, että Tyttöjen peli ei ainakaan vielä aivan alkukaudesta voi olla parhaimmillaan. Kysymys kuuluukin, saako TT pelinsä valmiiksi ajoissa?
Uudet pelaajat ovat juuri sitä mitä haettiinkin, mutta yhteispeli etsii vielä itseään. Jos peli löytää uomansa ajoissa, pelaa Tytöt viimeisestä pudotuspelipaikasta. Muuten joukkue joutuu keskittymään pitämään liigapaikkansa.
Paljonvartioina ovat joukkueen maalienteosta päävastuun kantavat Piku ja Legion6 (lähti kesken kauden, pudotuspelien karatessa, hyvässä yhtesi ymmärryksessä) ja puolustuksessa PakkiH:n on nostettava tasoaan nykyisestään. Joukkueesta toki löytyy hyökkäykseen vielä Neithan ja Rolsku, joilta odotetaankin paljon kauden edetessä, sekä pakkeina Koli(lähti kesken kauden) ja Pikkis (poistuin kauden päättyttyä) saanevat myös vastuuta.

---

HC BL
Kausi oli lievä pettymys, kun pudotuspelit jäivät haaveeksi, vaikkakin niukalla marginaalilla. Tämä johtunee kolmen avain pelaajan lähdöstä joukkueesta. Eikä lähtijöille löytynyt paikkaajia ja joukkue kiikkui hajoamisen partaalla. Kuinka on jatkossa?

Ennen kautta sanottua:
Joukkue yltänee helposti pudotuspeleihin. Joukkue tasapainoinen kokonaisuus, josta löytyy niin maalinteko taitoa kuin puolustuspään osaamista. Jasoniten (lähti kesken kauden) liittyminen joukkueeseen vahvistaa hyökkäyspään peliä huomattavasti entisestään, sekä tuo oman panostuksensa myös puolustus peliin. Macki ja Kovalchuk ovat pelottavan kovia hyökkääjiä, vaikka ehkä Koval ei niin pelottava ole lähiaikoina ollutkaan.

---

HC PU
Tippui kuin tippuikin ulos pudotuspeleistä, mutta saivat jännittää sitä aivan loppuhetkille asti. Kelpokausi, eivätkä aivan päässeet napauttamaan ”asiantuntioita”, mutta läheltä liippasi. Puristus ei aivan riittänyt, joten mielenkiinnolla jäämmekin odottamaan ensikauden edesottamuksia. Vaikka ensikaudelle divarista nousee 4 kovaa joukkuetta, näkisin HC PU:lla edelleen olevan yllättäjän viitta harteillaan.


Ennen kautta mietiskelin seuraavaa:
Jotenkin penkkiurheilijat eivät sytytä, joukkue on jotenkin hajuton, väritön ja mauton. En silti lähtisi heitä aliarvioimaan. Uskon PU:n taistelevan pudotuspelipaikasta viimemetreille asti, enkä nyt olisi yllättynyt vaikka sinne yltäisivät.

Maalinteko taitoa sekä puolustus taitoa kyllä löytyy, mutta jotenkin tuntuu, että sitä pelin luojaa ei löydy. Vopat ja Halkimo lienee jonkin sortin pelillisiä johtajia ja uskoisin myös Vahalahden nostavan kauden mittaan profiiliaan, kuinka korkealle nämä herrat sitä nostavat, riippuu myös paljon joukkueen menestys. Silti Gunnar ja Säkkikin ovat kovan luokan pelureita ja Mapis tulee nousemaan kansan tietouteen tällä kaudella.
Joukkue tulee hyötymään suuresti näistä aliarvioinneista ja siihen heidän pitäisikin iskeä. Jos pitäisi nimetä mustahevonen tälle kaudelle, se olisi HC PU.


* * * * * * * * * * * * *

Pudotuspelit

Habs

Ennen kauden alkua en olisi uskonut Habsin yltävän pudotuspeleihin, mutta olin karkeasti väärässä. Habs pelasi kuitenkin tasaisesti koko kauden, voittaen puolet runkosarjan peleistään ja pelaten kahdesti tasan(HC BL ja HCH). Habs pelaa miltei kahdella pakilla, yhden hyökkääjän kärkkyessä mahdollisia vapauttavia syöttöjä (myerz) keskialueella. En tiedä mistä johtuu, mutta olen aina kyennyt yrittämättänikin välttämään kaikki Habsin pelit, eikä minulla ole sen tarkempia havaintoja heidän pelistään/peleistään. Siksi Habs on minulle joka kausi yllätys, yltäessään huimiin saavutuksiin. Pyydän Habsilta anteeksi tätä laiminlyöntiä ja pyrinkin seuraamaan edesottamuksianne tulevissa pudotuspeleissä.

Sanoja ennen kautta:
Viime kaudella minut yllättänyt joukkue voisi yltää myös tällä kaudella pudotuspeleihin, mutta jää kuitenkin niukasti niiden ulkopuolelle. Myerz, Orr, Clash ja lienee ne jotka ratkaisevat pelit Habsille. Myerz maaleillaan, Orr maaleilla ja maalipaikkojen luonnilla ja Clash puolustuksen lukkona.
Habs puolustaa hyvin kahdella tai jopa kolmella. Periaatteessa habs näyttäisi pelaavan ns. 1-1-1 peliä, mutta se ei ole aivan sitä vaan pikemmin 1-2. Myerz aloittaessa karvauksensa jo ylhäältä asti, vaikeuttaen vastustajan pelin avausta, toisen hyökkääjän pitäessä keskikentän puolustajan ollessa omalla sinisellä. Puolustaja nousee hyvin, hyvin harvoin hyökkäyksen tueksi, pysytellen lähinnä punaviivan paikkeilla.

---

UKRR

Vaikka jännitystä riittikin aivan loppuun asti, pelasi UKRR itsensä vakuuttavasti pudotuspeleihin. Peli yski hieman jossain kauden aikana, mutta taktinen hengähdystauko toi pelin taas uomiinsa. Maalintekijöitä on laajalla rintamalla, mutta yksipelaaja täytyy nostaa ylitse muiden. Kyseinen pelaaja on Korppi. Tämän pelaajan ollessa pelipäällä, maaleja syntyy niin hänen itsensä kuin muidenkin lavasta. Yoni ei ollut aivan niin suuressa osassa kuin oletin hänen olevan ennen kauden alkua, mutta ei Yoni pettymyskään ollut.

Yoni on yksi tämän hetken parhaimpia pitkien syöttöjen, eli avaus syöttöjen antaja liigassa/koko kiekko.tk:ssa. Tästä syystä epäilenkin Yonilla olevan suuri rooli tämän kauden UKRR:ssa. Yoni osaa myös tehdä maaleja, mutta se vastuu ei kaadu pelkästään hänen vastuulleen, kun joukkueesta löytyy Korppi ja myös Manzan. Jo nämä herrat riittäisivät viemään joukkueen pudotuspeleihin, mutta sitten takalinjoille on iskeä sellainen lukko kun Gylle, niin alkaa lyyli kirjoittaa. On ihme jos rajuja ei pudotuspeleissä nähdä. Vielä kun rosterista löytyy Angkarn, Anzi23 ja Mauritz, ei tasokkaista pelureista ole pulaa.


UKRR – Habs
Runkosarjan pelit menivät näiden joukkueiden osalta 2-0 UKRR:lle (7-1, 7-5). Tämä ei kuitenkaan kerro kaikkea, mutta antaa kyllä suunta. Kuten edellä jo mainitsin, on Habsin maalinteko liikaa yhden pelaajan harteilla, eli Myerzin. Toki muitakin maalintekotaitoisia löytyy, mutta liikaa se lepää myerzin harteilla. UKRR täytyy vain pelata hänet tarkasti, niin sillä pääsee jo pitkälle.
Habsin puolustuksella onkin enemmän kiirettä, Korppi, Manzan, ja Yoni vain muutaman mainitakseni.
Onnistuessaan Habs voi antaa kunnonkin vastuksen, mutta en uskoisi heidän yllättävän minua jälleen ja kykenevän jatkamaan tästä parista. Arvelisin UKRR vievän tämän parin 4-1. Yllättävä tulos näinkin tasaiselta parilta. :D

---

HCH

HCH:n kokoonpano on elänyt koko kauden ajan ja tämä on häirinnyt HCH:n pelin asettumista uomiinsa. Vain 6 voittoa ja 5 häviötä on jotakin aivan muuta kuin kauden lakaessa povattiin. HCH sai jopa jännittää mahdollista putoamista pudotuspeleistä, mutta selvisi niihin viimeiseltä paikalta. Tenkrat-Hossa pari on edelleen kova kaksikko, mutta Heatleyn saatua pelikieltonsa, ei kokoonpanossa ketään riittävän kovaa paikkaajaa, toisen näistä ollessa poissa. Tosin tuskin näitä tärkeitä pelejä pelataan ilman näitä herroja. Puolustus on kokenut suurimman muutoksena kauden aikana. Kada poistui ja Blizk tuli tilalle. Kada oli selkeästi hyökkäävämpi pakki kuin Blizkin, tämän ollessa selvästi puolustava puolustaja. Tämä rauhoittaa hieman HCH:n peliä, sillä Blizk ei aja niin syvälle, ainakaan niin hanakasti kuin Kada. Mutta Blizkillä on silti osa hyökkäyksessä, sillä Blizkillä on ehkä liigan paras veto siniviivalta ja tämä tekee B:stä pelotteen myös hyökkäyksessä.Hobiiti
Hobiiteilla on takana vakuuttava runkosarja, vain 3 hävittyä peliä ja päästettyjen maalien sarakkeella kirkkaasti vähiten maaleja, eli 26. Ja kun maalintekokin on luonnistunut, ei joukkueella ole huolia lähdettäessä pelaamaan paikasta finaaliin. Joukkue pelaa kauniisti yhteen ja syötöt löytävät kanssa pelaajat. Joukkue ei pelaa niin selkeästi sovituilla pelipaikoilla, kuin muut joukkueet ja tämä onkin ollut heidän salainen aseensa. Jokaisen pelaajan kyetessä yhtälailla hyökkäämään, kuin puolustamaankin ja paikan vaihdon tapahtuessa kitkattomasti, se luo aivan uudenlaisia painetta vihollisen puolustus peliin.


Hobiitit – HCH

Niin ovat osat vaihtuneet. Viime kaudella finaalissa Hobiitit olivat haastajan osassa, mutta uusi kausi ja uudet kujeet, nyt on HCH:n vuoro toimia haastajana. Pari on tasainen, Hobiitit voitti toisen runkosarjan pelin ja toisessa pisteet tasattiin. Mutta jos Hobiitit vain pelaa omaa peliään ja kestää ennakkosuosikin paineet, on se jatkava tästä parista. Mitä pidemmäksi sarja venyy, sitä vahvemmalla HCH on. Joten Hobiittien tulisi pyrkiä katkaista sarja mahdollisimman nopeasti. Sillä HCH:lla on perinteikkäästi ollut kyky venyä tärkeissä peleissä, enkä usko tämänkään kauden tuovan siihen muutosta.
Ja koska olen leikkiin ryhtynyt, sen myös kestän. Hobiitit jatkaa voitoin 4-2.


Joten Finaali pari on Hobiitit-UKRR

Jos UKRR ei löydä aivan uutta vaihetta pudotuspelien aikana, kirkastaa Hobiitit viime kauden hopeansa kultaiseksi. Sillä niin ylivoimaisia ovat Hobiitit olleet runkosarjan peleissä. Ensimmäisessä pelissä Hobiitit voitti 6-1 ja toisessa kohtaamisessa 8-3. Toki Play-offsit ovat oma maailmansa ja yllätyksiäkin voi tulla, mutta ei riittävän monessa pelissä. Hobiitit juhlii ensimmäistä kultaansa puhtaalla 4-0 voitolla. Finaaleista ei jää muuta kerrottavaa jälkipolville, kuin Hobiittien ylivoimainen ote.


Jos Habs olisi Hobiittien finaali vastus, saattaisi Habs kyetä viemään parikin voittoa Hobiiteilta, mutta ei mestaruuteen tarvittavaa määrää.
Jos taas HCH jotenkin pystyisi Hobiitit tiputtamaan, voisi mestaruus mennä UKRR:lle.

Pronssi peli ei kiinnosta ketään, joten sitä en tässä käsittele! :D

Kirjoittanut: PakkiH
Julkaistu 14.07.2004 12:14
Luettu: 3379 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.